Kirjoittaja Aihe: Lipoakkujen valinta, turvallinen käyttö, lataus ja säilytys  (Luettu 138218 kertaa)

Poissa elvis

  • Pro torppari
  • ****
  • Virtuaalista räpyttelyä bittitaivaalla
Vs: Lipoakkujen valinta, turvallinen käyttö, lataus ja säilytys
« Vastaus #300 : 27 Marraskuu, 2017, 18:45:04 »
Yksi hyvä syy ilmanvaihtoon säilytyslaatikossa tms. on sallia laatikon sisällä kuumenevan ilman ja palokaasujen laajeneminen ilman paineen liiallista kasvua. Astian räjähdys tekisi vaarallisesta tilanteesta saman tien pahemman.

Palokaasujen purkautuminen pitäisi saada suunnattua sellaiseen suuntaan, että se ei osu mihinkään palavaan, ellei sitten keksi jotain pomminvarmaa liekinsammutinta poistoaukkoon. Rekyylinkin huomiointi voi olla tarpeen, jos purkautumisaukko ei ole riittävän suuri. Tämä ei kuitenkaan estä hieman myrkyllistenkin kaasujen vapautumista säilytystilaan, mikä on toki ongelma sekin.

Myrkkykaasut sisällään pitävän, paineenkestävän säiliön voisi toki tehdä, mutta siitä tulisi aika rankka, astian avaaminen ja sulkeminen voisi olla liian vaivalloista päivittäiseen käyttöön. Melko todennäköisesti vähänkään asiallisempi säiliö kuuluisi myös painelaitedirektiivin alle laskelmien, suunnitelmien, valmistuksen, käytön ja huollon ollessa tarkkaan säänneltyä.

No, käytännöllisempänä vaihtoehtona voisi ehkä tehdä niin suuren kaasutiiviin ja tulenkestävän pussin, että  palokaasujen laajeneminen voi tapahtua ilman paineen kasvua. Lipopussi siis, mutta kaasutiivis ja paljon nykyisiä suurempi suhteessa säilytettäviin akkuihin.
Ei oo helppoo olla Mikko Kuustonen, ei.
-elvis-

Poissa Murgo

  • Tavallinen torppari
  • ***
Vs: Lipoakkujen valinta, turvallinen käyttö, lataus ja säilytys
« Vastaus #301 : 28 Marraskuu, 2017, 05:07:06 »
Olen tuota myös aina välillä miettinyt, tällä hetkellä akkuni majailevat varastolatauksessa peltisissä ammuslaatikoissa, isommat vielä lipopusseissa laatikon sisällä. Lataan akut aikaisintaan edellisenä päivänä ennen käyttöä ja jos jäävät käyttämättä niin puran takaisin varastolataukseen ennen säilytystä.

Ammuslaatikko on kylläkin ilmatiivis mutta en usko että se paineen noustessa räjähtäisi vaan todennäköisesti kansi joustaa ja paine karkaa tiivisteen välistä missä on sekin hyvä puoli että kannessa on laatikon sivujen päälle tulevat "läpät" jotka katastrofin sattuessa ohjaavat mahdollisen liekin puhaltamaan suoraan alaspäin joten jos alusta on palamaton (itse pidän laatikot tiskipöydällä ja lataan akut keraamisen liesitason päällä, ei ehkä onnistu ukkomiehiltä  ;D ) niin ei pitäisi tulla isoja vahinkoja paitsi savusta joka ilmeisesti on melko sotkevaa.

Tuo Hobbykingin loota on varmaan hyvä mutta jopa minulla taitaa jo olla enemmän akkuja kuin tuohon mahtuu, tosiharrastajista puhumattakaan.  :D Eli noita pitäisi olla useampi.

Joku papereille yms. tarkoitettu palosuojakaappi voisi olla hyvä, niitä voisi saada jostain realisointikeskuksesta tms. kohtuuhintaan?

Olen myös miettinyt että kun asun vanhassa kerrostalossa jossa on entinen kylmäkaappi eli kaappi josta on tuuletusaukko ulkoilmaan niin sinne voisi rakennella jonkinlaisen akkukaapin josta johtaisi kaasunpurkuputken seinän läpi ulos.

Mutta joo, käsittääkseni riski että varastolatauksessa säilytetty akku syttyisi omia aikojaan on aika pieni, suurin todennäköisyys palamiselle taitaa olla latauksen aikana tai torpissa. Vosihan ne ehkä purkaa säilytyksen ajaksi vieläkin matalammalle kuin nykyinen 3,8V/kenno, käsittääkseni akulle ei alemmasta säilytysjännitteestä ole haittaa niin kauan kuin se ei pääse itsekseen purkautumaan alle 3,2 voltin tms.


Poissa Matahon

  • Aloitteleva torppari
  • *
Vs: Lipoakkujen valinta, turvallinen käyttö, lataus ja säilytys
« Vastaus #302 : 28 Marraskuu, 2017, 05:41:44 »
Itsekkin asun pienessä kerrotalokämpässä perheen kanssa, joten laatikon pitää olla turvallinen ja mielellään näyttääkkiin siistiltä kun jossakin kaapin päälle se pitää säilyttää :)

Tuossa video missä testataan myös ammuslaatikkoa useammalla tavalla. Tiivisteen kanssa suljettuna on vaarallisin vaihtoehto!  :-\

E: Yksi vaarallisemmista vaihtoehdoista..

« Viimeksi muokattu: 28 Marraskuu, 2017, 06:14:18 kirjoittanut Matahon »
Align T-Rex 450

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
10 Vastauksia
4930 Lukukerrat
Uusin viesti 07 Lokakuu, 2011, 14:07:31
kirjoittanut harrier46
41 Vastauksia
17407 Lukukerrat
Uusin viesti 16 Helmikuu, 2016, 07:10:37
kirjoittanut vee73
5 Vastauksia
3158 Lukukerrat
Uusin viesti 26 Huhtikuu, 2014, 02:19:57
kirjoittanut varis
10 Vastauksia
4034 Lukukerrat
Uusin viesti 07 Kesäkuu, 2015, 20:51:20
kirjoittanut Mesihukka
3 Vastauksia
1241 Lukukerrat
Uusin viesti 21 Helmikuu, 2015, 09:07:54
kirjoittanut reittila