Kirjoittaja Aihe: FPV-Racing säännöt  (Luettu 75632 kertaa)

Poissa IL3

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #25 : 01 Maaliskuu, 2015, 12:44:51 »
Ja voihan sitä sit halutessaan jakaa etelän ja pohjoisen erikseen, jolloin molemmissa on omat järjestäjänsä ja kisansa. Näin ainakin matkat lyhenee.

Itselläkin on kovasti kiinnostusta tätä kohtaan, mutta tuleva vuosi menee varmaan harjoittelussa  :) Toivottavasti ;D
« Viimeksi muokattu: 01 Maaliskuu, 2015, 12:49:52 kirjoittanut IL3 »

Poissa aprepo

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #26 : 01 Maaliskuu, 2015, 12:49:24 »
Ollaan näköjään menossa suunnitelmissa melko paljon pitemmälle mun haaveilemasta "meen area51:lle sunnuntaina, otetaan skabat. Mä tuon liput, toisko joku lippusiimaa?" kisoista, vaikka ei noitakaan ole vielä järkätty :)

EDIT: mikä siis ihan hyvä juttu mutta ehkä kokeiltas lentää yhdet skabat ensin? :)
"Ei tää kulje kovempaa!" | multikopterit.net

Poissa IL3

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #27 : 01 Maaliskuu, 2015, 12:51:38 »
Voidaanhan me järkätä sit just tuollaisia ihan vaan vaikka PKS FPV porukalla?

Toimii treenailuna ja jos ei oo niin kovat vaatimukset, niin ihan tälläiset totaaliamatöörinyypätkin kuten minä, uskalletaan mukaan.

Poissa jinx

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team EP
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #28 : 01 Maaliskuu, 2015, 12:53:52 »
Ei tästä mitään cuppia ole tarkoitus väsätä jossa pitäis kiertää kaikki skabat. Jokkis tyyliin ja jos haluaa pitää hauskaa, lentää, tulla tapaamaan samanhenkisiä ja heittää hetulaa, on hyvä lähtökohta.
Tuohon tarkoitukseen on mun mielestä ihan turha keskustella mistään kovin tarkoista säännöistä, saati järjestäjän hoitamista kentällä vaihdettavista videolähettimistä tai 3s rajoituksista, niinkuin tässä on ilmeisesti tehty.

Tuolla jokkis tyylillähän tässä on tähänkin asti menty ja hyvin on porukalla kentän laidalla saatu säännöt sovittua kulloisenkin tilanteen mukaan.
Blade mCPX BL
DJI S900, DJI Phantom 3 Advanced, Blackout Mini H, Diatone Lizard 160
TBS Caipirinha, X-UAV Mini Talon
Spektrum DX7s, FrSky Taranis Plus

Poissa mikek

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #29 : 01 Maaliskuu, 2015, 13:09:54 »
Tuohon tarkoitukseen on mun mielestä ihan turha keskustella mistään kovin tarkoista säännöistä, saati järjestäjän hoitamista kentällä vaihdettavista videolähettimistä tai 3s rajoituksista, niinkuin tässä on ilmeisesti tehty.

Tuolla jokkis tyylillähän tässä on tähänkin asti menty ja hyvin on porukalla kentän laidalla saatu säännöt sovittua kulloisenkin tilanteen mukaan.
Aamen. Monta kuskia esim. nyt saisi viivalle? 4-6? Osa varmasti tulis kattelemaan, mutta täytyy ottaa huomioon, että tänä kesänä jengillä oikeasti on näitä minejä ilmassa. Noiden rakentelu on vasta noussut suosioon ja iso osa ei ole kuin leijutellut olkkarissa parempia säitä odotellessa. Siihen totuttelu ja lentämään opettelu vie aikaa. Turhan tarkoilla säännöillä ja rajoituksilla nostetaan aloittelijoiden kynnystä tulla lentää.
"Etkö ole koskaan lennättänyt mitään? Se ei haittaa. Voit luottaa tuotteeseen täysin. Tekniset innovaatiot ovat hetki hetkeltä tukenasi. Päästä kaikesta irti – kaikki pysähtyy. Kutsu kopteri kotiin ja pidä tauko – kopteri hakeutuu luoksesi ja laskeutuu neljän metrin päähän Sinusta – aina!"

Poissa Koippa

 • Seniori torppari
 • *****
 • Suoraa puhetta ja mielipiteitä. Yrittäkää kestää
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #30 : 01 Maaliskuu, 2015, 13:33:31 »
Eiköhän ne säännöt oo tulevaisuutta ajatellen. Ja en tiiä järkkääkö kukaan oikeesti. Tänne saa tulla lennätteleen omia "kerhokisoja" ihan miten vaan. Taitaa mennä ainakin vuosi harjoitellen. Mut jos oikeesti useasti kisaillaan laajemmin niin sit on jo kovempi järkkääminen. Nyt saa tulla skabaa vaikka siis isolla octolla jos lompsa sen kestää. En usko et virallisia kisoja järkkää nyt kukaan, jos ei sit EuroRC meinaa. Eiköhän nyt mennä ihan avoimella periaatteella. Meinas lähtee lapasesta. Suoraan sanoen tuolta metästä ei tarvi kesällä pelätä flyawaytä kun tulee oksista alas kuitenki viimeistään.

Laitetaas kuvaa lennätysalueesta ylhäältä. Vihreellä suunnilleen olemassa olevat polut. Parkkis tulee kuvan ukopuolelle alas keskelle suunnilleen. Merkkausnauhalla on helppo merkitä reittejä ja esteitä saa tehtyy. Lippusiima on hankalaa käsitellä jos vertaa tohon nauhaan. ja siis sähköö löytyy, pöytäkin varmaan onnistuu. Vedetään peltoautomeiningillä meneen.

Laitan taajuusjakoo omasta lähettimestä ja luulisin et lasitkin osaa suunnillen samat ku 32ch. Siitähän saadaan jo hyvinkin kanavii jos jollain on muita kanavii kuin noi 8.

Me voidaan pitää jotain exelii jos halutaan tallentaa noita "skaboja".
Kyosho Nexus 30 JetRanger + GY401 + YS50 ,telakalla
Align T-Rex 800 Trekker 3-blade(JR) + Naza-H, Align T-Rex 700E + Skookum 720BE+GPS + Hobbywing HV160V4 + OmG H4, Vario Benzin Trainer 3-blade+ Pixhawk, T-Rex 550E + Skookum 540
Walkera Genius CP V2, Ladybird,Phantom 2 Vision+, 250-guadcopter
Mankat, FrSky Taranis, Futaba T6EX 2,4GHz, Walkera Devo 7e

Poissa Ves@

 • Seniori torppari
 • *****
 • Team ???
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #31 : 01 Maaliskuu, 2015, 13:34:43 »
Noitten videotaajuuksien takia mulla on lähettimissä ja vastareissa 32 kanavaa.
Siihen vielä molempiin suuntiin olevat antennit, niin alkaa tilaa olla temmeltää.

Ei tää kuitenkaan ole ilmainen harrastus  :)

Mutta, mitä enemmän värkätään heti kylmiltään sääntöjä ja määräyksiä, varmemmin menee munilleen.

Poissa Nemo

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #32 : 03 Maaliskuu, 2015, 12:10:48 »
Hienolta kuulostaa, kiitos "puuha-peteille" jo tässä vaiheessa. 8)

Mitä tulee noihin vastuukysymyksiin, niin pärinäpuolen ajoissa aina vältettiin käyttämästä termiä tapahtuman järjestäjä. Kyseessä oli aina koollekutsuja, eli kyse ei ollut varsinaisesta tapahtumasta eikä sille ollut järjestäjää. En tosiaan tiedä onko sillä vahingon sattuessa käytännön merkitystä, mutta virallinen tapahtuma järjestäjineen aiheuttaa yleensä kaikenlaista ylimääräistä ohjelmaa. Henkilökohtaiset vakuutusasiat on hyvä tietysti selvittää, ja SIL-jäsenyydenkin tarvittaessa maksan ilman kitinöitä, mutta mielestäni näistä ei kannata tehdä turhan virallisia juttuja.

Sääntöihin ei kannattaisi mielestäni turhaan uhrata paukkuja näin alkuvaiheessa. Kuten joku tuossa mainitsi niin osalle (myös allekirjoittaneelle) voi alkuvaiheessa pelkkä radan kiertäminen olla ihan tarpeeksi haastavaa, joten ei liene syytä vajota maan alle jos joku vetää suoralla ohi 32.000 kierrosta potkureissa. :D Perävalot, omat lähettimet + antennit ja neljä laitetta per lähtö niin siinä on mielestäni ihan hyvä lähtökohta jolla saa mukavan tapahtuman aikaiseksi.

Poissa aprepo

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #33 : 24 Toukokuu, 2015, 22:39:42 »
Tänään ajettiin kisaa seuraavalla systeemillä:

1: Ei kalustorajoituksia. Paikalla oli kaikenlaista setuppia, 3S, 4S, 250 - 280 kokoisia sekaisin. Kukaan ei tiettävästi ajanut gepsillä ;)
2: Jokainen ajaa jokaisella kierroksella.
3: Kierros jaetaan heatteihin, joissa on max 4 kuskia kussakin. Ajojärjestys arvotaan.
4: Pisteet tulee heat:ssa sijoittumisen mukaan, 4-1p, torpista 0p.
5: Kaikkien kierrosten pisteet lasketaan yhteen.

Lisäksi ajettiin vielä finaali eniten pisteitä keränneiden kesken ja toinen, yhdistetty B ja C finaali (osa porukasta lähti jo). Toimi aika hyvin omasta mielestäni, kaikki pääsi lentämään paljon (10 lentäjää osallistui, ajettiin 20 heattia) ja kivaa oli. Tärkeintä oli taito ja kokemus, ei niinkään koneiden teho. Tasainen suorittaminen ja torppien välttäminen toi parhaan tuloksen. Esim. oli paljon parempi lentää tarkasti, mennä varmasti maaliin ja ottaa 2-3 pistettä kuin paahtaa sata lasissa joka mutkaan, torpata ja jäädä pisteittä. Toistaalta, kisa ei myöskään ollut menetetty yhden torpin takia.

Rata oli sopivan vaativa, oli pitkää suoraa, käännöksiä ja tiukkaa paikkaa metsän läpi.
« Viimeksi muokattu: 24 Toukokuu, 2015, 22:43:25 kirjoittanut aprepo »
"Ei tää kulje kovempaa!" | multikopterit.net

Poissa aprepo

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: FPV-Racing säännöt
« Vastaus #34 : 23 Tammikuu, 2019, 00:46:13 »
Päivitetään vähän FPV Racing sääntöjen uutisilla:

FAI:n Drone Racing säännöt kaudelle 2019 https://www.fai.org/sites/default/files/ciam/wcup_drones/sc4_vol_f9_dronesport_19-1.pdf
"Ei tää kulje kovempaa!" | multikopterit.net

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
15 Vastauksia
40993 Lukukerrat
Uusin viesti 04 Toukokuu, 2013, 10:35:34
kirjoittanut Miika
19 Vastauksia
8197 Lukukerrat
Uusin viesti 01 Joulukuu, 2014, 11:44:39
kirjoittanut jinx
10 Vastauksia
8918 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Helmikuu, 2016, 21:04:21
kirjoittanut mikek
7 Vastauksia
11353 Lukukerrat
Uusin viesti 31 Maaliskuu, 2016, 18:27:29
kirjoittanut VERTICAL
11 Vastauksia
3603 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Toukokuu, 2016, 21:29:40
kirjoittanut hukkapätkä