Kirjoittaja Aihe: U-space demo Pyhtäällä 10-11.6.  (Luettu 942 kertaa)

Poissa jstjern

  • Aloitteleva torppari
  • *
U-space demo Pyhtäällä 10-11.6.
« : 25 Huhtikuu, 2019, 17:44:12 »
Kutsu kokeneille piloteille U-space demoon!

GOF USPACE on laaja Suomi-Viro U-space demonstaatio, johon kuuluu kahdeksan eri lentävää kokeilua kesä- ja elokuussa 2019.

10-11.6. kokeiluun EFPR Redstone Aerossa haluamme kokeneita lennokki-, drooni ja heko-harrastajia mukaan lennättämään U-spacessa.
- Ma 10.6. on pakollinen järjestelmäasennus- ja kenraaliharjoituspäivä.
- Ti 11.6 on varsinainen demopäivä.

Demoon on anottu Tempo-R rajoitusalue ja sitä kautta radio-mandatory-zone. Sekaan saattaa tulla demon ulkopuolisia lentokoneita laskuun, mutta heidän pitää koordinoida airbossin (minun) kanssa VHF jaksolla. Samalla saamme korot 550m:iin lennokeille. Seuraavat asiat tapahtuvat demossa yhtäaikaa, ja näitä operaatioita avustetaan U-spacella.
- Lentopelastusseura tekee Cessnalla läpäreitä joka 10 min
- Avartek mittaa mobiiliverkon kuuluvuutta 20kg multikopterillaan
- VideoDrone tekee kaukokartoitusta Cessnan myötätuulen alla
- Lennokinharrastajat puuhastelevat omassa sektorissaan (isompiin lennokkeihin asennetaan mobiiliverkko GPS trackeri, joka välittää koneen sijainnin U-spaceen. Kaikkiin lennokkeihin ei asenneta)

Ota minuun yhteyttä jonas piste stjernberg miuku robots piste expert (loppuosa on tosiaan 'expert'), jos
- Haluat tulla mukaan lennättämään tulevaisuuden ilmatilassa! (Avustajat myös tervetulleita)
- Ymmärrät ja puhut englantia. 'Ralli'-taso riittää
- Olet osallistunut vähintään kahteen SM-tason kilpailutapahtumaan jossain lajissa tai vakuutat minut siitä että sinulla on vastaavanlainen kokemuspohja. (Kenraaliharjoituspäivän aikana tulen turvallisuusvastaavana pyytämään sinut lentämään tiettyjä testikuvioita)
- Sinulla on oma älypuhelin/tabletti ja nappikuulokkeet. Pulinakanava airbossin kanssa toteutetaan Discord-sovelluksen kautta, jolloin kaikki pilotit ovat samassa puhelinkonferenssissa. UTM sovellus/app pitää myös asentaa (Win, iOS, Android)
- Sinulla on SIL jäsenyys tai kotivakuutuksessa vastuuvakuutus, joka kattaa harrastuksen.
- Olet valmis kattamaan omat matka, majoitus ja ruokailukustannuksesi. Lainaamme GPS trackerin, jos on ajankohtaista. Tässä ei ole kyse lentotyöstä, vaan harrastuksesta, joten osallistuminen ei maksa mitään, emmekä maksa korvausta.

Toivon, että mukkaan ilmoittautuisi 5-10 lennokki/drone/FPV racing/hekopilottia. Lentosektori on noin 4km x 2km x 550m, joten tilaa on. Hangaarissa voi säilyttää yön yli koneita. Sähköä ja vettä paikan päällä. Demopäivänä myös catering.

Mukana demontraatiossa Suomesta mm. Avartek, BVdrone, Fleetonomy, VideoDrone, Lentopelastusseura, ANS Finland, Helsingin poliisi ja TrafiCom (taajuuspuoli). Virosta lennonjohto EANS, CAFAtech, Hepta Airborne, Threod Systems, Viron poliisi ja rajavartiolaitos. Myös kansainväliset pelurit Altitude Angel, Airmap, Unifly, Frequentis osallistuvat sekä Volocopter. Kokeilukoordinaattorina mukana Robots Expert Finland Oy.

Jonas

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
15 Vastauksia
17182 Lukukerrat
Uusin viesti 22 Toukokuu, 2014, 17:45:05
kirjoittanut peksa