Kirjoittaja Aihe: Edullista 7'' tai 8'' näyttöä videokuvaukseen  (Luettu 1931 kertaa)

Poissa Kopterinlennättäjä55

  • Tavallinen torppari
  • ***
Edullista 7'' tai 8'' näyttöä videokuvaukseen
« : 21 Heinäkuu, 2015, 20:50:21 »
Eli itsellä on ohjaimena devo f7 ja siinä muistaakseni näytön koko 3,5'', joka ei päätä huimaa ja kirkkaus auringossa on huono. Olen katsellut mm. hobby kingin tarjontaa ja sieltä näyttää saavan 70 eurolla jonkin laisen. Hintaahan vaikuttaa tietysti näytön tarkkuus, kirkkaus, fpv antennit (en taida tarvita, koska ohjaimessa on). Taitaa olla aika yksinkertainen liittää näyttö ohjaimeen? Täytyypi jostain AV kaapeli hankkia. Ääntä en tarvitse kylläkään. Ja sitten virta akusta on pakollinen kriteeri. Ehotelkaa jos tiedätte edullisia vaihtoehtoja  :).

Tässä ei ollut varsinaista kysymystä aiheessa, mutta korjatkaa, jos on jotain, mitä en ole huomioinnut.

Huomannut, että tässä harrastuksessa (kuten muutkin yleensä) alkaa aina haluamaan lisää kaikkea  ;D.

Poissa Trnquill

  • Seniori torppari
  • *****
Vs: Edullista 7'' tai 8'' näyttöä videokuvaukseen
« Vastaus #1 : 22 Heinäkuu, 2015, 08:15:57 »
Maailmalla on paljon FPV-näytöiksi "tehtyjä" (tai ainakin sellaisena myytäviä) näyttöjä, joissa on yleensä vähän funtsittu asioita juuri siltä oikealta kantilta, eli FPV mielessä. On blue screenin estoa, diversity-vastaria, tökkeliä videolasien tai tallentimen kytkemiseen, sisäistä akkua ja ties mitä. Mitä jos halvalla haluaa päästä, nämä ovat yleensä poissuljettuja vaihtoehtoja.

Suurin osa halpisnäytöistä vetää itsensä siniseksi tai mustaksi, kun signaalin taso laskee liian alas. "Liian alas" vaihtelee näytöstä toiseen, jotkut pahimmat lopettaa leikin kesken ja näyttää "no signal" jo melkein ekoista pienistä räpsyistä toisten näyttäessä tyynesti hyvinkin pahat lumisateet. Pääsääntöisesti sellaiset näytöt, joissa on sisäänrakennettu TV-viritin, ovat parhaita sietämään huonoa signaalia. Varmaankin juuri siitä syystä, että sisäisen TV-vastaanottimen signaali voi olla usein heikko mutta kuva halutaan silti näyttää.

Sisäistä akkua löytyy harvoista, eikä se välttämättä ole aina paras vaihtoehto. Sisäinen akku on toki siisti ja kompakti ratkaisu, mutta kapasiteetti voi olla usein pieni ja lataus onnistuu voin (hitaalla) alkupeärislaturilla jne. Mutta onneksi käytännössä kaikki näytöt toimivat 12V jännitteellä ja vieläpä ovat aika suopeita hieman korkeammalle jännitteelle, eli niitä voi surutta ajaa suoraan 3S akulla. Ulkoinen akku on nopea vaihtaa, helppo ladata hätäisesti lipo-laturilla - ja joissain tapauksissa samasta akusta saa muutkin värkit virtansa, ohjain + videovastari(t).

Tuossa nyt esimerkkinä vanha video, jossa aikanaan kovin kehuttu Haier 10" ja joku nimetön 8" (noita sai ainakan saman näköisiä eBaystä vielä hetki sitten hyvinkin, ja halvalla):

Poissa Kopterinlennättäjä55

  • Tavallinen torppari
  • ***
Vs: Edullista 7'' tai 8'' näyttöä videokuvaukseen
« Vastaus #2 : 22 Heinäkuu, 2015, 14:06:31 »
Kiitos selvennyksestä. Koskeeko tuo ''blue screen'' myös jos näyttö on av kaapelilla laitettu kiinni ohjaimesta? Eli voiko käydä niin, että ohjaimessa kuva näkyy ja av kaapelilla laitettuun näyttöön, niin siinä kuva pätkii enemmän?

Poissa Trnquill

  • Seniori torppari
  • *****
Vs: Edullista 7'' tai 8'' näyttöä videokuvaukseen
« Vastaus #3 : 22 Heinäkuu, 2015, 15:39:36 »
Kyllä. Nuo molemmat videon näytöt (ja itse asiassa kaikki mulla koskaan olleet) käyttävät ulkoista vastaanotinta, eli ovat AV-kaapelilla kuvalähteessä kiinni. Voi olla että ohjaimen näyttö ei ole niin kronkeli ja siinä kuva näkyy pidempään, luulisi että sentään siinä on panostettu kuvan näkyvyyteen huonollakin signaalilla. Mutta jos sama signaali ohjataan suoraan ulkoiselle näytölle, voi se kärsiä pimentymisestä.

On myös mahdollista, että ohjaimessa on eräänlainen vahvistin, joka tekee signaalista "hyvää" riippumatta radioteitse vastaanotetun signaalin laadusta. Tällaiset "parantimet" ovat harvinaisia, mutta kyllä niitäkin laitteista löytyy.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
4 Vastauksia
5077 Lukukerrat
Uusin viesti 20 Joulukuu, 2012, 22:36:45
kirjoittanut vee73