Kirjoittaja Aihe: 3D-Poppis kisat syysleirillä  (Luettu 95302 kertaa)

JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #75 : 06 Syyskuu, 2010, 09:31:46 »
Ainiin joo, mainittakoon vielä että myös rc-vene kisoissa on vastaavanlaista hommaa. Siinä toki ei tuomareille tarvi mitään huudella, homma on lähinnä mekaanikko settiä, mutta omista kokemuksista myös sellasta kuskin rauhottelua. Kun ne ajo joskus FSR-V kisoja niin vauhti on kovaa ja kuski ei kerkiä vilkuilla eteenpäin. Siinä on hyvä kertoa kuskille että monesko kierros on menossa, mones on toisena tulevalla, missä noutovene on, onko "kuolleita" veneitä jne..

Poissa Tohtori R

 • 3D spede
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #6
  • "kuidutuksen alkeet!"
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #76 : 06 Syyskuu, 2010, 10:17:06 »
kisassa tietty oman tason saavuttaminen on aika haastavaa. Siihen ei taida auttaa kuin juuri kisalennon treenaaminen ja kilpailuihin osallistuminen. Kuten Markus jo totesikin niin monella kävi pikku virhe siinä että lensi silmukat myötätuuleen ja vaakakierteet vastatuuleen.. erittäin vaikeata.

jep taisin itsekkin tohon sortua ainakin vaakakierteiden osalta :-\  noh kertaakaan en ollu tota reenannu ku ilmottautuminen meni vikoille päiville ja sää on ollu huonoa! tai no perjantai iltana koitin muutamaan otteeseen markuksen simulla mutta eihän siitä mitään muista! :DHuutajallahan ei näissä juhlissa tosiaan ollut paljoa tehtävää mutta kyllä sellainen silti pitää minusta olla. Ei pelkästään tuomareille mutta myös lennättäjälle.
Huutaja on Ystävä eikä taakka :)
Huutajan hommat siis pitää kuitenkin harjoitella jossain kohtaa niin miksei aloitettaisi jo poppiksessa?

Ennen seuraava kisaa voitaisiin käydä näitä juttuja enemmän briefingissä läpi ja miksei järjestää tuomarilentokin niin kaikki ainakin kerran näkisi mistä on kyse. Nythän moni taisi päästä ensi kertaa huutajaksi ja lennättäjäksi niin ettei koskaan ole  nähnyt/kuullut moisesta toiminnasta. Ei varmaan ollut ihan selvää mitä piti tehdä.


ai ei ollu tehtävää huutajalle? enhän mä nyt millään olis muistanu siinä kuosissa niitä neljää liikettä ilman huutajan kommentteja!  ;D

vähän parempi briefaus ja joku vanhan konkarin esimerkkilento miten homma toimii olis voinu olla ihan hyväkin juttu!
itse en ainakaan ole koskaan edes ainuttakaan kilpailua nähnyt joten hieman oli hukassa homman kanssa.
lisäksi arpa napsahti vielä meikäläiseen ja jouduin alottamaan koko homman!

kumma kyllä homma meni ihan kunnialla eikä mitään väärinkäsityksiä edes tainnu sattua!

kaikenkaikkiaan hieno idea tollanen "leikkimielinen" poppiskisa että uskaltaa alottelijakin osallistua!

seuraavaksi vähemmän saunomista ja enemmän harjotusta! ;D

osallistumista suosittelen kyllä kaikille jotka itsekseen arpoo että pitäisköhän sitä vaiko eikö... kyllä voi ja pitääkin! :)
Raattio | Stimulaattori | Kepakoita...    "Peltojen kuidutukset tunteella ja taidolla jo vuodesta 2010!"
Edesmenneet: mCX | mCPX BL | mSR | Align trex 250FBL | 500FBL | 700E FBL | 2*Gaui X7 | SAB G570KSE | G700 | ProtosMAX | G BlackNitro 700 | TDR II | tulikettu (oli rikki jo kaupassa)
Edelleen haitaksi: MSH miniRoottos | P380 | G SPEED Carbon
http://www.youtube.com/mrtohtorir

Poissa Colibri

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #77 : 06 Syyskuu, 2010, 10:58:54 »
Juu toikin on yksi että huutajan höpinät rauhottaa kivasti. Siksi toivoisinkin että huutaja vois mun mielestä vähän jutella siinä niitä näitä, kuitenkin asiaankuuluvasti. Eli "tuulee muuten tuolta, vetäse toi toisesta suunnasta. Kenttä on tyhjä antaa mennä.. Hyvältä näyttää"..
Ja siitä tuskin tulee mitään jos vetästään eka kopteri katolleen, sitten aletaan huutaa tuomareille että nyt sitten muuten alkaa tämä.. Mie torppaisin kopterin siinä vaiheessa :D
Luulen että huutajalla on oikeesti aika iso rooli siinä kun vaan kävis läpi että mitä tehdään ja huutaja osaisi toimia oikein.
Tämän ei sitten ollu millään tavalla tarkotus sanoa huonoksi Jetekin huutamisia, se oli oikiasti hyvä ja jostain sieltä takaa joku huomautteli aina välillä jotain muutakin "ei kiirettä.. Rauhassa..". Tollanen rauhottaa :)

Taidamme puhua kuitenkin samasta asiasta.
"Huutaja" nimityksenä taitaa siis olla väärä. Parempi nimitys saattaisi olla "avustaja"
Nyt jotenkin jäi päähän käsitys jossa huutajan tehtävänä on ilmoittaa tuomareille:
-Mikä liike seuraavaksi
-Koska liike alkaa
-Koska liike loppuu

Kuitenkin kun ajatellaan tätä avustajan tehtävää tarkemmin, niin mielestäni avustaja:
-Kertoo listaltaan seuraavan liikkeen lennättäjälle heti edellisen liikkeen loputtua, jolloin lennättäjä voi suunnitella seuraavan liikkeen aloituksen.
-Ilmoittaa tuomareille seuraavan liikkeen nimen. (tunnistamisen helpottamiseksi ;D)
-(Ilmoittaa tuomareille liikkeen loppumisen, mikäli lennättäjä hurmoksessaan ei sitä muistanut ilmoittaa)
-Tarkkailee ympäristöä ja juttelee lennättäjän kanssa.
-Tekee muut esimiehen (lennättäjän) käskemät tehtävät.

Lennättäjän tehtävä:
-Lennättää parhaansa mukaan.
-Ilmoittaa liikkeen aloituksen ja lopetuksen (kun lennättäjä on se ainoa henkilö joka tietää koska liike oikeasti alkaa)
-Nauttia kisafiiliksestä.

Vaikkakin lainasin Johnyn viestiä, ei ole tarkoituksena kohdentaa ko. henkilön kirjoitukseen vaan yleisesti "kehittää" asiaa.
Ja selvennyksen vuoksi kerrottakoon etten osallistunut tähän kisaan  :-X
Päivämatkalaisena sain kuitenkin nauttia kisan katselusta.
Kiitos lennättäjille.JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #78 : 06 Syyskuu, 2010, 11:12:55 »
Juurikin näin :)
Itse ainakin huomasin tossa että avustaha/huutaja jäi monella seisomaan sinne jonnekkin 5 metrin päähän pilotista. Tarkoitus olisi seistä ihan pilotin takana. Näin pilotinkaan ei tarvi huudella sieltä "alkaaa.. ALKAA.. ALKAAA, huuda sen ny niille tuomareille! KUULETSÄÄ!?" :D

Tästä näkee hieman tuota avustajan hommaa:
http://www.youtube.com/watch?v=AfyBTGfg7B8&feature=related

En tähän hätään löytänyt, mutta youtubessa on jossain myös Set Manouvers videoita joissa näkee että miten tuon huutelemisen kuuluisi tapahtua "start", "stop" jne.
Huomatkaa kuitenkin tuosta videosta tuo alku..
- Avustaja roudaa kopterin lähtöpaikalla (palvelija :D )
- Avustaja tulee aivan pilotin selän taakse
- Avustaja antaa tuomareille merkin että nyt lähtee tiputtamalla tuon halon. Tämä siis kun kyseessä on musiikin kanssa lentämisestä, eli pilotti kertoo kun on valmis ja avustaja pudottaa halon merkiksi tuomareille ja yleisölle. Vaihtoehtoisesti tuonkin vois kertoa mikkiin, mutta kun musiikin ja mikin päällekkäisyyksien kanssa noilla oli jotain ongelmaa siellä vissiin tmv..

Poissa Timo

 • Pro torppari
 • ****
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #79 : 06 Syyskuu, 2010, 11:36:16 »
Moido,

F3C-puolella se avustaja on aina ollut kuvioissa mukana. Sieltä se on myös tullut F3N-luokkaan. F3C-luokassa avustajan pääasiallinen tehtävä on ilmoittaa tuomareille seuraava lennettävä liike. Esimerkiksi voi tulla tilanteita jossa ohjelmassa olisi liikkeitä joiden lentäminen tietyssä tuulessa tms. on niin vaikeaa ettei lentäjä sitä halua lentää. Tällöin liike jää välistä ja asia menee tuomareiden tietoon juuri siten, että avustaja huutaa tuomareille seuraavan liikkeen jättäen yhden välistä pois. Joskus on jopa käynyt niin, että kopteriin on tullut kesken suorituksen jokin tekninen vika, esimerkiksi moottoririkko, polttoaineloppunut, akku kyykähtänyt tms. joka estää ohjelman suorituksen järkevästi loppuun asti. Tällöin on vielä usein mahdollista saada autorotaatiosta hyvät pisteet joten avustaja saattaa huutaa autorotaation vielä ja hyvällä onnella se saadaan lennettyä hyvin. Kokeneet kehäketut EM- ja MM-kisoissa saattavat ongelmien sattuessa ja kopterin sijainnin ollen hyvä, tajuta suoraan huutaa rotaatio ja siihen aloituskin vielä kun huomaavat, että moottori sammuu ilmassa. Kokemattomien kilpailijoiden kohdalla tilanne menisi siten, että lennättäjä käskee huutaa tuomareille rotaation tms... Silloin voi olla jo hieman myöhäistä arvostelun kannalta. Nämä näistä huutotilanteista.

Toinen avustajan tärkeä rooli on seurata muuta ilmatilaa ja ympäristöä. Lennättäjän kun pitää seurata kopteria ja yrittää keskittyä siihen mahdollisimman hyvin. Joten avustaja katseletee ympäristöön jos jostain tulee riippuliidin, lennokki tms. eteen  tai edes siten näkyville, että se häiritsisi lennättäjän keskittymistä. Avustaja siis varoittaa näistä. Esimerkiksi Juho viime SM-kisoissa ilmoitti mulle leijuntaliikkeen aikana, että kohta menee riippuliidin edestä mutta ei aiheuta vaaraa. Tällöin lennättäjän ei tarvitse kesken suorituksen pelästyä, että mitä vittua nyt tapahtuu eikä keskittyminen herpaannu niin pahasti. Avustaja voi myös observoida säätilaa ja kertoa lennättäjälle jos havaitsee vaikkapa kaatosateen lähestyvän tai tuulen suunnan muuttuneen tms...

Avustaja ei ole valmentaja, arvokisoissa... ;) Eli Avustaja ei saisi sääntöjen mukaan antaa lennättäjälle lentämiseen liittyviä ohjeita. Suomessa porukka kuitenkin haluaa kehittyä koko ajan jopa kisojen aikana. Tällöin kilpakumppaneillekin ollaan jopa annettu avustajan toimessa ohjeita.Esimerkiksi pyydetty rentoutumaan hieman tms... Jopa liikkeitä ajettaessa on annettu ohjeita, mikäli avustaja on huomannut, että kopteri ei tule liikkeeseen oikeassa asennossa, niin ollaan saatettu antaa ohje korjata asentoa ja kertoa miten korjaus pitää tehdä jopa "Nokkaa oikealle" tms. Mikäli jollain kaverille on ollut ongelmia jonkin liikkeen lentämisessä, niin avustaja on saattanut siinäkin auttaa esimerkiksi seuraavilla käskyillä, "työnnä jo", "muista pitchi", "lisää lapakulmia" tms... Osa liikkeistä on ollut joskus vaikeita piruettien suuntien suhteen. Piruetti selällään esimerkiksi on pitänyt aloittaa oikeaan  suuntaan jotta kopteri tulee liikkeestä ulos oikeaan suuntaan. Tällöi avustaja on saattanut muistuttaa lennättäjää kopterin ollessa selkäleijunnassa, että "tikku vasemmalle" tms. jotta piruetti lähtee oikein. Nämä tämän tyyliset ohjeet ovat siis isoissa kisoissa kielletty, mutta tiedän tätäkin tapahtuneen.

Sitten extrana lennättäjä saattaa olla niin paniikissa kisahetkellä, että ohjelma jopa unohtuu. Tällöin on kiva kun ei tarvitse muistella ohjelmaa ulkoa kun avustaja toivon mukaan siitä huolehtii. Sen sijaan, ei ole lainkaan tavatonta, että avustaja huutelee tuomareille ties mitä liikkeitä joita ei kuuluisi lentää seuraavaksi. Lennättäjänkin on syytä olla hieman skarppina.

Siinä vaiheessa kun lennättäjän ja avustajan yhteistyö sujuu todella hyvin pystyy avustaja auttamaan lennättäjää ilmoittamalla liikkeen alun ja lopun oikeassa paikassa. Esimerkiksi Kopterin ollessa ylhäällä ja lennättäjän katseen seuratessa sitä, ei aina välttämättä hahmotu missä menee keskilinja. Yhteistyön pelatessa hyvin, ei lennättäjän tarvitse tästä keskilinjasta välittää. Heti kun avustaja on huutanut tuomareilla "Alkaa", lennättäjä lentää reilun sekunnin suoraan ja alkaa vetämää kopteria vaikka pystynousuun sen sijoittuessa suoraan keskilinjalle. Toisaalta taas jos avustaja ilmoittaa liikkeen alkavaksi liian myöhään, menee liike helposti ihan pipariksi. Tästä syystä jotta lennättäjä saisi todellista apua liikkeiden sijoittamiseen sektoriin, tulee lennättäjän ja avustajan yhteistyön todella toimittava hyvin.

PS. Niin ja sitten on näitä erikoistehtäviä, kuten avustaja kaivaa takin taskusta lennättäjälle aurinkolasit kesken keikan. Lukee lennättäjän kännykkään tulleen tekstiviestin ;) Läimäisee hyttysen lennättäjän poskesta avokämmenellä hengiltä jne...  Mutta tosiaan sääntöjen mukaan siellä pitäisi olla aika hiljaa, eli mitään tarinointia siellä ei hyvällä katsota. EM- ja MM-kisoissa siellä ollaan aika hiljakseen eikä turhia höpötetä. Jos jotain on pakko puhua, niin sekin yritetään tehdä sillein ettei muut huomaa. Suomen kisoissa on sitten hiukka rennommpi fiilis.

--
Timo
« Viimeksi muokattu: 06 Syyskuu, 2010, 11:42:32 kirjoittanut Timo »
Kyllä jokainen osaa flipin tehdä, mutta osaako kaikki lentää 10m suoraan...

Poissa Pekka

 • Seniori torppari
 • *****
 • TeroS & Tohtori R wannabe
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #80 : 06 Syyskuu, 2010, 17:39:20 »
Huutajan/avustajankin homma on siis yllättävän monipuolista. Ja Markus kyllä briiffasi siinä niitä suuntia mihin kannattaa liikkeitä tehdä, mutta voihan ne ohjeet unohtuakin siinä kilpailussa... 

#@"#&%?£%¤4£!!!!

Tuo on oma kommenttini omasta 3D-Poppissuorituksestani. Tulihan tehtyä mm. "ohilento selällään" ja "2 silmukkaa". :P  Onnittelen kuitenkin itseäni ja muita osallistujia siitä, että tuli ylipäänsä osallistuttua. Freestyle-osien paremmin onnistuminen helpotti myös tuskaa vähän.

Muita unohtamatta täytyy sanoa, että kyllä Tohtori R aika hyvin lensi ottaen huomioon kuinka vähän aikaa harrastus on vasta jatkunut. Vaikka mitalisijaa ei tullutkaan.

Sitten kisan järjestäjiä täytyy kiittää, näin tekemällä ne asiat etenevät. Leirin järjestäjille myös kiitos, laitan tähän topikkiin. Ja siellähän näköjään räjäyteltiinkin ja vaikka mitä, voisi mainostaa laijia siten, että aina täällä paukkuu kun lennetään...


 
Goblin 700 Black Thunder / Futaba T8FG / Real Flight 7 / EEKk - Etelä-Espoon Kopteriklubi

Poissa Azzuras

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #81 : 06 Syyskuu, 2010, 20:38:30 »
Huutajan/avustajankin homma on siis yllättävän monipuolista. Ja Markus kyllä briiffasi siinä niitä suuntia mihin kannattaa liikkeitä tehdä, mutta voihan ne ohjeet unohtuakin siinä kilpailussa... 

#@"#&%?£%¤4£!!!!

Tuo on oma kommenttini omasta 3D-Poppissuorituksestani. Tulihan tehtyä mm. "ohilento selällään" ja "2 silmukkaa". :P  Onnittelen kuitenkin itseäni ja muita osallistujia siitä, että tuli ylipäänsä osallistuttua. Freestyle-osien paremmin onnistuminen helpotti myös tuskaa vähän.

Muita unohtamatta täytyy sanoa, että kyllä Tohtori R aika hyvin lensi ottaen huomioon kuinka vähän aikaa harrastus on vasta jatkunut. Vaikka mitalisijaa ei tullutkaan.

Sitten kisan järjestäjiä täytyy kiittää, näin tekemällä ne asiat etenevät. Leirin järjestäjille myös kiitos, laitan tähän topikkiin. Ja siellähän näköjään räjäyteltiinkin ja vaikka mitä, voisi mainostaa laijia siten, että aina täällä paukkuu kun lennetään...


 

Tai silloin paukkuu kun Joensuun poppoo on maisemissa ;)
CopterX 450
HoneyBeeKing

JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #82 : 06 Syyskuu, 2010, 20:47:03 »
Haha, Joensuulaiset on kyllä aikamoisia äijiä.
Videoo ja kuvaaaa? Saisko? Tahtoo nähdä että miten mie lensin sen Freestylen kun ei muista..

Poissa Azzuras

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #83 : 06 Syyskuu, 2010, 21:19:33 »
Haha, Joensuulaiset on kyllä aikamoisia äijiä.
Videoo ja kuvaaaa? Saisko? Tahtoo nähdä että miten mie lensin sen Freestylen kun ei muista..

Pahoittelen mutta en kuvannut sitä freestyle osiota :/ Joutu säästelemään kameran akkua
CopterX 450
HoneyBeeKing

JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #84 : 06 Syyskuu, 2010, 21:25:23 »
Ok, hitsin hitsi.. No jospa joku ois sen kuvannu.. niin monella oli kamera kourassa. :)

Poissa Tohtori R

 • 3D spede
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #6
  • "kuidutuksen alkeet!"
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #85 : 06 Syyskuu, 2010, 21:26:22 »
Haha, Joensuulaiset on kyllä aikamoisia äijiä.
Videoo ja kuvaaaa? Saisko? Tahtoo nähdä että miten mie lensin sen Freestylen kun ei muista..

Pahoittelen mutta en kuvannut sitä freestyle osiota :/ Joutu säästelemään kameran akkua

paikalla oli niin paljon porukkaa että kai nyt joku kuvas??
ilmoittaudu hetipaikalla! ja lataa videot johkin tuubiin tms! :D
tahtoo nähdä omankin suorituksen ja nauraa sille ku kopu ja ukko tärisee! ;D

ei tartte olla mikää "HooTee kuva" kuhan olis joku...


Raattio | Stimulaattori | Kepakoita...    "Peltojen kuidutukset tunteella ja taidolla jo vuodesta 2010!"
Edesmenneet: mCX | mCPX BL | mSR | Align trex 250FBL | 500FBL | 700E FBL | 2*Gaui X7 | SAB G570KSE | G700 | ProtosMAX | G BlackNitro 700 | TDR II | tulikettu (oli rikki jo kaupassa)
Edelleen haitaksi: MSH miniRoottos | P380 | G SPEED Carbon
http://www.youtube.com/mrtohtorir

JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #86 : 06 Syyskuu, 2010, 21:31:49 »
Mulla saattaa muuten EHKÄ olla Tohtori sun Set Menouverssi.. pitääpä kattoa.

Poissa Tohtori R

 • 3D spede
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #6
  • "kuidutuksen alkeet!"
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #87 : 06 Syyskuu, 2010, 21:34:35 »
Mulla saattaa muuten EHKÄ olla Tohtori sun Set Menouverssi.. pitääpä kattoa.

noni! rupeehan niitä tulemaan!

pitäis aina kuvata vaan kaikki ku kortit on kuitenki niin isoja ettei ne täyteen mee muttakun
kameroita törröttää jokapaikassa ni tulee aina mieleen että kyllä ton joku saa kuitenki
tallennettua "katompa ite nyt ilman kameraa"... ja tarpeeks ku porukka näin ajattelee ni
ei oo sitte kellään mitään! :D
Raattio | Stimulaattori | Kepakoita...    "Peltojen kuidutukset tunteella ja taidolla jo vuodesta 2010!"
Edesmenneet: mCX | mCPX BL | mSR | Align trex 250FBL | 500FBL | 700E FBL | 2*Gaui X7 | SAB G570KSE | G700 | ProtosMAX | G BlackNitro 700 | TDR II | tulikettu (oli rikki jo kaupassa)
Edelleen haitaksi: MSH miniRoottos | P380 | G SPEED Carbon
http://www.youtube.com/mrtohtorir

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #88 : 06 Syyskuu, 2010, 21:52:37 »
Sinne agregaatin kylkeen kamera kiinni kuvaamaan kovalevylle koko viikonloppu ! :D

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

JCA

 • Vieras
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #89 : 06 Syyskuu, 2010, 21:53:11 »
Paljon piti kuvata, mutta toi sää :(

Poissa Tohtori R

 • 3D spede
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #6
  • "kuidutuksen alkeet!"
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #90 : 06 Syyskuu, 2010, 21:59:09 »
Paljon piti kuvata, mutta toi sää :(

ite oon huomannu että kuvaaja ei ite nää mitään! se karsii ainakin mun kuvauksia! vaikka ite sohinkin vaan kännykällä :D
Raattio | Stimulaattori | Kepakoita...    "Peltojen kuidutukset tunteella ja taidolla jo vuodesta 2010!"
Edesmenneet: mCX | mCPX BL | mSR | Align trex 250FBL | 500FBL | 700E FBL | 2*Gaui X7 | SAB G570KSE | G700 | ProtosMAX | G BlackNitro 700 | TDR II | tulikettu (oli rikki jo kaupassa)
Edelleen haitaksi: MSH miniRoottos | P380 | G SPEED Carbon
http://www.youtube.com/mrtohtorir

Poissa Azzuras

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #91 : 06 Syyskuu, 2010, 22:55:52 »
Sinne agregaatin kylkeen kamera kiinni kuvaamaan kovalevylle koko viikonloppu ! :D
No PRKL noinhan se ois pitäny tehä ;) Oisit heti sanonu!!
CopterX 450
HoneyBeeKing

Poissa Azzuras

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: 3D-Poppis kisat syysleirillä
« Vastaus #92 : 06 Syyskuu, 2010, 22:57:38 »
Paljon piti kuvata, mutta toi sää :(

ite oon huomannu että kuvaaja ei ite nää mitään! se karsii ainakin mun kuvauksia! vaikka ite sohinkin vaan kännykällä :D

Tuo on kyllä totta, myös tuon takia en kaikkia halunnut kuvata, koska halusin myös itse nähdä jotain!!
CopterX 450
HoneyBeeKing

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
39 Vastauksia
24272 Lukukerrat
Uusin viesti 23 Toukokuu, 2011, 11:06:42
kirjoittanut Tohtori R
3 Vastauksia
5313 Lukukerrat
Uusin viesti 18 Heinäkuu, 2011, 20:29:35
kirjoittanut kaardian
1 Vastauksia
4341 Lukukerrat
Uusin viesti 17 Syyskuu, 2011, 22:18:36
kirjoittanut Vispilä
44 Vastauksia
21626 Lukukerrat
Uusin viesti 23 Toukokuu, 2012, 23:36:59
kirjoittanut Maikko
15 Vastauksia
12525 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Heinäkuu, 2012, 15:31:31
kirjoittanut Lepatus