Kirjoittaja Aihe: Maikon torppaukset  (Luettu 10275 kertaa)

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Maikon torppaukset
« : 13 Heinäkuu, 2008, 01:22:46 »
Edit:
Aloitin tämän ketjun pitämisen tuosta Rekun torpista, mutta päivitetäämpä tähän vielä nämä Raptorin kaksi torppia mitä onnen ennen Rekun ensimmäistä torppia tullut.

Ensimmäinen torppi
Uran ensimmäinen torppi tuli Raptorilla kun vastarin akku meni tyhjäksi. Tällöin oltiin vielä leijutteluvaiheessa ja taidettiin jopa kevyttä taívaslentoa tullut ajeltua. Käytössä vielä harjoitusjalakset. Kopteri metrissä ja siitä se tasaisesti lähti ajelehtimaan vasemmalle päätyen heinikkoon. Ei mitään suurempaan tuhoa, paitsi tietenkin lavat.

Toinen torppi
Kuuluisa "inverted landing" Raptorilla, joka sijoittui vuoden torppikisassa kakkoseksi. http://www.kopterit.net/index.php?topic=1438.0 Juza sai tämän torpin hienosti nauhalle.

Syynä elevator linkityksen pettäminen sillä puuruuvi tuli ulos kolostaan muovisesta rungosta. Korjauksena tein pomminvarman ratkaisun. Kevätleirillä oli paljon tyyppejä jotka tunnistuvat pelkästään torpin perusteella  ;D

Kolmas torppi
No nyt se on peli avattu tolla "Rekulla".

Syytä torppaukseen en osaa sanoa. Vetelin flippejä ja sitten päätin vetää "crack" silmukan, eli täpyyttelin sauvaa ja ajoin silmukkaa. Kulmaa oli maahan nähden oli suurinpiirtein 45 astetta ja korkeutta 4 metriä kun ei enää oiennut. Samassa kulmassa sitten maahan vaikka kuinka vedin sauvasta. Syö kyllä miestä. Aika kovaa se kopsahti.

Epäilen että servot olisivat jääneet bindaamaan kabiinin kulmaan, sillä se jatkoi samoilla kulmilla maahan. Näkyi nimittäin kabiinissa servoarmien jäljet (toki ovat voineet tulla jälkeenpäin). Otin kuvan, mutta empä taida laittaa. Kaikki energia pitäisi suunnata korjaukseen.

Saldo:
- Päälavat
- Lepatusakseli
- Pääratas kuoriutui huolella
- Peräpuomi (onneksi muut osat TT:stä pysyi ehjänä)
- Linkki
- Koppa vähän murtui

Ihmettelen että runko, landarit ja servot pysyivät kunnossa.

Sitten muuten meni vielä Rapusta kytkin rikki, onneksi ei mennyt muuta. Hyvä päivä siis Henttaalla.

Taidampa kerätä tähän threadiin Rekun torppaukset, toivottavasti tulee lyhyt threadi

Edit: Päivitystä mahdolliseen torpin aiheuttajaan. Huomasin että noparilta vastarille menevä virtajohto oli kuoriutunut pieneltä pätkältä, sillä se oli päässyt sähkömoottorin kyljessä olevasta reijästä sisään. Silmukassa tämä olisi voinut aiheuttaa ongelmia virransaantiin ja aiheuttaa servojen toimimattomuuden.

-
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 18:31:07 kirjoittanut Maikko »

Poissa jaska.t

 • Modetorppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry.#3.Kunniajäsen.Ämmässuo.
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #1 : 13 Heinäkuu, 2008, 11:35:08 »
No kyllähän siellä nyt ollut tapahtumia.Eikun kopu kuntoon ja taivaalle.

Poissa Mikaelni

 • RC-Kopterit Ry/178
 • Elävä Legenda
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #2 : 13 Heinäkuu, 2008, 12:13:08 »
Onnea JASKA.T,,sinulla tuli 200 viestiä täyteen joten postiisi kilahtaa 15mm pidennetty alumiini(6082) peräevä jota olet aina halunnut ;D. ; Maikkolle voisin laittaa kopterit.net aiheisia tarroja kopan parsimiseen  ::)
F550 Wookong M/Datalink/IOSD

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #3 : 13 Heinäkuu, 2008, 12:57:25 »
^ Tarroja haavoihin  ;D

Mä en oikein tiedä onko toi Torque Tube kuinka hyvä sijoitus 500:seen. Kevyt se on pyörittää, mutta torpeissa kallis osa joka menee rikki helposti. Mullahan aiemmin osui peräevä kivikkoon joka tuhosi etupäästä ne kaksi "jiirissä" olevaa ratasta, hihnalla tätä ei tapahtuisi.

Se mikä tossa TT:ssä tuntuu olevan hyvää on tuon sisäputken joustavuus. Vaikka ulkoputki mulla meni kieroon torpissa, niin silti sisäputkea pystyi käyttämään ja rattaatkin pysyi kunnossa (pääratas toimi sulakkeena).

No, nyt sain sen kuntoon pelkällä ulkoputkella, joka on siis sama kardaanissa ja hihnassa, joten halvalla päästiin.

-

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #4 : 19 Heinäkuu, 2008, 01:16:30 »
Neljäs torppi

No tänään sitten meni Rapu mäkeen, kun moottori sammui. Syynä oli kiinnittämätön tankin paineletku ::), eli ihan itseä saa syyttää. Autoraatiosta ei tullut oikein mitään korkeuden takia ja lavatkin pääsivät kuolleentumaan aikasta hyvin.

Saldo:
- päälavat
- stabbarintanko.

Hämärää tossa katkenneessa lavassa oli se että se meni ihan niinkuin veitsellä leikaten poikki. Suora viilto kohtisuoraan lapaan nähden. Lensihän se vielä ton jälkeenkin puulavoilla (piti vähän jenkaa ottaa pois nupista).

Meikäläisen torppailut ovat kyllä aina tällaisia tekniikka/huolimattomuus virheitä. Yhtään ei vielä sellaista ollut missä esim. tekee selkeän ohjausvirheen väärään suuntaan. No onhan näistä jo opittu mutta näkyy vielä olevan oppimistakin.

-
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 18:31:42 kirjoittanut Maikko »

Poissa juza

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #5 : 19 Heinäkuu, 2008, 13:06:37 »
Missä sä oot lennätelly kun ei oo ainakaan henttaalla näkyny. Ootko jossain reissussa?

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #6 : 19 Heinäkuu, 2008, 18:49:29 »
Missä sä oot lennätelly kun ei oo ainakaan henttaalla näkyny. Ootko jossain reissussa?

Henttaalla, Henttaalla. Eilen kävin vähän illemmalla.

Olen huomannut että kukaan ei enää ilmoita menevänsä sinne, mutta koskaan ei ole yksin tarvinnut lennätellä. Porukkaa ramppaa siellä tasaiseen tahtiin. Tunti sitten ajoin ohi ja näkyi olevan ainakin pari autoa. Tänään en taida kuitenkaan päästä.

-

Poissa Mikaelni

 • RC-Kopterit Ry/178
 • Elävä Legenda
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #7 : 19 Heinäkuu, 2008, 20:07:46 »
Seppo meni juuri viemään pitempiä peräeviä 600N/E ja Rapukkaan+450Rexiin sinne. Henttaan "kenttä " on niin epätasainen että ollaan tehty 15mm pidempiä peräeviä että koneet pysyy ehjänä
F550 Wookong M/Datalink/IOSD

Poissa Arctikdiver

 • Pro torppari
 • ****
 • Jari Salin RC-Kopterit Ry
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #8 : 19 Heinäkuu, 2008, 22:38:26 »
Henttaalla koko päivän... siis yhdestä kymmeneen.

Kiitos Mikael, lähetys saapui!
Tavallista olit alkanut tekemään ja taas oli hyvää tullut.
Läskillä on aina lämmin
Miehen voi saada Lapista, muttei Lappia voi saada miehestä. -Lordi-

Poissa XciD

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #9 : 23 Heinäkuu, 2008, 18:59:23 »
Seppo meni juuri viemään pitempiä peräeviä 600N/E ja Rapukkaan+450Rexiin sinne. Henttaan "kenttä " on niin epätasainen että ollaan tehty 15mm pidempiä peräeviä että koneet pysyy ehjänä

Itellä räpsähti räksän omat originellit perslavat pieneen kiveen.. Juurikin henttaalla..
EDIT - Jotenkin onnistu olemaan kivi hollilla ja lapojen päät rispalla.
« Viimeksi muokattu: 23 Heinäkuu, 2008, 23:25:44 kirjoittanut XciD »

Flying Since 01.07.2008 - Crashes 1

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Trex 500 by Maikko
« Vastaus #10 : 14 Joulukuu, 2008, 18:02:46 »
Viides torppi

Hiljaista on pitänyt tämän säikeen puolella, hyvä niin. Tänään sitten mätkähti paattisilla Trex 500 ketoon.

Tapahtui siten että olin juuri lennättelemässä perä edellä selällään, joka on vielä vähän huteraa (tilannetta ei auttanut edellis illan pörpöttely ja muutaman tunnin yöunet parketilla tunkkaisessa huoneessa ja huonossa seurassa ::)). Kopteri ajautui hieman liian kauas näkyväisyysolosuhteisiin nähden. Korkealla mentiin juurikin sen takia että ehtisi pelastaa, jos tulee tikkuvirheitä. No, siitähän se sitten käännöksessä hieman muljahti enkä erottanut miten päin se on. Tästä sitten maata kohden noin 8 metristä. Kaasu oli kokoajan negatiivisella ja oikealla tikulla yritin suoristaa. Kovaa vauhtia oli tulossa alas. Viime hetkellä vaihdoin täydet positiiviset ja onneksi vauhti hidastui huomattavasti (mukava ääni lähti lavoista). Siitä sitten jalakset edelle ketoon ja lähtökorkeuteen ja vauhtiin nähden todella pienet vauriot:

- Toinen päälapa
- Perälavat
- Pääratas
- Nupin "T-pala" (Main Rotor Housing) vääntyi , tämän voi ehkä vaan suoristaa.
- Lepari ja pääakseli pitää vielä tarkistaa.

Mukava oli pikkujoulu tästä torpista huolimatta.  8)

-
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 18:32:15 kirjoittanut Maikko »

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #11 : 10 Tammikuu, 2009, 20:55:34 »
Kuudes torppi

Tänään oltiin lennättelämässä Espoossa ja paikalla olivat Juza, SJo1, Karkkis, Martevuo, muutama satunnainen katsoja ja pari koiraa.

Pitkän lennätys tauon jälkeen oli t-o-d-e-l-l-a kivaa välillä päästä ajamaan muutakin kuin simulaattoria. Tänään tosin tuntui olevan "peräpäivä". Tarkoituksena olis saada Synergy tulille ja ilmaan, mutta kun olin ottamassa kopteria pois auton perästä huomasin että työntötangon pää perästä oli irronnut. No, en viitsinyt kenttäkorjauksia tekemään, sillä luottoratsuni Rapukka oli siinä vieressä valmiina kuin lukkari sotaan.

Ekan lennon alkupuolella oli hieman hakusessa pitkän tauon jälkeen, mutta loppua kohden alkoi rentous löytymään. Lennot 2 ja 3 olivatkin sitten puhdasta naaatiskelua. Pari nappulaa tuli katsomaan lennätystä siihen viereen katsomaan ja kommentoimaan: "vähä siidee"  :) 

Neljännellä lennolla sitten siinä kikkaillessa huomasin että perä nytkäisi pari kertaa, WTF  ???. Tämän jälkeen otin kopterin alemmas ja tutkailin tilannetta. Pyörittelin perää noin metrin korkeudessa pitäen kopteria paikalla ajaen hiljoikseen vasemmalta oikealle. Siinä sitten yht'äkkiä hirveet pironopeudet perään ja kopteri metristä ujelluksen säestämänä maahan. Luottoratsun kynttilä sammui siihen, ei turhaa kärsimystä.

Koppero käteen ja tutkimuslautakunta paikalle (Chair Juza  ;D). Mitkään servot eivät enään liikkuneet ja Gyrossa välkytti valoa. Toisella akulla sama homma. No, raato auton perään ja paskaa jauhamaan.

Kukkaroa köyhdyttää seuraavat osat:
- Päälavat
- Perälavat
- Linkkejä
- Lavanpitimet
- Peräputki
- Perähihna

Mikä siis aiheutti extreme pirotuksen ja crashin:
Kyllä, ajoin Lipolla ja akku alkoi olla lopussa. Lämpöä pihalla +3,5 astetta, joten ei älyttömän kylmä. Ja mittarin mukaan kennoissa oli vielä virtaa. Nyt kotona Radiot tuntuu toimivan normaalisti, joten suljen pois akun loppumisen.  Erityisesti koska ei vastari akun loppuminen ilmassa tuolta vaikuta (tästäkin on kokemusta  ;)). Olisikohan crah jotenkin löyhdyttänyt vastarin kidettä, jonka takia servot eivät toimineet, mutta gyrossa paloi valo. Peräkasetti ei ollut jumahtanut kiinni niin kuin joskus Rapukoissa on käynyt, se oli siis ok. Kuitenkin perähihnasta oli pari hammasta toiselta reunalta syöty pois.

--> Tapahtui siis näin: Perähihna oli päässyt löystymään ja se oli päässyt hyppäämään. Jossain vaiheessa sitten se nappasi jostain kiinni ja perä alkoi pyörimään.

Tämä ei tehnyt itsetuntoon koloa, sillä kyseessä ei ollut kuitenkaan tikkuvirhe. Mittasin nupista lämpötilan heti kaputin jälkeen infrapunamittarilla ja se oli hieman koholla, joten kyllä tämä siltikin potutti pilottia.

Nooh, tekevälle sattuu.

-
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 18:32:34 kirjoittanut Maikko »

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #12 : 08 Maaliskuu, 2009, 15:40:11 »
Seitsemäs torppi

Tänään Raptori turpeeseen. Aikalailla samanlainen temppu kuin viimekerrallakin. Kesken lennon kuului *Pam* ja sitten lähti perä pyörimään, holdi päälle ja Henttaan rapakkoon. Peräroottorin kasetti löytyi eri paikasta kuin muut jämät, eli se oli lähtenyt kokonaan irti :o. Toinen perälapa lavankiinnikkeineen kadoksissa. Oliskohan se hubi mennyt poikki? Hihna oli kiilautunut pyörän ympäri jne. Aikalailla nipussa tuo nyt on.  :'(

Se tässä ahistaa että taaskaan ei ollut näppivirhe vaan mekaaninen virhe. Toistaiseksi olen torpannut ainoastaan kerran näppivirheeseen. Lisäksi olin saanut kopterin jo aika hyvään kuntoon. Kuvia tulee läjästä kunhan Juza ne saa kamerastaan.

-
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 18:32:57 kirjoittanut Maikko »

Poissa SJo1

 • Tittelintuure
 • Seniori torppari
 • *****
 • Rc-Kopterit Ry #20
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #13 : 08 Maaliskuu, 2009, 16:23:13 »
Kannattais tehdä pre check koneelle aina ennen lentoa:) tai post check aina vikan lennon jälkeen...

Hyvä viisastella, näin jälkeenpäin...
Henseleit TDR 2011 | JR Vibe 50 | G-Speed | G-700 KSE | G-Urukay | G-380 | Jeti DS-16 | TBS Disco Quad + CC3D | QAV400 + Revo

Fleet

Poissa juza

 • Seniori torppari
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #14 : 08 Maaliskuu, 2009, 16:24:18 »Poissa Emty

 • Tavallinen torppari
 • ***
 • RC-Kopterit Ry
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #15 : 08 Maaliskuu, 2009, 16:55:25 »
Repesin tolle ristille aika pahasti, pojilla ainakin hyvä asenne :D
XairCraft 650: DJI WKM, 4s 6000mAh, Olympus E-MP1
FBL T-Rex 700E: 12s 5000mAh, cc ICE HV 160, 3G
FBL T-Rex 500: 6s 2600mAh, cc ICE 75, 4 x S9257, ds760, sk360, 14T
T-Rex 250: Super Combo, 3s 850mAh

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #16 : 08 Maaliskuu, 2009, 18:22:15 »
Kannattais tehdä pre check koneelle aina ennen lentoa:) tai post check aina vikan lennon jälkeen...
Hyvä viisastella, näin jälkeenpäin...

Vaikka ehkä saattaa saada sen kuvan että suht huolettomasti mennään niin kyllä noita koptereita oikeasti säädetään, hierotaan ja buunataan. Myöskin tarkastukset tasaisin väliajoin olen oppinut tekemään. Ennen päivän ekaa lentoa tulee yleensä linkit testattua etc.

Se että olisinko tuon vian saanut esimerkiksi paremmalla tarkastamisella vältettyä jää ehkä kysymysmerkiksi. Jos esim hubi meni poikki niin vaikeahan tuota olisi ollut huomata, kun se pari lentoa viime torpin jälkeen oli kuitenkin lentänyt.

Anyway, kaippa tästäkin taas jotain oppi. Pitää fundeerata miten tästä eteenpäin kyseisen kokoluokan kanssa.

-

Poissa SJo1

 • Tittelintuure
 • Seniori torppari
 • *****
 • Rc-Kopterit Ry #20
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #17 : 08 Maaliskuu, 2009, 20:34:30 »
Kyl mä tuon sun tarkkuuden noissa jutuissa tiedän :) pakko vaan vitsailla kun ite ei vaan osaa :D
« Viimeksi muokattu: 08 Maaliskuu, 2009, 20:41:59 kirjoittanut SJo1 »
Henseleit TDR 2011 | JR Vibe 50 | G-Speed | G-700 KSE | G-Urukay | G-380 | Jeti DS-16 | TBS Disco Quad + CC3D | QAV400 + Revo

Fleet

Poissa martevuo

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #18 : 09 Maaliskuu, 2009, 14:53:19 »
Luulen että koit rapun tyyppivian :)

Perä hubissa oleva matoruuvi joutuu liian koville kun:

matoruuvi kiristetään hubiin
lukkomutterilla, joka lukitsee laakerit, kiristetään matoruuvia entisestään
perän pyörimisestä tuleva g vitamiini myrkyttää madon ja se antaa periksi

Kurkkaappa sinne hubiin onko matoruuvi katkennut? Mulle käynyt näin vain onneksi kerran mutta maailmalta raportoitu paljon vastaasia tapahtumia. Ei muuta kuin matoruuvi ja lukkomutteri ihan huulille vain kiinni ja homma toimii :)

ohessa muutama kuva:

Poissa martevuo

 • Tavallinen torppari
 • ***
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #19 : 09 Maaliskuu, 2009, 14:55:11 »
Tossa vielä ohjeesta kuvaa:

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #20 : 17 Toukokuu, 2009, 17:44:25 »
Tämä ei nyt varsinaisesti ole torppi, mutta läheltä piti.

Eilen Röylässä Rekku alkoi temppuilemaan ilmassa. Välillä otti piroja vasemmalle ja välissä piti perän paikallaan. Onneksi sain pirojen aikana vakautettua kopterin suurinpiirtein paikalleen. Hieman korkeutta alaspäin ja Holdi päälle. Siitä sitten rotaatio kolmesta metristä pellolle.

Maassa sitten selvisi missä vika. Peräslider oli lähtenyt jengoilta irti. Onneksi Gyro pystyi jotenkunten korjaamaan perää toiseen suuntaan, joten täysin toimintakyvytön perä ei ollut. Liitteenä kuva selventämään.


Poissa nik-92

 • Seniori torppari
 • *****
 • #LajinHelppousViehättää
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #21 : 17 Toukokuu, 2009, 19:33:48 »
Miten mä en huomannu tota rotaatioo  ??? kuvailin sit vissiin toista kopteria  :)

Poissa Maikko

 • Jäsen 2024
 • *****
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #22 : 17 Toukokuu, 2009, 21:09:13 »
Miten mä en huomannu tota rotaatioo  ??? kuvailin sit vissiin toista kopteria  :)

Et ollut enää paikalla kun tuo tapahtui. Tämä oli päivän viimeinen lento neljän aikoihin.

-

Poissa nik-92

 • Seniori torppari
 • *****
 • #LajinHelppousViehättää
Vs: Maikon torppaukset
« Vastaus #23 : 18 Toukokuu, 2009, 06:38:20 »
aa. olin sit just lähtenyt  :D

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
Maikon Synergy N9

Aloittaja Maikko « 1 2 » Synergy

41 Vastauksia
29486 Lukukerrat
Uusin viesti 29 Lokakuu, 2010, 23:41:28
kirjoittanut puisto_kemisti
8 Vastauksia
4324 Lukukerrat
Uusin viesti 11 Heinäkuu, 2009, 11:55:07
kirjoittanut SJo1
664 Vastauksia
229373 Lukukerrat
Uusin viesti 11 Syyskuu, 2022, 16:52:15
kirjoittanut Maikko
27 Vastauksia
10565 Lukukerrat
Uusin viesti 23 Syyskuu, 2011, 18:01:44
kirjoittanut Turmoil
2 Vastauksia
3237 Lukukerrat
Uusin viesti 15 Huhtikuu, 2012, 21:26:04
kirjoittanut saro