Kirjoittaja Aihe: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?  (Luettu 50498 kertaa)

Poissa HJK

 • Jäsen 2023
 • *****
 • FIN 3242. SIL-hopea, lennokkimestari no. 77.
FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« : 07 Kesäkuu, 2014, 12:28:10 »
Vanhana FB-tankomiehenä olen takunnut FBL-purkkien kanssa. Koska aikaa on nyt tosi rajallista, ostin käytetyn ison kopterin "suoraan ilmasta" ja maksoin korvauksen sen asetuksista omalle mankalleni (Devo 12S). Valitettavasti kopterin asetukset on sen verran pielessä ettei se nouse edes ilmaan :( Eniten ihmetyttää myyjän maininta, että kaikki säädöt on Brainin purkissa! - mankka on vaan pelkkä "joystic"? (En saanut Brainin manuaaleja eikä tietoa miten sitä säädetään?)

Kysymys kuuluukin: että missä määrin kopteria voi säätää tässä vaiheessa mankan kautta? (ainoa säätö minkä nyt ylipäätään hallitsen). Onko totta ja oikein, että kaikki asetukset on "älypurkissa" eikä mankassa? Tuo tieto oli minulle aivan uusi ja ihmeellinen, sillä olen vuoden verran takunnut erilaisten purkkien parissa ja yhä samassa jumissa (en saa toimimaan mieleisesti). Olen siis käyttänyt purkkeja mankan asetusten päälle - siinäkö syy epäonnistumisiini? (vain vanhat tankoset yhä lentää).

Kesä on parasta lennätysaikaa, mutta elinkeino vie nyt 16/7, eikä aikaa muuhun kuin satunnaiseen lennätykseen ruokatunnilla (se ainoa tärkeä asia). Olisi surkeaa jättää tätä tätä nättiä seiskasatasta hyllyyn mokomien pikkupulmien takia :(
XK K100  l  XK K110s  l  XK K130  l  Esky Belt CP V2  l Walkera V450D03
l  Align T-Rex 470L Dominator  l  Align T-Rex 550 DFC  l
 Align T-Rex 600 Pro  l  Logo 550  l  Logo 600 SE/Jet Ranger  l  Align T-Rex 700 Dominator

Poissa jkkmobile

 • Seniori torppari
 • *****
 • East Side #57
Vs: FBL-purkin säätö &lt;-----&gt; mankan säädöt?
« Vastaus #1 : 07 Kesäkuu, 2014, 13:13:14 »
Kun liität Brainin tietokoneeseen ja asennat Brainin softan näet hyvin mitä säädetään mankasta ja mitä purkista.. siitä ois nyt paras aloittaa.

Poissa njs

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #65
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #2 : 07 Kesäkuu, 2014, 13:33:34 »
Oiskohan siinä vaan pitch väärinpäin jos ei nouse? Tuohan on helppo tarkistaa.

Brainin mukana ei tule muutenkaan mitään ohjetta, ohjeet löytyy ohjelmasta kun purkki on kiinni kännykässä/läppärissä.

Paikalla samiwhat

 • TLR-Tiimipelotti
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • Torppari #94, SIL, Valkka, Ämmässuo
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #3 : 07 Kesäkuu, 2014, 14:06:04 »
Ei se siitä mihinkään kaadu vaikka mankasta rajoittaa kulmia jos sitä tarkoitat, mutta kyllä mä nyt kummiskin suosittelisin kytkemään brainin tietokoneeseen ja käymään se tutoriaali läpi, niin siellä on kohtuu huvin selitetty mitä ja mistä säädetään.

Team TLR on eniten Suomen pääkaupunkiseudun RC-lennokkikentille levinnein Teami.
Mikado Logo Xxxtreme 800 / Mikado Logo 690SX/ MSH Protos 380

Poissa hukkapätkä

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #4 : 07 Kesäkuu, 2014, 15:15:54 »
FBL purkit ei tykkää trimmeistä eikä subtrimmeistä. Servon keskikohta  ja limitit säädetään FBL purkissa.


edit: trimmit ja subtrimmit nollaan mankasta ja purkin softalla säätäen.
« Viimeksi muokattu: 07 Kesäkuu, 2014, 15:21:22 kirjoittanut hukkapätkä »

Poissa vee73

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #5 : 07 Kesäkuu, 2014, 18:06:52 »
Auttaisin muttaku ennoo ikuna nähnykkää tonmerkkistä purnukkaa.
Mutta myyjähän oli kovin kiltti kun lupas laittaa kondikseen, ja nyt sitten on huonossa kondiksessa.
Voisko sitä myyjää pyytää laittamaan se hyvään kondikseen?
Sitten kun perussäädöt on laitettu niin mankasta voi säädellä ainakin lapakulmia, kaasukäyrää, maksimi liikeratoja, ja expojakin voi, mutta luultavasti säädön merkitys on suurempi kuin normaalisti ja kepakosta voi tulla kankean tuntuinen. Ei siis suositella expoja laittaa mankasta.
Mutta ei siinä mitään vakavaa tapahu jossei ny ihan tolkuttomasti expota.

Vain liikaa saattaa olla riittävästi

Poissa vee73

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #6 : 07 Kesäkuu, 2014, 21:55:37 »
No on se vaan kumma jossei sulle löydy ensiapua siitä läheltä. Huhuu
Vain liikaa saattaa olla riittävästi

Poissa Räpeltäjä

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry, RC-Nummela Ry
Vs: FBL-purkin säätö &lt;-----&gt; mankan säädöt?
« Vastaus #7 : 07 Kesäkuu, 2014, 22:19:35 »
Näköjään oot Nummelasta. Nummela today threadi seurantaan, koska kentällä porukkaa ja sinne kopteri näytille!
SAB Goblin 630 Competition (V-Bar Silverline)
SAB Goblin 630 (Spartan VX1e)
Futaba T8FGS

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #8 : 08 Kesäkuu, 2014, 11:05:00 »
Kullan arvoisia tiedon murusia! Ilmeisesti tässä on omien hankaluuksien ydin, eli olen purkittanut mankan softan päälle. Vaikeudet on syntyneet jo ihan vääristä lähtökohdista.

Auttaisikohan tähän jos kävisi hieman perusteita läpi tanko vs. purkkiohjausta. Eli tankovehkeillähän mankalta lähtee suoraan ohjauskomennot servoille. Servot ja mekaaninen säätö tehdään mankan avustuksella niin että lapakulmat säätyvät halutunlaiseksi. Mankasta säädetään vielä kaiken maailman precompit ja muut myös kohdilleen, siten että kun heilautat tikkua johonkin suuntaan niin mankka lähettää sopivat korjauskomennot siihen mukaan niin että kopteri tekisi mahdollisimman hyvin halutun liikkeen.

FBL purkkien kanssa tilanne on lähtökohtaisestikin jo ihan eri. Eli mankka tosiaankaan ei ymmärrä kopterin päälle yhtään mitään. Tikusta kääntämällä sieltä tulee käytännössä vain ohjauskomentoja, että "käännä kopteria tämän akselin ympäri näin paljon". Tai paremminkin, purkki ymmärtää mankan lähettämän signaalin tällaisena ohjauskomentona. Käytännössä purkki pyrkii toteuttamaan tämän siten, että kopteri kääntyy halutun akselin ympäri tiettyä kulmanopeutta (astetta sekunnissa). Lapakulmat säätyvät kierrosten ja vallitsevien olosuhteiden mukaan siten, että haluttu muutos saadaan aikaan. Eli tosiaan, dualratet ovat vielä ihan hyödyllisiä FBL purkkienkin kanssa. Niillä voi muuttaa kopterin käyttäytymistä erilaiseksi, eli tikkujen vastetta saa vaihdettua kun muutetaan sitä että miten suurta liikettä FBL purkilta pyydetään tikkua käännettäessä.

Sen sijaan mitään muuta asetuksia ei pysty eikä saa tehdä mankasta. Jos säädät vaikka jonku precompin mankasta päälle niin lopputuloksena on se että FBL purkki näkee yksinkertaisen tikun heilautuksen "käännä ensin tähän suuntaan vähän ja samalla tuohon toiseenin suuntaan" ja tämä on se liike mitä FBL purkki lähtee toteuttamaan, todennäköisesti ihan eri asiaa mitä oikeast haluttiin. Eli tämän takia kaikki kopteriin vaikuttavat säädöt tehdään FBL purkista, koska FBL purkki on se joka "tietää" gyrosensoreiden avulla miten se kopteri lentää ja servoja komentamalla sitten toteuttaa pyydety liikkeet. Tämän takia kaikki endpointit, servojen asetukset, precompit, yms. asetukset pitää tehdä nimenomaan purkista. Mankan rooliksi jää ohjauslaitteen virka, eli se todellakin on vain "joystick" jolla lähetetään komentoja. Sitä joystickiä voi toki säätää että minkälainen ohjauskomento sieltä lähtee, mutta kopterista se ei ymmärrä yhtään mitään.

Oliko tästä selityksestä mitään apua? Osuiko edes oikealle hehtaarille siihen että mikä hommassa mättää?
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #9 : 08 Kesäkuu, 2014, 21:29:17 »
Olen vuoden verran pelannut tuon Brainin kanssa ja se alkaa olla jo kohtuudella tuttu. Tuota sun mankkaa en tunne, mutta ei siinä mitään ihmeellistä voi olla.

Se ohjelma on pakko asentaa koneelle ja usb-kaapelilla sitten purkin kimppuun. Siinä on mukava demo mode eli voit käynnistää sen demo modessa ja katsella esi alkuun miten se toimii ilman että tarvii pelätä vähääkään sotkevansa purkin asetusia kun et kytke sitä kiinni. Windowsin kasiversioon meni ainakin heittämällä ilman virityksiä eli ensin msh:n sivuilta ohjelma ja joku aputiedosto ja rokkaa silllä.

Purkki pitää muistissa asetukset itse ja säätöä ei tarvi tehdä aina samalla koneella. Kun ohjelma käynnistetään brainin kanssa, ohjelma lukee tiedot brainista eli jos purkki on mukana, myös asetukst on mukana.

Siihen on käsittääkseni myös androidille softa niin että noilla älypuhelimilla voi säätää tuota. Ei hajuakaan mitä tarvitaan siihen joten en osaa sanoa enempää siitä.

Säätösoftassa on ns. wisardi, joka neuvoo hyvin ja jo pelkästään sillä se lentää, mutta kun et ole ihan tyytyväinen, pitää mennä sitten advanced puolelle ja muuttaa sieltä jotain.

Kun saat tuon ohjelman asennettua ja katseltua demomodella sitä vähän niin pistä reilusti vaan kysymyksiä, eiköhän niihin apuja löydy. Mulla alkaa olla jo kohtuullinen käsitys mitä sille pitäis tehdä jotta saadaan muutettua haluttuun suuntaan asioita.

Ihan ekana voist kuitenkin katsoa siitä purkin päältä sitä vilkkuvaa valoa. Se vilkatelee 1 - 3 kertaa sarjoissa. Huomaat kyllä montako vilkutusta se tekee kerralla eli se toistaa sitä sykliä koko ajan alustumisen jälkeen. Välähdysten määrä kertoo mikä ns. pankki on käytössä. Tuossa on kolme eri pankkia, joihin voidaan tehdä täysin itsenäiset asetuset lentotuntuan suhteen. Ei siis tietenkän servojen suuntia yms. Napsuttele mankan vipuja ja katso löydätkö vipua, joka saa tuon valon vilkkumaan eri lailla eli vaihtaa pankkia. Eri pankissa voi olla eri asetukset ja myyjä saattoi tehdä sulle liian rauhalliset asetukset, mutta hyvällä tuurilla toisessa tai kolmannessa pankissa vois olla mieluisammat.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa vee73

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #10 : 09 Kesäkuu, 2014, 07:39:29 »
Kerrohan sitten millaiset fiilikset tangottomalla on lentää.
Vain liikaa saattaa olla riittävästi

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #11 : 09 Kesäkuu, 2014, 12:21:43 »
Jep, kyllä se siitä lähtee kun pääsee vähänkään sinuiksi sen kanssa.

Kun kytket johtoja niin ole erityisen huolellinen ettei johdot mene väärin päin. Käsittääkseni vanhemmissa ei ole suojattu purkkia ja jos miinus ja plus menee sekaisin, se päästä savun ulos kuorien välistä. Uudemmissa versioissa on tuo suojaus

Se purkki tarjoaa aina expoja 20 pinnaa joka kohtaan oletuksina kun tehdään uusi ohjelma. Sen voisi entinen omistaja osata kertoa onko ne otettu pois vai onko purkissa expoa. Siitä tulee aika vekkuli jos on sekä mankassa että Brainissa expoa. Arvaa vaan mistä tiedän.  :P
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa Otou

 • Seniori torppari
 • *****
 • #102, Sil
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #12 : 10 Kesäkuu, 2014, 23:07:45 »
Onnea FBL kokemuksesta! Tuolla Maskun kentällä hyvin nähty se että kun ekan vääntää fbl:lläksi niin sitte on pakko laittaa kaikki heti perään. Kaikor totesi kun teki 700E:stä fbllän että nyt on mennyt vuosi jonnekkin haaskun tangon kanssa  ;D Mankassa saat koskea käytännössä kaikkeen paitsi subtrimmeihin. Lapakulmat ja kaasut ihan normaalisti ellei ole purkin govi käytössä.
SAB Goblin 380--Align Dominator 450--DX9--Phoenix--Accurc--

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #13 : 10 Kesäkuu, 2014, 23:43:34 »
Muistan itse myös tuon kun aloitin tankolaitteilla ja vaihdoin sitten Brainin molempiin. Ensituntuma oli tunnoton eli juuri tuo sama mitä sanoit että tarpeetonta korjaamista koko ajan. Itselleni se teki fiiliksen että menetin tuntuman kopteriin enkä luottanut siihen. Menee jonkin aikaa että tuohon tottuu. Nyt olis mahtava päästä kokeilemaan uudelleen tankolaitetta.

Eihän tankokopterinkaan säätäminen ole ihan triviaalia kun aletaan mennä näihin hienompiin miksauksiin, mitä parempien koptereiden nupit tarjoaa, Bell, hiller ja nupin ajoitukset, mitä siellä onkaan. Siihen eri kokoisia ja painoisia stabbarin lapoja yms. Sanoisin ennemminkin että se mikä ennen tehtiin noilla, tehdään nyt purkilla. Nuppi on nykyään paljon yksinkertaisempi ja siitä saadaan mekaniikkaa vähemmäksi ja sitä kautta myös välyksiä lähtee helposti. Se mikä ennen tehtiin mekaanisesti ruuvaamalla, tehdään tänään bittejä kääntämällä. On noissa sitten niitä juttuja ettei tarvi osata kompensoida ihan kaikkea kun purkki tekee sen.

Totuttelua se vaatii, ei se ihan samanlainen ole, mutta ihminen tottuu kohtuullisen nopeasti erilaiseen ja omaksuu sen. Itse olin myös aluksi kovin skeptinen mutta nykyään tyytyväinen. Kaikkea en saanut säädettyä suoraan, mutta kun olen kokeillut muiden koneita ja niiden setuppeja niin sieltä on löytynyt hienosti vinkkejä mihin suuntaan omia pitää säätää. Tässä on myös se juttu, että pari vuotta harrastaneena pitää ensin oppia puskemaan rajalle ekat säädöt. Kun taito kehittyy, huomaa mitä kaipaa lisää.

Mutta hienoa että homma ei tunnu ihan olevan pielessä, se on erilainen, onko se huono vai hyvä, riippuu paljon purkin asetuksista. On mulla muutama juttu jolla saadaan sitä tuntoa takaisin, ei ole enää niin lukittu. Sen jälkeen se myös kääntyy ja tuntuu paljon ketterämmältä. Se on vaikeampi lennettävä myös, mutta olen kohtuu varma että entisenä tankomiehenä haluat siihen juuri tuntumaa lisää tuon lukitun fiiliksen sijaan.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa HJK

 • Jäsen 2023
 • *****
 • FIN 3242. SIL-hopea, lennokkimestari no. 77.
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #14 : 11 Kesäkuu, 2014, 07:06:31 »
Onnea FBL kokemuksesta! Tuolla Maskun kentällä hyvin nähty se että kun ekan vääntää fbl:lläksi niin sitte on pakko laittaa kaikki heti perään. Kaikor totesi kun teki 700E:stä fbllän että nyt on mennyt vuosi jonnekkin haaskun tangon kanssa  ;D Mankassa saat koskea käytännössä kaikkeen paitsi subtrimmeihin. Lapakulmat ja kaasut ihan normaalisti ellei ole purkin govi käytössä.

Taidat olla oikeassa, jo muutaman akullisen jälkeen purkkien säätämiset jatkuu taaas noiden 3GX purkkien parissa (2 kpl). Eli mankkaan uusi tyhjä muistipaikka ja siitä 3GX kehään ja kaikki uusiksi!

1. Mutta millä ihmeellä saan 3GX säätöohjelman Win seiskaan? Asentuu, mutta herjaa koko ajan yhteensopivuudesta niin ettei ole käyttökelpoinen. Sanovat sen olevan yhteen sopivuusongelman olevan 32 bittinen vastaan 64 bittinen (?) Löytyykö Win 7 sopiva ohjelmaversio? - en ole löytänyt. Mikään aiemmin saatu ohje ei ole pulmaa ratkaissut. Todella harmittaa että päivitin ihan turhaan XP`t seiskoiksi. Siihen loppui mun 3GX purkitukset sillä erää. Kauhee homma päivittää läppäri taaksepäin XP´ksi ja 3GX projektini hyytyi hyllyyn.

2. 3GX purkkini ovat vanhoja kolmosia. Miten se päivitys tehdään turvallisesti? - en ole koskaan tehnyt sitäkään. Kielirajoittuneisuus kiusaa rajusti tässäkin :( "Pelipojat" ei siihen kajoa, koska sanovat että kaikki firmisten päivitykset vaatii omat ohjelmakohtaiset tietämisensä, eivätkä kiinnostu taluttamaan vaaria.

Bitit on pelkkää tuskaa... vai onko sittenkään?


« Viimeksi muokattu: 12 Kesäkuu, 2014, 11:51:21 kirjoittanut HJK »
XK K100  l  XK K110s  l  XK K130  l  Esky Belt CP V2  l Walkera V450D03
l  Align T-Rex 470L Dominator  l  Align T-Rex 550 DFC  l
 Align T-Rex 600 Pro  l  Logo 550  l  Logo 600 SE/Jet Ranger  l  Align T-Rex 700 Dominator

Poissa Korppi

 • Seniori torppari
 • *****
 • 47
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #15 : 11 Kesäkuu, 2014, 07:57:04 »
Ainakin minun kone (W7 64bit) halusi ainakin yhdysmokkulan paikoilleen, että alkoi ensimmäistä kertaa toimimaan. Siltikin saattaa satunnaisesti kaatua, jos 3GX purkki ei ole kiinni piuhassa
Align 450 prominator@V2, (3GX, DFC),
Align 600 pro, (3GX, EFL),
Gaui 500X@hk2.1,  Tarot TL250A@CC3D
Futaba 14SG, iCharger 308DUO
https://www.youtube.com/channel/UC6aUMsdgrpk3d-Q8v7T_CPQ

Poissa Korppi

 • Seniori torppari
 • *****
 • 47
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #16 : 12 Kesäkuu, 2014, 10:24:41 »
Mulla on omat ollu alunperin v2 ja v3, molemmat olen päivittänyt versioon 4,1 ja ohjelman olen aina ladannut alignin sivulta uusimman.
Align 450 prominator@V2, (3GX, DFC),
Align 600 pro, (3GX, EFL),
Gaui 500X@hk2.1,  Tarot TL250A@CC3D
Futaba 14SG, iCharger 308DUO
https://www.youtube.com/channel/UC6aUMsdgrpk3d-Q8v7T_CPQ

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #17 : 12 Kesäkuu, 2014, 20:46:04 »
Ei kannata varmaan uutta purkkia tilata vain sen takia että siinä on uusi softa sisällä. Se purkki on muuten ihan sama, vain softaversio muuttuu. Sen saa päivitettyä kyllä itsekin. Jos et itse onnistu niin varmasti löytyy joku joka sen pystyy tekemään.

Tuo windowsin kanssa tappelu on kyllä sitten ihan eri tarina. Jotain juttujahan tuohon tais olla ettei ne tosiaan kaikkien versioiden kanssa toiminu heittämällä, en muista mitä kun niin harvoin vaimo antaa sen konetta bootata windowsiin että pääsis mitään säätämään. Siinä se kyllä toimi suoraan. Mutta kaatuili se silti itsekseen ihan riittävän usein. Jotenki tuntuu ettei aina ole penaalin terävimmät kynät koodaamassa näitä PC puolen softia näissä vehkeissä.
« Viimeksi muokattu: 12 Kesäkuu, 2014, 20:47:51 kirjoittanut Kaapeli »
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

Poissa jamppa991

 • Pro torppari
 • ****
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #18 : 15 Kesäkuu, 2014, 14:56:11 »
Tervehdys! Muistuuko kenellekkään äkkiä mieleen että olisi törmännyt fbl kopterin nupin ravisteluihin nollakulmilla?
Itellä align 500 ja msh brain, kaikki muuten hyvin mut nollakulmilla alkaa sheikkaa, heti kun antaa jompaan kumpaan lapakulmaa niin sheikkaus loppuu.
ALZRC 450 SPORT, TAROT 450 FBL, T-rex 500 FBL +MSH Brain
Turnigy 9x

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: FBL-purkin säätö &lt;-----&gt; mankan säädöt?
« Vastaus #19 : 15 Kesäkuu, 2014, 17:11:11 »
Vino lepari?

Poissa Korppi

 • Seniori torppari
 • *****
 • 47
Vs: FBL-purkin säätö &lt;-----&gt; mankan säädöt?
« Vastaus #20 : 15 Kesäkuu, 2014, 17:58:22 »
Väljää pääakselin pystysuunnassa?
Align 450 prominator@V2, (3GX, DFC),
Align 600 pro, (3GX, EFL),
Gaui 500X@hk2.1,  Tarot TL250A@CC3D
Futaba 14SG, iCharger 308DUO
https://www.youtube.com/channel/UC6aUMsdgrpk3d-Q8v7T_CPQ

Poissa jamppa991

 • Pro torppari
 • ****
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #21 : 16 Kesäkuu, 2014, 07:28:23 »
Vino lepari?

Lepari on uusi, en usko että siinä olisi vikaa mutta pakkohan se on tarkistaa. Puran nupin tänään.
Väljää pääakselin pystysuunnassa?
Pystyakselin suunnassa ei ollut väljyyttä.
ALZRC 450 SPORT, TAROT 450 FBL, T-rex 500 FBL +MSH Brain
Turnigy 9x

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #22 : 16 Kesäkuu, 2014, 08:52:39 »
Mulla oli pikku-trexissä nupissa ja servoissa aika paljon välystä tässä syksyllä vielä. Teki tuota että lähti ravistaan nuppia leijutuksessa joskus. En kyllä muista että olisko se korjaantunu kollektiivitikulla, mutta ei sitä koskaan ilmentyny muuten kuin paikallaan leijutellessa. Torppailin sitten sitä vähän niin tuli huollettua nuppi aika huolella ja kaikki servotkin vaihdettua. Välykset kun jäi pois niin loppu se ravistelu.
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: FBL-purkin säätö &lt;-----&gt; mankan säädöt?
« Vastaus #23 : 16 Kesäkuu, 2014, 10:14:03 »
Mikä gyro, nupin gainit liia kovalla?

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: FBL-purkin säätö <-----> mankan säädöt?
« Vastaus #24 : 16 Kesäkuu, 2014, 10:18:47 »
Niin, ja onko ongelma ollut "aina" vaiko ilmaantunut hiljakseen, torpin tai muiden toimenpiteiden jälkeen?
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
15 Vastauksia
12881 Lukukerrat
Uusin viesti 13 Elokuu, 2012, 21:02:45
kirjoittanut pilot4fn
50 Vastauksia
21010 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Helmikuu, 2013, 14:37:26
kirjoittanut vee73
15 Vastauksia
7486 Lukukerrat
Uusin viesti 24 Toukokuu, 2013, 13:42:30
kirjoittanut mikek
10 Vastauksia
5655 Lukukerrat
Uusin viesti 11 Helmikuu, 2015, 09:42:02
kirjoittanut Raimund
22 Vastauksia
7677 Lukukerrat
Uusin viesti 21 Maaliskuu, 2015, 22:22:36
kirjoittanut Fabe56