Kirjoittaja Aihe: Petskun multit  (Luettu 29498 kertaa)

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Petskun multit
« : 19 Helmikuu, 2014, 13:00:58 »
No niin kai se pitää tämmönenki laittaa tulille, kun noita jo jokunen on.
Kaikkihan lähti noin 7 vuotta sit kun ekan kerran eksyin lennokki foorumille. Sitä kautta sitten tänne. Näitä ennen tullu harrastettua polttis autoja ja mini sähköautoja (LRP Shark 1/18).

Sharkilla tuli jokunen kilpailukin käytyä. Ilman suurempaa menestystä...

Yksi kiinteäsiipinen oli mutta ei siitä sen enempää. Ensimmäinen kopteri oli Walkeran 4# joku, ja Hitecin radiot. No sehän sitten tuli ensimmäisten leijuttelu yritysten jälkeen tonttiin... Samalla laski innostus olemattomiin korjaus kustannusten noustessa uuden kopun hintaluokkaan. Se siis jäi siihen ja myinkin kaikki lentotarvikkeet pois.

Aikaa kuluin ja eksyin taas lueskelemaan kopteri foorumia, kas mitäs noi multit on? Pikkasen lähemmin tukittua asiaa rupes kiinnostaa niin paljon että Walkeran LadyBird oli hankittava.
Tietäähän sen miten siinä käy... Homma on ensin lapasessa, mutta sit ne lapaset hukkuu ja isompaa tekee mieli.

Pitkään tukien ja pähkäillen päädyin Hobbykingin ST360:seen ja KK2.0 controlleriin. Ladybirdin mukana tullut Devo 7 sai toimittaa ohjaimen virkaa.


Yllätyin positiivisesti kuinka hyvin se lensi ton hintaseks setiks. Kuvassa kamera vielä suoraan rungossa kiinni ja siitä johtu jello videossa.


No niinku se edellä mainittiin niin ne lapaset hukku johonkin...

Tässä vaiheessa rupes kyrsimään tuo Devo 7 onneton valikko systeemi, ja mankka vaihtui Turnigyn 9XR FrSkyn modulilla.
Helppo se on näin jälkikäteen sanoa että olis pitänyt kunnon mankka hankkia jo tuohon ST360. No parempi myöhään vai miten se meni...

Seuraavaksi teki mieli jotain vielä isompaa. Tutkailin erinäisen määrän foorumi posteja ja rupes nuo tri-copterit kiinnostamaan sen verran että pakkohan se oli kokeilla.
Päädyin siten Flite Testin Bat Boneen.Tri oli isoilla DT750 moottoreilla ja 11x4.7 huiskilla. Nostokykyä oli tarpeeks, mutta jostain syystä servo ei keskittänyt kunnolla, joten rudder vaelsi aina siihen suuntaan mihin olit viimeksi kääntänyt. Viimeinen niitti oli yhden moottorin suunnittelematon irtoaminen kesken leijutuksen (nippusiteillä kiinni). Damagea tuli etu-, takapuomi ja kameralevy. Isot ja hitaat moottorit myyntiin ja pienempää ja sähäkämpää tilalle (Turnigyn D2822/14 1400Kw). Samalla mietin saisiko servon eliminoitua jollain tapaa. Saihan sen kun rakensi v-tailin kopterista. Davidin hyvä rakennus video oli juuri sitä mitä toivoin.

http://www.youtube.com/watch?v=yspYWf4U4Gs#ws

V-taili on vielä rakennus vaiheessa osien uupumisen takia.
Muutama räpsy:

Runko


Virranjako


Nuo päällystetään vielä plasti tapella niin ei savut karkaa vehkeistä. Jos ei kuvat kerro tarpeeksi niin tuossa on 4x3.5mm bullet jotka on juotettu niin että yhteen akulle menevä piuha ja muut sitten limittäin.

Lisää kuvia tulee kuhan kasaus edistyy.

FPV vehkeet löytyy myös, mutta jäänyt vähän vähemmälle koska ei ole ollut kunnon näyttöä tai laseja. Ostin käytettynä HeadPlay lasit joissa oli pientä kontaktihäiriötä lasien liittimessä (tyyppivika), koitin ensin kuumaliimalla saada pysymään paikallaan mutta se ei ollut tarpeeksi kestävä ratkasu. Seuraavaksi guuglasin miten on ihmiset on niitä korjailleet. Löysinkin kuvat joissa piuhat oli juotettu suoraan piirilevylle RC Goups Click. No rohkeana päätin yrittää samaa vaikka kontaktipinnat oli pienemmät kun hiirensonta. Hermohan siinä meni kun käsi täräjää sen verran ettei pysty kunnolla kolvaamaan niitä, ja kun ovat vielä niin lähekkäin niin on vaarana että liittimet vedetään oikariin. Ehkä joskus jaksan koittaa uudestaan, ellei joku vapaahetoinen siihen hommaan löydy :)

...To be continued...
« Viimeksi muokattu: 19 Heinäkuu, 2014, 16:06:09 kirjoittanut Petsku »

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #1 : 19 Helmikuu, 2014, 21:38:24 »
No niin, erinäisiä paketteja on tipahdellu tänään kotiin ja rakennus jatkuu.

Paketteja odotellessa kolvailin KK boardin summerin lyhyemmillä piuhoilla. Kutistesukan sisällä on JST-liittimen sisäosa.


Postin setä tiputti moottori mountit ja takakeppeihin laskutelineet. DHL:n kuriiri piipahti ja sain puuttuvan noparin ja 8x4.5 huiskat.

Mountin kulma on 40 astetta


Moottori mountit ei oo mitenkään liimattu tai pultattu jalkoihin. Sen verran tiukka sovite että pysyy paikallaan, ja vaikuttavat voimat vetää just oikeeseen suuntaan jotta mountit pysyy paikallaan.


RCTimerin noparit on todettu toimiviksi jo tossa ST360:ssä. Hintakaan ei paljoo päätä huimaa 10,99$ Toimitus toimii kanssa mallikkaasti. 17. päivä tilattu ja tänään räpylässä.


Nopareiden sovitusta runkoon, etummaisista on puukotettu servojohtoa lyhyemmäksi ja moottorin johtoja pidemmiksi. Koko komeus on päällystetty plasti tapella.


Takapuoli


Vielä yleiskuva.


Lisää taas kun edistyy...

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #2 : 20 Helmikuu, 2014, 01:29:09 »
Eihän se menny ihan niinku elokuvissa...

Yksi moottoreista lämpenee aivan tautisesti, tuntuu muutenkin muita kireämmältä pyöritellä käsin. Yksi nopari on kaput, moottori tärisee vain paikallaan kun siihen antaa virtaa. Samainen moottori toimii toisessa noparissa moitteetta. Tosin sain ton rikkinäisen noparinkin toimimaan abaut 5 sekkaa, jonka jälkeen rupes sekoilee moottori ja lopuks jäi paikalleen nykii. Nopari myös lämpeni huomattavasti. Nopareita otin yhen varalle, mutta moottoreita en tietenkään... Sen siitä saa ku halpaa tavaraa ostaa  ;D :o

Jotain sai kumminki aikaseks. Virranjako hässäkkään tapet päälle.


No ei kai siinä ku uutta moottoria tilaamaan ja taas odotellaan...

Poissa taski63

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #3 : 20 Helmikuu, 2014, 07:54:09 »
Lainaus
Moottori mountit ei oo mitenkään liimattu tai pultattu jalkoihin. Sen verran tiukka sovite että pysyy paikallaan, ja vaikuttavat voimat vetää just oikeeseen suuntaan jotta mountit pysyy paikallaan.
Voisin kyllä kuvitella, että tuo mountti hieroo värinällä itsensä väljäksi ajan kanssa... Kai tuon voisi nipparilla tms. varmistaa?

Hienolta näyttää kyllä!
FlySkyTH9X (FrSky mod)
HK-450MT, HK-500GT
multikoita + kiinteäsiipisiä

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #4 : 20 Helmikuu, 2014, 11:14:14 »
Voisin kyllä kuvitella, että tuo mountti hieroo värinällä itsensä väljäksi ajan kanssa... Kai tuon voisi nipparilla tms. varmistaa?

Hienolta näyttää kyllä!

Kiitos, juu tottakai voi nipparilla varmistaa. Flite testin hemmot sano että voi liimata kanssa mutta sitten tulee ongelma jos puomi pysyy ehjänä ja mountti hajoaa.

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #5 : 20 Helmikuu, 2014, 17:30:27 »
Nyt se olis kasassa pois lukien tuo yksi rikkinäinen moottori. Menee taas ens viikonpuolelle että saa ilmaan...

Parit räpsyt kunnon kamerallaFPV kamera. SONY Super HAD CCD 600TVL metallikuorella. Saa nähä miten värinät välittyy kuvaan jos jossain vaiheessa pääsen sitä FPV:tä kunnolla testaamaan.
Mountin varmistus nipparilla. Ei oikein saanu tuon mountin alta nippusidettä niin tehtiin sit puomiin reikä ja siitä läpi.Virranjako paikallaan. Pikkasen teki tiukkaa mutta mahtu se siihen koloseen.Laitetaan vielä tarkat specsit laitteesta.

Runko: Bat Bone Tri 370 muutettu V-tailiksi
FC: KK2.0
Noparit: RCTimerin 20A SimonK firmiksellä
Moottorit: Turnigy D2822/14 1450Kv ja 8x4.5 hiilari huiskat
Akut: Turnigy 3S 2200mAh 50C ja Zippy Compact 3S 2200mAh 35C
Radiot: Turnigy 9XR FrSky DJT + D8R-II plus

Paino: Ilman akkua 645g ja akun kanssa 835g
« Viimeksi muokattu: 22 Helmikuu, 2014, 17:55:07 kirjoittanut Petsku »

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #6 : 20 Helmikuu, 2014, 20:35:54 »
Pieni lisäys piti vielä tehdä. Kameralevyyn uudet kiinnikkeet kun edelliset hajos torpissa.

Paksut nipparit luulis kestävän torpin. Taas joutuu odottelemaan että näkee toimiiko tuo.


Saa tuon ansiosta painopistettä säädettyä helpommin. Akku rungon pohjassa oli hieman rajalliset siirto mahdollisuudet eteen- ja taaksepäin.

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #7 : 21 Helmikuu, 2014, 12:24:35 »
Laitetaan pari parempaa kuvaa tuosta ST360:tä. Riisuttu kaikki ylimääränen.Pohjanäkymä


Köyhänmiehen jalakset. Olisko clas ohlsonilta löydettyjä puristimia 2 kappaletta laitettu osiin ja nipparilla kiinni.


Köyhänmiehen antennituki, nippuside jonka päällä kutistesukka ja antenni sisällä
Specs:

Runko: ST360
FC: KK2.0
Noparit: RCTimerin 20A SimonK firmis
Moottorit: Rungon mukana tulleet, ilmeisesti 1000Kv (jostain foorumilta luin että näin olis) + 8x4.5 hiilari huiskat
Akut: Turnigy 3S 2200mAh 50C ja Zippy Compact 3S 2200mAh 35C
Radiot: Turnigy 9XR FrSky DJT + D8R-II plus

Paino: 590g ilman akkua ja akulla 780g

Lentoaika: 9m30s jonka jälkeen menee se 80% akun kapasiteetistä akkuun.
« Viimeksi muokattu: 22 Helmikuu, 2014, 17:52:40 kirjoittanut Petsku »

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #8 : 04 Maaliskuu, 2014, 12:49:13 »
Dodiin vihdoin saapuis uusi moottori tuohon V-tailiin. Se tosin jäi asentamatta kun hain Mikekoolta Mini Quad rungon  8)Ja sehän piti saada samantien kasaan. Moottorit ja noparit oli tilattu aikaisemmin Myrcmartista: Moottorit, noissa on kahen suuntaset kierteet. Löytyy normaali kierre ja sit vastapäivään. Ei potkurit löysty itekseen. Noparit yllätys yllätys Simonk firmiksellä  ;)

Levyjen sovittelua, ja hyvin istuu  :)Samaan tilaukseen otin 2.5mm buletteja, tosin niitä tarvinnu kun oli niin ohkaset piuhat. Sai helposti juotettua kaikki 4 noparin virtapiuhaa yhteen ja akkuliitin päähän. Mootoritkin on suoraan juotettuna nopareihin.Siististi sai piuhat keskeltä ylös.Toistaiseksi mennään KK2.0:lla kuhan Flip 1.5 saapuu niin vaihtuu siihen ja Bradwii softaan.Moottorien kiinnitys tuotti hieman hankaluuksia kun ei tullut mitään mounttia mukana noissa moteissa. Pikkasen puukkoa jalakseen ja nippariin pari reikää. Saa nähä miten kestää, kohtuullisella voimalla noita koitin nykiä irti. Mutta ei irronnut. Jos joku tietää mistä sais mountit noille niin saa vinkata  ;)
Paketti rupee olee kasassa.


Specs:

Runko: Made By mikek (Iso kiitos :) )
FC: KK2.0 (vaihtuu Flip 1.5 )
Noparit: RCX 10A G Series SimonK
Mootorit: RCX 1804 2400KV + 5030 hiilari rusetit
Akut: Gens Ace 3S 1550mAh 25C
Radiot: Turnigy 9XR + D4R-II CPPM moodissa

Paino: Ilman akkua ja FPV tavaraa 320g. Akun kanssa 465g

Lentoaika: Parin minuutin leijuttelu makkarissa  ;D (Eisaakertoavaimokkeelleettälakanaantulireikä)

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #9 : 04 Maaliskuu, 2014, 13:01:14 »
Ainiin piti vielä mainita että kaikissa akuissa on QR koodi jolla seuraan akkujen syklejä.
RC Battery WatcherKännykkä kun on aina mukana niin helppo pitää kirjaa.

Ohjelmaan saa laitettua NFC tagit myös.

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #10 : 05 Maaliskuu, 2014, 13:07:05 »
Saihan sen V-tailin ilmaankin. Note to my self: Muista laittaa KK boardista alhaisen jännitteen hälytin käyttöön!!! Näin vältytään turhan nopeilta laskeutumisilta  8) Onneks oli tihee puska alla niin ei tullu mitään damagea. Rauhallista leijuttelua kesti pikkasen vajaa 6 min, eihän tuo mikään huima lentoaika ole mutta jotain kumminkin.

Pitää hommata tuo FrSkyn jänniteanturi niin saa hälytykset mankkaan, eikä pelkästään KK boardin piezosta. Jotenki tyhmää ettei tuolle virta-anturille tai kennokohtaiselle jänniteanturille saa laitettua hälytyksiä. Ainoastaan noille A1 ja A2 porteille saa hälytykset. Noi kun on kiinni tuossa data portissa.


Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #11 : 10 Maaliskuu, 2014, 15:32:40 »
Lentelyä viime vuoden lopulta, paremman puoliskon kuvaamana kännykällä. Laatu ei ole kummoinen  :-\


Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #12 : 15 Maaliskuu, 2014, 13:09:20 »
Pientä päivitystä miniin.

FPV kamera löysi tiensä rapakon takaa pörriäiseen. Kamera on RunCam 600TVL Plastic Housing FPV Camera Kamera kiilautuu juuri sopivasti velcrolla ja kaksipuoleisella teipillä levyjen väliin.
Samalla laiteltiin 5.8G lähetin kopteriin.Jalat vaihtuivat hiilikuituisiin, jotka on varastettu tästä rungosta.
Noita jalkoja ja tukipaloja löytyy myös erillisinä, mutta hinta on 3 taalaa kappala kun koko runko maksoi 12$.

Sivuprofiili lento kunnossa.Lento paino nousi tietenki hiemän mutta maltillinen 520g saa kelvata :)

Muutama gramma tulee lisää kun pitää juottaa vielä virtapiuha ja kameralta lähettimeen johdotus.

Ja kauan odotettu Flip 1.5 rantautui aamulla suomen maalle. Toivottavasti saa sen nopeasti kotiin saakka niin saa tuo KK kenkää tuosta.

Poissa Otou

 • Seniori torppari
 • *****
 • #102, Sil
Vs: Petskun multit
« Vastaus #13 : 15 Maaliskuu, 2014, 13:46:10 »
No niin, erinäisiä paketteja on tipahdellu tänään kotiin ja rakennus jatkuu.

Paketteja odotellessa kolvailin KK boardin summerin lyhyemmillä piuhoilla. Kutistesukan sisällä on JST-liittimen sisäosa.


Postin setä tiputti moottori mountit ja takakeppeihin laskutelineet. DHL:n kuriiri piipahti ja sain puuttuvan noparin ja 8x4.5 huiskat.

Mountin kulma on 40 astetta


Moottori mountit ei oo mitenkään liimattu tai pultattu jalkoihin. Sen verran tiukka sovite että pysyy paikallaan, ja vaikuttavat voimat vetää just oikeeseen suuntaan jotta mountit pysyy paikallaan.


RCTimerin noparit on todettu toimiviksi jo tossa ST360:ssä. Hintakaan ei paljoo päätä huimaa 10,99$ Toimitus toimii kanssa mallikkaasti. 17. päivä tilattu ja tänään räpylässä.


Nopareiden sovitusta runkoon, etummaisista on puukotettu servojohtoa lyhyemmäksi ja moottorin johtoja pidemmiksi. Koko komeus on päällystetty plasti tapella.


Takapuoli


Vielä yleiskuva.


Lisää taas kun edistyy...

Paljonkos tää muuten kestää kuormaa? Samanlaiseen osat tulossa.
SAB Goblin 380--Align Dominator 450--DX9--Phoenix--Accurc--

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #14 : 15 Maaliskuu, 2014, 15:03:17 »
En oo päässy kokeilemaan kunnolla kun noi akut kyykkää melkein heti  :o (eikä ole edes vanhoja akkuja 2200mAh 35C) Eli isompaa ja parempaa akkua pitää hommata, tai sitten laitan 2 noita vanhoja rinnan. Ja tuuman isommat potkurit on tossa jolla vois kokeilla nostoa. Onhan tossa jo painoa yhellä akulla melkein 900g. On siinä kyydissä ollut tuo Rollein action kamera ja hyvin jaksaa leijua puolella kaasulla. Mutta kun ruvetaan antamaan kaasua niin voltti hälytin huutaa KK:ssa akun kyykähtämistä. Notkahtaa alle 10v ku rykäsee kunnolla. FrSkyn anturilla menee n. 25A leijunnassa, rykäsyssä en oo pystyny kattoo paljon imasee.

Pikkasen kyllä pelottaa että kestääkö noi moottorit isompia potkureita, no kokeilemalla se selvii  ;D Ei oo kovin suuret odotukset 9 taalan moottorista.
On tossa quadissa vielä varalla noi 1000Kv moottorit, kun on ei riitä FC:t tällä hetkellä siihen.
Vaihtoehtona on myös laittaa 4 kennonen lipo ja kattoo mitä tykkää siitä. Noparit sen kestää mutta taas tulee noi moottorit kysymysmerkiksi.

Poissa Otou

 • Seniori torppari
 • *****
 • #102, Sil
Vs: Petskun multit
« Vastaus #15 : 15 Maaliskuu, 2014, 17:30:34 »
En oo päässy kokeilemaan kunnolla kun noi akut kyykkää melkein heti  :o (eikä ole edes vanhoja akkuja 2200mAh 35C) Eli isompaa ja parempaa akkua pitää hommata, tai sitten laitan 2 noita vanhoja rinnan. Ja tuuman isommat potkurit on tossa jolla vois kokeilla nostoa. Onhan tossa jo painoa yhellä akulla melkein 900g. On siinä kyydissä ollut tuo Rollein action kamera ja hyvin jaksaa leijua puolella kaasulla. Mutta kun ruvetaan antamaan kaasua niin voltti hälytin huutaa KK:ssa akun kyykähtämistä. Notkahtaa alle 10v ku rykäsee kunnolla. FrSkyn anturilla menee n. 25A leijunnassa, rykäsyssä en oo pystyny kattoo paljon imasee.

Pikkasen kyllä pelottaa että kestääkö noi moottorit isompia potkureita, no kokeilemalla se selvii  ;D Ei oo kovin suuret odotukset 9 taalan moottorista.
On tossa quadissa vielä varalla noi 1000Kv moottorit, kun on ei riitä FC:t tällä hetkellä siihen.
Vaihtoehtona on myös laittaa 4 kennonen lipo ja kattoo mitä tykkää siitä. Noparit sen kestää mutta taas tulee noi moottorit kysymysmerkiksi.

Ourait, eli sähköä siis kuluu  8) Mulla on noita 3s 2200mah 55c genssejä 6 kpl joten voi laittaa vaikka kaksi rinnan jos tarvis.. Toive olisi että jaksais kantaa canonin pokkarin ja videolähettimen.  Sun pahuksen fleetin takia piti sotkeentua näihin multeihinkin  ;D

Noi 55c akut on hyviä. Pidennetty trex 450 imasee 3min20s 80% akusta. Ja oon lataillut noita 5.5c virroilla eikä tunnu haittaavan ollenkaan!

SAB Goblin 380--Align Dominator 450--DX9--Phoenix--Accurc--

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #16 : 15 Maaliskuu, 2014, 19:02:39 »
Ourait, eli sähköä siis kuluu  8) Mulla on noita 3s 2200mah 55c genssejä 6 kpl joten voi laittaa vaikka kaksi rinnan jos tarvis.. Toive olisi että jaksais kantaa canonin pokkarin ja videolähettimen.  Sun pahuksen fleetin takia piti sotkeentua näihin multeihinkin  ;D

Noi 55c akut on hyviä. Pidennetty trex 450 imasee 3min20s 80% akusta. Ja oon lataillut noita 5.5c virroilla eikä tunnu haittaavan ollenkaan!

Heh, jotain tehny siis oikein :D

Pitää sijottaa noihin Gensseihin, tossa minissä niitä jo käytänki. Oli sen verran halpoja että kehtas ostaa :) 15€ kpl

Pitää kolvailla toi piuha että saa rinnan noi akut ja kokeilla uudestaan.

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #17 : 23 Maaliskuu, 2014, 19:07:42 »
Noniin Flip 1.5 saapui rapakon takaa. Pieni puute oli tilauksessa, usb piuha puuttui mutta...Nuo oli isketty pakettiin mukaan :) Ja se usb piuha löytyi pienellä kavamisella kaapista omasta takaa. En valita että piuha puuttui kun noin hyvin on korvattu se. Tosin mitään hajua mihin noita sinistä ja punasta lediä vois käyttää :D Eikä muutenkaan noille muillekkaan ole just nyt käyttöä :D

Mutta asiaan. Flipin mukana tulleen multiwiin sain lentämään ihan orkkis asetuksilla. Sitten suosituksista kokeilin Bradwiitä, no leijuu se hetken suorassa...
Hetken päästä pitää tikulla kompensoida kallistumaa mikä kasvaa koko ajan. Eli ryömii tuo boardi tolla softalla, ja jatkaa ryömimistä kun tuikkaa koneeseen kiinni ja tarkastelee mitä boardilla tapahtuu. AAC:t kun calibroi uudestaan loppuu ryömiminen ja taas leijuu sen hetken suorassa kunnes alkaa taas ryömimään.
Kokeilin tuota EEPROM:in puhdistusta ja uudestaan flashaamistä. Mutta ei auttanut sekään. Hetken päästä ryömii taas. Tosiaan Multiwiillä toimii ihan moitteetta.

No mennään nyt sillä orkkis wiillä ja ruvetaan sitä hieromaan. Olis tuo Bradwii ollut mieleisempi sen autotune ominaisuuden takia.Samalla laitettiin volttianturi kun ei enää ole omaa piezoa tuossa boardissa ilmoittamassa akun jännitettä. Nyt huutaa radio kun akun jännite tipahtaa alas ja on aika laskeutua.


Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #18 : 25 Maaliskuu, 2014, 16:47:05 »
Pieni päivitys runkoon. Vaimennus kumit alarungon ja ylärungon väliin. Värinät jää toivottavasti noihin kumeihin :)Pikanen testi ja kumit toimi just niinku piti :) Samalla tuli pikkasen lisää tilaa nopareille ja niitten johdoille.Kuvat on taattua kännykkä laatua :D

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #19 : 10 Toukokuu, 2014, 19:15:02 »
Lennot jääny hyvin vähälle. Muksu vie tässä vaiheessa suuren osan ajasta :) Muutto sekoitti myös pakkaa. Mutta jotain saanu tehtyä.

ST360:een laitettu FrSkyn jänniteanturi ja uusittu virranjakolevy, kun tuntu että akulle menevät piuhat ei oo kunnolla kiinni (hobbykingin levy). Minille tehty salkkuun paikka.Eihän se kaunis ole mutta ajaa asiansa :)Salkkuun mahtuu minin lisäksi laturi ja akut. Mankka kulkee kamerarepussa FPV-kamojen kanssa.

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #20 : 27 Toukokuu, 2014, 12:07:50 »
Dodii taas pientä päivitystä. Mini sai uuden FC:n Naze32 Acron. Pienen taistelun jälkeen sain kortin toimimaan niinkuin halusin. Youtube auttoi taas huomattavasti :) Pientä ryömintää esiintyy yaw akselilla, tiedä sit mistä johtuu. Pitää ilmeisesti laittaa pari korttia taas tilaukseen kuhan saavat niitä varastoon. Ei tosiaan ollu hinnalla pilattuja n. 20€ postin kanssa ja viikossa kotona.
Niin ja nyt on summeri kiinni kopussa niin ei tarvitse etsiä puolta tuntia kopteria RSSI:N avulla kun se tipahtaa jonnekkin :D Onneks sentään oli se RSSI, muuten oltais varmaan vieläkin ettimässä sitä.Kortille ei ollut valmiita reikiä joten joutu ihan käsivaralla poraamaan. Kortti teipillä abaut suoraan runkoon ja poralla kortin kiinnitysreijistä pora laulamaan. Suhteellisen hyvin osu kohalleen :)

Aikaisemmin testilennolla meni cloverista yksi sakara poikki. Rohkeesti juotin käteen ja uudestaan kiinni, ei muuten ollu muutkaan sakarat kovin hyvin kiinni. Nyt on ja pysyy :D
Päätin silti tehä suojan antennille ettei käy samaa uudestaan. Prismasta pingispalloja ja askartelemaan.

Myös ground station on saanu päivityksen. Isompaa näyttöä 3 tuuman tilalle. Mikek:lta lainassa ollut 7" näyttö jäi sopuhintaan paikalleen.

Ehkä jossain vaiheessa ne lasitkin tulee sit hankittua, mutta nyt mennään näytöllä. Jotenki itelle helpompaa kun pystyy nopeasti siirtyä LOS lentoon jos siltä tuntuu.
Uutta FPV sessiota odotellessa :)


PS: V-taill on myynnissä myydään osastolla ;) rohkeasti tarjoamaan

Poissa rotomoto

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #21 : 27 Toukokuu, 2014, 12:24:47 »
lentonäytöksiä odotellaan. Video tai PKS FPV

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #22 : 29 Toukokuu, 2014, 21:29:51 »
Neitsyt lento Naze32 acron ohjastamana.

http://www.youtube.com/watch?v=iGm5ZOjXzbg#ws

Yaw akselilla tapahtuu suht rajuja vetoja oikealle, näkyy pieninä nykäyksinä oikealle jonka jälkeen korjaan tikulla samantien vastaan. Jossain kohtaa kopteri pyörii ympyrää vaikka tikkuihin ei kosketa. No tilataan pari lisää ja katotaan mitä tapahtuu :)

Kopteri on kumminki lentäny ilman tota yaw ongelmaa Filp 1.5 kortilla.
« Viimeksi muokattu: 01 Kesäkuu, 2014, 01:05:27 kirjoittanut Petsku »

Poissa rotomoto

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #23 : 29 Toukokuu, 2014, 21:46:44 »
hyvin lentää. Hieman nojaa oikealle. Vaatinee uudelleen kalibrointia...

Poissa Petsku

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Petskun multit
« Vastaus #24 : 30 Toukokuu, 2014, 12:55:43 »
Pitää tarkistaa calibrointi.

Hyvin saa mahtumaan kamat pelkästään kamerareppuun :) Tietenkään laturit sun muut ei oo matkassa. Mutta näyttö,mankka, akut ja kopteri kulkee hyvin.


 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
4 Vastauksia
3139 Lukukerrat
Uusin viesti 03 Marraskuu, 2013, 20:50:28
kirjoittanut jrna
2 Vastauksia
2273 Lukukerrat
Uusin viesti 27 Lokakuu, 2013, 10:50:52
kirjoittanut varis
4 Vastauksia
2957 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Heinäkuu, 2014, 18:48:11
kirjoittanut zapster