Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
http://lennokkimaarays.ilmailuliitto.fi/2020/05/29/koronaepidemia-siirtaa-maaraysten-kayttoonottoa

Ostaiskohan todennäköisesti tällä erää säästetyillä rekisteröitymisrahoilla Optiguardin, vai pari lavaa kaljaa? Jospa molemmat? Ja makkaraa grilliin.  ;D
2
Edit: Ihan mielenkiinnosta haluaisin vielä kysyä, että mitä konkreettista te tai Trafi teitte, kun tätä asiaa EU tasolla suunniteltiin? Et kai oikeasti itse usko, että se on EU:ssa vaan päätetty, ilman että siihen olisi voinut jo silloin vaikuttaa?
Olet varmaan pannut merkille miten perusteellisesti tätä EASA -aihetta on jauhettu jo viidettä vuotta lennunetin puolella? 700-kannanoton joukossa on myös todellisia helmiä puolesta ja vastaan (joihin kannattaa tutustua). Mielensäpahoittajat on ihan oma rotunsa, kuten myös ne perusharrastajat jotka tekee yhä pyyteetöntä työtä harrastuksen hyväksi (kerhoissa ja valittuina luottamushenkilöinä). Luulen että aiheesta olisi sanottu jo kaikki mahdollinen? - ja pitkässä vuosien prosessissa ollaan vihdoinkin loppusuoralla.

Liitto on saanut kokoon sivuilleen sangen selkeät ohjeistukset kerhojen sekä "villien ja vapaiden" harrastajien opastamiseksi uusiin käytäntöihin. http://lennokkimaarays.ilmailuliitto.fi/ Kunhan uudet pelilsäännöt on selvinneet kaikille, niin tämä uusi tilanne ei yhtään hidasta radio-ohjattujen härpäkkeiden harrastusta sen kaikissa eri muodoissaan. Ompahan saatu harrastajat ja lennätyspaikat hyvään järjestyksen, kun uuden ajan kaupalliset airueet; "miehittämättömät ilma-alukset" tunkee pikkuhiljaa taivaalle. Tämä toimii myös lennokkiharrastuksen hyväksi, eikä mikään taho voi hätistää meitä pois lennokkikentiltä (kunhan toimimme yhteisten sääntöjen puitteissa).

Itse olen "villi ja vapaa" yhä edelleen, mutta toki tunnen vastuuni ja tunnen pelisäännöt hienossa RC-harrastuksessa (aivan kuten tieliikenteessäkin).
3
Olen pahoillani että vastauksessani en ottanut huomioon kaikkea purkauksestasi. Tapoja vaikuttaa on monia, kritiikki asioita hoitavia kohtaan väärällä alustalla ei ehkä ole se eniten asiaa eteenpäin vievä tapa mutta tämähän on melko vapaa alusta kirjoitella asioista joten siitä vaan.

Mikäli olet yhtään katsellut harrastusta kokonaisuutena niin kyllä, (kopteri)harrastus on laskemaan päin harrastajien kadotessa elämän syövereihin ja uusia ei tule monistakin syistä. Tähän asti määräykset eivät ole olleet se syy. Mikäli taas mietitään lennokkiharrastusta kokonaisuuten niin perinteinen lennokkiharrastus on myös laskusuunnassa ja merkittävissä määrin ukkoontumassa. Junioritoimintaa toki on vielä, jossain jopa ihan hyvinkin aktiivista mutta ikävä kyllä ei likimainkaan kuin ennen. Ainoa kasvava suunta on multikopterit, nämä tosin eivät koe useimminkaan olevansa lennokkiharrastajia, he ovat usein kuvaajia jotka eivät aina ymmärrä olevansa lennokkiharrastajia. TÄmä on mm. yksi pääsyistä tuleviin EASA-sääntelyyn joka nyt sinuakin kismittää.

Ajat muuttuvat, sitä voidaan surkutella ja kiroilla, haukkua kaikki jos se helpottaa. Mutta se ei asiaa vie eteenpäin. Jos sinulla on rakentavia ja toteuttamiskelpoisia ehdotuksia niin oletan että tiedät niille oikeat osoitteet :)

Hyvää perjantai-illan jatkosa sinnekin :)
4
No jopas on paineet koholla :)
...

No eipä tuokaan asiaa avannut ollenkaan. Oletko koskaan harkinnut uraa politiikassa? Esitin mielestäni useammankin ihan perustellun kysymyksen, jotka sivuutit täysin. Siinä muutaman kympin kopterissakin voi se kamera olla, jolloin se käsittääkseni menee väkisin maksulliseksi.
Mutta joo, on jo tullut selväksi, miten lapsellisella asenteella siellä päässä tätä asiaa halutaan hoitaa. Asialliselle keskutelulle ei joko löydy halua tai kykyjä. Jääköön lukijan pääteltäväksi kummasta epäilen olevan kyse...

Kuten jo aikaisemmassa viestissäni mainitsin, niin eipä juuri tule omaan harrastustoimintaan merkittävästi vaikuttamaan. Lähinnä tuo on nuoremmilta ja harrastuksen pariin pyrkiviltä pois ja samalla on todellinen riski siitä, että koko harrastus näivettyy. Tämä on varmaan myös tiettyjen, asiasta lobanneiden, tahojen tahtokin. Bisnes ennen kaikkea!

Edit: Ihan mielenkiinnosta haluaisin vielä kysyä, että mitä konkreettista te tai Trafi teitte, kun tätä asiaa EU tasolla suunniteltiin? Et kai oikeasti itse usko, että se on EU:ssa vaan päätetty, ilman että siihen olisi voinut jo silloin vaikuttaa?
5
Muu keskustelu / Vs: Youtube ym videot
« Uusin viesti kirjoittanut TeroS 29 Toukokuu, 2020, 13:35:45 »
Joo toi skaalailu o nättiä
6
Muu keskustelu / Vs: Youtube ym videot
« Uusin viesti kirjoittanut Maikko 29 Toukokuu, 2020, 09:43:29 »
Vähän skaalalennätystä lennokilla  ::). Pitää kyllä arvostaa...

https://www.youtube.com/watch?v=jbsNWKv4Ggc&feature=youtu.be
7
Yleinen keskustelu / Vs: Traficom, mistä ihmeestä löytyy rekisteröidyt kopterit?
« Uusin viesti kirjoittanut koha 28 Toukokuu, 2020, 14:21:13 »
Tuolta pääsee katsomaan omat tiedot ja päivittämään osoitteen, voi lasku tulla perille. Sitten kun lasku joskus tulee. Autopuolen omilla sivuilla ei ole yhteyttä RPAS-puoleen.

https://www.droneinfo.fi/fi/lentotyo
8
Yleinen keskustelu / Traficom, mistä ihmeestä löytyy rekisteröidyt kopterit?
« Uusin viesti kirjoittanut jonilaht 27 Toukokuu, 2020, 21:02:49 »
Jooh, viime vuonna tullut maaliskuussa lasku Traficomilta kuvauskopterista (toki silloinkin väärään osoitteeseen), tänä vuonna ei ole tullut mitään. Omille sivuille kun kirjautuu, niin siellä on vain auto ja mp. Onko näissä vielä joku trafin maksu? (Ammattikäytössä siis olleet). Pitäisi saada rekisteristä pois kun olen kopterit hukannut, mutta en ymmärrä tuota sivustoa.

Viime vuonna oli ihan saa*anan vaikea saada tuolta laskua ja kukaan ei tiennyt mistään mitään (vaikka autosta kyllä tuli uuteenkin osoitteeseen heti). Laittelin sinne spostia saa nähdä minkälaisen soitto ja postirumban saa käydä tuon byrokratiapuljun kanssa läpi.
10
Kopterit - Aloittelijan kysymykset ja vastaukset / Vs: Mavic Air 2?
« Uusin viesti kirjoittanut Laitman 24 Toukokuu, 2020, 14:46:46 »
Kiitos tiedosta! DJI Go 4-ajuri ei siihen käy ja sen huomasin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10