Kirjoittaja Aihe: Connex ProSight HD-videolinkki  (Luettu 6840 kertaa)

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Connex ProSight HD-videolinkki
« : 27 Heinäkuu, 2016, 13:59:18 »
Hankin otsikon mukaisen Connex ProSight HD-videolinkin FPV-käyttöön.

Korkearesoluutioinen videolinkki on huokuttanut jo pitkään mutta vasta nyt hinta ja lähettimen koko ovat kutistuneet sopiviin mittasuhteisiin. Pakettin mukana tulee HD-lähetin ja vastaanotin antenneineen ja kaapeleineen sekä Amimonin oma 720p tarkkuudella toimiva kamera (lähetin toimii ainoastaan tuon oman kameran kanssa). Videolinkin tarkkuus on 720p ja kantamaksi luvataan avoimella paikalla 300-1000m olosuhteista ja lähetystehosta riippuen. Asetukset voi säätää joko OSD-pohjaisen valikon kautta tai bluetooth-yhteyden yli Andrioid/iPhone - älypuhelimessa. Laitteen ominaisuuksista en ryhdy tässä tarkemmin referoimaan. Lisää tietoa löytyy valmistajan sivuilta: http://connex.amimon.com/connex-prosight

Asensin uuden videolinkin vanhaan ja tilavaan Scarab Knife 270-runkooni. Kaikki sähköt mahtuivat melko siististi runkolevyjen sisään turvaan. Rungon ulkopuolelle jäi vain Prosightin isohko T-muotoinen antenni. Ensilento on tänään. Raportoin siitä sitten myöhemmin. Valitettavasti nykyisissä laseissani ei ole HDMI-liitintä, joten joudun toistaiseksi käyttämään vastaanottimen ja lasien välissä HDMI-adapteria.

« Viimeksi muokattu: 27 Heinäkuu, 2016, 14:38:33 kirjoittanut Picofly »

Poissa Kumppis

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #197, SIL, Ämmässuo
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #1 : 27 Heinäkuu, 2016, 19:50:10 »
No onpas spoileri...
SAB Goblin 630 - VBAR blueline
Trex 450 PLUS DFC 6S - SK540
TechOne Neptune EDF 3S
ZMR 250 quad 3S - CC3D
Futaba T14SG

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #2 : 28 Heinäkuu, 2016, 12:42:38 »
Pitäähän raaserissa nyt spoileri olla! Karvanopat ja turboteipit on vielä hakusessa  ;).

Ei vaan, muiden kuvista olin kuvitellut että se olisi ollut vielä paljon isompi. Omasta mielestäni uusi antenni sopii tuohon runkoon jopa paremmin kuin edellinen Mad Mushroom. Yhtään pienemmässä rungossa se näyttää varmasti koomiselta.

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #3 : 02 Elokuu, 2016, 21:48:12 »
Ensilennot HD-linkillä on nyt tehty ja hyvältä tuntuu!!!

Videolinkin pariksi hankin Eachine Goggles Onet. Uusien lasien egonomia ei ole parhaasta päästä mutta FOV on iso ja 5" HD-ruudun kuva on erinomainen jos ikänäkö ei vaivaa. Itse jouduin lisäämään lasien fresnel-linssin eteen ylimääräisen 2.5X linssin että saan silmäni tarkentumaan ruudulle mutta sen jälkeen ruudulta erottuvat pienetkin fontit. Lennossa pienemmät yksityiskohdat erottuivat  paremman resoluution vuoksi jo paljon kauempaa ja häiriöttömyys paransi kokemusta entisestäänkin. Lentelin tänään viisi akullista enimmillään 500m etäisyydellä ilman että kuvayhteydessä oli ainoatakaan pienintä häiriötä. Suurin miinus oli CMOS-kamerasta aiheutunut jello mutta uskoisin löytäväni siihen sopivan vaimennuskeinon. Tällä hetkellä kameran ja rungon välissä ei ole minkäänlaista vaimennusta.

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #4 : 05 Elokuu, 2016, 10:52:46 »
Lisäsin kameran kiinnitystelineen alle vaimennusgeeliä ja sain sillä poistettua suurimman osan jellosta. Kameran kiinnitystä täytyy vielä muutenkin rukata koska mielestäni se on tehty hieman typerästi. Kiinnitysruuvit ovat kameran takapäässä ja suurin osa painosta on ruuvien etupuolella kun ideaalitilanteessa kiinnitys olisi mahdollisimman lähellä painopistettä. Nyt pitkälle eteenpäin työntyvällä linssiosalla on sen verran momenttia, että pienikin tärinä kertautuu ja näkyy kuvassa jellona.

Eachine Goggles Onen ergonomia ei miellyttänyt, joten siirsin näyttö / vastaanotinyksikön vanhojen Eyebox Smartien runkoon ja heitin Eachinen kömpelön syroxpaalin saman tien roskiin. Näyttö, ojainyksikkö ja vastaanotin on kaikki integroitu samalle piirilevylle, joten siirto oli jokseenkin helppo ja lopputuloksen ulkonäkökin on tyydyttävä. Fresnel-linssin jätin kokonaan pois ja käytän yksinomaan Eyeboxin 3.5x linssiä. FOV on nyt superleveä ja kuva on erittäin kirkas ja tarkka! Vanhat Eyeboxini ovat muutenkin pienemmät ja mukavammat käyttää kuin Eachinet, joten modaus ei kaduta yhtään.
« Viimeksi muokattu: 05 Elokuu, 2016, 10:56:31 kirjoittanut Picofly »

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #5 : 12 Elokuu, 2016, 22:47:58 »
Pöpelikkö vain kahisi kun pääsin testaamaan porttien läpi lentelyä ensimmäisen kerran  ;D.

Kuvan jatkuva pikselöityminen oli pieni yllätys kun avotaivaalla kuva on ollut täydellisen virheetön 400-500 etäisyydelle saakka. Lieneekö muiden lähettimien aiheuttamaa häiriötä vai johtuivatko häiriöt ensimmäistä uudesta kakkoslähettimestäni, joka oli tänään ensimmäistä kertaa käytössä.

Jatkuvasta torppailusta huolimatta oli kuitenkin hauskaa lennellä seurassa!

https://youtu.be/uWpVtFsxzbI

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #6 : 14 Elokuu, 2016, 10:42:15 »
Tässä vielä vertailun vuoksi ProSightin kanssa avotaivaalla lennety otos. Tallensin sen vahingossa väärällä frame ratella (25FPS kun olisi pitänyt olla 60FPS). Sen vuoksi kuva nykii ärsyttävästi (alkuperäinen rullasi paljon pehmeämmin), mutta videolinkin laadun voi toivottavasti kuitenkin hahmottaa. Suuremman resoluution myötä kuva on varsin tarkka ja häiriötön mutta valkotasapainon kanssa on vielä parannettavaa. Toivottavasti valmistaja päivittää firmwaren valkotasapainon osalta jossain vaiheessa.

https://www.youtube.com/watch?v=pGHAcxK_zuo

Ostin videotallenninta varten pienen OTG muistitikun jossa on sekä täyskokoinen että micro USB-liitin. Nyt videot voi nyt katsoa puhelimen ruudulta ilman OTG-kaapelia.
« Viimeksi muokattu: 14 Elokuu, 2016, 10:47:32 kirjoittanut Picofly »

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #7 : 15 Elokuu, 2016, 20:26:55 »
Syy viime perjantain heikkoon kuvanlaatuun selvisi: EU-videolähetin ei toiminut kunnolla jenkkimallisen vastaanottimen kanssa. Viikonloppuna lensin täysin häiriöttömässä ympäristössä ja kuva oli yhtä huono kunnes vaihdoin alkuperäisen videolähettimen takaisin. Ei siis kannata olla yhtä tyhmä kuin minä vaan parempi pitäytyä yhden maanosan standardissa!

Laseja piti vielä hiukan säätää. Otsahihnan väliin pojoteltu akku tuntui putoievan turhan helposti joten vaihdoin Eyeboxin kumihihnojen tilalle Eachine Goggles Onen hihnat. Niiden kuminauhat ovat hieman lepsumpaa tekoa, mutta niskan takana on tukeva paikka akulle joten vaihto oli perusteltu. Lisäsin laseihin myös mini-HDMI-HDMI adapterin jotta pystyn käyttämään ohuempaa ja pidempää HDMI-kaapelia. Adapterin ansiosta lasien etukantta ei myöskään enää tarvitse avata kaapelin kytkemistä varten.

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #8 : 30 Elokuu, 2016, 19:32:13 »
Tänään saapui uusi V-mallinen antennipideike (kuvassa alkuperäisantennin vasemmalla puolella). Se on 3D-tulostettu jostain joustavasta materiaalista ja on melko taipuista. Pidikkeen mukana ei tullut itse antenneja, joten joudun siirtämään ne alkuperäisestä.

Pääsen ehkä testailemaan tätä ensi viikonloppuna.

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #9 : 31 Elokuu, 2016, 20:18:20 »
Pääsen ehkä testailemaan tätä ensi viikonloppuna.

Enpäs vielä pääsekään kun ei satu olemaan vararunkoa hyllyssä.

Seuraavan loopin aloitan siten hieman korkeammalta...

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #10 : 21 Syyskuu, 2016, 22:14:45 »
No niin! Uusi runko on niputettu kasaan!

Kevensin samalla muutaman gramman vaihtamalla erillisten nopareiden tilalle LittleBee 4 in 1-säätimen ja hieman kevyemmät moottorit. Näillä muutoksilla Scarab painaa 365 grammaa ilman akkua ja johtomytty väheni samalla jonkin verran. Uusi lentopaino on tyydyttävä, ottaen huomioon että kyydissä on vähän keskimääräistä painavampi HD-videolinkki.

Asensiin uuteen runkoon GolobeFlightin antennipidikkeen. Se on huomattavasti alkuperäistä matalampi mutta ilmeisestikään antennielementtien sijoittelu ei ole aivan ideaalinen koska signaalitaso laskee ja kuva alkaa pikselöitymään jo 300 metrin tietämillä (vakioantenneilla pääsi avotaivaalla 500 - 550m ilman häiriön häiriöitä). Ajattelin vielä lähiaikoina kokeilla yksinkertaisia koaksiaalidipoleita, jotka eivät paina juuri mitään ja ovat hyvin taipuisia. Tarvikkeet niihin saapuvat varmaan ensi viikolla ja sen jälkeen vaaditaan vielä pientä kolvailua.

Amimon toimitti minulle lähiaikoina julkaistavan firmware-päivityksen 5.1.17 betatestaukseen :). Ohjelmistopäivitys tapahtui kokolailla vaivattomasti PC:lle asennetun Connex desktop appsin ja USB-kaapelin välityksellä. Uusi firmis näyttää sisältävän ainakin night-moden, missä kuvan kirkkautta voi säätää kolmiportaisesti. Huonompiresoluutioinen mutta nopeampi HP-mode on saanut HDR-moden samaan tapaan kuin HQ-modessa on, eli parannusta on tapahtunut silläkin saralla. Joidenkin lähetyskanavien pitäisi myös toimia paremmin, mutta se jäi nyt testaamatta. Parempi valkotasapainon hallinta näyttää jääneen seuraaviin firmispäivityksiin.

Kuvissa Globeflightin V-antennipideike ja LittleBee 20A 4in1 nopari paikalleen asennettuna. 30,5mm rei'ityksellä varustettu nopeudensäädin mahtuu flight controllerin alle. Siihen on myös integroitu 0.5A 5V bec.
« Viimeksi muokattu: 21 Syyskuu, 2016, 22:16:55 kirjoittanut Picofly »

Poissa Picofly

 • Seniori torppari
 • *****
 • FPV rocks!
Vs: Connex ProSight HD-videolinkki
« Vastaus #11 : 26 Kesäkuu, 2017, 18:38:41 »
Vaihdoin Prosightin T-mallisen lähetinantennin tilalle kaksi Bangoodin koaksiaalidipolia. Antennien varret ovat ohutta ja taipuisaa kokasiaalikaapelia ja ne ovat riittävän pitkät niin, etteivät antennit jää normilennossa rungon, akun tai moottorien taakse katveeseen. Taipuisan rakenteen vuoksi riski antennin tarttumisesta esim. oksiin kesken lennon on pienempi.

Ohessa kesämökillä tehty testivideo, jonka Youtube on pakannut mössöksi. Videolinkki pysyi uusilla antenneilla hyvänä muutamia katvealueita lukuunottamatta, missä vastaanottimen ja quadin väilissä oli kaksi hirsirakennusta leivinuuneineen.

https://www.youtube.com/watch?v=5fJtUM1nONE 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
53 Vastauksia
36142 Lukukerrat
Uusin viesti 30 Huhtikuu, 2014, 21:04:19
kirjoittanut cartti
0 Vastauksia
9072 Lukukerrat
Uusin viesti 31 Maaliskuu, 2015, 09:42:23
kirjoittanut Jurgenvonhimmel