Kirjoittaja Aihe: Aloittelijalle online- tai lähiapua ja -tukea Tampereelle (Belt Cp V2)  (Luettu 36854 kertaa)

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Hei,

Tässäpä vähän täysin noviisin tyhmiä kysymyksiä..

Olen tässä jonkun aikaa lueskellut foorumia, hankkinut Eskyn simuohjaimen ja lennellyt kolmea ilmaista / shareware simua, joista clearviewistä päivitin myös kokoversion. Simuissa pysyy kopu käsissä aina leijunnasta taivaslentoon sekä muutamaan perustemppuun.

Rohkaistuin vastikään ostamaan käytetyn Belt cp V2 (kiitos hienoista kaupoista Lepatukselle), jota sitten simusta rohkaistuneena menin kokeilemaan vähän turhan vähillä tutustumisilla. Ekalla kerralla en uskaltanut nostaa kopua juurikaan ilmaan, toisella kerralla liian pieni alue + puuskittainen kovahko tuuli ja harjoittelujalakset huonosti kiinni --> jalakset irti ja beltti kyljelleen maahan. Molemmista siivistä kärjet meni särki, mutta kierroksia ei kaatuessa juurikaan ollut, vasen tikku siis oli alhaalla jo.

Nyt tilauksessa on kasa varaosia tätä ja tulevaisuutta varten sekä 5,5m avain leparia varten, ei löytyny mistään normikaupasta. Purkaminen onnistui ilman avainta, kasaamiseen se lienee hyvä. Topin olen purkanut aika pitkälle, stabilointitanko oli selvästi kiero, mutta lepari ihan suora enkä havainnut mitään muutakaan vikaa. Lisäksi rakensin akulle jatkopaikan foorumilla olevien ohjeiden mukaan.

Lisäksi oon yrittänyt säätää servojen linkkien pituudet ohjekirjan mukaan (oli joitakin heittoja) ja kun varaosat tulee, niin sitten pitäs koota toppi ja säätää loput linkit. Sit vaan lapakulmat kohdilleen ja uuteen yritykseen. .

Ohessa vielä muutama kysymys:

- Mitä muuta kopusta on voinut tod.näk. mennä rikki, kun stabilointitanko oli vino? Lepari kutienkin siis suora, samoin pääakseli näyttää suoralle. Mitään ulkoisia rikkoja ei näy.

- Miten tarkka Swashplaten kanssa pitää olla? Silmien mukaan se on joka suunnasta suorassa, riittääkö tämä? Miten muuten asian voisi tarkistaa?

- Miten tarkasti servojen varsien pitää olla 90 astetta kun tikut keskellä? Nyt on pientä heittoa enkä tiedä mistä ne saisi säädettyä. Periaatteessa nämä pitäs olla tehtaan jäljiltä ja ennen mun torppia kopu oli säädöissä noilla linkkien pituuksilla.

Ja lopuksi tärkein kysymys:
Hieman jännittää, että saanko kopua itse lentokuntoon. Löytyykö Tampereelta jotain porukkaa/henkilöä, jolta voisi saada henkistä tukea tai että sais varmuuden että on saanu säädöt kohdalleen?

Kiitos jos jaksatte vastailla. :)

Terveisin,
Antti


CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Poissa Mikaelni

 • RC-Kopterit Ry/178
 • Elävä Legenda
 • *****
Tuolla yläpalkissa on osio kopterit/jäsenet  http://www.kopterit.net/index.php?action=googlemap  sieltä löytyy mukavasti harrastajia mille laittaa yv:tä ja uskoisin että Tampereen kingi on Kaardian joka voisi olla sopiva säätäjä.

-Mikael

Ps. olisi kiva jos joka harrastaja merkkaisi merkkinsä tuonne karttaan
F550 Wookong M/Datalink/IOSD

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Niin tämä on se mitä kokeilin myös lentää ja säätää mitä silloin pysty myrskytuulessa^^

Oikeastaan riittää että katsoo silmämääriäisesti swashin suoraan, sitten jos leijuttelussa kopteri pyrkii vaeltamaan tiettyyn suuntaa kovasti niin sieltä suunnasta linkkiä pidemmäksi. Mahdollisimman tyyni keli niin ei tule tuulen takia liikaa säädettyä pieleen...

Nuilla eskyn radioilla on ongelma kun ei tiedä miten lapakulmakäyrät/kaasukäyrät menee, periaatteessa servot pitäisi säätää keskelle kun on idle vipu päällä(kaasutikku keskellä) (moottorin johdot irti) Sitten swashi linkkien pituutta säätämällä liike-alueensa keskelle. ja lavanpitimien linkkejä niin että tässä on 0 kulmat, symmetrinen nuppi niin pitäisi olla -+kulmia saman verran. Sitten voi katsoa miten kulmat on kun nappaa idle-vivun pois päältä. (oletetaan että idlessä on lapakulmakäyrä on lineaarinen)
Monesti ohjekirjan mitat on suuntaa-antavia, tosin alignilla ainakin on aika hyvät mitat jo ohjeissa.

Nupin osia kannattaa käydä läpi ettei muoviole murtunut, perässä sama juttu.. peräputki ei ole saanut osumaa ja on suora, linkit on ehjiä eikä liian löysiä, kaikki akselit suoria ja hammasrattaat ehjiä (myös servoista) näin äkkiä tulee mieleen :)

-Sami

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Heippa,

Kiitokset Mikaelnille vastauksesta, laitoin itseni kartalle. Tampereelta muutama muu innostunut kartalta löytyi, mutta ei valitettavasti ihan tästä läheltä. Toivotaan että joku auttavainen ilmaantuisi vaikka yksityisviestillä :). Toivo elää tjsp :).

Suurkiitos myös 1m4s0_:lle kun säädit kopteria sekä kiitos vastailuista.

Säädettiin tuossa äsken kopteria lisää. Laitettiin ensin ensin kaikki linkit uudelleen ohjekirjan mukaiseen mittoihin, niin hyvin kun tönärillä vaan pystyy mittaamaan. Kaikki servoilta lähteävät linkit SEKÄ nivelet ennen swashia ovat suorassa / suorissa kulmissa. Sitten lopussa säädettiin vielä washi suoraan noista swashiin kiinnittyvistä linkeistä. Swash saatiin silmällä katsottaessa suoraan tikun keskellä sekä ala-asennossa. Tästä alkoi kuitenkin ongelmat.

Jostain syystä kun kaikki tikut on keskellä ja siitä nostaa vasemman tikun ihan ylös niin washi kallistuu eteenpäin. Tää niiaus ilmenee siis vaan vasemman tikun keskeltä --> ylös välillä, mutta on tosiaan aika selvä. Todella vaikea sanoa, että mistä tää johtuu, koska kaikki servot näyttäs toimivan ok, eli voimaa nissä on koko alueella. Samoin kaikki servot liikkuu yhtäaikaa eikä mikään servo lopeta liikettä ennen muita.Kaikki osat näyttäs olevan suorassa ja tosiaan toi swashi alhaalla ja keskellä ok. Osaatteko sanoa mikä tähän vois auttaa? Töllisteltiin tuota aika pitkään, mutta ei siitä oikein erota että mistä ongelma johtuu.

Toinen takaservo jää myös vikisemaan ihan tuolla ylä-ääri asennossa. Sitä kun vähä sormella tökkää, niin lopettaa äänen. Voi toki johtuu siitä, että nuppi on osissa --> jää joku vähä huonosti, mutta mietityttää tuohon äskeiseen ongelmaan verrattuna et pitäskö servokin pistää uusiksi. Jokatapauksessa niiden liikkeet näyttäs olevan ihan symmetriset ja kaikki liikkuu aina yhtäaikaisesti.


Kiitos taas jo etukäteen :)!

EDIT1:  Pääakselia pyöriteltiin ja riippumatta asennosta niiaa eteen.

EDIT2: Kyllä toi vähän kallistuu jo tuolla vasemman tikun alalaidassa, mutta se liike ei juuri silmään erotu. Asteissa toi kokonaiskallistuma ei kovin suuri ole, mutta kun vertaa runkoon niin sen erottaa.


EDIT3: Nyt ääriasennoissa tuon servon sirinä loppui. Yks linkki oli vähän vinossa ruuviin nähden ja se kinnas ja väänsi servoa. Servot ovat siis OK!
--Antti
« Viimeksi muokattu: 12 Syyskuu, 2009, 23:04:31 kirjoittanut znake »
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Kaapo

 • Vieras
Kannataa ajaa servotesterillä servoja joskus rikki mennyt servo on hankala huomata pelkällä tikkujen liikutelemisella..Vaikka servo muuten toimisi ja liikuisi tikusta käskemällä voi olla että silti on joku servoista viallinen eli ratas mennyt..

Varsinkin jos on ollut torpissa ni yleensä servo hajoaa nupista..

Kaapo

 • Vieras
E-sky servot on lähes ilmaisia joten osta varalle niitä jos tulee torppeja ni on mistä vaihtaa.. Ja omasta kokemuksesta honey bee king 2 voi sanoa että joka torpissa meni yksi servo ja joskus lennossakin ilman torppia :o

Poissa mokkis

 • Pro torppari
 • ****Jostain syystä kun kaikki tikut on keskellä ja siitä nostaa vasemman tikun ihan ylös niin washi kallistuu eteenpäin. Tää niiaus ilmenee siis vaan vasemman tikun keskeltä --> ylös välillä, mutta on tosiaan aika selvä. Todella vaikea sanoa, että mistä tää johtuu, koska kaikki servot näyttäs toimivan ok, eli voimaa nissä on koko alueella. Samoin kaikki servot liikkuu yhtäaikaa eikä mikään servo lopeta liikettä ennen muita.Kaikki osat näyttäs olevan suorassa ja tosiaan toi swashi alhaalla ja keskellä ok. Osaatteko sanoa mikä tähän vois auttaa? Töllisteltiin tuota aika pitkään, mutta ei siitä oikein erota että mistä ongelma johtuu.Niinhäs se swashi tuppaa vähän kallistumaan aina johonkinpäin,johtuen linkkien epäsymmetrisestä geometriasta.
Toi pitää säätää radioista servojen endpointteja muuttamalla.
Jos käytössä joku Esky radio niin asialle ei voi mitään.
Mikä radio kyseessä?
Trex 600 N
Trex 500 Esp
Trex 500 FBL

7C 2.4gigaa

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)Jostain syystä kun kaikki tikut on keskellä ja siitä nostaa vasemman tikun ihan ylös niin washi kallistuu eteenpäin. Tää niiaus ilmenee siis vaan vasemman tikun keskeltä --> ylös välillä, mutta on tosiaan aika selvä. Todella vaikea sanoa, että mistä tää johtuu, koska kaikki servot näyttäs toimivan ok, eli voimaa nissä on koko alueella. Samoin kaikki servot liikkuu yhtäaikaa eikä mikään servo lopeta liikettä ennen muita.Kaikki osat näyttäs olevan suorassa ja tosiaan toi swashi alhaalla ja keskellä ok. Osaatteko sanoa mikä tähän vois auttaa? Töllisteltiin tuota aika pitkään, mutta ei siitä oikein erota että mistä ongelma johtuu.Niinhäs se swashi tuppaa vähän kallistumaan aina johonkinpäin,johtuen linkkien epäsymmetrisestä geometriasta.
Toi pitää säätää radioista servojen endpointteja muuttamalla.
Jos käytössä joku Esky radio niin asialle ei voi mitään.
Mikä radio kyseessä?


Joo, No kyseessä on tosiaan Eskyn rupunen mikä tulee beltin mukana. Toi kallistuma on aika pieni ja erottuu silmäänkin sit ylä-äärialueella. Kun ei lennättämisestä ole hirveesti kokemusta, niin ei voi tietää että miten paljon se sit vaikuttaa....alun leijuttelussa tuskin kauheesti =)!

Hyvä homma, että se on siis yleistä. Nyt vaan odottelemaan varaosia ja sit kopu kasaan ja taivalle. Toivottavasti saa säädöt kohdilleen.

Kiitos kaikille auttaneille ja toivotaan edelleen kontakteja Tampereelta!
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
E-sky servot on lähes ilmaisia joten osta varalle niitä jos tulee torppeja ni on mistä vaihtaa.. Ja omasta kokemuksesta honey bee king 2 voi sanoa että joka torpissa meni yksi servo ja joskus lennossakin ilman torppia :o

Tai ostaa kerralla kunnon servot niin ei tartte vaihdella niitä... jos joskus rattaat ehkä.
Jotku 65mg:t niin pitäisi kestää beltinkyydissä hampaidenpuolesta.

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Moi,

Joo, oon pohtinu tässä, että missä vaiheessa pitäs alkaa vaihtaa parempia osia. Ajattelin, että tässä alussa, kun ei vielä pääse kunnolla ilmaan --> tulee halpoja torppeja, niin käytän noita halpoja osia. Ja sitten kun nyt pystyy jo oikeesti lennättää niin vaihdan kerralla paremman topin, servot ym.

- Miten pitkälle hinta/laatu -suhteen kannattaa päivittää tuota Belttiä ja miten paljon kannattaa ostaa suoraan joku parempi? Kumpi tulee halvemmaksi ja toisaalta mikä on sit laadullinen ero toiseen vaihtoehtoon?

- Missäs vaiheessa kannattaisi alkaa päivittelemään metallisia osia yms? Heti vai vasta sit kun pysyy ilmassa? Jossakin oli, että ei kannattas ostaa noita eskyn omia cnc osia.... mun mieleen olis että ne kävis suoraan paikalleen ilman mitään omia sovelluksia.. Samoin eskyn vakiservot. --> Onko ero kalliimpaan siis iso ja mitä parempaa toppia ja servoja kannattas harkita, joissa ei olis kovin iso säätö saada paikalleen?


--Antti
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Kaapo

 • Vieras
Nyt on pakko sanoa kokemuksesta että e-sky laite ei parane päivittämällä menetät vain rahaa..

Lennä niillä mitä on niin kauan kun tuntuu kivalle! Osta uusi kopukka sitten jos harrastus alkaa kiinostaa enemmän.. Mä tuhlasin noin 1000e päivittelyyn ja silti se oli yhtä huono kuin alkuperäinen!

Tähän kysymykseen saat ainakin 10 eri vastausta joten lue huolella säikeet joissa päivityksistä kinastellaan niin huomaat että en ole ainut joka on taistellut näiden asioiden tiimoilta.. Hyvää ei saa halvalla se on perus sääntö.. Enkä vinoile en vain halua että muut alotteliat käy saman läpi taas kuin ite kävin se ei päivittämällä parane se on todettu monesti täällä! :o
« Viimeksi muokattu: 13 Syyskuu, 2009, 10:52:08 kirjoittanut Kaapo »

Kaapo

 • Vieras
Mutta jos sulla on pirusti ylimäärästä rahaa ni anna mennä vaan ;D

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Moi,


Olen niitä keskusteluja jonkun verran lueskellut ja jokaisessa asiassa lienee sääntö että mielipiteitä on.....paljon.Luulen kanssa, että ei siitä mitään (todella)hyvää tule päivittämällä. Lähinnä ihmettelen sitä, että jos nyt haluaa tolla harjoitella eli siis vaihtaa sen verran toprpin jälkeen osia, että se pysyy lentokunnossa, niin mitä osia siihen pitäs vaihtaa. Esim toi eskyn cnc setti toppiin on aiak halpa, toisaalta joku vielä parempikaan ei maksa juuri enempää... Ja sit perusvaihtoehtona että vaihtaa vaan samanlaisen muoviosan rikkinäisen tilalle.

Mitään huippupäivitystä en siis tee, mutta ihan mietin, että miten torppien jälkeen --> samaa muovia vai vähän metallisempaa?


--Antti


Ps. Toiveena mulla olis joskus ensi kesänä kun päässee työelämään niin hankkia joku 600 polttis, sinne asti pitäs tolla pärjäillä :).
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Kaapo

 • Vieras
Jos lentosi useimmiten päättyy torppiin osta niitä halpoja muovi osia.. ne cnc koneistus osat toki kestää paremmin torppeja mutta en silti suosittele niitä ;)

Kalliiksi se tulee osista kasata parempi kopu laskeppa ne osien hinnat ihan laskukoneella ja kato mitä laadukkaampi maksaa valmiiksi mietittynä ???

Kaapo

 • Vieras
Niin pakkohan se vielä on sanoa että mulla itelläkin rexissä on muoviset lavan pitimet ja ei ne ole sen huonommat kuin ne metalliset vain halvemmat 280lentoa takana ja vasta yhet lavan pitimet on hajonnu..


Poissa Kallio

 • Seniori torppari
 • *****
 • :.
Niin pakkohan se vielä on sanoa että mulla itelläkin rexissä on muoviset lavan pitimet ja ei ne ole sen huonommat kuin ne metalliset vain halvemmat 280lentoa takana ja vasta yhet lavan pitimet on hajonnu..Mulla on kans muoviset pitimet, vaikka kaikki muu on alumiinia, toimii hyvänä sulakkeena se ;)
HDX-450
AMIG 450
------------------------
Spektrum DX7

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Hmm.. Pitänee itse yrittää nyt muodostella jotain kokonaiskuvaa asiasta. Ainakaan vielä en vaihda mitään metalleja, vaan yritän saada ton masinan edes pysymään suht. rauhallisesti metrin korkeudessa..

Sit kun se siinä pysyy säätöjen ja taitojen puolesta, niin sit saatan tehdä ton saman --> vaihtaa pitimiä lukuunoottamatta sisään metallia ja sit rueta oikeesti lentelemään. Jos ensi kesään mennessä sais sellaiset perustaidot, niin sit vois hankkii jonkun käytetyn polttiksen :).


Kiitos kaikille taasen mielipiteistä. Odotan innolla keskiviikkoa, kun palailen Tampereelle ja pääsen katteleman lapakulmia ja uraa... Sit saatte odotella taas lisäkyssiä, kun ne ei ala asettua millään ;)

--Antti
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Kumpi on halvempi vaihtaa lepari + lavanpitimet  vai pelkkä lepari?  :-X
Metalliset lavanpitimet on aika vaikea rikkoa..
Tämä siis vaikka rexässä, itse en nuihin eskyn vehkeisiin päivittäisi mitään... lentää muovilla niinkauan kuin se kiinnostaa ja ostaa sitten kerralla paremman kopterin.

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Kaapo

 • Vieras
Tämä pitää osin paikkaansa mutta nämä "Edulliset" cnc osat joita noihin rimpuloihi myydään eivät kestä samalla tavalla kuin laatu tavara. Eli ovat pehmeätä alumiinia joka joko vääntyy tai sitten katkeaa.. ;)

Niin ja sitten ku vääntyy ja ei silmällä huomaa ni eipä mene se lapaura enää kohalleen kokemusta tästäkin!

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Tämä pitää osin paikkaansa mutta nämä "Edulliset" cnc osat joita noihin rimpuloihi myydään eivät kestä samalla tavalla kuin laatu tavara. Eli ovat pehmeätä alumiinia joka joko vääntyy tai sitten katkeaa.. ;)

Niin ja sitten ku vääntyy ja ei silmällä huomaa ni eipä mene se lapaura enää kohalleen kokemusta tästäkin!
Totta tämäkin, itselläni tosin vielä ollut vain positiivista kokoemusta kopioaluosista (copterx)

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Kaapo

 • Vieras
Muistaakseni noihin beltteihin ja muihin myytiin jotain alloy mitälie cnc osia ja aika eduliseen hintaan mutta se matsku mistä ne on tehty oli jotain kammottavaa..Ruuvia kun alkoi kiristään ni ei edes kerenny ottaan vastaan ku meni jo kierteet alumiinista..


Mutta copterx osista ei mitään kokemusta.. Voi olla laadultaan parempaa tiedä sitten ;)

Poissa Mick

 • Tavallinen torppari
 • ***
Mulla toi copter x v2 nuppi on kestäny pirusti runtua. Yhet alignin hiilikuitulavatkin katkasin kun kopteri meni puuhun. Nuppiin ei mitään ku vaihto vaan pääakselin ja lavat.
Trex 600NP, CX 500, Cx 450 pro
Spartan
Phoenix Rc
Spektrum DX7

Poissa znake

 • Pro torppari
 • ****
 • Taivaslentelyn alkeita :)
Mulla toi copter x v2 nuppi on kestäny pirusti runtua. Yhet alignin hiilikuitulavatkin katkasin kun kopteri meni puuhun. Nuppiin ei mitään ku vaihto vaan pääakselin ja lavat.

Pystytkö laittaa linkin mistä vastaavan nupin sais? Paljon joutuu tekee työtä, et saa belttiin nätisti istumaan?

Ilmeisesti tollaises Copter x nupissa on sit aika paljon kuitenkin eroa eskyn omaan cnc nuppiin? Ainaki mitä oon lueskellu, monet pitää ihan hyvänä vaihtoehtona, toisin kun mitään eskyn kamaa :)

--Antti
CopterX CX 450AE V2 + Gy401 + S9257 + 3xDS410 +Turnigyn nopari&motti
Trex 250  - edelleen hankinnassa
Spektrum DX7
Phoenix RC

Poissa Kallio

 • Seniori torppari
 • *****
 • :.
Mulla toi copter x v2 nuppi on kestäny pirusti runtua. Yhet alignin hiilikuitulavatkin katkasin kun kopteri meni puuhun. Nuppiin ei mitään ku vaihto vaan pääakselin ja lavat.

Pystytkö laittaa linkin mistä vastaavan nupin sais? Paljon joutuu tekee työtä, et saa belttiin nätisti istumaan?

Ilmeisesti tollaises Copter x nupissa on sit aika paljon kuitenkin eroa eskyn omaan cnc nuppiin? Ainaki mitä oon lueskellu, monet pitää ihan hyvänä vaihtoehtona, toisin kun mitään eskyn kamaa :)

--Antti

Täältä foorumilta löytyy ohjeita nupin vaihtoon, kokeiles hakea tuolta eskyn puolelta.
HDX-450
AMIG 450
------------------------
Spektrum DX7

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Joo, tuo cx nuppi on sama ku align nuppi ja eroaa suuresti eskyn metalli nupista...
ehirobosta ainakin saa cx nuppia, eri asia kannattaako laittaa belttiin  ::)

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
37 Vastauksia
19460 Lukukerrat
Uusin viesti 30 Syyskuu, 2008, 12:59:46
kirjoittanut sgtpepper
26 Vastauksia
10016 Lukukerrat
Uusin viesti 07 Marraskuu, 2008, 17:09:26
kirjoittanut 1m4s0_
15 Vastauksia
6193 Lukukerrat
Uusin viesti 31 Joulukuu, 2008, 12:31:41
kirjoittanut mnentwig
1 Vastauksia
2235 Lukukerrat
Uusin viesti 18 Lokakuu, 2009, 22:17:19
kirjoittanut Vilho
0 Vastauksia
2227 Lukukerrat
Uusin viesti 15 Kesäkuu, 2015, 17:46:37
kirjoittanut sakke4321