Kirjoittaja Aihe: Tehoa lisää  (Luettu 36119 kertaa)

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #25 : 28 Lokakuu, 2010, 10:54:00 »
Joo kaikki oli nätisti siinä samalla kasalla.
Vahva epäily on takimmaisen servoarmista päässyt pallolinkin ruuvi irti ja pyöräytti kopterin siihen kasalle, pieni pakkanen ja muovinen runko hajosi siihen paikkaan.Ehkä se pamahdus
johtui siitä kun kopteri pyörähti ja ne osat repeytyivät irti , siitä ehkä se ääni tuli.Kaikki meni niin nopeasti ettei silmä reagoinut siihen , eikä edes osannut odottaa muuta kuin että pian se lähtee nousemaan  ;D
Toisin kävi , no ainakin nyt on tehokas moottori .Taidan vaihtaa moottoriin 10 tai 11 hampaisen pinionin , sillä saa tarkemman kierrosluvun kun mootttori ei tiputa yhtään kierroksia ja vie virtaakin vähemmän kun ei rasita moottoria kovin paljon.
Heitelkää kierroslukuja mitkä olisivat sopivat leijutteluun ja lentämiseen ja 3d idleen. Sitten lasketaan nupin kierroksia ja tehdään uusi kaasukäyrä  ;D

Poissa Lauri P

 • Seniori torppari
 • *****
 • #0174
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #26 : 28 Lokakuu, 2010, 11:14:38 »
kuin pian sen lukitteen laiton jälkeen lähit lentää tuolla?noi lukitteethan ei toimi kuin pikaliima vaan vaatii kyllä sen 10min ennenku kuivuu.
Pitääkö aina olla eniten,paras,isoin ja heti???
-Goblin 500-

Poissa Jänkhäkopteristi

 • Seniori torppari
 • *****
 • a.k.a Mikael H
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #27 : 28 Lokakuu, 2010, 11:17:45 »
Ja mie menin laittaan lukitetta paikkaan missä oli vähän kosteutta ja et pitänyt.
T-Rex 100s
E-Sky Honey Bee CT

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #28 : 28 Lokakuu, 2010, 13:26:37 »
Lukite kuivui ainakin vuorokauden , no kaikkihan on arvailua.
Kaikkea sattuu ja aina silloin kun innokkaana odottaa jotain suurta.
No tulee seuraava kerta vielä , osat tilattu sabesta ja kasaan ja ilmaan   8)

Laittakaa niitä nupin kierroksia mitkä olis hyvät leijuntaan ja niihin idleihin.

Odottelen innokkaana varaosia !

Poissa Petpass

 • Tavallinen torppari
 • ***
 • mCPx, RJX 90E LV
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #29 : 28 Lokakuu, 2010, 16:48:31 »
Tuosta kun lainasin vähän...


"Ihmettelin kun wassi laski niin se keikahteli epämääräisesti eikä liikkunut lineaarisesti , tietenkin huolimattomuus servojen asentamisessa tuli esille,
servoarmin pallolinkki oli löyhällä ja pääsi liikkumaan sinne sun tänne , lukite ei ollut purrut siihen tarpeeksi hyvin. Korjasin se ja kokeilemaan."
...niin pisti silmään tuossa että et kai vaan käytä muoviosissa ruuvilukitetta, pehmentää muovin nimittäin pilalle. En nyt ole satavarma kaikista muovilaaduista, mut ite en käytä missään muoviosissa. Jos pikaliimaa pikkusen niin se on ok. Mutta ilmeisesti sulla kuitenkin on armit vielä ehjät ettei ollu lähtenyt pallo irti, sillonhan vois periaatteessa napsahtaa?
Structurally compromising impact
            -Club member-

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #30 : 28 Lokakuu, 2010, 22:55:57 »
Olen aina laittanut nitrokoptereissa servoarmiin ja siihen pallolinkin ruuviin lukitetta ja ei ainakaan ole ikinä ns. pettänyt tai jotenkin muovi olisi pehmentynyt .
Se mahdollisuus voisi olla että ollut kosteutta siinä servoarmissa silloin kun huomasin sen ruuvin olevan löyhällä, olinhan pihalla kokeilemassa kopteria ja sitten huomasin sen ruuvin olevan melkein irti ,
sisälle talliin ja lukitetta tippa ja kiinni.Olin hypyttänyt sitä kopteria siellä pihalla ja tietenkin meikäläisen onnella siihen on lentänyt vähäsen lunta ja sulanut siihen kun toin sen lämpöiseen talliin.
Vahva usko on se ruuvin irtoaminen siitä servoarmista jossa pallolinkki on kiinni.
Pian lisää uusia kokemuksia kun saan sen ehkä ensiviikolla kasaan jos ehdin .Olishan se kiva päästä kokeilemaan oikein niitä moottorin oikeita tehoja mitä siitä lähtee irti.

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #31 : 31 Lokakuu, 2010, 08:32:36 »
Ehdin kasailla uutta runkoa kasaan ja vaihdoin moottoriin ( scorpion 2221-8) 11 piikkisen rattaan , onko se hulluutta vai olisko se 13 piikkinen parempi / perusteluja.
13 piikkisellä jää jotenkin ne kaasukäyrän  % aika alhaisiksi joten sillä päädyin 11 piikkiseen. Moottorihan kiertää 3595 r/v joten voimaakin tulee sillä 11 piikkisellä vielä lisää  ;D,
vaikka viimeksi tuntui sitä voimaa olevan .Ja niitä nupin kieroksia eri lentomodeissa tulemaan mitkä on noin arvoja tuolle minititanille ?
Jos kaikki menee hyvin niin tänään otetaan ilmaan taas !
« Viimeksi muokattu: 31 Lokakuu, 2010, 13:11:46 kirjoittanut Tipi »

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #32 : 31 Lokakuu, 2010, 13:17:29 »
OK !
Näytti hyvältä. Laitoin nuppiin varmuudenvuoksi vain noin 1000 rinkiä ja kokeilin sitä gov:ia samalla , ainakin toimi leijuttelussa.Pitää nostaa niitä kierroksia vähän korkeammiksi mutta kokeilin varovasti ettei enää tule niin pahaa ns.torppia  ;D .
Varmaan tuo 1400 rinkiä vois olla hyvä leijutelussa ?
No tuossa taas ehjästä Titanista pari kuvaa :


Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #33 : 31 Lokakuu, 2010, 17:24:37 »
Laita leijutteluun sen verran ettei kopteri nyökyttele, kyllä näiden pitäisi kestää pitkälle yli 2000rpm... Pro versio oikein haluaa kierroksia ~3000rpm.

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Poissa Pekka

 • Seniori torppari
 • *****
 • TeroS & Tohtori R wannabe
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #34 : 31 Lokakuu, 2010, 18:03:03 »
Laitan varmaan oman Titanin lentokuntoon sitten kun huvittaa. Pitäisi olla riittävän tehokas moottori ainakin 8) Harkinnassa on käynyt myös V2-mallin hommaaminen, mitenköhän paljon siinä on samoja osia kuin vanhassa. Runko ainakin on ihan erilainen. Tai sitten menen ja ostan tuollaisen mikä kaikilla muillakin on eli Rekkulan 450-kokoluokkaan.

Mikä on totuus tuossa ruuvilukiteasiassa? Minä olen ollut siinä luulossa, että lukitetta käytetään metalli metallia vasten -tilanteissa. En ole mitenkään vakuuttunut siitä, että metalli-muovi -yhdistelmässä lukitteesta on mitään hyötyä, ehkä jopa haittaa. Ja jos haluat varmistaa pallolinkin pysymisen servopyörässä, niin voit laittaa siihen vaikka vähän pitemmän ruuvin ja mutterin toiselle puolelle servopyörää.
Goblin 700 Black Thunder / Futaba T8FG / Real Flight 7 / EEKk - Etelä-Espoon Kopteriklubi

Poissa 1m4s0_

 • Seniori torppari
 • *****
 • Sami Ollonen ät Raahe
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #35 : 31 Lokakuu, 2010, 18:19:21 »
Minunkaan mielestä lukite ei pidä muovi-metalli liitoksessa, kuivuu varmasti kyllä (hapeton tila)
Pikaliima toimii metalli-muovi liitoksissa, mutta tuokin on toimiva että pidempi ruuvi ja mutteri toiselle puolelle.

450Pro
Futaba 12FG 35mhz

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #36 : 31 Lokakuu, 2010, 20:14:59 »
Kyllä se lukite on kuivunut sinne metallin ja muovin väliin.Olen joskus joutunut availemaan kyseisiä liitoksia.
Nyt laitoin pikaliimaa kun laitoin pallolinkin servoarmiin kiinni , kokeillaan taas vaihteeksi  ;D
Minulla ei ainakaan ole pehmentänyt tai jotain muuta olisin huomannut muovissa , vanhin lukite/muovi liitos on vuodelta 2007 eikä siinä ole mitään erikoista.
Voi olla että jotkin muovilaadut ei tykkää lukitteesta.Olihan tämä pyöräytys oma vika joten pakko kokeilla jotain toista systeemiä ( pikaliima)
Kasvatin kierroksia lisää leijutteluun mutta kokeilemaan pääsee ensiviikolla.
Pekalle pikku vinkki " Kyllä tämä on ihan hyvä kopteri, jos korjaus ei maksa enempää kuin uusi kitti niin kannattaa korjata, onhan Titani sen verran hyvä ja laadukas kopteri "
Kait siitä jotain ehjää jäi jäljelle.
Mullakin piti uusia Lavat , runko , nuppi , pää-ja lepatusakseli , peräputki , peräservon kuori  8) ,ja peräservon kiinitys nippeli peräputkeen. En tiennyt virallista nimeä sille  ???
Pahemman näköinen niissä kuvissa . Yhdestä servosta lähti johdot irti mutta kolvi käteen ja tinailemaan.
Ja nyt on voimaa vaikka vähän antais toisillekkin ! Ja se pinioni oli hyvä kun vaihdoin siihen 11 piikkisen , siihen en vielä tiedä sanoa miten akun kesto kun ei ole päässyt oikein kokeilemaan sitä vielä.
« Viimeksi muokattu: 14 Marraskuu, 2010, 12:46:07 kirjoittanut Tipi »

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #37 : 14 Toukokuu, 2011, 19:15:21 »
Kesänalus terveiset kaikille !

Pääsihän titania ulkoiluttamaan muutamapäivä sitten, kopteri lenti hienosti ja tehoa oli riittävästi.
Silmukka taittui hyvin ja moottori piti kierrokset hyvin. Ainut huono puoli tuli esiin , ne huonot nupin servot mutta nyt niihinkin on tulossa päivitystä (  Hitec HS-65 MG )


Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #38 : 05 Kesäkuu, 2011, 09:32:10 »
En muistanutkaan kirjoitella tänne niistä uusista servoista.
Hyväthän ne oli , eli oli ilo lennellä Titania. Kopteri ei kallistellut kun servot keskitti todella hyvin eli tikkujen käyttö jäi vähäisemmäksi  ;D
Tänään pitää vielä mennä ajamaan Titania ja nauttia kerrankin hyvistä ominaisuuksista kun ei vielä tiedä paremmastakaan .
 8) Kenttäpäiviä  8)

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #39 : 28 Kesäkuu, 2011, 23:08:01 »
Ja taas on ongelmia sen värkin kans.Nyt se pirulainen on keksinyt että joka kerta kun kopterilla lähtee taivaalle pitää trimmillä säätää ettei kopteri kallistu johonkin suuntaan eli trimmillä säädettävä joka lennolle ja muuttuilee lennon aikanakin.Alkaa mennä yli hilseen tää värkki . Pääakeli ja lepatusakselit pitäis olla suorat ja onhan ne vaihdettukin.Laakerit tuntuu olevan ihan hyvät , en tiedä mitä osia pitäs vaihtaa kyseiseen kopteriin.On ehkä ainut mitä ei ole kokeiltu ( lepatuskumit) , onko ne miten kuluvaa tavaraa , silmillä ei ainakaan huomaa mitään.Ehdotelkaa nyt jotain sille värkille niin kokeillaan  ja katellaan.

Poissa Tipi

 • Opetteleva torppari
 • **
Vs: Tehoa lisää
« Vastaus #40 : 03 Joulukuu, 2011, 17:35:38 »
Moikka taasen !

Niin siitä oudosta kopterin kallistelusta puolelta toisella ja trimmeillä korjailua koko ajan , tulihan siihenkin selvyys.
Muovi nuppi oli jotenkin taittunut hieman ja aiheutti kopterin epävakautta ja rauhattomuutta , eli nuppia kun pyöritti niin keskipiste teki pientä ympyrää kun katsoi ylhäältä .
vaihdoin alunupin ja homma alkoi pelittää ja kopteri toimii nyt moitteettomasti.
Ainut huono puoli on nyt kun ei ole ehtinyt lentää pitkään aikaan  :'(

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
15 Vastauksia
7761 Lukukerrat
Uusin viesti 18 Huhtikuu, 2008, 14:47:12
kirjoittanut Vispilä
12 Vastauksia
5836 Lukukerrat
Uusin viesti 13 Elokuu, 2008, 12:37:33
kirjoittanut Jyri
5 Vastauksia
3270 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Joulukuu, 2009, 19:33:49
kirjoittanut kapa990
0 Vastauksia
1858 Lukukerrat
Uusin viesti 08 Kesäkuu, 2010, 18:53:46
kirjoittanut 1m4s0_
3 Vastauksia
5118 Lukukerrat
Uusin viesti 01 Marraskuu, 2010, 01:40:03
kirjoittanut rane78