Kirjoittaja Aihe: FC yrittää vänkää konetta nurin vaikka sensori näyttää nollakulmaa ??  (Luettu 9786 kertaa)

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Hei

Pitkä tarina... Pystyttekö auttamaan quadrokopterin lentoonlähdön ongelmassa. Tämä on toinen drone jonka rakensin ja lentämisen ja rakentamisen periaattet on mielestäni ihan reilassa. Olen nyt ekaa kertaa CleanFlightin softan kanssa tekemisissä enkä ole ihan varma mitä tässä pitäisi oikein huomioida. Ongelma on se, että vaikka kopterin osat ja setupit on oikein ja tarkistettu niin että mosat ja ropelit on oikein päin ja gyrot osoittaa oikeaan suuntaan ja on kalibroitu tasaisella alustalla, uusimmat softat jne jne. Niin kopteri pyrkii vänkäämään lähdössä toiselle kyljelleen eli sitä ei pysty leijuttamaan.

Cleanflightin configissa kopteri käyttäytyy ihan oikein, eli se kallistelee samalla tavalla kuin oikea laitekin ja kun laitan laitteen pöydälle sensori näyttää nolla astetta ja kompassi osoittaa pohjoiseen. Lähettimen tikut vastaavat ohjaussuuntia jne, eli näennäisesti näen että kaikki asetelmat on oikein, niin silti tuo levelointi ei toimi kun kopteria yrittää nostaa ilmaan. Eli sensori havaitsee kyllä että kone kallistuu mutta moottorin ohjaus ei vain ole tasapainossa kallistuksen kanssa, eli kone ei suoristu vaan se pyrkii kaatumaan. Sama jos pidän kopteria kädessä ja kallistelen niin se ei asetu tasapainoon vaan osa moottoreista pyrkii vänkäämään sitä kumoon. Kun taas pakotan kopterin suoraan tasaiselle niin vastapuolen moottorien kierrokset vain kasvavat lisää pistäen käsin levelointia vastaan. Ikäänkuin sensorin offset muuttuisi kierrosten kasvaessa eli sen nollakulmat muuttuisivat kun aletaan nostaman kierroksia.

Kun sitten laitan kopterin kiinni CleanFligtin softaan mistä näkee sensorin kulmat niin huomaan että sensori on nollakulmassa mutta silti toisen puolen mosat huutavat iloisesti haluten vänkää kopteria nurin. Mikä tässä nyt mättää, onko tuo levelointi nyt ollenkaan kunnossa, ei varmaankaan. Kone kuitenkin yrittää leveloida kun sitä käsissä heiluttaa mutta sen tajuama vaakataso on ihan jotain muuta kuin nollakulma, eli jotain säätöä siellä on mutta ei kovin loogista kun kone vaan ei tasapainoitu vaan kaatuu.

Lisäksi näyttää siltä että vain kahdet ristikkäiset moottorit pitävät yllä kierroksia ja toiset vain makaavat lähes idle tilassa. Onko tuo moottorien
konfigurointi jotenkin pielessä vaikka se onkin kuten CleanFlightin kuvassa. Ja kun konfigilla noita sitten vielä varmistan moottori kerrallaan testaan niin kyllä moottori 1 on moottori 1 ja se pyörii nuolen osoittamaan suuntaan kuten muutkin moottorit ihan oikein.

Aikaisempaan kopteriin joka käytti KKn FCtä niin kaikki moottorit pyörivät samoilla kierroksilla ja kone pysyi tasapainossa kädessä ollessaankin. Kun yritin vääntää kopteria kumoon moottorit lisäsivät kierroksia pakottaen vääntöyritystä vastaan tasapainoon. Tämä on helppo testi joka tuolla FCllä toimi moitteettomasti.

Tällä Race 32 F303 (Deluxe) FCllä on selkeästi jokin paha ongelma. FCssä on uusimmat softat ja se on tärinänvaimentimien päällä joten en oikein keksi mikä tässä voisi olla enää vialla. Levelointi vain ei toimi vaan kone kaatuu. Onko ideoita mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi ja miten että saisin tuon koneen pysymään levelissä?

Noparit on Turnigy Multistar BLheli_32
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-multistar-blheli-32-arm-33a-3g-race-spec-esc-2-5s-opto.html

FC: Race 32 F303
https://hobbyking.com/en_us/race-32-racing-flight-controller-f303-deluxe.html


-Juha

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Moottorit pyörii väärin päin tai controller on väärin päin.

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Kyllä noi on katottu jo.

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Jos on varmasti katsottu ja kahteen kertaan vielä niin kolmas vaihtoehto on että controlleriin on ladattu toisen controllerin data.

Kysyn tätä koska itselläni on mennyt moottorit ja controllerin asento asennusvaiheessa nurin niskoin monta kertaa (controller ylösalaisin tai 90/180 astetta väärään suuntaan) eikä ole korjaantunut koskaan ekalla yrityksellä. Pari kertaa Betaflightiä päivittäessä olen myös ladannut sisään väärän controllerin softan. Kaikissa kolmessa tilanteessa oireet voivat olla saman kaltaisia.

Cleanfightista en muista, mutta Betaflightissä anturit pitää kalibroida ennen ensilentoa koska tehdasasetuksilla anturin vaakasuora ei ole vaakasuorassa.
« Viimeksi muokattu: 11 Tammikuu, 2019, 22:41:53 kirjoittanut Picofly »

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Kyllä ne on katsottu, niitä on ajettu sekä Cleanflighting sliderisäädöillä että TX tikuilla. Ne pörähtää käyntiin ja pyörii jokainen oikeaan suuntaan. Ropelit myös tsekattu että ovat oikein päin. FC:n päällä on nuoli joka menee eteenpäin, samoin tuo Configin 3d malli tossa näytössä näyttää ihan samalta kuin kone kädessäni eli pohjoinen on pohjoisessa ja 3d malli seuraa konetta kädessä vatkaamalla. Tx tikut kääntää konetta sinne kun pitääkin.

Katsoin juuri äsken, niin F3:n softaan on tullut uusi päivitys eilen 10.1.2019. Ajan tuon sisään. En keksi tähän oikein mitään kuin softabugin, mutta ei usokisi että sellaisestakaan on kyse kun päivityksiä kuitenkin tullut aika tiuhaan tahtiin ja kyse kuitenkin aika fundamentaalista ongelmasta joka varmaan olisi tullut esille jo ajat sitten.
Tässä FCssä on kyllä kaikenlaista mystistä ollut juuri näitten mosan ohjauksien kanssa, välillä mosat ei jaksa ottaa kierroksia, toisaalta ne ottavat kierroksia itsekseen. samoin Magnetometri putoaa satunnaisesti pois päältä ja se pitää konfigissa ottaa manuaalisti pois resetoida ja laittaa taas päälle ja resetoida.... huoh..
ESCin protokolla on nyt DSHOT600, muitakin olen testaillut mutta ei muutosta, tästä syystä myös ongelma fokusoituu juuri tuohon FChen kun mistään muusta oleellisesta ei löydy mitään outoa. Lentämisestä on turha kuvitella kun laite vikuroi tähän malliin.

Poissa Tuomas P.

 • Tavallinen torppari
 • ***
Entäs jos otat sen varovaisesti käteen, alapuolelta kiinni ja hanska käteen...Kaasua sen verran että potkurit pyörivät ja kokeilet kallistella eri suuntiin kädessäsi. Pyrkiikö stabiloimaan oikein?
TP.
Hiivaleipä + maapähkinävoi + Pepsi Max

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Nyt testasin niin että kone on kädessäni ja se on usbilla kiinni Cleanflight configissa josta näen miten moottorit käyttäytyy. Tarkastan että kompassi on päällä ja 3d malli käyttäytyy samoin kun kapine kädessä. Laitan tx tikun kaakkoon jolloin Lentotila menee päälle, mosat käynnistyy idlessä koska konffasin ne niin. Kaikki vielä ok. Tarkistan että 3d malli on edelleen kuten pitää, joo on, Nostan tikulla kaasua jolloin tietty mosat alkaa puhaltaa, paitsi että mosa 3 ei halua nostaa kierroksia. Nostan 50% mutta ei mitään, mosa 3 pyörii idlessä kun muut tuhisee 50%ssa. Koitan kallistaa konetta mosan 3 suuntaan jolloin gyron viimeistään pitäisi tajuta että kone on kallellaan ja FCn pitäisi laittaa mosa 3 huutamaan ihan pirusti, mutta ei mitään, se ei reagoi mitenkään, pysyy idlessä. Muuten kone kyllä yrittää stabiloida ja vänkää vastaan, mutta jos laittaisin sen maahan niin kone kippaisi välittömästi koska mosa 3 ei halua puhaltaa. NO sitten kierrän z akselin suuntaisesti (yaw), mosat reagoi mutta kun liike pysähtyy mosat jää huutamaan kovemmalla nopeudella??!, paitsi tietty mosa 3 joka vaan ei välitä mitään. Nopareissa ei voi olla vikaa koska kun manuaalisesti configilla nostan sliderilla mosien 1-4 nopeutta niin kaikki puhaltaa tasan tasosta riippumatta, eli silloin kone ei vänkää mihinkään. Eli kyllä FCn ohajukset toimii ja kontrolli pelaa ESCille, mutta kun ohjaan txllä niin järki häviää laitteesta.

Poissa calicha92

 • Pro torppari
 • ****
Kannattaa varmaan lähteä tekemään kaikki alusta uudelleen.
Jos ei auta niin toisella varmasti ehjällä fc:llä.
Goblin Black Thunder 700 VBar NEO
Goblin Mini Comet Mini VBar
Vbar Control, ICharger 308duo, PhoenixRC,

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Päivitin softan viimeisimpään eikä muutosta. Onko mahdollista että tuo stabilointi on pois päältä ja siksi sekoillee koska odottaa että tikuilla stabiloidaan manuaalisesti ?
Mistä tietää missä modesa tää laite on ?

Jos ei muuta niin pitää hankkia joku toinen, luultavadti tuo KK:n micro FC koska sillä olen lennellyt muutaman vuoden ilman isompia ongelmia isommalla 450llä.
Tämä tuntuu olevan ihan outo kapistus. Ehkä labraan tätä vielä joksus penkissä.

Poissa Tuomas P.

 • Tavallinen torppari
 • ***
Voit myös testata ilman potkureitakin niin, että laite pöydälle ja ensin vaikka 50% tehoa...työnnä oikeaa tikkua eteenpäin ja katso nouseeko takamoottoreiden kierrokset...tikkua taakse-nouseeko etumoottoreiden? Yms.

Vaikka se olisi nyt manuaalimodessa, pitäisi aluksi kaikkien pyöriä samalla lailla jos laite on suorassa etkä anna mitään ohjauskomentoa.

Pyöriikö kolmosmoottori normaalisti jos kytket vain sen suoraanvastarin kaasukanavaan tai servotesteriin?

TP.
Hiivaleipä + maapähkinävoi + Pepsi Max

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Tässä on sellainen konfiguraatio, että vastarista tulee PWM FClle joka kanavalle, ja FCstä lähtee DSHOT600 ESCeille, ESCi ei tue muutakuin tota digitaalista DSHOT150/300/600 protokollaa kun taas vastari antaa ulos sitä tavallista PWM 1000-2000us signaalia. Tätä DSHOttia on aika vaikea labrata verrattuna tuohon PWMn kun viestit menee koodattuna digisignaalina eikä monikaan vastari taida tukea sille antaa ?. Eli suoraan vastarista en saa ohjattua ESCiä.

En tiedä tarviiko tuota edes testata noin, koska suoraan säätämällä tuon Cleanflight configin kautta niin kaikki moottorit pyörii samalla lailla tasan ja kone ei vänkää mihinkään millään kaasun tasolla. Tästä päättelen että mikään tuon EScin ja FC välillä ei mättää, signaali menee perille ja on oikeanlaista. Kun sitten otetaan käyttöön tuo FCn balansointi menee kaikki mäkeen ikäänkuin se ottaisi käyttöön epämääräisesti gyron tuottamaa signaalia tai tekisi mitään loogiselta tuntuvia päätöksiä sen persuteella.
Sitten jos ajatellaan että toimiiko gyro sitten ollenkaan, niin kyllä, se on nollakulmassa ja muuttaa kyllä 3d mallin asentoa loogisesti tuossa näytöllä kun konetta pyörittää kädessä.

Tuo vastari/TX on ollut aikaisemmin käytössä toisessa quadissa eikä ole ollut ongelmia, nyt vaihdoin sen tähän koska hankin toisen lähettimen mun vanhaan quadiin.

Siksi tämä onkin niin ristiriitainen, molemmat osa-alueet toimii kuten odottaa saattaa, mutta yhteispeli ei sitten onnistu kunnolla


Koitan tota ohjaustikkua että mitä se tekee. Mielestäni jo kokeilin sitä mutten niin analyyttisesti. KOitan ottaa myös videota jos onnistun saamaan kaikki jutut mahtumaan ruutuun.

Mietin vielä sitä että voiko tämän saada konffaamalla sekaisin ? En kyllä ole asetellut juuri mitään muutakuin ohjauskanavat kohdilleen ja escin protokollan jolla sain mosat pyörimään. Sitten muutamat on/off asetukset. Käytän vain 4 kanavaa eli ne perus.
« Viimeksi muokattu: 13 Tammikuu, 2019, 18:37:33 kirjoittanut seve71 »

Poissa okallio

 • Pro torppari
 • ****
Neljä ohjauskanavaa käytössä radiosta?  Eli sulla on level mode conffattu koko ajaksi päälle Mode välilehdeltä jollain konstia? Vai olikos Cleanflightissä level oletuksena päällä?

Voisitko ottaa cli dumpin ja pasteta tähän? Siitä näkis suoraan mitä settingejä päällä?

Lähetetty minun G8441 laitteesta Tapatalkilla
« Viimeksi muokattu: 13 Tammikuu, 2019, 20:34:20 kirjoittanut okallio »

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Laitoin kameran pyörimään. manuaaliajolla ilman txää mosat pyörii hienosti. Kun otan mukaan TXn, alkaa varsinainen tarina, moottorit pyörii miten sattuu suorastaan vatkaavat. Kun kierrokset on alhaalla, niin moottoreista kuuluu ihmeellinen resonoiva ääni joka lakkaa kun nostaa kierroksia tietyn pisteen ohi, joku resonanssi?, miksi olisi koska kun ajan käsiajolla niin mitään ei kuulu vaan moottorit pyörii jouhevasti alusta asti hiljaa ihan sama millä kierrosnopeudella.
Onko vastaanottimen signaalissa jotain outoa ??? katson tuon hetken päästä skoopilla.

https://www.youtube.com/watch?v=PxmUGCA9Vy8&feature=youtu.be

Sitten tuo magnetometrin poisputoaminen videolla. Eli kun yhdistää configgiin niin magnetometrin vihreä symboli ei ole päällä vaikka asetus on päällä. No kun ottaa sen pois päältä ja laittaa takaisin päälle buutin kautta, niin kas sitten se on taas päällä. Silti toi kompassi reagoi liikeeseen vaikka toi vihreä symboli ei ole päällä...... hohhoijjaa..eli onko se nyt oikeasti päällä vai ei, on taas pelkkää arvailua.

Poissa okallio

 • Pro torppari
 • ****
Mun vinkki on että ota tuo kompassi pois päältä siihen asti kun olet saanut tuon lentämään.

Mites ne mode hommat jos neljä kanavaa radiosta käytössä?

https://www.google.com/amp/s/blog.dronetrest.com/setting-up-flight-modes-in-cleanflight-betaflight/amp/

Lähetetty minun G8441 laitteesta Tapatalkilla


Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
CLI

# dump
# Cleanflight / SPRACINGF3 (SRF3) 2.5.0 Oct  1 2018 / 04:29:34 (08348b705) MSP API: 1.40

name -
resource BEEPER 1 C15
resource MOTOR 1 A06
resource MOTOR 2 A07
resource MOTOR 3 A11
resource MOTOR 4 A12
resource MOTOR 5 B08
resource MOTOR 6 B09
resource MOTOR 7 A02
resource MOTOR 8 A03
resource SERVO 1 NONE
resource SERVO 2 NONE
resource SERVO 3 NONE
resource SERVO 4 NONE
resource SERVO 5 NONE
resource SERVO 6 NONE
resource SERVO 7 NONE
resource SERVO 8 NONE
resource PPM 1 A00
resource PWM 1 A00
resource PWM 2 A01
resource PWM 3 B11
resource PWM 4 B10
resource PWM 5 B04
resource PWM 6 B05
resource PWM 7 B00
resource PWM 8 B01
resource SONAR_TRIGGER 1 B00
resource SONAR_ECHO 1 B01
resource LED_STRIP 1 A08
resource SERIAL_TX 1 A09
resource SERIAL_TX 2 A14
resource SERIAL_TX 3 B10
resource SERIAL_TX 4 NONE
resource SERIAL_TX 5 NONE
resource SERIAL_TX 6 NONE
resource SERIAL_TX 7 NONE
resource SERIAL_TX 8 NONE
resource SERIAL_TX 9 NONE
resource SERIAL_TX 10 NONE
resource SERIAL_TX 11 B05
resource SERIAL_TX 12 B01
resource SERIAL_RX 1 A10
resource SERIAL_RX 2 A15
resource SERIAL_RX 3 B11
resource SERIAL_RX 4 NONE
resource SERIAL_RX 5 NONE
resource SERIAL_RX 6 NONE
resource SERIAL_RX 7 NONE
resource SERIAL_RX 8 NONE
resource SERIAL_RX 9 NONE
resource SERIAL_RX 10 NONE
resource SERIAL_RX 11 B04
resource SERIAL_RX 12 B00
resource I2C_SCL 1 B06
resource I2C_SCL 2 NONE
resource I2C_SDA 1 B07
resource I2C_SDA 2 NONE
resource LED 1 B03
resource LED 2 NONE
resource LED 3 NONE
resource RX_BIND 1 NONE
resource RX_BIND_PLUG 1 NONE
resource SPI_SCK 1 NONE
resource SPI_SCK 2 B13
resource SPI_SCK 3 NONE
resource SPI_MISO 1 NONE
resource SPI_MISO 2 B14
resource SPI_MISO 3 NONE
resource SPI_MOSI 1 NONE
resource SPI_MOSI 2 B15
resource SPI_MOSI 3 NONE
resource ESCSERIAL 1 A00
resource CAMERA_CONTROL 1 NONE
resource ADC_BATT 1 A04
resource ADC_RSSI 1 B02
resource ADC_CURR 1 A05
resource ADC_EXT 1 NONE
resource BARO_CS 1 NONE
resource COMPASS_CS 1 NONE
resource COMPASS_EXTI 1 C14
resource PINIO 1 NONE
resource PINIO 2 NONE
resource PINIO 3 NONE
resource PINIO 4 NONE
resource FLASH_CS 1 B12
resource SPI_PREINIT_IPU 1 B12
resource SPI_PREINIT_IPU 2 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 3 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 4 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 5 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 6 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 7 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 8 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 9 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 10 NONE
resource SPI_PREINIT_IPU 11 NONE
resource SPI_PREINIT_OPU 1 NONE
resource SPI_PREINIT_OPU 2 NONE
mixer QUADX

mmix reset

servo 0 1000 2000 1500 100 -1
servo 1 1000 2000 1500 100 -1
servo 2 1000 2000 1500 100 -1
servo 3 1000 2000 1500 100 -1
servo 4 1000 2000 1500 100 -1
servo 5 1000 2000 1500 100 -1
servo 6 1000 2000 1500 100 -1
servo 7 1000 2000 1500 100 -1
smix reset


feature -RX_PPM
feature -INFLIGHT_ACC_CAL
feature -RX_SERIAL
feature -MOTOR_STOP
feature -SERVO_TILT
feature -SOFTSERIAL
feature -GPS
feature -RANGEFINDER
feature -TELEMETRY
feature -3D
feature -RX_PARALLEL_PWM
feature -RX_MSP
feature -RSSI_ADC
feature -LED_STRIP
feature -DISPLAY
feature -OSD
feature -CHANNEL_FORWARDING
feature -TRANSPONDER
feature -AIRMODE
feature -RX_SPI
feature -SOFTSPI
feature -ESC_SENSOR
feature -ANTI_GRAVITY
feature -DYNAMIC_FILTER
feature RX_PARALLEL_PWM
beeper -GYRO_CALIBRATED
beeper -RX_LOST
beeper -RX_LOST_LANDING
beeper -DISARMING
beeper -ARMING
beeper -ARMING_GPS_FIX
beeper -BAT_CRIT_LOW
beeper -BAT_LOW
beeper -GPS_STATUS
beeper -RX_SET
beeper -ACC_CALIBRATION
beeper -ACC_CALIBRATION_FAIL
beeper -READY_BEEP
beeper MULTI_BEEPS
beeper -DISARM_REPEAT
beeper -ARMED
beeper -SYSTEM_INIT
beeper -ON_USB
beeper -BLACKBOX_ERASE
beeper -CRASH FLIP
beeper -CAM_CONNECTION_OPEN
beeper -CAM_CONNECTION_CLOSED
beeper RC_SMOOTHING_INIT_FAIL
beacon GYRO_CALIBRATED
beacon -RX_LOST
beacon RX_LOST_LANDING
beacon DISARMING
beacon ARMING
beacon ARMING_GPS_FIX
beacon BAT_CRIT_LOW
beacon BAT_LOW
beacon GPS_STATUS
beacon -RX_SET
beacon ACC_CALIBRATION
beacon ACC_CALIBRATION_FAIL
beacon READY_BEEP
beacon MULTI_BEEPS
beacon DISARM_REPEAT
beacon ARMED
beacon SYSTEM_INIT
beacon ON_USB
beacon BLACKBOX_ERASE
beacon CRASH FLIP
beacon CAM_CONNECTION_OPEN
beacon CAM_CONNECTION_CLOSED
beacon RC_SMOOTHING_INIT_FAIL
map AE21RT34
serial 0 1 115200 57600 0 115200
serial 1 0 115200 57600 0 115200
serial 2 0 115200 57600 0 115200
led 0 0,0::C:0
led 1 0,0::C:0
led 2 0,0::C:0
led 3 0,0::C:0
led 4 0,0::C:0
led 5 0,0::C:0
led 6 0,0::C:0
led 7 0,0::C:0
led 8 0,0::C:0
led 9 0,0::C:0
led 10 0,0::C:0
led 11 0,0::C:0
led 12 0,0::C:0
led 13 0,0::C:0
led 14 0,0::C:0
led 15 0,0::C:0
led 16 0,0::C:0
led 17 0,0::C:0
led 18 0,0::C:0
led 19 0,0::C:0
led 20 0,0::C:0
led 21 0,0::C:0
led 22 0,0::C:0
led 23 0,0::C:0
led 24 0,0::C:0
led 25 0,0::C:0
led 26 0,0::C:0
led 27 0,0::C:0
led 28 0,0::C:0
led 29 0,0::C:0
led 30 0,0::C:0
led 31 0,0::C:0
color 0 0,0,0
color 1 0,255,255
color 2 0,0,255
color 3 30,0,255
color 4 60,0,255
color 5 90,0,255
color 6 120,0,255
color 7 150,0,255
color 8 180,0,255
color 9 210,0,255
color 10 240,0,255
color 11 270,0,255
color 12 300,0,255
color 13 330,0,255
color 14 0,0,0
color 15 0,0,0
mode_color 0 0 1
mode_color 0 1 11
mode_color 0 2 2
mode_color 0 3 13
mode_color 0 4 10
mode_color 0 5 3
mode_color 1 0 5
mode_color 1 1 11
mode_color 1 2 3
mode_color 1 3 13
mode_color 1 4 10
mode_color 1 5 3
mode_color 2 0 10
mode_color 2 1 11
mode_color 2 2 4
mode_color 2 3 13
mode_color 2 4 10
mode_color 2 5 3
mode_color 3 0 8
mode_color 3 1 11
mode_color 3 2 4
mode_color 3 3 13
mode_color 3 4 10
mode_color 3 5 3
mode_color 4 0 7
mode_color 4 1 11
mode_color 4 2 3
mode_color 4 3 13
mode_color 4 4 10
mode_color 4 5 3
mode_color 5 0 9
mode_color 5 1 11
mode_color 5 2 2
mode_color 5 3 13
mode_color 5 4 10
mode_color 5 5 3
mode_color 6 0 6
mode_color 6 1 10
mode_color 6 2 1
mode_color 6 3 0
mode_color 6 4 0
mode_color 6 5 2
mode_color 6 6 3
mode_color 6 7 6
mode_color 6 8 0
mode_color 6 9 0
mode_color 6 10 0
mode_color 7 0 3
aux 0 0 0 900 900 0 0
aux 1 0 0 900 900 0 0
aux 2 0 0 900 900 0 0
aux 3 0 0 900 900 0 0
aux 4 0 0 900 900 0 0
aux 5 0 0 900 900 0 0
aux 6 0 0 900 900 0 0
aux 7 0 0 900 900 0 0
aux 8 0 0 900 900 0 0
aux 9 0 0 900 900 0 0
aux 10 0 0 900 900 0 0
aux 11 0 0 900 900 0 0
aux 12 0 0 900 900 0 0
aux 13 0 0 900 900 0 0
aux 14 0 0 900 900 0 0
aux 15 0 0 900 900 0 0
aux 16 0 0 900 900 0 0
aux 17 0 0 900 900 0 0
aux 18 0 0 900 900 0 0
aux 19 0 0 900 900 0 0
adjrange 0 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 1 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 2 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 3 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 4 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 5 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 6 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 7 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 8 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 9 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 10 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 11 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 12 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 13 0 0 900 900 0 0 0 0
adjrange 14 0 0 900 900 0 0 0 0
rxrange 0 1000 2000
rxrange 1 1000 2000
rxrange 2 1000 2000
rxrange 3 1000 2000
vtx 0 0 0 0 900 900
vtx 1 0 0 0 900 900
vtx 2 0 0 0 900 900
vtx 3 0 0 0 900 900
vtx 4 0 0 0 900 900
vtx 5 0 0 0 900 900
vtx 6 0 0 0 900 900
vtx 7 0 0 0 900 900
vtx 8 0 0 0 900 900
vtx 9 0 0 0 900 900
rxfail 0 a
rxfail 1 a
rxfail 2 a
rxfail 3 h
rxfail 4 h
rxfail 5 h
rxfail 6 h
rxfail 7 h
rxfail 8 h
rxfail 9 h
rxfail 10 h
rxfail 11 h
rxfail 12 h
rxfail 13 h
rxfail 14 h
rxfail 15 h
rxfail 16 h
rxfail 17 h
set align_gyro = DEFAULT
set gyro_hardware_lpf = NORMAL
set gyro_sync_denom = 3
set gyro_lowpass_type = PT1
set gyro_lowpass_hz = 100
set gyro_lowpass2_type = PT1
set gyro_lowpass2_hz = 300
set gyro_notch1_hz = 0
set gyro_notch1_cutoff = 0
set gyro_notch2_hz = 0
set gyro_notch2_cutoff = 0
set gyro_calib_duration = 125
set gyro_calib_noise_limit = 48
set gyro_offset_yaw = 0
set gyro_overflow_detect = ALL
set yaw_spin_recovery = ON
set yaw_spin_threshold = 1950
set dyn_notch_quality = 70
set dyn_notch_width_percent = 50
set align_acc = DEFAULT
set acc_hardware = AUTO
set acc_lpf_hz = 10
set acc_trim_pitch = 0
set acc_trim_roll = 0
set acc_calibration = 45,131,-321
set align_mag = DEFAULT
set mag_bustype = I2C
set mag_i2c_device = 1
set mag_i2c_address = 0
set mag_spi_device = 0
set mag_hardware = AUTO
set mag_declination = 0
set mag_calibration = -38,167,-179
set baro_bustype = I2C
set baro_spi_device = 0
set baro_i2c_device = 1
set baro_i2c_address = 0
set baro_hardware = AUTO
set baro_tab_size = 21
set baro_noise_lpf = 600
set baro_cf_vel = 985
set baro_cf_alt = 965
set mid_rc = 1500
set min_check = 1100
set max_check = 1850
set rssi_channel = 0
set rssi_src_frame_errors = OFF
set rssi_scale = 100
set rssi_offset = 0
set rssi_invert = OFF
set rc_interp = AUTO
set rc_interp_ch = RPYT
set rc_interp_int = 19
set rc_smoothing_type = INTERPOLATION
set rc_smoothing_input_hz = 0
set rc_smoothing_derivative_ hz = 0
set rc_smoothing_debug_axis = ROLL
set rc_smoothing_input_type = BIQUAD
set rc_smoothing_derivative_ type = BIQUAD
set fpv_mix_degrees = 0
set max_aux_channels = 14
set serialrx_provider = SPEK1024
set serialrx_inverted = OFF
set spektrum_sat_bind = 0
set spektrum_sat_bind_autore set = ON
set airmode_start_throttle_p ercent = 32
set rx_min_usec = 885
set rx_max_usec = 2115
set serialrx_halfduplex = OFF
set input_filtering_mode = OFF
set blackbox_p_ratio = 32
set blackbox_device = NONE
set blackbox_record_acc = ON
set blackbox_mode = NORMAL
set min_throttle = 1205
set max_throttle = 1850
set min_command = 1100
set dshot_idle_value = 450
set dshot_burst = OFF
set use_unsynced_pwm = ON
set motor_pwm_protocol = DSHOT600
set motor_pwm_rate = 480
set motor_pwm_inversion = OFF
set motor_poles = 14
set thr_corr_value = 0
set thr_corr_angle = 800
set failsafe_delay = 10
set failsafe_off_delay = 10
set failsafe_throttle = 1400
set failsafe_switch_mode = STAGE1
set failsafe_throttle_low_de lay = 100
set failsafe_procedure = DROP
set align_board_roll = 0
set align_board_pitch = 0
set align_board_yaw = 0
set gimbal_mode = NORMAL
set bat_capacity = 0
set vbat_max_cell_voltage = 43
set vbat_full_cell_voltage = 41
set vbat_min_cell_voltage = 33
set vbat_warning_cell_voltag e = 35
set vbat_hysteresis = 1
set current_meter = ADC
set battery_meter = ADC
set vbat_detect_cell_voltage = 30
set use_vbat_alerts = ON
set use_cbat_alerts = OFF
set cbat_alert_percent = 10
set vbat_cutoff_percent = 100
set vbat_scale = 110
set vbat_divider = 10
set vbat_multiplier = 1
set ibata_scale = 400
set ibata_offset = 0
set ibatv_scale = 0
set ibatv_offset = 0
set beeper_inversion = ON
set beeper_od = OFF
set beeper_frequency = 0
set beeper_dshot_beacon_tone = 1
set yaw_motors_reversed = OFF
set crashflip_motor_percent = 0
set 3d_deadband_low = 1406
set 3d_deadband_high = 1514
set 3d_neutral = 1460
set 3d_deadband_throttle = 50
set 3d_limit_low = 1000
set 3d_limit_high = 2000
set 3d_switched_mode = OFF
set servo_center_pulse = 1500
set servo_pwm_rate = 50
set servo_lowpass_hz = 0
set tri_unarmed_servo = ON
set channel_forwarding_start = 4
set reboot_character = 82
set serial_update_rate_hz = 100
set accxy_deadband = 40
set accz_deadband = 40
set acc_unarmedcal = ON
set imu_dcm_kp = 2500
set imu_dcm_ki = 0
set small_angle = 25
set auto_disarm_delay = 5
set gyro_cal_on_first_arm = OFF
set deadband = 9
set yaw_deadband = 9
set yaw_control_reversed = OFF
set pid_process_denom = 2
set runaway_takeoff_preventi on = ON
set runaway_takeoff_deactiva te_delay = 500
set runaway_takeoff_deactiva te_throttle_percent = 25
set tlm_inverted = OFF
set tlm_halfduplex = ON
set frsky_vfas_precision = 0
set hott_alarm_int = 5
set pid_in_tlm = OFF
set report_cell_voltage = OFF
set smartport_use_extra_sens ors = OFF
set ledstrip_visual_beeper = OFF
set ledstrip_grb_rgb = GRB
set osd_units = METRIC
set osd_warn_arming_disable = ON
set osd_warn_batt_not_full = ON
set osd_warn_batt_warning = ON
set osd_warn_batt_critical = ON
set osd_warn_visual_beeper = ON
set osd_warn_crash_flip = ON
set osd_warn_esc_fail = ON
set osd_rssi_alarm = 20
set osd_cap_alarm = 2200
set osd_alt_alarm = 100
set osd_esc_temp_alarm = -128
set osd_esc_rpm_alarm = -1
set osd_esc_current_alarm = -1
set osd_ah_max_pit = 20
set osd_ah_max_rol = 40
set osd_tim1 = 2560
set osd_tim2 = 2561
set osd_vbat_pos = 44
set osd_rssi_pos = 40
set osd_tim_1_pos = 2102
set osd_tim_2_pos = 2081
set osd_remaining_time_estim ate_pos = 0
set osd_flymode_pos = 2381
set osd_anti_gravity_pos = 0
set osd_g_force_pos = 0
set osd_throttle_pos = 2273
set osd_vtx_channel_pos = 2424
set osd_crosshairs_pos = 205
set osd_ah_sbar_pos = 206
set osd_ah_pos = 78
set osd_current_pos = 2433
set osd_mah_drawn_pos = 2401
set osd_craft_name_pos = 2410
set osd_gps_speed_pos = 2265
set osd_gps_lon_pos = 2066
set osd_gps_lat_pos = 2049
set osd_gps_sats_pos = 2099
set osd_home_dir_pos = 2350
set osd_home_dist_pos = 2351
set osd_compass_bar_pos = 266
set osd_altitude_pos = 2296
set osd_pid_roll_pos = 2471
set osd_pid_pitch_pos = 455
set osd_pid_yaw_pos = 487
set osd_debug_pos = 1
set osd_power_pos = 2369
set osd_pidrate_profile_pos = 2393
set osd_warnings_pos = 2377
set osd_avg_cell_voltage_pos = 2060
set osd_pit_ang_pos = 2305
set osd_rol_ang_pos = 2337
set osd_battery_usage_pos = 2440
set osd_disarmed_pos = 2187
set osd_nheading_pos = 2360
set osd_nvario_pos = 2328
set osd_esc_tmp_pos = 161
set osd_esc_rpm_pos = 193
set osd_rtc_date_time_pos = 0
set osd_adjustment_range_pos = 0
set osd_stat_rtc_date_time = OFF
set osd_stat_tim_1 = OFF
set osd_stat_tim_2 = ON
set osd_stat_max_spd = ON
set osd_stat_max_dist = OFF
set osd_stat_min_batt = ON
set osd_stat_endbatt = OFF
set osd_stat_battery = OFF
set osd_stat_min_rssi = ON
set osd_stat_max_curr = ON
set osd_stat_used_mah = ON
set osd_stat_max_alt = OFF
set osd_stat_bbox = ON
set osd_stat_bb_no = ON
set task_statistics = ON
set debug_mode = NONE
set rate_6pos_switch = OFF
set pwr_on_arm_grace = 5
set vtx_band = 4
set vtx_channel = 1
set vtx_power = 1
set vtx_low_power_disarm = OFF
set vtx_freq = 5740
set vtx_pit_mode_freq = 0
set vtx_halfduplex = ON
set displayport_msp_col_adju st = 0
set displayport_msp_row_adju st = 0
set esc_sensor_halfduplex = OFF
set esc_sensor_current_offse t = 0
set led_inversion = 0
set camera_control_mode = HARDWARE_PWM
set camera_control_ref_volta ge = 330
set camera_control_key_delay = 180
set camera_control_internal_ resistance = 470
set camera_control_inverted = OFF
set rangefinder_hardware = NONE
set pinio_config = 1,1,1,1
set pinio_box = 255,255,255,255
set flash_spi_bus = 2
set rcdevice_init_dev_attemp ts = 4
set rcdevice_init_dev_attemp t_interval = 1000
profile 0

set dterm_lowpass_type = PT1
set dterm_lowpass_hz = 100
set dterm_lowpass2_hz = 200
set dterm_notch_hz = 0
set dterm_notch_cutoff = 160
set vbat_pid_gain = OFF
set pid_at_min_throttle = ON
set anti_gravity_mode = SMOOTH
set anti_gravity_threshold = 250
set anti_gravity_gain = 5000
set feedforward_transition = 0
set acc_limit_yaw = 100
set acc_limit = 0
set crash_dthreshold = 50
set crash_gthreshold = 400
set crash_setpoint_threshold = 350
set crash_time = 500
set crash_delay = 0
set crash_recovery_angle = 10
set crash_recovery_rate = 100
set crash_limit_yaw = 200
set crash_recovery = OFF
set iterm_rotation = ON
set smart_feedforward = OFF
set iterm_relax = OFF
set iterm_relax_type = GYRO
set iterm_relax_cutoff = 11
set iterm_windup = 40
set iterm_limit = 150
set pidsum_limit = 500
set pidsum_limit_yaw = 400
set yaw_lowpass_hz = 0
set throttle_boost = 5
set throttle_boost_cutoff = 15
set acro_trainer_angle_limit = 20
set acro_trainer_lookahead_m s = 50
set acro_trainer_debug_axis = ROLL
set acro_trainer_gain = 75
set p_pitch = 50
set i_pitch = 50
set d_pitch = 27
set f_pitch = 60
set p_roll = 46
set i_roll = 45
set d_roll = 25
set f_roll = 60
set p_yaw = 65
set i_yaw = 45
set d_yaw = 0
set f_yaw = 60
set p_level = 50
set i_level = 0
set d_level = 0
set level_limit = 55
set horizon_tilt_effect = 75
set horizon_tilt_expert_mode = OFF
rateprofile 0

set thr_mid = 50
set thr_expo = 0
set rates_type = BETAFLIGHT
set roll_rc_rate = 100
set pitch_rc_rate = 100
set yaw_rc_rate = 100
set roll_expo = 0
set pitch_expo = 0
set yaw_expo = 0
set roll_srate = 70
set pitch_srate = 70
set yaw_srate = 70
set tpa_rate = 10
set tpa_breakpoint = 1650
set throttle_limit_type = OFF
set throttle_limit_percent = 100

Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Joo, ookkei, eli auto level on pois niinkuin defaulttina??? Mikä mode tässä on kun käytös on tämänlaista. Millainen mode on se kun ei ole mikään mode päällä??? Ja selittääkö se tuon oudon vatkaamisen moottoreissa. Ois kiva tietää mitä tää edes nyt yrittää tehdä. Kuitenkin tämä yrittää leveloida ainakin suurinpiirtein ? Näin softantekijän näkökulmasta oletin että jos käytös on tällaista niin kyseesä on bugi, ei ominaisuus :).

Pitää siis konffata lisää ja rakentaa uusi piuha ch5lle.

Poissa okallio

 • Pro torppari
 • ****
Siltä nuo auxit näyttää. Samalla kannattaa piuhottaa kuudes kanava niin saa sekä armin että level/acro moden kytkimen taa.

Mikä radio/vastari sulla?

Lähetetty minun G8441 laitteesta Tapatalkilla


Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Modasin tuon piuhan ja sain mapattua ch5 AUX1:een. Modesta angle mode ja rajaksi niin että sijoittuu reilusti vihreän rangen sisään kun aktiivinen. No innokkaana kokeilemaan mode päällä ja pettymys, laite sekoilee moottoreitten kanssa minkä kerkeää moottoreitten säätöarvot vatkaa sinne tänne nopeaan tahtiin vaikka angle mode on päällä. Mistään balansoinnista ei ole tietoakaan. Kun hieman höllää otetta ja kokeilee miten toi käyttäytyy kädessä niin se vatkaa ja seilaa sinne tänne ja mosat värisee. Siis tärisee ja surisee ihan erilailla kuin jos ajan sitä manuaalisti konfigissa jossa moottorit kehrää kissamaisen pehmeästi. Tämä ennemminkin rätisee ja jyrisee. Johtuuko toi sitten jatkuvasta säätelystä kun toi DSHOT600 antaa ESCille uutta inputtia 600kHz bittinopeudella ja moottori yrittää pysyä mukana?? Kierrosten nostaminen muuttaa ääntä hieman vähemmän säriseväksi mutta toiminta ei muutu. Vaikka pidän kapinetta samassa asennossa jämäkästi niin moottorien säätöarvot heiluu ylös alas villisti kun luulisi että kone yrittää tasaisesti pitää kierroksia yllä jotta balansointi onnistuisi.
Toinen vanhempi dronen on aika vakaa, moottorit kiertää puhtaasti ja kaikenlainen vääntely loogisesti muuttaa vastapuolen moottoreiden kierroksia komensoidakseen muutosta. Tämä uusi on kuin vikuroiva polle joka ei tahdo rauhoittua sitten millään..
Senlisäksi että käyttäytyy miten sattuu, niin moottoreitten kierroksia ei tahtonut saada kontrolloitua txllä, jopa idlemoodin saaminen takasin ja koneen rauhoittaminen ei onnistunut vaan moottorit tuntuivat pitävän yllä kierroksia oman mielen mukaan satunnaiesti. Välillä oli pakko vain tehdä disarm kun mikään muu ei auttanut.

Tätä on vaikea kuvata, kun tämän toiminnasta ei saa mitenkään kiinni ja keksiä tälle mitään logiikkaa. Tuntuu että joka kerta se toimii eritavalla väärin.
Radiona on Turnigyn 5X joka on toiminut vuosia toisen dronen kanssa, nyt vastari ja tx on siirretty tähän pikkudroneen kun toisessa dronessa on DX7.
edit:

Lisätietoa, tuo rätisevä särisevä ääni ei johdu moottoreista vaan ropeleista. Kun valo sattui sopivasti näkyi kun lavat kiertävät välillä  eri tasossa ja aiheuttavat resonoivan äänen. Tuo on huolestuttavaa sinänsä että miksi nyt kun moottorit ovat gyron kontrollissa, muuten manuaalisti ajettaessa ei mitään ongelmaa ole taaskaan!?!? aaarghh.
« Viimeksi muokattu: 13 Tammikuu, 2019, 22:56:31 kirjoittanut seve71 »

Poissa okallio

 • Pro torppari
 • ****
Niin oliko sulla airmode päällä? Jos se on päällä niin saattaa kädessä pyöriteltäessä tuntua oudolta moottorien käytös. En nyt sitä puhelimen näytöllä selatessa löydä tuosta dumpista.


Mutta tosiaan airmode pois samoin kuin se  että armattuna motit aina pyörii. Näillä eväillä saat moteista tehot pois heti  vetämällä kaasun alas jos tuntuu että karkaa.

Nämä uudemmat saattaa käsiin kahlittuna tosiaan tuntua toimivan vähän oudosti verrattuna noihin oldiesgoldies vehkeisiin.

Laita vielä moottori/potkuri/akku setuppi niin uskaltaa kertoa uskaltaako tuota suositella koelennettäväksi :)

Lähetetty minun G8441 laitteesta Tapatalkilla


Poissa seve71

 • Aloitteleva torppari
 • *
Oli pelkkä level mode päällä tän ch5 jälkeen konffattuna, eli nyt pitäis ainakin olla tuo levelointi aktiivinen... näin hän väittää..

tuossa noi oleelliset osat:
Turnigy Multistar BLheli_32 ARM 33A 3g Race Spec ESC 2~5S (OPTO)
Turnigy D2206-2300KV 31g Brushless Motor
Race 32 Racing Flight Controller F303 (Deluxe)
ZIPPY Compact 1300mAh 4s 40c Lipo Pack
HobbyKing 5050 Bullnose PC Propellers (CW/CCW), +muitakin vaihtoehtoja löytyy noin 4 eri ropelimallia mm 6 tuumasia

Ei tässä paljoa menetä vaikka tota koittais lennättää. Kyllä sen jo heti kaasun nostossa huomaa jos alkaa kampeamaan ja tosiaan en nyt lähde edes koittamaan, senverran tää on sekaisin toiminnaltaan.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
7 Vastauksia
3701 Lukukerrat
Uusin viesti 13 Huhtikuu, 2009, 23:40:08
kirjoittanut ija
1 Vastauksia
3472 Lukukerrat
Uusin viesti 15 Helmikuu, 2010, 23:48:06
kirjoittanut 1m4s0_
5 Vastauksia
3583 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Huhtikuu, 2012, 16:28:37
kirjoittanut Iski
15 Vastauksia
6133 Lukukerrat
Uusin viesti 05 Helmikuu, 2022, 22:11:33
kirjoittanut TeroS
303 Vastauksia
107218 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Toukokuu, 2022, 13:20:51
kirjoittanut virtakuono