Kirjoittaja Aihe: Ajokortti?  (Luettu 716 kertaa)

Poissa matipa 74

  • Jäsen 2020
  • *****
Ajokortti?
« : 01 Heinäkuu, 2019, 17:11:53 »
Onkos toimikunnalla ollut tästä asiasta tietoa ennakkoon?
https://yle.fi/uutiset/3-10851402

Toki tuo on aivan loistava idea, kunhan ei vaan ole ns:pakkopullaa jonka kokeesta pääse läpi kun kirjoittaa oman nimensä oikein :o :o

Paikalla TeroS

  • Nörtinpentu - Valiotorppari
  • Yyberfyyrer Torppari
  • *****
  • RC-Kopterit SIL-LeT SIL-TT TreRC
Vs: Ajokortti?
« Vastaus #1 : 01 Heinäkuu, 2019, 18:48:49 »
On tokikin ollut, ja on jatkossakin :)

Eli kyseessä on EU:n laajuinen EASA-asetus joka siis astuu voimaan ja viimeistään siirtymä-ajan jälkeen tämä on täyttä totta. Kyseessä on siis tämänhetkisten tietojen mukaan nettitentti jonka läpäisemällä saa itsensä lennokin lennätäjien rekisteriin Traficomille. Hinta-arvelu touhulle on "kymppejä", tarkemmin tuosta ei vielä oikein tiedä kukaan.

Ja ei huolta, tuosta ei pääse läpi pelkällä nimellä, se on juuri se tarkoitus. Tentin jälkeen on torilla ihmisten päällä lennättävän ihan turha sanoa "emmä tiänny, ei o kerrottu" ;)

Pääpaino tällä on viimevuotisten tapahtumien seurauksena se että saadaan edes kerran perustiedot niille lennättäjille jotka kamera-dronen hakevat kaupasta. Olettaisimme (toivomme) että jatkossa kaupassa kerrotaan että tentti on sitten pakollinen. Samoin odotettavissa on median näkyvää jutustelua aiheesta, kuten jo onkin ollut mutta enemmän negatiivisessa mielessä erilaisten tapahtumien jälkeen.

EASA-asetuksen mukanaantuomat muutokset ei sinällään oikein meitä CP-kopteristeja koske tenttiä ja rekisteröintiä lukuunottamatta koska pääsääntöisesti lennätämme lennätyspaikoilla sekä matalalla (alle 150m). Korkeuspoikkeuksena ehkä F3C ja sekin pystärissä, ja nämäkin pääsääntöisesti lennätyspaikoilla.

Lankun eli lentokone-lennokkien kohdalla hieman alalajista riippuen tilanne onkin toinen, kyseessä mm. paino- lajin käyttämät lentokorkeus- jne asiat. Mikäli asia kiinnostaa niin kuumaa keskustelua aiheen tiimoilta on lennokit.net-foorumilla melkoisestikin olemassa. Tosiaan täällä asiaa ei liiemmin ole ollut tarvetta keskustella, rekisteröinti tulee, kopterissa pitää olla yhteystiedot, siinäpä se melkein onkin meidän kannalta :)

Tero / LeT Pj

Poissa matipa 74

  • Jäsen 2020
  • *****
Vs: Ajokortti?
« Vastaus #2 : 01 Heinäkuu, 2019, 22:14:27 »
Kiitos Tero tyhjentävästä vastauksesta.
Tää kuullostaa ok jutulta. Etenkin kun sunnuntaina lueskelin lehdestä kuinka jotkut olivat lennättäneet droneja pride marssin yhteydessä. Ja myös Turun kaatopaikka paloa oli muutama kaveri käynyt kuvaamassa.
Mikäli oikein ymmärsin niin, poliisi oli intoutunut rangaistusvaatimuksia (sakkoja) kirjoittelemaan ;D ;D ;D

Pähkäilin mielessäni, että voisi Traficom antaa jokaiselle tentin suorittaneelle jonkun yksilöllisen rekisteritunnuksen.
Tätä samaa numeroa käytettäisiin sitten lentävänlaitteen omistajan tunnisteena. Tuntuisi jotenkin virallisemmalta tuo touhu näin toimittuna.

Poissa matipa 74

  • Jäsen 2020
  • *****
Vs: Ajokortti?
« Vastaus #3 : 01 Heinäkuu, 2019, 22:30:41 »
Tuossa vielä linkki tuohon edellä mainittuun lehti juttuun.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006159374.html