Kirjoittaja Aihe: DJI Mavic Pro  (Luettu 63466 kertaa)

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #50 : 08 Toukokuu, 2018, 15:23:44 »
Täällä ilmaantunut kuvan katoaminen lennon aikana ja näytöllä vaihtoehtona poistaa ilmoitus tai tuoda kopteri automaattisesti takaisin alas.

Olen saanut tapella tuon ongelman kanssa nyt muutaman kerran. Tänään kun kuvasin sillä, niin teki samat kesken lennon, kuva katosi. Näppäsin puhelimesta työpöydän näkyville ja nappasin uudelleen DJI GO 4 -äpin päälle ja kuva tuli takaisin. Ihme temppuilua. Tästä voisi päätellä että olisiko vikaa tuossa äpissä? Siihen tuli juuri jokin päivitys. Mutta tämä ongelma tuli jo ennen päivitystä, etten saanut kuvaa ollenkaan näkymään. Kun päivitin äpin, niin sain kuvan näkymään mutta kadottaa kuvan kesken kaiken kun lennät.

Onko jollakin vastaavanlaisia, ja onko joku saanut ongelman ratkaistua jotenkin?

Muokkaus: Poistin puhelimen äpin ja asensin sen uudelleen. Kävin kopteria ulkoiluttamassa ja taas toimii kun ei mitään vikaa olisi ollutkaan. Eli kuva näkyi kokoajan normaalisti katoilematta.

Toinen vika oli viime vuoden puolella kun kopteri halus joka kerta käynnistyksen yhteydessä päivittää lentokieltotilan? Tietääkseni tämä pitäisi päivittyä aina automaattisesti kun kytket puhelimes kaukosäätimeen. Mutta kerran kävi niin että kopteri ei suostunut lähtemään lentoon ennen kun päivitän lentokieltotilakartan. No ei ollut vaihtoehtoja kun pävittää, ja tietenkin se meni vikaan ja pistin päivittämään uusiksi jonka jälkeen näytöllä vilkkui vain errorit ja mikään ei enää toiminut. Ei auttanut kun kytkeä kopteri tietokoneeseen ja palauttaa tehdasasetukset ja uusimman päivityksen sisään. Tämän jälkeen käynnistys kyseli muutaman kerran tätä lentokieltoaluekartan päivitystä mutta nyt se on kadonnut, eli ilmeisesti kopteri on saanut uusimman ladattua.

Että tällaisia leluja nämä ovat. Taistelua, pään raapimista, foorumeilla notkumista (apuja kyselemässä) jne... Eivät toimi kun junan vessa. Tosin sekin voi kait jumittaa?
« Viimeksi muokattu: 08 Toukokuu, 2018, 20:12:15 kirjoittanut Melari »

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #51 : 18 Toukokuu, 2018, 19:30:30 »
Vastaan itse omaan viestini. Kun kopteri kadotti kuvan puhelimen näytöltä ja näyttöön ilmesty ilmoitus, että tuo kopteri takaisin tai jatka lentämistä. Luulin ongelman kadonneen kun päivittelin kopteria,  vaan eipä kadonnut. Tänään taas teki samat kesken lennon. Nykäisin ohjaimen sivusta puhelimelle menevän johdon irti ja laitoin kunnolla sen uudestaan takaisin, sain kuvan uudestaan näkymään. Eli tuo kuvan kadottelu saattaa olla sen lyhyen johdonpätkän vika mikä menee ohjaimesta puhelimelle. Outoa bugailua sanoisin.

Poissa next

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #52 : 28 Toukokuu, 2018, 07:06:55 »
Ne sivukaapelit on aivan susia. Joudun itse ajamaan sieltä alaliittimestä puhelimen/tabletin omalla piuhalla.

Edellisen luurin potkukin loppui(Sony M5) päivittelyjen takia ja alkoi kuvaa pätkimään pahasti.
Jouduin ottamaan käyttöön tämän oukitelin näyttönä.
Vanhempi Samsungin tablettikaan ei jaksa enää raskasta DJI:n ohjelmaa.

Miten onko toi litchi oikeasti ostamisen arvoinen?

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #53 : 25 Kesäkuu, 2018, 16:04:20 »
Joo sivukaapeli on temppuillut nyt muutamia kertoja. Vielä mene sillä että nyppäsee kaapelin irti lennosta ja laittaa takaisin, ja kuva palaa takaisin. Tilasin toki kasan uusia johtoja.

Mutta nyt drone on alkanut vatkaamaan gimbaalia ees taas käynnistyksen yhteydessä, eikä ota mitää dataa vastaan, eli et pysty säätään kameraa millaan lailla. Ei lähde edes galibroimaan gimbaalia. Tappelin noin tunnin verran ees taas käynnistä sammuta tyylillä ja sainkin kerran gimbaalin kameran tottelemaan käskyjä mutta ongelmana oli vain se että kamera oli nurinniskoin osoittaen koprerin runkoon, eikä suoristunut siitä edes gimbaalin kalibroinnilla.

Soitin DJI:n maahantuojalle, ja sieltä osattiin kertoa että tyyppivika tämä gimbaalin vatkaaminen. Pitäisi takuuhuoltoon siis lähettää ja euroopassa on lähin huolto. Noin 1kk reilu kestäisi siellä. Kiva kun käytän dronea työkäytössä ja nyt on sesonkiaika, eli kesäaikaa  >:(

Mutta mutta. Yritetään palauttaa tehdasasetukset ja toivotaan onnea. Jospa sillä taas päästäisiin muutama viikko eteenpäin. Se toiminut ennenkin tämän laitteen kanssa. Tarttee illemmasta koittaa saada verme pelittämään. Katsotaan kuin käy...

Poissa jesi

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #54 : 25 Kesäkuu, 2018, 16:21:31 »
Parhaiten homma onnistuu kun hoidat asian suoraan tehtaan kanssa, jää heti kymmenen kättä välistä.

Ja ammattilaisen tunnistaa siitä, ettei kaikki munat ole samassa korissa =)
/ Jere Siirilä
DJI Spark | Eachine QX95 & FrSky Taranis | Cheerson CX-Stars

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #55 : 27 Heinäkuu, 2018, 08:14:57 »
Lähetin Mavicin maahantuojalle joka oli lähettänyt sen keski-eurooppaan DJI:n tehtaille huoltoon. Koko reissu kesti 2 viikkoa, ja oli ollut DJI:n tehtaalla vain 2 päivää. Nyt pelaa taas normaalisti, alku ihmettelyn jälkeen. En saanut kauko-ohjaimesta yhteyttä kopteriin laisinkaan. Piti alkaa kahlaamaan kaukkarin valikkoja, ja sieltä löytyi kohta millä sai uudelleen hakea yhteyttä. Jännää että tämä yhteys oli kadollut tämän huollon aikana, eikä ohjain - drone tunnistanut toisiaan.

Nyt on toistaiseksi toiminut normaalisi. Saa nähdä kuin kauan kunnes jotain hämminkiä tulee taas.
« Viimeksi muokattu: 27 Heinäkuu, 2018, 08:17:19 kirjoittanut Melari »

Poissa jesi

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #56 : 27 Heinäkuu, 2018, 12:34:30 »
Loogisin selitys on se, että kone ei ole sama.

Näin se homma toimii muuallakin, kännykät jne.
/ Jere Siirilä
DJI Spark | Eachine QX95 & FrSky Taranis | Cheerson CX-Stars

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #57 : 12 Elokuu, 2018, 19:12:28 »
Joo eipä taida tulla valmista tästä dronesta... Samat ongelma jatkunee edelleen. Kuva katoilee vähän väliä ja saa nykiä johtoa irti ja takaisin. Ja kerran alkoi myös kamera taas  vatkaamaan sinne sun tänne omaa humppaa. Kauankohan tulee kestämään kunnes huolto kutsuu.

Olisi mukava tietää onkoa muilla ollut samanmoisia ongelmia Mavicin kanssa? Vai olenko saanut todella maanantai kappaleen itselleni :(

Poissa Lassi

 • Tavallinen torppari
 • ***
  • LassiVVV videos's - Youtube
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #58 : 26 Elokuu, 2018, 21:23:11 »
Mitenkäs nämä Mavicit yleisesti onnistuuko lentäminen kylmässä eli esim lapissa keski talvella? Vai tuleeko ongelmia akkujen suhteen? Kelkkailun kuvasta lähinnä mielessä.

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #59 : 24 Lokakuu, 2018, 20:24:45 »
Hyvin ovat talvellakin toimineet. Akku kuluu aavistuksen nopeammin mitä kesäkelillä. Eli ei eroa juurikaan. Kunhan ei lumisateella lennätä, siitä nämä vehkeet eivät pidä.

Poissa Atte. H

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #60 : 23 Heinäkuu, 2019, 11:22:15 »
Aloittelija huutelee..  ;D Mavic 2 pro löytyy ja kiva leluhan se on, mutta.. Horisontti on vinossa hitusen. Tarkkasilmäisellä häiritsee. Napsu tai kaksi asetuksista korjausta niin ongelma on ratkaistu, mutta onko siis ihan perus "vika?"

Poissa Melari

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: DJI Mavic Pro
« Vastaus #61 : 17 Helmikuu, 2020, 13:44:48 »
Myöhässä vastaus horisontin vinouteen. Samaa ongelmaa on ollut mavic pro ykkösen kanssa, silloin kun se minulla vielä oli. Mutta sen saa kyllä korjattua että sen suhteen ei ongelmaa.

Mitä tulee mavic pro ykköseen mitä aikaisemmin omistin joka temmpuili, niin näytti olevan melko susi koko versio. Kerta se oli ollut huollossa kolmesti minun aikana ja kahdesti se oli vaihdettu uuteen laitteeseen ja samat ongelmat jatkuivat.

Mavic Pro 2 Hasselbladin kameralla on ollut loistava kuvanlaadullisesti ja toiminnallisesti. Mitään ihme vikoja ei ole vielä ilmaantunut vaikka se on ollut jo yli vuoden minulla työkäytössä. Kerran se tuli täydellä vauhdilla tonttiin kun oli olevinaan kiire, ja piti saada nopeasti drone alas. Ei tunnistanut maapintaa ja napsahti melko kovaa maahan, eikä hidastanut kuten sen kuuluisi. Mutta siitäkin aikaa jo vuosi ja drone toimii kaikilta osin normaalisti. Eipä juuri valittamista. No yhden kerran sain karsittua kuusenoksia? Kummaa että liiketunnistimet eivät havainneet mitään ja antoi mennä liian lähelle puita. No puusta lähti vain oksia lentoon eikä dronelle käynyt mitään.

Ainoa miinus omassa käytössä on liian ahdas kuvakulma näiden dronejen kamerassa. Saisi olla paljon laajempi.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
22 Vastauksia
10899 Lukukerrat
Uusin viesti 20 Tammikuu, 2018, 16:41:13
kirjoittanut ElbeH
10 Vastauksia
5102 Lukukerrat
Uusin viesti 10 Elokuu, 2017, 23:01:55
kirjoittanut ElbeH
2 Vastauksia
6952 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Maaliskuu, 2018, 07:28:30
kirjoittanut Hämis76
4 Vastauksia
3553 Lukukerrat
Uusin viesti 28 Tammikuu, 2018, 19:31:30
kirjoittanut mmr10000
0 Vastauksia
2831 Lukukerrat
Uusin viesti 26 Maaliskuu, 2018, 17:56:40
kirjoittanut BeeGoo