Kirjoittaja Aihe: Tero ja lentävät laitteet  (Luettu 412692 kertaa)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Tero ja lentävät laitteet
« : 31 Heinäkuu, 2013, 22:51:32 »
No joo, ehkä tämä olisi pitänyt tehdä hiukan aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Muutin manseen (Turkulaisille: Tampereelle) marras-joulukuussa työnantajan kanssa tehdyn diilin mukaisesti. Tasan yhden ihmisen tunsin etukäteen kaupungista. Meinasi hiukan olla yksinäisen oloinen talvi ja mietin että jotain pitäisi harrastaa että saisi muutakin sosiaalista elämää ja kanssakäymistä kuin irkki ja naamakirja. Tätä voimisti vielä se että työstäni teen n.90% yksin ollen milloin missäkin, eli jotain tekemisen tyyppistä olisi kiva olla hotelli-iltoinakin. Siis juuri semmoisina niinkuin nyt tämäkin. Turussa kaiken lisäksi...

Muksuna RC-vehkeet kiinnostivat, ymmärsin kuitenkin että autoihin oletettavimmin kyllästyisin tai se karkaisi käsistä. Tutkiskelin foorumeita ja lueskelin nettiä ja huomasin että helikopteriharrastajia tuntui löytyvän mansesterin suunnasta aika hyvin, joten eikun päätös että tuotahan minä rupean harrastamaan. Se kun ei voi karata käsistä. Jep :D

Nyt muutaman kuukauden jälkeen aloitus oli hyvä idea, tapa ei, eli tein kaikki ne virheet jotka aloittelijakin tekee. "Väärä" laite, "Väärä" radio, "Väärä" merkki jne. Mutta kaikesta oppii.

Eli maaliskuussa tilasin Walkeran V450D01-paketin Devo 10-mankalla ja kylkeen Phoenixin. Armotonta simuttamista ehkä runsaat kymmenisen tuntia. "Juu, täähän menee loistavasti, eikun ilmaan". Niin sitä sitten suunnistettiin teletappimaahan, jalakset kiinni vispilässä. Ensilento oli keskimääräistä parempi, se oli noin kolmesta viiteen sekuntia kunnes perä ei enää ollutkaan itseen päin ja alashan se tuli, eikä oikeinpäin.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Nyt alkoi ensimmäisiä kertoja tuo "Väärä" laite / merkki nostaa päätänsä, eipäs saanutkaan pikkuosia erikseen esim, nuppiin, piti ostaa koko nuppi.

Siinä sitten opeteltiin ja torppailtiin, pikkuhiljaa joskus sai lentää neljästä akusta jopa kolme. Mutta joka kerta jäi vähintään yksi akku lentämättä.

Jossain vaiheessa alkoi iskostua päähän ne "isojen poikien" puheet siitä isommasta kopterista eli "laitat sen viissatkun, se on ihan eri vehje lentää". Pitkään vatvoin ja sitten yksi tuli kaupan joka päätyi kotiin. Etuna muutamia varaosia ja mikä tärkeintä, useampi canopy :)

Tästä se oppiminen varsinaisesti lähtikin eteenpäin, eli kun laite käyttäytyy kuin pitääkin on se oppimisen vauhtikin parempaa. Tuohon 450-värkkiin on kokiltu eri nuppeja, eri servoarmiasetuksia, eri gyroja, ja käyttäytyminen on yksinkertaisesti syvältä. Vaakalentoa ja pientä kasia se lentää, mutta annas olla kun tullaan nopeampaa tai koitetaan flippailla alkaa samba. Alkaa tuoksahtamaan joltain pieneltä skaala-rungolta...

Tällä hetkellä eli alle puoli vuotta harrastuksen aloittamisesta nollista mennään siinä että räksä 500 on pysynyt täysin ehjänä viimeiset 60-70 lentoa ja tällä hetkellä ajellaan eurosportin kuvioita puolitosissaan harjoittelumielessä. Menee ne nyt edes sinnepäin.

Mitä harrastuksesta on jäänyt tähän mennessä käteen?

No ainakin pari päätarkoitusta on onnistunut yli odotusten, eli olen saanut järkevää (tai no...) tekemistä. Olen löytänyt upean määrän aivan päättömiä ja hulluja ihmisiä joita morjestella. Aina välillä saa jopa mansesterin kaduilla nostaa kättä pystyyn :)

Jäsenyyksiä joka suuntaan. SIL, RC-Kopterit r.y. TreRC. Mutta onpahan vakuutukset kunnossa ja paikkoja missä pörrätä. Ja tuetaanhan siinä sivussa hyvää toimintaa :)

Rahaa ei ole mennyt yhtään enempää kuin arvelinkin. (Eihän rahasta koskaan valehdella, eihän?) Eli menihän sitä ihan kivasti. Viimeistään siinä vaiheessa kun 500 tuli tonttiin kun kaikki sähköt kuoli.

Hauskimpia toistaiseksi: IKEA männäviikolla :D
Komein torppi: Syvyysnäön virhearvioinnin takia täysillä ajettu vaakalento männynoksaan. Osien pirstoutumisen tapa pesee Bond-leffat mennen tullen :) Tosin pitäähän se räkättirastaan torpedoima viissatku mainita myös...
Palkitsevinta: Se fiilis kun lyö holdin päälle kun kopu on maassa lennon jälkeen, ehjänä.

Mitähän unohtui?Kyllä se siitä, pikkuhiljaa...Sehän jopa lentää!Morjesta kun nähdään. Kentällä löytää joko tikuista taivaalle tiirailemassa tai sitten kenttäkopn nurkilta nortti suussa :)
« Viimeksi muokattu: 31 Heinäkuu, 2013, 22:54:53 kirjoittanut TeroS »

Poissa Toeh

 • Seniori torppari
 • *****
 • Kaikki toimii savulla!
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #1 : 31 Heinäkuu, 2013, 23:40:10 »

Hauskimpia toistaiseksi: IKEA männäviikolla :D

Tämä ei varmaan unohu koskaan.  :D

Poissa xio

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #2 : 01 Elokuu, 2013, 16:09:49 »
Lainaus
    Hauskimpia toistaiseksi: IKEA männäviikolla :D

Tämä ei varmaan unohu koskaan.  :D

Nissan lives 4ever  ;)

Poissa Eispii

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #3 : 01 Elokuu, 2013, 16:39:38 »
Joo kyllä taytyy sanoo et on mies kehittyny lyhyes ajas aikas lailla,hieno homma :)

Muutamat torpit Walkeralla ja siitä oppirahat,sit isommat kopterit peliin ni johan alko lyyty kirjottaa :)

Tää sulta unohtu--> GASSER/GENIUS/ 4-veto ;D ;D ;D

Hauskimpia toistaiseksi: IKEA männäviikolla :D
Nää oli kyl hyvät Bileet ;D
Tuli naurettua tosiaan ni et mahaa sattu ja kun tätä mahaa sattuu niin sillon on naurettu ja PALJON ;D ;D ;D
T-REX 450 SE V2,HK 450 GT,Trex 450 sport dfc
Cheerson CX10 / V120D02S / Devo 7
Fly Sky TH-9X,
Turnigy 1/16 Brushless 4WD Racing Buggy

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #4 : 02 Elokuu, 2013, 12:57:21 »
Hienoa että löytyi sopiva laite ja ennen kaikkea sellainen johon voi luottaa ja joka toimii. Harrastaminen saa vähän erilaista päämäärää kun voi hyvillä mielin mennä kentälle kokeilemaan uutta juttua, jonka pitäisi simussa mennä hyvin eikä tarvi arpoa pystyykö kopteri siihen vai ei.

Yllättävän hyvin sitä oppii vielä vanhempanakin, mulla oli 40 vuotta mittarissa kun kokeilin ensimmäisen kerran eläissään kunnolla jotain radio-ohjattavaa ja se oli sitten kopteri (Gaui hurricane 425). Ei mulla ollut penskana edes radio-ohjattavaa leluautoa. Tosin tuntuu että töitä joutuu tekemään paljon jotta uuden jutun oppii, mutta kuitenkin homma menee pikku hiljaa eteen päin.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #5 : 02 Elokuu, 2013, 13:10:16 »
Juu, nyt on tuo 40+ lasissa myös ja kyllä tuon jonkunlaisen oppimisen hitauden huomaa. Tekninen puoli ei tuota oppimisen kannalta ongelmia kun sen kanssa painii töissäkin joka päivä. Mutta selvää on että koordinaatio-oppiminen ei ole samalla tasolla kuin joskus teinipoikana :)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #6 : 03 Elokuu, 2013, 20:12:48 »
Tuli vietettyä päivä pinsiön kentällä, ja hauskaa oli. Kun on helposti yllytyshullu niin kokeilin sitten pistää normaalin 80%/2580rpm nuppikierrosten tilalle 95%/3070 ja tuliha siitä hätäisempi. Kiva räimimiseen ja apinaralliin mutta ei ehkä mun lentotyyliin kuitenkaan pidemmän päälle. Tästä innostuneena ja kun oli viime kerralla säädetty yhteen lentotilaan roll-nopeus tappiin tuli vähän innostuttua, eli teemalla "montako vaakakierrettä vedetään pystäristä suoraan alaspäin tullessa". Kun kolme meni helposti niin pitihän se neljäkin koittaa. Tottakai siinä suoraan alla oli suurinpiirtein pakettiauton kokoinen kivi. Oikaisu meni todella myöhään, yleisö takana mylvi "oijoijoi" suuressa kuorossa mutta kun olin jo varma että nyt kosahti niin sieltä se nousi, ylöspäin :D Tästähän yleisö tietysti huutamaan että "viis menee! viis menee!" Sen verran jo pumppu hakkasi ja puntti tutisi että parempi tulla vaan pois sieltä ilmasta....

Eli aivan loistava päivä, ja ehjänä kotiin, sekä kuski että vispilä :)

Pinsiön alien:


(Photo by Ultima)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #7 : 05 Elokuu, 2013, 23:10:27 »
Tässä lataussalkun väsäyksen välissä oon välillä tuijotellu vispilävideoita tuubista. Oonkohan mä erilainen nuori kun jaksan sitä kolome-ree ajoo katsoo minuutin ja sitten skippaan loppuun että näkis komeen auton?

Oiskohan toi kivempaa lentää ku kattoo, kun aivot jo tietää että "nyt se menee tonne". Kattomisesta tuu ku migreeni ja silmät pullistuu päästä ku raja-arvot ylittyy.  :)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #8 : 11 Elokuu, 2013, 20:22:09 »
Lomat loppu, työt alkanu, eli viikolla kerkeeminen vaikeempaa. Eli kentällä koko la ja su :)

La meni paria pikkuista sadekuuronpoikasta lukuunottamatta ihan jees, sunnuntai oli vielä parempi. Tänään tosin löytyi 500 räksän uudesta mosasta (Scorpion 3226-1600) kiva pieni ropleema joka tosin oli helposti fiksattu. Eli mosan yläpuolella oleva akselin c-rengas hypännyt irti paikaltaan. Ei oikein enää pysy siinä, pitänee laitella meiliä freakwarelle notta mitä tuumaavat. Lähettäisivät vaikka akseli/laakerisarjan.... Toivossahan on hyvä elää sano lapamato :)

Päivystyskeikkaa pukkaa, joka kerta puhelimen soidessa silmissä rullaa vuorotellen dollarinkuvat ja isomman vispilän "buy it now"-nappi... Ehkä joskus :)

Pykäsin lataussalkkuun aamusella ennen kentälle lähtöä pitkän kaapelin iChargerille että saa autosta latailla niin että laukku on ulkopuolella, tottakai se oli 10 cm liian lyhyt kun ei pidempää kaapelintynkää ollut. Onneks autossa on aina joku laatikko jonka voi tunkea alle. Hiukan nappaa vaan akusta virtaskaa kun latailee 3C:llä akkuja, tarvii jo pitää pirssiä käynnissä sen aikaa. Ei se niin häävi paikka olis yötä viettää.

Lentoja torppaamatta jotain 100+ ja uutta pikkujuttua oppii joka päivä, vois tää siis huonomminkin mennä :)

Poissa vee73

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #9 : 11 Elokuu, 2013, 20:36:36 »
Minkäsmoinen isompi kopukka siellä order-napin takana luuraa  ;D
Vain liikaa saattaa olla riittävästi

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #10 : 11 Elokuu, 2013, 20:42:05 »
Ei tiä viä, pari mallia olis kiikarissa. Mutta sen verran on paljastettavissa että 700mm lapa o liia lyhyt :)

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #11 : 11 Elokuu, 2013, 21:34:44 »
Ei tiä viä, pari mallia olis kiikarissa. Mutta sen verran on paljastettavissa että 700mm lapa o liia lyhyt :)
Nyt haetaankin jo miehekkään kokoista. Siitä se näköjään taas lähtee, nimittäin pieni halpa kopteri muuttuu isoksi monsteriksi, mopo keulii jne.  ;D

Saas nähdä onko itellä ens kesänä jo isompi haaveissa, vielä ei ole, mutta piruko tuon tietää.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #12 : 11 Elokuu, 2013, 21:49:39 »
Juu eihän tässä o mitään pakottavaa tarvetta o tuota tälle kesää saada. Saa kattoo ny kui käy.

Poissa xio

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #13 : 11 Elokuu, 2013, 23:16:57 »
Lainaus
Juu eihän tässä o mitään pakottavaa tarvetta o tuota tälle kesää saada. Saa kattoo ny kui käy.

Ootappa kun saan omani! Tulee kiire  :D

Poissa vee73

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #14 : 12 Elokuu, 2013, 08:12:12 »
Vai että semmosta kuumetta :) No eihän se ole kun alkaa pinoamaan valuuttaa. Sitten kun pino alkaa olla tarpeeksi korkea, niin order-nappulan takaa tulloo kokonaan esiin semmonen pikku isokopteri  ;D
Vain liikaa saattaa olla riittävästi

Poissa jesi

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #15 : 12 Elokuu, 2013, 08:56:08 »
Go Tero, GO!
/ Jere Siirilä
DJI Spark | Eachine QX95 & FrSky Taranis | Cheerson CX-Stars

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #16 : 17 Elokuu, 2013, 21:47:19 »
Sadepäivät ja ebay. Turmiollinen yhdistelmä, eli lataussalkku sai sisääntulojännitteelle mittarin, ja syysiltojen varalle (kun on huono näkökin jne) kartanlukijan lampun. Kun toi varsi on niin pitkä niin siitähän on jopa muutakin hyötyä :)

Mtähän tonne seuraavaks.... :)

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #17 : 20 Elokuu, 2013, 15:07:33 »
Eilen kentällä hiukan laskeskelin, 200+ lentoa räksällä torppaamatta. Se mikä enempi tekee iloiseksi ja nostaa harrastuksen mielekkyyttä että uusia juttuja kokeilessa ja harjoitellessa pelastukset menevät oikein, eli selvästi on ainakin pientä oppimista tapahtunut.  Eli todistettavasti en siis olekaan puupää :)

Yhdessä kuviossa huomasin että aivot eivät oikein taittuneet joten tuli semmoisia "miks se tonne menee"-juttuja, mutta kun etäisyyttä tellukseen on tarpeeksi niin ei mitään hätiä. Samalla tuli testattua että aurinkoon lentäminen on oikeasti "don't do it!"-juttu. Onneksi oli jo kaarros menossa ja ymmärsin että "älä koske tikkuihin, pitäisi tulla oikealta" joka sitten kävikin. Niin ja se neljä rollia pystäristä on toistettu, hiukan enempi ilmaa vaan alla lopussa :)

Miniskaalan osat on mansessa, kuvia / projektiselostusta ehkä jos vaan malttaa ottaa. Voi nimittäin olla että "yksi yö ja lentovalmis"-tahti on se mikä tapahtuu. Sähköt tulee ensimmäisestä vispilästä eli walkerasta, rauha hänen sielulleen. Sillä vehkeellä oli kyllä niin paha karma että ei oikeastaan jää edes ikävä.

Bad karma. Very bad karma :)
 
« Viimeksi muokattu: 03 Syyskuu, 2013, 08:14:13 kirjoittanut TeroS »

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #18 : 22 Elokuu, 2013, 23:46:02 »
Pitäis saada tuollainen lataussysteemi järjestettyä jotenkin järkevästi mikä sulla on tuossa salkkukuvassa.

Käytännössä siis useita plugeja johon tökätä laturi kiinni. Onko tuollaisia sopivia ratkaisuja valmiiksi vai onko se vaan tinaamista. Oma tinauskalusto ja taito ei oikein riitä tekemään haluamaani jälkeä. Tarvisin siis tuollaiset kiskot, johon vois syöttää virtaa joko toisesta päästä tai molemmista päistä ja siihen sitten tökkiä useampia latureita. Kuvan perusteella sulla menee tuohon 4 laturia.

Jos tuo on kaupallinen ratkaisu, niin onko pistää linkkiä tai muuten ehdotuksia. Tuo on juuri tarvitsemani systeemi. Sain tehtyä, mutta ei tullut nätti.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #19 : 22 Elokuu, 2013, 23:53:28 »
Hobbyking Powerstrip, (hakuun powerstrip) kotelo poistettu ja upotettu. Mulla kytkettynä yhteen poveriin eli antaa 12 VDC kun toi 3010 saa kolmen poverin 36 VDC.

Ihan asiallista tekoa toi lauta vaikka HK onkin.

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #20 : 23 Elokuu, 2013, 00:01:08 »
jep, tuo se on. Pitääpä tilailla HK:ta. Sillähän ei ole väliä mihin poweriin tuon kytkee. Mulla on 24 voltin systeemi ja sen kytkee täysin samalla tavalla olipa se sitten 12 tai 48 volttia tai jotain siltä väliltä.

HK:lta löytyy aina välilä jotain käyttökelpoistakin, koptereihin tosin en niitä osia laita, mutta juuri tällaisia pikku osia muuhun käyttöön.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #21 : 23 Elokuu, 2013, 21:54:26 »
Noniin. Jospa sitä sitten pientä sivuraidetta alkaisi väsäilemään.

Taattua HooKoo-laatua oleva pikkuskaala, muuttui 450 kertalaakista isommaksi kun tuommoisen pyöräyttää ympärille. Sähköt tulevat walkerasta, runko ainakin alustavasti hookoon "joku halpa" jonka sain setin mukana. Skaalakoppa, nuppi ja setti lapoja tuli sopuhintaan melkein naapurista joten tuo 450:n väsääminen saa ihan uutta mielenkiintoa. Tarkoitus on lennelläkin skaalamaisesti, pitänee ensimmäiseksi kokeilla kuinka walkera lentäisi 5-lapanupilla. Voi tulla mielenkiintoista :)

Eli tästä se lähtee jos hiukankaan on tuuria mukana:
Poissa TeroS

 • Nörtinpentu - Valiotorppari
 • Yyberfyyrer Torppari
 • *****
 • RC-Kopterit TreRC
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #22 : 25 Elokuu, 2013, 18:36:28 »
Pikkuskaalan kasaus alkoi hieman vastatuulessa. Mukana tullut HooKoon 450-runko ei sitten ollut ollenkaan yhteistyökykyinen ja sopivuus (mm. peräservon paikka) ei oikein ollut sopiva joten tein homman itselleni helpommaksi ja tilasin HooKoolta uuden kitin tuohon. Onpahan ainakin tt:llä jos ei muuta. En niin kiintynyt ole noihin hihnavetoisiin ja on kasaaminenkin helpompaa. Seliseli.

Räksä kiusasi tänään kentällä, kesken rauhallisen piron jäi vispilä pyörimään, onneksi hitaasti, eikä tikun liikuttelu auttanut, Parin kiepin jälkeen kontrolli palasi ja otin koneen maahan. Oli joka tapauksessa viimenen akku sille keikalle joten en sen kummempia miettinyt siellä. Kotona sitten buuttailin ja bindasin systeemit melkein parikymmentä kertaa eikä kertaakaan mitään outoa. Servo on alikin 525M joka nyt on ollut sen 250+ lentoa kyytissä ilman torppeja ja ongelmia. Mitään mekaanisia ongelmia ei ole joten hiukan ihmetyttää. Pitänee vähintäänkin seurata tilannetta, menkäät tämän kerran satunnaisen häiriön piikkiin mutta kyllähän tuo hiukan häiritsee. Itselläni on piro-nopeus maksimilla joten ei ole kivaa jos jää jumittamaan siihen ~600 astetta/sekunti-nopeuteen...

Isosta möhköfantista on kaupat sovittuna. Pitää ottaa kentälle varakalsarit mukaan kun sille annetaan runtua ensimmäistä kertaa. Harrastusrikas (rahallisesti köyhä!) syksy siis tulossa!

Poissa patse

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #23 : 25 Elokuu, 2013, 18:47:26 »
Huuteleppa vähän kun oot menossa sitä tulevaa möhköä lennättään.Lähen kyllä kattoon jos oon maisemissa ;D
Näitä vehkeitä pitäs opetella lennättään
T-Rex 800e/VBar silverline,Goblin 630 Competition/Vbar Neo,
Protos 500/Mini VBar,Goblin 380 KSE/Vbar Neo,MiniProtos/Mini Vbar,Multiplex Funcub
Futaba 14SG,
-Phoenix

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Tero ja lentävät laitteet
« Vastaus #24 : 25 Elokuu, 2013, 19:40:00 »
Räksä kiusasi tänään kentällä, kesken rauhallisen piron jäi vispilä pyörimään, onneksi hitaasti, eikä tikun liikuttelu auttanut, Parin kiepin jälkeen kontrolli palasi ja otin koneen maahan. Oli joka tapauksessa viimenen akku sille keikalle joten en sen kummempia miettinyt siellä.
Ettei vaan olis servo menossa. Mullahan kävi noin ensin X:n peräservon kanssa, paitsi ettei ohjaus enää palautunt ja se tuli tonttiin. Siinähän menee sitten peräputkea, landaria, lapoja yms.

Kuukausi tuon jälkeen tuli nuppiin samanlainen juttu. Kopteri nykäisi rajusti, ohjaus palasi, sen jälkeen pari kokeilua että mitä v...ua, se lensi normaalisti ja taas rajuja nykäisyjä. En saanut hallitusti alas, meni peräputkea, landaria, lapoja yms.

Peräservo nyki kotona välillä, välillä se ei toiminut ollenkaan ja kun liikuttelin sitä edes takaisin, se heräsi henkiin ja laukesi kynsille kuin hiirenloukku. Jäi siis sormet armin ja rungon väliin. En uskaltanut enää käyttää. Nuppiservo taas kuoli kentällä kokonaan eikä herännyt enää ollenkaan henkiin.

Tuolta pohjalta suosittelen servon vaihtoa saman tien, oireet on sen verran saman kuuloiset kuin mullakin. Jos ja kun se tulee kuolemaan sulla ilmassa, joudut ostamaan sen kuitenkin + ne peräputket, landarit, lavat yms.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
8 Vastauksia
4932 Lukukerrat
Uusin viesti 22 Lokakuu, 2008, 20:19:44
kirjoittanut seppinen
10 Vastauksia
14068 Lukukerrat
Uusin viesti 24 Heinäkuu, 2012, 08:11:31
kirjoittanut Aimo Kulaus
15 Vastauksia
8903 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Toukokuu, 2014, 11:04:38
kirjoittanut Simo_M
0 Vastauksia
2917 Lukukerrat
Uusin viesti 15 Kesäkuu, 2015, 19:03:32
kirjoittanut hamatiju
0 Vastauksia
2006 Lukukerrat
Uusin viesti 27 Tammikuu, 2017, 09:30:57
kirjoittanut Pekka