Kirjoittaja Aihe: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle  (Luettu 6815 kertaa)

Poissa Hegu

 • Opetteleva torppari
 • **
 • www.skycat.pro
  • Kuvagalleria
Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« : 28 Joulukuu, 2015, 05:46:51 »
Pakkanen pääsi yllättämään ja 10 - tuumaisen Samsungin täysi akku hyytyi alkuvalmistelujen aikana. Waypointit sain sisään Pixhawkiin ja sitten katkesi yhteys RFD900 telemetriaradioon tabletin akun näyttäessä 1% varausta. Pakkasta oli vain -5 astetta.

Nyt pitäisi löytää valmiina lämmitettävä tablettiteline/-kotelo tai tehdä itse jos ei kunnollista löydy. Porukat on tehnyt noita lämmitettäviä radiopusseja ja niistä varmaan saisi jotain vinkkiä mistä aloittaa.

Minkälaisia LIPOlla toimivia vastuksia olette nähneet tai kokeilleet ja olisiko jotain muuta vinkkiä tai ajatusta mistä aloittaa? Jos projekti etenee niin voin jakaa tänne tietoa minkälaista on syntymässä.

Ensimmäinen ajatus on parantaa nykyistä kameran kolmijalassa olevaa telinettä siten että taustapuoli tabletista on eristetty ja lämmitetty. Näytön puoli jäisi vapaaksi. Samaan telineeseen integroin ehkä tähystäjän puhelimen lämpimään tilaan tai johonkin vällyjen väliin, tai sitten käytän johdollista handsfreetä ja puhelin on povarissa. Puhelinkin meinaan mykistyi varttin puhelun jälkeen kun se oli kaiuttimella tablettitelineessä. Hetken sai huudella tähystäjää tietämättä puhelun katkenneen ennen kuin se soitti varaluuriin. Etäisyyttä meillä oli tähystäjään reilu puoli kilsaa ja kopu vielä treeneissä näköyhteydessä, mutta ajatus olisi mennä BVLOS puolelle kunhan saa pelit pysymään päällä Suomen talvessa.

Poissa Xen

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #1 : 28 Joulukuu, 2015, 10:01:08 »
Tuo tx-lämppäri kyllä käy ihan suoraan tuohon projektiin. Jos alin 15W teho on liian suuri, saadaan kyllä custom-softaa äkkiä peliin. Tuossa käytössä tietty lämpötilakatkaisu ois ihan kiva fiitseri, sille oli varaus rev5-laudassa mutta ei sitä koskaan tullut sitten tehtyä. Uusimmassa kitissä ei moista enää edes olekkaan, ei sen puoleen, ei ois kyllä mahtunutkaan kun regu vaihdettiin järeämpään.

Suurimmassa osassa lämpövastuksia on se on ongelma että pintalämmöt nousevat liian korkeaksi, esmes hk renkaanlämmittimien elementeissä ei ole kuin kolme lankaa jotka sitten polttavat "kivasti" nahkaa. Tuo silikonilätkä lämpenee tasaisesti, tosin ompa silläki mankan kulmia sulateltu kun jääny päälle isommalla teholla  :P

Itse tekisin pesän (=pohja + sivut) tabletille jostain lämpöä kestävästä eristeestä ja lämppärielementit sitte sinne pohjalle ja tabu päälle. Ihme jos ei pysy vehje käynnissä pakkasella.

Poissa njs

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #65
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #2 : 28 Joulukuu, 2015, 10:08:20 »
Tuo silikonilätkä lämpenee tasaisesti, tosin ompa silläki mankan kulmia sulateltu kun jääny päälle isommalla teholla  :P

Alumiinihan sulaa vasta yli 600 asteessa  :o

Poissa petrim

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #3 : 28 Joulukuu, 2015, 11:12:50 »
Minäkin taipuisin kyllä kans tuon tx warmerin puolelle, jos teet vaikka styroksista tms. boksin ja elementti pohjalle niin lämmintä piisaa. Ehkä joku levy väliin joka eristää elementin kotelon sisustasta. Styroksi kun ei oikein kestä lämpöä.

Yksi tapa vois olla laittaa elementti kahden metallilevyn väliin, jolloin saat tasasemman lämmön ulos ja ilmavirta puhaltamaan välistä boksin sisälle.

Siihen boksin kylkeen kun laittaa lämpömittarin ja tuulettimen potikalla jolla saat säädettyä paljon menee ilmaa sisään/ulos, viileä ilma alhaalta ja näytön tasolle ulostulo.
Trex 600 / Compass Knight 50 Sport / TT Mini Titan E325s / Solo Pro 100 3D 3G / Stein Models Messerschmitt BF109-T / Great Planes Syncro / Tarot Quad+Naza / Reptile Quad+Naza, FlySky/DJT telemetry mod + muut lelut

Poissa Hegu

 • Opetteleva torppari
 • **
 • www.skycat.pro
  • Kuvagalleria
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #4 : 28 Joulukuu, 2015, 17:29:33 »
Ajattelin ensin kokeilla matalampaa kohtaa aidasta ja tilasin lasten penkinlämmittimen, oletettavasti termostaatilla: http://www.motonet.fi/fi/tuote/482410/Warmerz-lasten-penkinlammitin

Tuo toiminee 3S lipolla ja luulisin että tuon sinisen liepeen voi leikata pois. Vastukset pitää järjestellä sit uudelleen jos langat menee sinisellekin alueelle.

Telineeksi ajattelin särmätä polykarbonaatista profiililtaan J-kirjaimen mallisen levyn jonka selkämys on tuon lämmittimen korkuinen. Lämmitin tulee selkämystä päin vaakasuoraan ja ehkä solumuovilevy tai solukumilevy alle eristeeksi polykarbonaattia päin. Tuon paketin voi varmaankin liimata toisiinsa kiinni. Mahdollisesti leikkaan paksummasta solukumilevystä tabletin mallisen poteron mikä suojaa reunat ja jättää tabletin hiukan pinnan alapuolelle.

 TX-warmerin otan varasuunnitelmaksi.

Poissa Hegu

 • Opetteleva torppari
 • **
 • www.skycat.pro
  • Kuvagalleria
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #5 : 29 Joulukuu, 2015, 20:44:16 »
Penkinlämmittimestä kuoriutui varsin pätevän oloinen "yleismallin" vastuspaketti. 3S lipolla se otti 3A ja mitoiltaan istui Hoppulan mankkapussiinkin nousten pussin sivuille kämmenselkiä lämmittämään. Vakiona on oikein virtakatkaisijakin. Tällä mennään eteenpäin.

Laitan kuvaa paremmalla ajalla.

Poissa Hegu

 • Opetteleva torppari
 • **
 • www.skycat.pro
  • Kuvagalleria
Vs: Lämmitettävä tablet teline maa-asemalle
« Vastaus #6 : 30 Tammikuu, 2016, 12:23:49 »
Nyt on kauko-ohjauspaikan lämmitetty taso valmis ja kokeiltu. Tasolle on mitoitettu Samsungin 10" tabletti, 3S 5Ah akku lämmitintä varten, jännitemittari / varoitin sekä paikka puhelimelle. Vara-akkujakin siihen voisi laittaa tekemällä ulospäin eristetyn taskun.
Testailin reilussa -20°C pakkasessa puoli tuntia ja tabletin akkumittari putosi 50%:sta noin 40%:iin eli todennäköisesti pakkanen ei enää akkua mainittavasti hyydyttänyt.

Sama lämmityselementti istuu suoraan Turnipsin radiopussiin siten että päät nousevat pussin reunoille ja lämmittää hiukan sivustakin päin. Käsien aukkoja elementti ei kuitenkaan peitä. Samanlainen elementti löysi paikkansa ahkiosta, jossa oli viltin alla kopterit ja vara-akut tilpehööreineen. Tuo elementti ja Zippon bensalämmitin piti ahkion pakkasella hyvinkin lämpimänä. Päälle ja pois elementin saa punaisesta napista ledien alta. 

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
3 Vastauksia
3513 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Elokuu, 2008, 12:29:35
kirjoittanut Mikaelni
9 Vastauksia
4416 Lukukerrat
Uusin viesti 04 Maaliskuu, 2014, 14:55:35
kirjoittanut mikek
1 Vastauksia
3460 Lukukerrat
Uusin viesti 05 Maaliskuu, 2014, 19:59:39
kirjoittanut Tonppa72