Kirjoittaja Aihe: Walkera MX400  (Luettu 5712 kertaa)

Poissa ToniH

 • Tavallinen torppari
 • ***
Walkera MX400
« : 24 Toukokuu, 2012, 15:38:20 »
Moi kaikille,

Tuli täytenä noviisina hommattua moinen quadro ja parina päivänä olen sillä ehtinyt treenailla. Makee peli mutta ei niin helppoa... ei ollenkaan mielestäni niin vakaata menoa kuin mitä netissä on kehuttu eikä tosiaan voi ottaa sormia irti tikuista. Mutta, en osaakaan sitä säätää vielä kohdalleen eli veikkaan syyn olevan siinä.

Ekana päivänä oli jalakset kovilla ja tuli tehtyä parikin evoversiota mutta eipä nekään kestäneet. Eilen sain tehtyä Evo 3 -jalakset ja ne tuntuvat kestävän jo paljon paremmin.

Tässä ekalta päivältä, näkyy jo orkkisskidsien kondis muutaman vähän kovemman laskun jälkeen. Orkkikset 6mm aluputkea, jotka vääntyvät helposti ja murtuvat suoristaessa: http://i48.tinypic.com/2vxothi.jpg

Ja Evo 1 eli kukkatukikepit, kesti yhden vinon laskun: http://i45.tinypic.com/30lz4fm.jpg

Evo 2 eli muoviset syömäpuikot tueksi, ei hyvä tämäkään: http://i47.tinypic.com/2eoe5nd.jpg

Sitten ajatustuokion tuloksena oivalsin, ettei jalaksien tarvitse mahtua orkkiskiinnikkeiden sisään eli ne voivat olla muutakin kuin 6mm paksuista kamaa. Tuloksena syntyivät 16mm sähköputkesta tämmöset: http://i47.tinypic.com/2h7m33r.jpg
Pituutta tuplat orkkiksiin, enää ei mene ympäri etu/takakautta mutta sivuttain kyllä. Pitäisi ehkä tehdä harjoittelujalakset vielä ristiin niin, että tukisi paremmin myös sivusuunnassa. Eivät olleet enää moksiskaan "epäsuorista" laskuista ;)

No, uusista jalaksista innostuneena säätelin vähän gyroa ja sain vempeleen aikaisempaa vakaammaksi ja lentäminen tuli helpomman tuntuiseksi.  8) Siitä sitten seurasikin kunnon tonttiin ajo  :P kun päätin kokeilla sellaista youtuubista tuttua kaunista kaartoa ja hukkasin suunnat kesken kaarron. Kun oli selvää, että en sitä enää saa pelastettua vedin vain kaasun kiinni ja irvistin. Ufo tuli tonttiin aivan kyljittäin ja heitti siitä parit kärrynpyörät.  :'(

Tuloksena pari roottoria rikki ja vasemman takamoottorin moottoripuomit mutkalle. Myös piirilevyt irtosivat toisesta reunastaan mutta ne sain onneksi kiinni helposti uudelleen ruuvaamalla. Ei muuta kuin uusia osia tilaukseen...

Heitin kuitenkin vielä uudet roottorit kiinni ja kokeilin tuliko kunnolla romua. No, kopteri lentää ja kaikki moottorit tottelevat kaasua. Kaikki muut ohjausliikkeet menevät normaalisti mutta vasemmalle kopteri ei enää pyörähdä. Toivon, että tämä johtuu vain siitä, että se moottori sojottaa väärään suuntaan (?). Mitäs olette mieltä?

« Viimeksi muokattu: 24 Toukokuu, 2012, 15:40:35 kirjoittanut ToniH »
Walkera MX400 Mutant -konversioprojekti + Devo 10 ***  450 Naza -quadprojekti + Futaba 7C

Poissa ToniH

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #1 : 25 Toukokuu, 2012, 16:21:32 »
Oivalsin flight data recorderia (päässäni) tutkittuani, että torppauksen syy oli tämä:

Yritin kaartaa lennokkimaisesti käyttämättä vasenta tikkua, kesken kaarron päätin hidastaa vauhtia ja kopterin mennessä siillä hetkellä poispäin minusta en havainnut, että onnistuin pysäyttämään vauhdin ja kopteri itseasiassa jatkoi lentoaan takaperin. Muistan ihmetelleeni "kaarron tiukkuutta" vaikka todellisuudessa kopteri vain vaintoi lentosuuntaa edestä taakse - takaa sivusta katsoen se hämäävästi näytti vielä kaarrolta kopterin ollessa jo kymmenien metrien päässä. Tästä eteenpäin kaikki liikkeeni olivat väärään suuntaan eli kun heti tämän jälkeen oikaisin kaartoa kopteri kellahtikin toiselle kyljelleen. Tässä kohtaa muistan välähdyksenomaisesti nähneeni punaiset moottoripuomit väärällä puolella kopteria (ei siis menopuolella) mutta muistan myös ajatelleeni, että ei toi voi pitää paikkansa - näin varmasti väärin. Tästä hetkestä maaosumaan oli enää noin 2-3 sekuntia. Yritin vielä oikaista syöksyä paniikinomaisesti mutta vauhtihan vain kasvoi. Kun ymmärsin, että pelastusta ei ole vedin vain kaasut kiinni.

Ihmettelin sitten myöhemmin, että mitenköhän tuo vasen takapuomi meni mutkalle kun kopteri käsittääkseni tuli oikealle etupuomille alas. Mutta sehän tuli siis perä edellä ja nimenomaan tuo vasen takapuomi otti pääosan maahan osumasta.

No, aina sitä oppii jotain uutta. Onneksi näin. Nyt luulen ymmärtäväni quadin ohjauksesta taas hilpun enemmän. Eli vasuri mukaan isompiikin kaartoihin (?).

Mainitaan vielä, että vain pari h aikaisemmin kokeilin kaverin luona Phoenixia ja siinä yritin kahdesti ihan tismalleen samanlaista kaartoa ja tuloksena oli samanlainen tonttiin veto kummallakin kertaa mutta en niissä tiedostanut miten päin kopteri syöksyi.

PS. tilasin muuten Phoenixin itsellenikin. Ehkä treenaan sillä ensin kaikki uudet liikkeet ja säästyn edes vähän korjausprokkiksilta.  ;)
« Viimeksi muokattu: 25 Toukokuu, 2012, 21:42:35 kirjoittanut ToniH »
Walkera MX400 Mutant -konversioprojekti + Devo 10 ***  450 Naza -quadprojekti + Futaba 7C

Poissa ToniH

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #2 : 31 Toukokuu, 2012, 15:44:55 »
Noniin, tänään pääsin fiksaamaan tuon moottoripuomin. Eli puomit irti rungosta ja moottorista, uudet tilalle ja uusi kutistesukka päälle ja koko hoito nippuun. Helppoa.

Paitsi, että jokin siinä meni pieleen. Testilento tyssäsi ennen kuin alkoikaan. Kun kytkin akun kuului naps ja nopeudensäätimestä tuli käyttösavut ulos. Voi prkl....  :-\ Eli nyt pyörii enää 3 moottoria. Kiva kun tässä on säätimet integroitu kaikki samalle piirilevylle eli kaikki uusiksi kun yksi hajoaa.

Eikä hajuakaan mikä tuon aiheutti, piuhat on kytketty oikein.

Argh...
Walkera MX400 Mutant -konversioprojekti + Devo 10 ***  450 Naza -quadprojekti + Futaba 7C

Poissa ToniH

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #3 : 01 Kesäkuu, 2012, 20:01:22 »
Kokeilin vielä kytkeä moottoreita ristiin. Kaikki moottorit toimivat muissa liitännöissä mutta tuossa kärähtäneessä ei mikään. Ja pimeän kanavan moottori ei polta lisää kanavia. Johtopäätös: moottorit ehjiä eikä oikareita. Eli todellakin nopari/BEC -boardi rikki (1 kanava pimeenä = koko boardi roskiin). No, tämä antoi minulle hyvän motivaation pistää koko elektroniikka uusiksi kertaheitolla. Orkkisboardi on senverran kallis, että mielestäni kannattaa päivittää saman tien koko hoito. Pitkän päälle lienee halvempaakin korvata 50 centin nopareita 18 eurolla kuin 20 centin boardeja satasella.  :P

10-kanavainen vastaanotin, 4kpl nopareita ja edullinen flight controller maksavat yhteensä enemmän kuin pelkkä nopariboardi mutta veikkaan, että lopputulos on enemmän minua miellyttävä. No, se jää nähtäväksi.

Project "MX400 Mutant" ... To be continued.

EDIT: omalta osaltani siirrän MX400-tarinani tuonne Multikopterit -puolelle koska kyseessä ei jatkossa ole enää täysverinen Walkera: http://www.kopterit.net/index.php/topic,16389.0.html

Muut voivat toki vapaasti jatkaa MX400-keskustelua tämän otsikon alle jos tarvetta on.
« Viimeksi muokattu: 12 Kesäkuu, 2012, 17:49:30 kirjoittanut ToniH »
Walkera MX400 Mutant -konversioprojekti + Devo 10 ***  450 Naza -quadprojekti + Futaba 7C

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #4 : 03 Syyskuu, 2012, 19:53:08 »
Ensimmäinen akullinen tuli MX400:lla leijuteltua puuskaisessa tuulessa. Melko rauhallinen, pörinä kuulostaa hauskalta.
D/R ja Expoo piti hieman laittaa, ettei lähde heti värkki lapasesta.
Ihan kelpo ja mukava laite. Telemetria, ledit ja kamerateline pitäis vielä asennella, no kameratelineellä ei ole vielä kiirettä.

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #5 : 06 Syyskuu, 2012, 20:44:01 »
Telemetria ja ledejä asenneltu, gyroa säädelty. Hieman rauhoittui tuo nykiminen, mutta tuulee niin kovaa ettei pääse testaileen.
Kamerateline on melkoinen rimpula, mutta servosysteemi toimii. Ei tuohon telineeseen kovin kallista kameraa uskalla laittaa.
Muuten ei vielä pahempaa marinan aihetta ole löytynyt, paitsi että herkkä tuulelle. Johtuneeko noista 3 lapasista ropelleista, tiedä häntä  ::)

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #6 : 18 Lokakuu, 2012, 22:22:39 »
Pitäisköhän tää kylmäkäynnistää ulkona, jotta toi telemetria näyttäis tuon korkeuden oikein ?
En ole kertaakaan vielä saanut sitä näyttään korkeutta maanpinnasta, vain tuo merenpinta korkeus näkyy vaikka asetusta vaihtais  ::)

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #7 : 18 Tammikuu, 2013, 18:41:02 »
Pihalla pakkasta -23 ja siitä MX ei tykkää ollenkaan. Nykii ilmassa kuin olisi liikaa gainia ja puolet ledeistä meni pimeeks, siis keskeltä lednauhaakin  :o
No, alkoivat kuitenkin valaista taas kun pääsivät takaisin sisälle. Eipä ole pakkaspäivän värkki tuokaan...

Poissa antti_aamunen

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #8 : 26 Maaliskuu, 2013, 12:32:16 »
MX400 kopteria suunnitellut tässä ensikopteriksi, onko ideaa? Verticalhobbyn sivuilta katselin ko. kopteria ja vaikuttaisi hyvältä hinta/laatu suhteeltaan. Toinen vaihtoehto olisi Hoten X, mutta onko se pienemmän kokonsa takia huonompi ulkona lennettävä ja kameran kantajana?? Saako noihin Devon radioihin simulaattoria kiinni että saisi hieman tuntumaa lentämiseen? :D

Jos jollain on syystä tai toisesta kohtuu hyväkuntoinen MX400 Devo 8 radiolla myynnissä niin voi laitella YV:tä.

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #9 : 26 Maaliskuu, 2013, 19:31:41 »
Hotteni menee kevyempänä helposti tuulen mukana, tosin ei oo vielä karannu. Kerran tippu 20metristä pusikkoon sukkana, vain yhden moottorin lakeri otti itteensä. Muutaman kerran ollu ContourHD kamera hottenin mahan alla, eli pientä kameraa kyllä just nostaa, ei mitään isompaa.
MX400:n telineessä on ollu sitten GoProota ja digipokkaria, hyvin nousee ilmaan. Telemetria on hanurista, korkeusnäyttö ei toimi oikein.
Ehkä pitäis jotain päivittää tai sitten ei auta sekään.
Tänään vaihdoin Mx:ään 2 lapaset potkurit, ei oikeen oo tykänny noista 3 lapaisista. Hiilikuitu/muovi potkurit on hiljaisia, eikä paljoo keiku nopeesti alastullessa. MX400:n mukana tuli aikanaan devo 8s mankka, ihan mukava radio, lennättelen sillä noita HK450 kopujakin.

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: Walkera MX400
« Vastaus #10 : 27 Maaliskuu, 2013, 18:03:27 »
Testasin mx:ää tänään ja kyydissä oli GoPro 2, tasapainoitetuilla Gemfan 9x4.7 garbon/nylon potkureilla ja kas, ei jelloo, ei tärinää.
Värkki tosin heilui ja keikkui tuulessa niin, että videoo katsellessa meinaa tulla yrjöt  ;D
Ton laitteen vakautuskyky ei ole maailman parhaimpia, mutta jos on herkät sormet niin onnistuu kyllä tuollakin.
Kameratelinettä saa bonuksena tiltattua mankasta.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
0 Vastauksia
1162 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Lokakuu, 2009, 07:35:35
kirjoittanut Jussi.
Walkera 4G6 ?

Aloittaja Picofly « 1 2 » Walkera

26 Vastauksia
60773 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Tammikuu, 2012, 09:27:05
kirjoittanut vee73
2 Vastauksia
1538 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Helmikuu, 2011, 20:36:17
kirjoittanut Jerkku
6 Vastauksia
12477 Lukukerrat
Uusin viesti 13 Joulukuu, 2012, 16:41:07
kirjoittanut tombbeli
9 Vastauksia
2935 Lukukerrat
Uusin viesti 28 Elokuu, 2012, 10:13:38
kirjoittanut ToniH