Kirjoittaja Aihe: Informaatiota F3C kilpailutoiminnasta  (Luettu 29472 kertaa)

Poissa Anssi

  • Seniori torppari
  • *****
Informaatiota F3C kilpailutoiminnasta
« : 24 Syyskuu, 2008, 13:36:29 »
Foorumilla avataan uusi osio helikoptereilla kilpailemisesta.

Tarkoituksena on kertoa asiasta kiinnostuneille eri luokista ja millaisilla ohjelmilla niitä ajetaan. Tavoitteena on lajin edistäminen hyvässä hengessä ja harrastajien kiinnostuksen lisääminen sekä kokeilemaan rohkaisu. Kilpailun ei tarvitse olla liian vakavahenkistä vaan tärkeintä on osallistuminen ja kokemuksien jakaminen. Uusille harrastajille erilaiset kilpailut ovat myös hyvä tilaisuus hakea tietoa tekniikasta ja harjoittelusta ihan normaaliin harrastamiseenkin. Kilpailu toimintaa on Suomessa ollut jo 90 luvulta saakka ja ajoittain väkeä on ollut hyvin liikkeellä osallistumassa. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen nyt on uusi kiinnostuksen aika menossa ja toivomme kaikkia tervetulleiksi tutustumaan toimintaan. Kilpailutoiminnassa on myös paljon muutakin tärkeää tekemistä kuin pelkästään lennättäminen. Laji tarvitsee kiinnostuneita tuomareiksi sekä kilpailujen järjestäjiksi muun muassa. Eli jos laji kiinnostaa voi panoksesi olla myös tärkeä vaikka et itse osallistuisi varsinaiseen kilpailuun lennättäjänä.

Lyhyesti eri lajit:
F3C on lajin pääkilpailuluokka jolla on SM arvo sekä vuorovuosittain järjestetään MM sekä EM-kisoja maailmalla. Suomen joukkueeseen valitaa 3 edustajaa vuosittain ulkomaisiin arvokisoihin. Käytänössä on pidetty karsintakilpailuja 3-4kpl joiden perusteella 3 parhaiten menestynyttä saa toimia Suomen edustajan Suomen Ilmailuliiton lähettäminä.

F3C eurosport toimii sisään ajoluokkana F3C:hen liikkeiden ollessa hieman helpompia mutta jo useimmat liikkeet mukailevat F3C:n liikeitä. Lajista on vuosittaina jaettu omat palkinnot SM-kilpailujen yhteydessä.

F3C sport tai popular nimellä kulkee helpoin luokka jossa aletaan opettelemaan kilpailun tuomaa jännitystä ja vaativuutta. Liikkeet ovat perusliikkeitä joita kaikkien harrastajien alkuvaiheessa tulisi hallita. Ei edellytä ylösalais lennättämisen eikä temppulennättämisen hallintaa vaan perustuu leijuttamisen hallintaan. Toimii ponnahduslautana Eurosportiin. Tässäkin lajissa on jaettu SM-kisojen yhteydessä omat palkinnot.

Laji toimii Suomen ilmailuliiton alaisuudessa ja kilpalussa noudetaan FAI:n virallisia kilpailsääntöjä. Kansainvälisen FAI:n sivuilta löytyy tietoa lennokkikilpailusta ja kilpailukalenterista jossa kansainväliset kilpailut. Suomessa kilpailijoiden tukena on toiminut Helicopter team Finland joka on järjestänyt SM-kisat sekä jonkin verran koulutusta. Koulutuksista viimeisin oli SM-kisojen yhteydessä ollut touomarikoulutus. Jatkossa pyritään järjestämään koulutusta tekniikasta sekä harjoittelusta.

F3C joukkueen puolesta

Anssi
Ari
Vesku
Timo
Juho
Jarno
Tuija (TM)
Lennokkimestari #100,
Jeti DS-16, Urukay Carbon, MB 109,
MB339 Al Fursan, Fouga Magister CM170.

tuupola

  • Vieras
Vs: Informaatiota F3C kilpailutoiminnasta
« Vastaus #1 : 26 Marraskuu, 2009, 22:42:41 »
Yritin FAI:n saitilta etsiä mutta en löytänyt. Mistä löytää tämänhetkisen virallisen Eurosport ohjelman?

Poissa Anssi

  • Seniori torppari
  • *****
Vs: Informaatiota F3C kilpailutoiminnasta
« Vastaus #2 : 26 Marraskuu, 2009, 23:04:47 »
FAI:n sivuilta ei löytynetkään Eurosportin ja Popularin ohjelmia. Ovat kansallisia ja ollaan pohjoismaiden kanssa pyritty yhtenäiseen ohjelmaan. Viimeisin ohjelma löytyy Eurosport osiosta.
Lennokkimestari #100,
Jeti DS-16, Urukay Carbon, MB 109,
MB339 Al Fursan, Fouga Magister CM170.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
2 Vastauksia
6367 Lukukerrat
Uusin viesti 07 Marraskuu, 2008, 21:56:41
kirjoittanut Ege