Kirjoittaja Aihe: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä  (Luettu 2664 kertaa)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« : 17 Joulukuu, 2019, 17:23:03 »
Moro nääs!

Näin joulunpyhien aikaan on hyvä rauhoittua ja miettiä hieman syntyjä syviä ja funtsia myös tulevaa :) Tammikuulle on sovittu Soukan Lennokkikerhon sekä RC-Kopterit ry:n yhteinen palaveri Ämmässuon yhteiskentän käytöstä ja toimintaperiaatteista.

Kenttä on melko ainutlaatuinen keidas ruuhka-Suomen ytimessä  ja hyvin arvokas pks-seudun lennättäjille lajista riippumatta ja on todellakin säilyttämisen ja jatkuvan kehittämisen arvoinen.

Haluaisinkin nyt kuulla kentän käyttäjien sekä käyttäjäksi aikovien mietteitä toiminnasta, mikään tiedon muru ei ole niin pieni etteikö sitä voisi esiin nostaa.
Eli mitä asioita haluaisit tuoda esiin, mitä kysymyksiä sinulla on, mitä huomauttamista on, mitä kehuja on, mikä toimii, mikä ei, mikä on sujuvaa, mikä on kankeaa?

Mikäli et halua laittaa asiaasi tänne voit myös lähettää yksityisviestin suoraan minulle, viestin lähettäjää ei mainita.

Poissa Johny

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #1 : 31 Joulukuu, 2019, 10:13:31 »
Tuo järjetön tiedonkeruun määrä.

Itselläni on ollut useamman vuoden tauko harrastuksesta, enkä ole ollut toiminnassa mukana millään tavalla.
Alkuun Espoon Ilmailukentällä oli ehdoton FPV/drone kielto, eikä siitä päässyt keskustelemalla yhteisymmärrykseen.
Nyt olen kuitenkin kuullut, että kentällä on FPV rata ja muutenkin kenttä on kehittynyt todella pitkälle siitä, mitä se oli silloin kun Espoon kaupungin kanssa sopimuksia tehtiin.

Kiinnostusta olisi kentällä käydä lentämässä ja kenttämaksu maksaa, mutta en ole hakemusta tekemissä niin pitkään kun tuo hakemusprosessi on noin monimutkainen ja vaatii tuollaisen määrän tietoa hakijasta.

Mikäli kenttämaksu olisi hoidettavissa helposti "one touch" perjaatteella niin olisin jo kenttämaksun maksanut ja nimeni kertonut.
Mielestäni ei ole mitään tarvetta luovuttaa mitään muita henkilötietoja, valokuvia tmv jotta pääsee lentämään rc kopterilla.

Ymmärtääkseni kentällä on myös päiväkirja, joka sekin vaatii aina jokaisen henkilötietojen täytön, tuokaan ei ole mielestäni millään tavalla perusteltavissa?
Toki on hyvä keräillä tietoa kävijämääristä, mutta sen voi tehdä anonyymisti.

En tule siirtymään Espoon Ilmailukentän käyttäjäksi ennenkuin nämä asiat on hoidettu, muitakin kenttiä on tarjolla.

Haluaisin myös huomauttaa, että joillain ihmisillä on syystäkin tietojenluovutuskielto.
Siihen on syynsä, miksi niitä osoitteita ymv ei haluta ihan jokaisen leikkikerhon rekistereihin.
Tissiposkililluttelija | Reisinki drone | Eachine Tyro79 |
Entisiä romuja: Align T-Rex 450 & 500, Gaui X5 & EP200, ElyQ Vision 50 & Vision 50 Competition, joku roottos, pari styrsapaalia, Phantom 4 Pro ja mitä näitä nyt oli..

Poissa Jussi.

 • Jäsen 2022
 • *****
 • Sekakäyttäjä (FPV/CP). Vuoden torppari 2013
  • Torppari 2013
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #2 : 31 Joulukuu, 2019, 13:50:21 »
Haluaisin myös huomauttaa, että joillain ihmisillä on syystäkin tietojenluovutuskielto.
Siihen on syynsä, miksi niitä osoitteita ymv ei haluta ihan jokaisen leikkikerhon rekistereihin.

Tiedän Johny, että tämä ei ole pointtisi, mutta voihan näihin aina ilmoittaa pikkuisen väärän osoitteen, pikkuisen väärän syntymäajan ja puhelin-numeron.
Lenttänyskorttiinkin saa generoitua kuvan lukuisilla netin kuvageneraattoreilla. Kukaanhan ei pysty tarksitamaan miltä joku näyttää.

Mutta tässä ehkä onkin se pääasiani kentän pitäjille: Kannattaa miettiä mitä tarkoitusta varten rekisteröinti on keskimääräistä hankalampi. Mitä riskiä sillä yritetään minimoida? Onko uhkakuva se, että kentällä käy säännöllisesti harrastajia maksamatta jäsenmaksua vai jokin muu?

Oma tuntuma (nummelan lentopaikalta) on, että kentälle ensimmäistä kertaa tulevat lennättäjät nimen omaan haluavat maksaa ja tukea toimintaa, jolloin on helppo antaa linkki kauppaan, että osta tosta ja asia on sillä selvä.

Ketkut keksii aina metkut kiertää, mutta olisiko riittävä että kentän Sheriffeillä on pääsy aktiiviseen jäsenrekisteriin aina ja lennättäjällä pitää olla henkilötodistus mukana. Saman nimiset voivat sitten teoriassa lennättää yhdellä jäsenmaksulla mutta riski ei ole suuren suuri.

Veikkaan, että mitä helpompi on maksaa, sitä enemmän saa rahaa
Veikkaan myös, että väärinkäyttäjiä on todella pieni prosentti.


Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #3 : 31 Joulukuu, 2019, 18:03:25 »
Olen myös henkilökohtaisesti ihmetellyt tätä tiedonkeruun tapaa ja määrää. Tämä on yksi asia josta nyt keskustellaan ja jota tullaan muuttamaan. Samaan kuuluu kentän käytön rekisteröintitietomäärä- ja -tapa. Se että kentän käyttöä seurataan käyttömäärien suhteen on täysin ok ja erittäin hyvin perusteltua, tämä kiinnostaa jo maa-alueen omistajaa eli Espoon kaupunkia. Tiedonkeruun määrästä on jo joistain yksityiskohdista huomautettu hieman aikaisemmin ja ne saataneen kuntoon pikaisesti nyt käytävien muiden asioiden lomassa.

Kuten Jussi sanoi, ketkut keksivät aina keinot, lisäisin toisen mielilauseeni "lukot ovat vain rehellisiä ihmisiä varten". Sen verran korjaan kuitenkin Jussi kirjoitustasi että kenelläkään ei ole oikeutta kysyä henkilötodistusta lennokkikentällä kisatoiminnassa tarkistettava henkilöllisyyden tarkistus pois lukien. Tai saahan "Seriffi",kuten sanoit, kysyä. Henkilötodistusta sotuineen ei tarvitse näyttää eikä sen näyttämättä jättäminen voi aiheuttaa toimenpiteitä esimerkiksi kentältä poistamista tai mitään muutakaan.

Koska asustelen toisaalla niin olen ollut hieman ulkona kentän tosiallisesta tilanteesta varsinaisen toiminnan. Nyt kun asiaa on tarvinut selvitellä syvemmin on käynyt ilmi että pinnan alla meillä on nyt kahdella yhdistyksellä selkeästi parannettavaa ja tämä on tunnustettava rehellisesti. Voin kuitenkin ilokseni todeta että asia etenee ja pääraamit toimenpiteille ovat melko selvillä. Muutamia asioita odottelen vielä mutta toivon että asiat selkiintyvät ja päästään lyömään palaveripäivää lukkoon ja käärimään hihat.

Espoon RC-ilmailukenttä on yksi parhaita lennokkien lennätyspaikkoja Suomenkin tasolla mitattuna, harvinainen keidas PKS-seudulla. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole kaikille harrastajille rento paikka harrastaa vaan jotain muuta. Jo tämä asia tulee nyt korjata ja juuri sen asian eteen nyt tehdään töitä.

Poissa Wilikki

 • TLR-Tiimipelotti
 • Jäsen 2022
 • *****
 • Espoon Ilmailukenttä, RC-Kopterit Ry #169, SIL
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #4 : 01 Tammikuu, 2020, 13:14:18 »
Mä haluaisin ensinnäkin kauheesti kiitellä kenttätoimikuntaa ja kentän käyttäjiä hienon kentän ja fasiliteettien rakentamisesta. Kiitos kuuluu kaikille meille kentän käyttäjille sekä kenttätoimikunnalle. Me olemme yhdessä tämän kentän ja hienot puitteet rakentaneet hyvässä hengessä.

Vuosien varrella on kuitenkin tullut kenttätoimikunnan puolelta sen verran ylilyöntejä joita en henk.koht voi hyväksyä. Osa ylilyönteihin johtaneista asioista on ollut varmasti sellaisia, että niihin on hyvä ollut puuttua, mutta se tapa jolla niihin on puututtu ei ole ollut millään tapaa hyväksyttävää. Vaikka tämä viimeisin ylilyönti, eli kenttätoimikunnan lähettämät kirjalliset huomutukset sähköpostitse kentän käyttäjille ei itseäni koskenutkaan. Horjutti se silti luottamustani kenttätoimikuntaa kohtaan.

Kentän toiminnan tulee olla kaikilta osin harrastusta edistävää, sekä uusien harrastajien tulee voida lähestyä kenttää helposti ilman turhaa pyrokratiaa.

Itseäni myös ahdistaa turha henkilökohtaisen tiedon keruu kentän käyttäjäksi liityttässä sekä päiväkirja merkintöjä täyttäessä. Tämä ei vaan ole millään tapaa tarpeellista, perusteltua eikä hyväksyttävää.

En voi missään nimessä tukea nykyisen kaltaista toimintaa enään maksamalla kenttämaksua.

Mutta mitkään näistä asioista ei ole sellaisia etteikö niitä tosiaan saisi yhdessä viisaat päät yhteen lyömällä korjattua.

Korostan vielä, että kenttätoimikunta on kaikesta huolimatta tehnyt myös todella paljon hyvää työtä ja ikävä kyllä monesti ilman kritiikkiä ei myöskään pysty tekemään hyvästä parasta.

Iso kiitos vielä Terolle ja kenttätoimikunnalle tulevasta työstä yhteisen hyvän eteen ❤


« Viimeksi muokattu: 01 Tammikuu, 2020, 14:21:14 kirjoittanut Wilikki »

- #Telakalla SUPER Minipruutus - Mini PRÔTOS - 500 PRÔTOS - HENSELEIT TDR - LOGO 600SE - #Telakalla SAB Fireball -
Romut:  Skyartec Wasp X3V (RIP), Walkera Genius CP v2 Exät: T-Rex 450 Pro  DFC stretch 3GX, Gaui X7 Formula, SAB Goblin G700, SAB Black Thunder 700, Prôtos Evoluzione 770, Prôtos 380

Poissa Wilikki

 • TLR-Tiimipelotti
 • Jäsen 2022
 • *****
 • Espoon Ilmailukenttä, RC-Kopterit Ry #169, SIL
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #5 : 03 Tammikuu, 2020, 12:17:30 »
Yhden asian unodin.
Ehdotan sääntö muutosta tuon ilmasta käsin kuvaamisen tiimoilta.
 
Siinä ei ole kyllä mitään eroa, kun esim. kuvataan liikkuvaa cp-kopteria kuvaako sitä ilmasta vai maasta.

Voihan niissä säännöissä mainita, että kaatopaikan tarkoituksellinen kuvaaminen on soo-soo juttu, mutta ei se riitä perusteluksi koko alueen kattavaan ilmakuvaus kieltoon.

- #Telakalla SUPER Minipruutus - Mini PRÔTOS - 500 PRÔTOS - HENSELEIT TDR - LOGO 600SE - #Telakalla SAB Fireball -
Romut:  Skyartec Wasp X3V (RIP), Walkera Genius CP v2 Exät: T-Rex 450 Pro  DFC stretch 3GX, Gaui X7 Formula, SAB Goblin G700, SAB Black Thunder 700, Prôtos Evoluzione 770, Prôtos 380

Poissa Matti Häkkinen

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #6 : 03 Tammikuu, 2020, 17:55:58 »
Monet puhuvat turhasta tiedon keruusta.
Sivullinen tässä ihmettelee sitä millaista tuo tiedonkeruu on.
Voisiko joku avata sitä millaisia tietoja lennätys korttia varten kysellään.
Monilla lennokki kentillä on kenttä päiväkirja johon merkitään kun on käynyt lennättämässä. Minusta tämä on ihan normaalia.
Trex 700N DFC SK540
Trex 600N DFC SK540
Trex 700N DFC Beast X plus
Trex 450L DFC Beast X plus
Goblin 700A Beast X plus; Goblin 700X Beast X plus.

Poissa Johny

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #7 : 03 Tammikuu, 2020, 20:22:44 »
Monet puhuvat turhasta tiedon keruusta.
Sivullinen tässä ihmettelee sitä millaista tuo tiedonkeruu on.
Voisiko joku avata sitä millaisia tietoja lennätys korttia varten kysellään.
Monilla lennokki kentillä on kenttä päiväkirja johon merkitään kun on käynyt lennättämässä. Minusta tämä on ihan normaalia.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnCZ_FjN5fW7R7pWkpyD6-9UA-CKk0nIWpvF7I62ZQpaahpQ/viewform?formkey=dDlQR2h5TnBIY2dEOHI2b0ZFSmU2YWc6MQ

- Kokonimi
- Syntymäaika
- Kotiosoite
- Puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
- Mitä lennätät
- Lennätyskokemus vuosina
- Missä olet jäsenenä
- Mikä vakuutus

Ja tästähän hakuprosessi sitten vasta alkaa, kenttätoimikunta sitten vetää lottoa siellä että kuka saa ja kuka ei saa lennätyskorttia.
Mikäli arvonta osuu kohdalleen niin vaaditaan sinulta vielä passikuva.

En tiedä ovatko jo tehneet valokuvaamojen kanssa sopimuksen että vois sähkösesti siirtää passikuvan kenttätoimikunnalle, kuten poliisillekkin. //trol, sori.  ;D

Ja päiväkirjaan vaaditaan koko nimi, pvm, aloitus ja lopetusaika, sekä mitä lennätit. Ainakin tuon verkkolomakkeen mukaan, kai siellä on vielä jotain sähkön ja kaasunkäytön valvontahommeleitakin?
Tissiposkililluttelija | Reisinki drone | Eachine Tyro79 |
Entisiä romuja: Align T-Rex 450 & 500, Gaui X5 & EP200, ElyQ Vision 50 & Vision 50 Competition, joku roottos, pari styrsapaalia, Phantom 4 Pro ja mitä näitä nyt oli..

Poissa Matti Häkkinen

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #8 : 03 Tammikuu, 2020, 22:40:04 »
Ei noi minusta ole mitään ihmeellisiä kysymyksiä. :)
Minusta esim tuo vakuutus asia on hyvä kysyä. :)
Onko kortti evätty joltain lennättäjältä? ;)
Samaten on hyvä tietää ketä kentällä on kulloinkin ollut. Jos tulee selvitettävä.
Noita samoja tietoja kerättiin jos Elimäen kentän aikoihin.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnCZ_FjN5fW7R7pWkpyD6-9UA-CKk0nIWpvF7I62ZQpaahpQ/viewform?formkey=dDlQR2h5TnBIY2dEOHI2b0ZFSmU2YWc6MQ

- Kokonimi
- Syntymäaika
- Kotiosoite
- Puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
- Mitä lennätät
- Lennätyskokemus vuosina
- Missä olet jäsenenä
- Mikä vakuutus

Ja tästähän hakuprosessi sitten vasta alkaa, kenttätoimikunta sitten vetää lottoa siellä että kuka saa ja kuka ei saa lennätyskorttia.
Mikäli arvonta osuu kohdalleen niin vaaditaan sinulta vielä passikuva.

En tiedä ovatko jo tehneet valokuvaamojen kanssa sopimuksen että vois sähkösesti siirtää passikuvan kenttätoimikunnalle, kuten poliisillekkin. //trol, sori.  ;D

Ja päiväkirjaan vaaditaan koko nimi, pvm, aloitus ja lopetusaika, sekä mitä lennätit. Ainakin tuon verkkolomakkeen mukaan, kai siellä on vielä jotain sähkön ja kaasunkäytön valvontahommeleitakin?
Trex 700N DFC SK540
Trex 600N DFC SK540
Trex 700N DFC Beast X plus
Trex 450L DFC Beast X plus
Goblin 700A Beast X plus; Goblin 700X Beast X plus.

Poissa jaska.t

 • Modetorppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry.#3.Kunniajäsen.Ämmässuo.
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #9 : 04 Tammikuu, 2020, 06:52:15 »
Kaikki ketkä ovat,lennätyskorttia anoneet ovat sen
myös saaneet keltään ei ole evätty.
(Futaba.14SG.
(Trex-600E FBL.Brain)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #10 : 04 Tammikuu, 2020, 18:38:19 »
Kentän Faboon on postattu linkki kentän käyttäjäkyselyyn, käyhän vastaamassa!

Linkki tullee myös sähköpostiisi kenttätoimikunnan toimesta :)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Espoon Ämmässuon RC-kentän käytöstä
« Vastaus #11 : 04 Tammikuu, 2020, 22:48:58 »
Kaikki ketkä ovat,lennätyskorttia anoneet ovat sen
myös saaneet keltään ei ole evätty.

Säännöstön mukaan ei voikaan evätä, eli kaikki ovat tervetulleita :)

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
35 Vastauksia
15148 Lukukerrat
Uusin viesti 01 Huhtikuu, 2010, 18:32:53
kirjoittanut JCA
13 Vastauksia
5290 Lukukerrat
Uusin viesti 24 Helmikuu, 2008, 23:02:35
kirjoittanut Julle
9 Vastauksia
4704 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Tammikuu, 2009, 08:34:45
kirjoittanut Jyri
8 Vastauksia
4365 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Huhtikuu, 2016, 20:37:55
kirjoittanut jaska.t
10 Vastauksia
2513 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Huhtikuu, 2019, 17:23:34
kirjoittanut viltsu