Kirjoittaja Aihe: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa  (Luettu 23103 kertaa)

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #50 : 16 Huhtikuu, 2013, 23:10:12 »
Noniin, nyt on pistetty paketeita tulemaan. Mukaan tuli vielä EC3 liittimiä, tasapainotushärdeli lavoille ja muutama akku. Ei kai tässä muuta sitten kuin odottelemaan että posti kantaa paketit kotiin, tai ainakin tulee ilmotus että saa hakea kamat postista :)

Futaban mankka tuli jo postissa, samoten simu, mutta simulaattorikaapeli puuttuu vielä. Eli ei pääse simuttelemaan. Mutta onpa mankka mitä räplätä aikani kuluksi :) Ainakin se tuntuu vain pahentavan kuumetta kun se istuu tuossa pöydällä muistuttamassa että lentämäänkin vois joskus sitten mennä kun vehkeet löytyy..
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

Poissa mikko.s

 • Aloitteleva torppari
 • *
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #51 : 28 Huhtikuu, 2013, 20:23:06 »
Kuume iski myös tänne ja kopteri lähti tilaukseen. Aiempaa kokemusta löytyy lennokkipuolelta, mutta kopterit ovat uutta ja ihmeellistä. Trex 450 sport V2:en on tulossa postissa, lähettimeksi Futaban 12fg. Oisko jollain kyseistä kopteria Tuusulan lähistöllä? Ja halukkuutta neuvoa kopterin jippoja, ihan käytännössä? Simulaattoria tuli aikanaan tahkottua kyllästymiseen asti, joka toivottavasti säästää muutamalta "oho..eiku!!"-torpilta. Missäpäin näitä seutuja porukka käy koptereita pyörittelemässä?

Poissa Heptocopter

 • Pro torppari
 • ****
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #52 : 28 Huhtikuu, 2013, 21:05:21 »
Hauska kuulla, että pääkaupunkiseudulle tulee uusia kopteristejä. Porukka käy täällä lentämässä kivikossa ja ainakin talosaarentiellä. Enemmän näistä saa tietoa niiden palstoilta tuolta lennätystapahtumia-kohdasta. Kannattaa ainakin ekalla kerralla suunnata kokeneempien mukaan kentälle, jotta ne voi tarkistaa onko kopteri säädöissään.

Ei muuta kuin tsemppiä :)
Fleet-->http://www.helifleet.com/Heptocopter
-SAB Goblin 630 competition
-Gaui X3
-DX8

Poissa njs

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #65
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #53 : 28 Huhtikuu, 2013, 21:16:04 »
Oisko jollain kyseistä kopteria Tuusulan lähistöllä? Ja halukkuutta neuvoa kopterin jippoja, ihan käytännössä? Simulaattoria tuli aikanaan tahkottua kyllästymiseen asti, joka toivottavasti säästää muutamalta "oho..eiku!!"-torpilta. Missäpäin näitä seutuja porukka käy koptereita pyörittelemässä?

Aika vähän löytyy niiltä seuduilta tällä hetkellä kopteristeja, eivät ainakaan täällä kirjoittele. Tosiaan Kivikossa ollaan vielä viikko-kaksi ja sitten siirrytään tuonne Talosaarentielle Sipooseen kun se on kuivunut.

Poissa Kaapeli

 • Jäsen 2023
 • *****
 • RC-Kopterit Ry #18
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #54 : 05 Toukokuu, 2013, 18:55:25 »
Noniin, päivitelläänpä tänne tilannetta taas vähän. Sain siis kopteripaketin kouraan viime maanantaina. Kitti oli paketissa ihan palasina, eli kaikki piti lyödä kasaan. Nuppi ja perä oli kasattu valmiiksi, mutta kaikki ruuvit oli pyöritelty käsin kiinni. Lukitteita ei ollut missään. Eli juuri niin hyvä kuin vain voi olla. Kaikki on joka tapauksessa käytävä läpi itse, niin sama lyödä koko paketti samalla itse läjään. Olihan se työlästä koota, ja loppujen lopuksi kokoaminen oli varsin iteratiivinen ja loppua kohden hidastuva prosessi. Mitä enemmän oli osia koottuna, sitä useammin joutui purkamaan uudelleen jotta sai uutta laitettua kasaan.

Säätäminenkin vei aikaa melko paljon. Digitaalisesta lapakulmamittarista oli todella iso apu, olisi mennyt ihan tuskasen hitaaksi touhuksi ilman sitä. Nyt näyttää että jopa swassityökalu on turha tai ainakin kovin epätarkka verrattuna siihen miten homma hoituu digitaalisen lapakulmamittarin avulla. 3GX ja nopparin säätö onnistui aika hyvin vielä ohjeitten mukaan, mankasta sain perussäädöt tehtyä itse ja irkistä neuvoja kyselemällä pääsin aika pitkälle. Nollakohdat ja kollektiivin maksimikulmat sain vielä menemään oikein, mutta cyclic pitch kulmia en enää keksinyt miten ne pitää säätää jotta homma menee oikein. Mankassa oli yksinkertaisesti liian monta säätövaihtoehtoa tarjolla joista moni tuntui vaikuttavan sinne päin, mutta en vain tiennyt riittävästi teoriaa taustalla jotta mankan manuaali olisi auennut niin että olisin ymmärtänyt mitä pitää tehdä. Kannoin sitten koko paketin JuhoV:lle ja säädettiin siellä puuttuvat asetukset kuntoon. Samalla opin monta muutakin asiaa jota en vielä ollut itse hoksannut laittaa kohdilleen.

Eilen tehtiin ensilento pari akullista ja tänään lennettiin omien laskujeni mukaan vielä kahdeksan akullista lisää. Ja kyllä se lensi hienosti, aivan mahtava peli! Vähän jäi harmittamaan kun viimeisessä laskeutumisessa painoi jo väsymys ja puuskaisessa tuulessa osu lavat vähän asfalttiin. Nupin linkkitangosta irtosi linkki päästä irti ja tankokin vääntyi vähän. Perälavat saattoivat lyhentyä vähän, en ole ihan varma lähtikö milli vai kaksi vai vähemmän. Periaatteessa tuon varmaan saisi ilmaan sillä että laittaa tuonne tuon muovisen linkin tangon päähä kiinni. Pitää kuitenkin pyörittää ilman lapoja ja varmistaa että ei tullut ylimääräisiä värinöitä.

Loppuyhteenvetona voin sanoa että kannatti käyttää aikaa tuumailuun ja muiden harrastelijoiden kuuntelemiseen. Rahaa on palanu varmaan reilu tuplan siihen millä kuvittelin pääseväni liikkeelle valmiilla RTF paketilla, mutta lopputuloksena minulla on nyt kourassa parempi mankka ja itse alusta asti kasattu kopteri joilla molemmilla pääsee pitkälle. Hätiköimällä olis varmasti tullut paljon kalliimmaksi kun sen halvan lisäksi olisin joutunut myöhemmin ostamaan myös sen hyvän :)

Kiitoksia paljon kaikille apua tarjonneille. Tästä on hyvä jatkaa.
SAB Goblin Kraken (VBar NEO)
VBAR Control
Synergy E7 (CGY750)
SAB Goblin 380 (Brain)
Futaba 14SG                                 Trex 450 Pro DFC (3GX)

Poissa JuhoV

 • Seniori torppari
 • *****
 • RC- Kopterit Ry #278
Vs: Kevätflunssaa ja kopterikuumetta - 450 kokoinen kopteri hakusessa
« Vastaus #55 : 05 Toukokuu, 2013, 20:48:56 »
Varsin hyvän tuntoisesti se lensi, etenkin kun ottaa huomioon että se on tehty täysin tehtaan suosituksilla hieromatta mitään muuta kuin perän gaineja. Leijuu ja lentää vakaasti ja reagoi täsmällisesti.

Kuitenkin mun mielestä joku ei ole mennyt nyt ihan kuten pitäisi. Pistettiin cycliciin 10 astetta ja opetettiin gyrolle rajat ilman että D/R asetuksiin oli koskettu eli kaikki meni perille mitä piti. Sen jälkeen pistin sitten puolittajiin arvoiksi 70 - 80 - 90 (kolmeasentoinen vipu). Flippi oli hitaimmalla asetuksilla aivan uskomattoman hidas. Säikähdin jo että tulee tonttiin kun en saa kääntymään. Tässä vaiheessa oli 70 asetus käytössä. Napsuttelin sitten tiukimpaan ja edelleen se kääntyy kuin lehmä makuulla.

Flippi oli todella hidas, toki se nopeutui hieman, mutta ei lähellekään sinne mitä olisin odottanut. Kuitenkin se leijunnassa tuntui reagoivan nopeammin. Jäi fiilis että olisi expoa väärään suuntaan eli herkempi keskitikulla. En jaksa uskoa että tuossa että tuossa kaapelin hieman paremmassa Futabassa olisi expojen toiminta toisin päin kuin mun mankassa. Muutenkin valikot tuntui noissa identtisiltä ja mankka oli heti kotoisen oloinen kun räpläsin sitä. Kaikki löytyi sieltä mistä omassakin ja tuntui toimivan samalla tavalla.

Nyt kysymys kuuluukin, mitä tuossa purkissa tai sen asetuksissa on väärin. 3gx on mulle täysin outo. Kaapeli luki manuaalia ja paineli gyron nappeja, minä kääntelin tikkuja ohjeiden mukaan. Perus asetukset täytyy olla oikein koska se lentää kuten kuuluukin tuota hitautta lukuunottamatta.
Trex 450 pro (Brain)
Gaui X5 (Brain)
Futaba T8FG Super

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
5 Vastauksia
5773 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Helmikuu, 2009, 13:20:43
kirjoittanut jkaija
18 Vastauksia
7885 Lukukerrat
Uusin viesti 01 Kesäkuu, 2013, 21:59:31
kirjoittanut Kaapeli
2 Vastauksia
3294 Lukukerrat
Uusin viesti 19 Elokuu, 2013, 10:00:01
kirjoittanut Ege
148 Vastauksia
50522 Lukukerrat
Uusin viesti 05 Huhtikuu, 2014, 14:11:46
kirjoittanut Korppi
8 Vastauksia
4299 Lukukerrat
Uusin viesti 16 Elokuu, 2017, 09:10:29
kirjoittanut VERTICAL