Kopterit.net

Yleiset => SIL - Lennokkitoimikunta => Aiheen aloitti: Lennokkitoimikunta - 30 Marraskuu, 2019, 20:29:55

Otsikko: SIL Lennokkitoimikunnan uutisia
Kirjoitti: Lennokkitoimikunta - 30 Marraskuu, 2019, 20:29:55
Moro

Tänään Suomen Ilmailumuseolla pidetyn Suomen Ilmailuliiton vuosikokouksessa koettiin juhlallinen hetki kun kello 13 Ilmailuliitto lähti toiselle vuosisadalle. Tämä tehtiin asiaankuuluvasti kolmen eläköön-huudon saattamana.

Samalla arvokkuudella minulla on kunnia ilmoittaa että Lennokkitoimikuntaa vetävät vuonna 2020 puheenjohtajana Petri Kantola sekä varapuheenjohtajana Jyrki Ahvenainen. Molemmat ovat pitkän linjan tekijämiehiä ja uskon vakaasti että saavat luotsattua lennokkitoimikuntaa eteenpäin sillä hyvällä suunnalla jolla se kulkee itse sen viestikapulan jättäessäni. Lämpimät onnittelut herroille!

Petteri Tarman puheenjohtajakauden päättyessä Suomen Ilmailuliiton johtoon valittiin Timo Hyvönen Peter Tähtisen saadessa vaaleissa kakkos-sijan äänten mennessä 2434 / 491 Timo Hyvösen eduksi. Timo on yleisilmailun mies ja hänellä on myös lennokkitaustaa. Lennokkitoimikunta onnittelee uutta puheenjohtajaa ja toivottaa hänet tervetulleeksi näinä laki- ja säädösten muutosaikoina joissa tarvitaan lennokkitoimikunnan, lennokkimääräystyöryhmän ja liiton edunvalvojan lisäksi myös vahvaa ja kantaaottavaa liiton puheenjohtajaa.

Suomen Ilmailuliiton toimintasuunnitelmaa käsiteltäessä tartuin Purjelentotoimikunnan toimintasuunnitelman kohtaan jossa toimikunta mainitsee seuraavasti: "Ilmatilan käytettävyyteen kohdistuu toistuvasti uusia uhkia. Miehittämätön ilmailu on tällä hetkellä suurin yksittäinen uhka." Mielestäni liiton sisällä ei voida olla tilanteessa jossa yksi laji kokee kaksi muuta lajia (lennokit / lennokkitoimikunta sekä dronet / dronetoimikunta) uhaksi omaksi toiminnalleen. Keskustelun jälkeen kohta päätettiin tarkennettavaksi siten että uhaksi koetaan "miehittämättömän ilmailun ilmatilavaraukset". Purjelentotoimikunnan tarkennus koskee siis lähinnä viranomaistoiminnan ilmatilavarauksia, ei meidän harrastustamme.

Terveisin Tero / LeT Pj
Otsikko: Vs: SIL Lennokkitoimikunnan uutisia
Kirjoitti: Pekka - 01 Joulukuu, 2019, 08:50:49
TeroS on aktiivinen toimija tässä harrastuksessa, mikä on hieno juttu. Luottamustoimien lisäksi hän on osallistunut erittäin kiitettävästi RC-kopterit ry:n tapahtumiin vuodesta toiseen.

Kiitokset Terolle tähän mennessä tehdystä työstä näin omasta puolestani ja kentällä nähdään.