Kirjoittaja Aihe: Escien kalibrointi + motin tasapainotus  (Luettu 1542 kertaa)

Poissa jekuusi

  • Pro torppari
  • ****
Escien kalibrointi + motin tasapainotus
« : 18 Joulukuu, 2012, 23:44:15 »
Moro,

Escien (Mystery=Hobby King blue chip) kalibroinnissa heksaani on jotain kummallista. Osa esceistä kalibroituu normaalisti - siis kaasutikku ylös, virrat päälle ja tikku alas- ja piippavat tämän jälkeen akun kennojen määrän as usual. Osa kuitenkaan ei.

Seurauksena on mielenkiintoinen kakofonia, kun kuusi esciiä käynnistyy heksassani....Mä missä virheen tein :o

Kaikki escit toimivat normaalisti eli käynnistyvät suoraan vastarilta kokeillessani normaalisti kun kaasutikkua vähän nostaa ja ilmeisesti saavuttavat täydet kierroksena kun tikku on edessä. En vielä ehtinyt tsekkaamaan tilannetta Mission Plannerilla. Nuijat eivät käynnisty, ilmeisesti tikkuja pitää jotenkin heilutella, vai?

2. NTM:n mosat ovat sinällään hyvin värinättömiä. Kingkonki ei puhu näköjään palturia, kaikki mosat käyvät hyvin, hyvin tasaisesti. Avasin yhden ja huomasin että ulkorungon sisäpuolelle oli tökitty tasapainotuksen vuoksi jotain sinistä möhkää. Kuvaamisen kannalta ongelma liittyy potkuriadaptereihin, jotka tuottavat värinää. Ei paljoa, mutta kokemuksen mukaan sen verran että se tulee näkymään videokuvassa. Vaikka adapterit on mallattu äärimmäisen huolellisesti, niin niitä ei näköjään saa keskitettyä täydellisesti moottorin runkoon kiinni. Kannattaako siis motit vielä kerran tasapainottaa ja vasta sitten kun adapterit on kiinnitetty?

-Jere« Viimeksi muokattu: 18 Joulukuu, 2012, 23:49:58 kirjoittanut jekuusi »
Nine Eagles PRO 270 II
Quadframe heavy SIX
Rinkularigi A' Trnquill

Poissa Vispilä

  • Seniori torppari
  • *****
    • www.virtualworx.fi
Vs: Escien kalibrointi + motin tasapainotus
« Vastaus #1 : 19 Joulukuu, 2012, 17:36:15 »
En ihan täysin ymmärtänyt ongelmaa, kalibroitko kaikki ESCit yhtäaikaa? Ja osa ei mene säätötilaan, vaan täydelle kaasulle?


Virtual Worx / Skycat.pro

"Now it's going somewhere"

Poissa cartti

  • Tavallinen torppari
  • ***
Vs: Escien kalibrointi + motin tasapainotus
« Vastaus #2 : 19 Joulukuu, 2012, 19:27:43 »
Kalibroi jokainen esci vastarin kaasukanavassa yksitellen.

Jos haluat tosiaan alkaa hifistelemään niin teet tasapainotuksen järjestyksessä moottori (tehty) -> potkuri balancerissa -> moottori + adapteri + potkuri nippuun ja testipenkkiin kiinni -> testaat kierrosalueen koko kaasun matkalta läpi. Vaikka kaikki olisi täydellisessä tasapainossa akselin suuntaisesti, niin värinää voi tulla joillain kierrosalueilla jos painoeroavaisuudet ovat eri korkeudella akselin suuntaisesti. Mitä korkeampi koko yhdistelmä on, niin sitä suurempi todennäköisyys tähän on.

Hankala selittää, mutta havainnollistavaa infoa esim täältä: "Unbalance created by motion" http://www.shimadzu.com/sho/english/products/bla/know.html

Poissa jekuusi

  • Pro torppari
  • ****
Vs: Escien kalibrointi + motin tasapainotus
« Vastaus #3 : 19 Joulukuu, 2012, 23:15:47 »
Kiitos!

Vika oli siis siinä, etteivät escit kalibroituneet tavanomaiseen tapaan. Kelasin tuota suunnilleen pistekoon nro 4 (!) fontilla tullutta Kingkongin manuskaa  ja huomasin, että homma sujuu hiukan toisella tavalla kuin as usual. Nyt on rytmiryhmä kunnossa ja kaikki kuusi piippaa kuorossa samalla lailla.

Tuosta potkurien kalibroinnista sen verran  että adapterin akseli kannattanee siis lyhentää mahdollisimman pieneksi. Nyt se ruuveineen kuin Eiffelin torvi...torni.

-Jere

Nine Eagles PRO 270 II
Quadframe heavy SIX
Rinkularigi A' Trnquill

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
3 Vastauksia
1654 Lukukerrat
Uusin viesti 20 Elokuu, 2008, 22:15:46
kirjoittanut Petri P
2 Vastauksia
1173 Lukukerrat
Uusin viesti 03 Joulukuu, 2008, 22:31:42
kirjoittanut unskale
19 Vastauksia
4499 Lukukerrat
Uusin viesti 21 Maaliskuu, 2009, 20:05:39
kirjoittanut makopa
18 Vastauksia
4376 Lukukerrat
Uusin viesti 22 Syyskuu, 2013, 13:01:31
kirjoittanut varis
2 Vastauksia
1143 Lukukerrat
Uusin viesti 04 Kesäkuu, 2014, 20:58:06
kirjoittanut Hayabusa