Kirjoittaja Aihe: F3N judging?  (Luettu 28330 kertaa)

Poissa mnentwig

 • Elävä Legenda
 • *****
 • this sentence no verb
Vs: F3N judging?
« Vastaus #25 : 02 Heinäkuu, 2011, 22:29:44 »
Hiya,

here's the reason why I decided to fly the piroing tic-toc with the face to the judges:
Kyle Dahl's flight at German Heli masters
fast-forward to 0:35
http://www.youtube.com/watch?v=m2d39oyjSgI&feature=player_embedded#at=40

Doesn't prove anything, but Kyle Dahl has been one "figurehead" for F3N, so I guess he's "in the loop".
........................ ........................ .................
To put my earlier comment about distance and hiding mistakes into perspective:
Right now, the F3C rules state somewhere (might be judging guide, can't remember) that excessive distance should be downgraded because you cannot make out mistakes. That's what I meant... And probably excessive distance in F3N starts a lot closer than in F3C. Again, take the video as reference (for example the globe).

Hope this gets across as constructive feedback and not moaning at the judges :)
In any case, thanks for your hard work, appreciated.
« Viimeksi muokattu: 02 Heinäkuu, 2011, 22:33:47 kirjoittanut mnentwig »

Poissa mnentwig

 • Elävä Legenda
 • *****
 • this sentence no verb
Vs: F3N judging?
« Vastaus #26 : 03 Heinäkuu, 2011, 10:32:32 »
Moi,

I asked the question on rc-heli.de. They say that also Eric Weber flies the face-to-the-judges version.  He who won the "international German nationals" three times in a row, so I guess he knows his business as well.
That it is easier to judge the 45 degrees in the side-in version is obvious. However, based on the rules text, someone stated clearly that "the direction is not defined".

edit: reportedly also in "Carinthia 2011" there was no reduction for the face-to-the-judges version.

edit2: and Uwe Caspart commented that it's actually easier to do it side-in, because one cannot see as easily if it drifts away to the side.
I can see that point also, since I really need to "steer" the heli. The other axis (up/down) doesn't need spinning cyclic input, it's mainly managed by collective.
« Viimeksi muokattu: 03 Heinäkuu, 2011, 11:38:48 kirjoittanut mnentwig »

Poissa mnentwig

 • Elävä Legenda
 • *****
 • this sentence no verb
Vs: F3N judging?
« Vastaus #27 : 08 Heinäkuu, 2011, 00:38:48 »
Moi,

FYI:
apparently there will be a clarification of the piroing tictoc for the 2012 rules.
Apparently, some committee members were reading on rc-heli.de.

The linked post contains the English version:
http://www.rc-heli.de/board/showpost.php?p=1683269&postcount=26

Poissa Juho

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: F3N judging?
« Vastaus #28 : 12 Heinäkuu, 2011, 19:58:10 »
F3N-hommaa pohdiskelleena mulla olisi pientä parannusehdotusta tähän pienoiseen tuomarointi"ongelmaan"... F3N on toiminut ja toiminee tulevaisuudessa F3C-porukan yhteydessä. Ja vaivat ovat vähän samoja, eli isoimpana tuomariongelmat. Tuomareita on siis liian vähän. F3N-lajin puuhahenkilöille olisi ehkä hyvä kiinnittää siihen huomiota, kuten Jämsässä nähtiin. Eka juttu olisi tuomareiden valitseminen reilusti ennen kilpailuja, jotta ei tulisi ongelmia. 3Dstä ymmärtäviä on tässä maassa sen verran, että varmasti löytyisi henkilöitä jotka voisivat tuomaroida lajia, kisaporukan ulkopuolelta, pienellä perehdyttämisellä saisi varmasti hyviä tuomareita. Tuomarikoulutusta tms leirien yhteydessä tai jotain... laji ei kehity jos F3Cstä otetaan aina tuomarit, lajit ovat kuitenkin aivan erilaisia, eikä samoja tyyppejä voi istuttaa monen luokan tuomareina.

Toinen juttu on pistelaskusysteemin hoitaja. Timo on pitkään hoitanut F3Cn pistelaskua, mutta on paljon vaadittu hoitaa myös F3N pistelasku. Timolta varmasti saisi ohjelman ja taulukot sekä opastuksen. Timo ei voi venyä joka suuntaan, hänelläkin on elämää koptereiden ulkopuolella, nytkin häät viime viikonloppuna jne.. tähänkin löytyisi varmasti henkilö helposti, vaikkapa kopterit ryn porukasta

Tälläistä tänään, toivottavasti laji jatkaa kehittymistään ja suomesta saataisiin edustus myös ulkomaille joskus :)
SAB Heli Team Finland - Supported by Bavarian Demon, Kontronik Drives, BK-Servos and Optipower batteries


Poissa Sami

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: F3N judging?
« Vastaus #29 : 12 Heinäkuu, 2011, 21:09:10 »
Tere!
Samoilla linjoilla Juhon kanssa ja itseäni on aina huolestuttanut turvallisuusasiat, jotka etenkin 3D ajossa tulevat hyvin esiin. Puhetta on tainnut aiemminkin olla siirrettävän suojaverkon hankkimisesta, joka mielestäni olisi ainakin oman tuomarointini edellytyksenä. Samaa verkkoa voisi sitten käyttää leireillä, joissa näitä vaara tilanteita tuntuu esiintyvän myös.
Samppa
12Z
Eagle 3 VPUS patterikone
Hämeenkyrö

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: F3N judging?
« Vastaus #30 : 12 Heinäkuu, 2011, 22:51:10 »
F3N-hommaa pohdiskelleena mulla olisi pientä parannusehdotusta tähän pienoiseen tuomarointi"ongelmaan"... F3N on toiminut ja toiminee tulevaisuudessa F3C-porukan yhteydessä. Ja vaivat ovat vähän samoja, eli isoimpana tuomariongelmat. Tuomareita on siis liian vähän. F3N-lajin puuhahenkilöille olisi ehkä hyvä kiinnittää siihen huomiota, kuten Jämsässä nähtiin. Eka juttu olisi tuomareiden valitseminen reilusti ennen kilpailuja, jotta ei tulisi ongelmia.

Nyt nämä järjestelyt ovat menneet paljon F3C-kisojen vanavedessä ja mietinkin tätä tuomarointihommaa ennen kisoja. F3C-kisaviestissä Jämsän kisoihin oli että F3N-tuomarit valitaan paikan päällä, joten ajattelin että asia oli hoidossa. Onko seuraaviin Vesiksen kisoihin kynnelle kykeneviä tuomareita Sunnuntaille?

3Dstä ymmärtäviä on tässä maassa sen verran, että varmasti löytyisi henkilöitä jotka voisivat tuomaroida lajia, kisaporukan ulkopuolelta, pienellä perehdyttämisellä saisi varmasti hyviä tuomareita. Tuomarikoulutusta tms leirien yhteydessä tai jotain... laji ei kehity jos F3Cstä otetaan aina tuomarit, lajit ovat kuitenkin aivan erilaisia, eikä samoja tyyppejä voi istuttaa monen luokan tuomareina.

Ymmärrän huolenne sillä omien tuomarien saantikin F3C:hen on vaikeaa ja jos kisat menee 2 päiväisiksi niin aikaa kuluu. On kuitenkin alkuvaiheessa ollut erittäin hyödyllistä että ollaan päästy samoilla järjestämisillä eteenpäin. Lisäksi kyllä se F3C tyylinen tuomarointikin auttaa kehittymään ja ottamaan huomioon se toisen perspektiivin. Omien tuomarien hankkiminen tuleekin olemaan suuri haaste. Jos F3N-kisat olisivat aina omana päivänään (en tiedä onko tämä paras tapa kuitenkaan nykyisellä osallistuja määrällä) niin parhaimmissa tapauksessa homma menisi varmaan niin että olisi Poppis ja F3N-kisaluokka jossa tuomarit ja kisailijat menisivät ristiin.

Toinen juttu on pistelaskusysteemin hoitaja. Timo on pitkään hoitanut F3Cn pistelaskua, mutta on paljon vaadittu hoitaa myös F3N pistelasku. Timolta varmasti saisi ohjelman ja taulukot sekä opastuksen. Timo ei voi venyä joka suuntaan, hänelläkin on elämää koptereiden ulkopuolella, nytkin häät viime viikonloppuna jne.. tähänkin löytyisi varmasti henkilö helposti, vaikkapa kopterit ryn porukasta
Tämä hoituu varmasti ilman Timon panostusta. Jämsän kisoissa jälleen paperit menivät Timolle ilman puheita joten oletin että homma on ok ja oli ennaltaan sovittu. Ilmeisesti ei ollut ok, kun F3C-pisteet on tullut jo ja F3N ei. Jos ei muuten niin laitetaan kisailijoiden kesken kiertävä pisteenlasku nakki. Saa jokaiset vuorollaan vetää kotiinpäin  :)

Alun synnytyskipuja ja toivottovasti saadaan homma pyörimään ilman että ketään kuormitetaan yli äyräiden. Toisaalta positiivinen puoli on se että meillä on oikeasti ollut F3N-kisoja. Vähän aikaa sitten oltiin epäileväisiä ettei kisoihin tulisi yhtään kisailijaa.

-