Kopterit.net

UUSI HARRASTAJA, aloita tästä => Kopterit - Aloittelijan kysymykset ja vastaukset => Aiheen aloitti: Hylsy - 12 Elokuu, 2018, 03:53:57

Otsikko: Ensimmäinen torppi
Kirjoitti: Hylsy - 12 Elokuu, 2018, 03:53:57
Tänään se sitten tuli. Ensimmäinen nurmenkyntö goblinilla. En malttanu lopettaa ajoissa ja kello oli jo lähemmäks keskiyötä. Puoliksi valaistu jalkapallokenttä ja lentelin sopivasti valaistuksen väliin missä ei enää näkynyt mitenpäin kopu on. Paniikissa otin kopun alas ja sehän tulikin kylki edellä tonttiin. Holdin älysin laittaa vasta siinä vaiheessa päälle kun masiina oli vetäny nurmen metrin matkalta perunapelloks. Fiilikset oli kyl hämmentävät.. ensin vitutti että nyt meni kopu, sit alkoi vaan naurattamaan ja lopuks harmitti vaan se nurmikko.
Sitten itse kysymykseen, eli päälavat meni uusiks. Perälapa otti hittiä sen verra että uusiks menee. Servot toimii, mikään ei rahise.. kaikki mun mielestä ok mut mitä kannattaa vielä tarkistaa? Takapuomi vaikuttas ehjältä ja hihnakin ok.
Otsikko: Vs: Ensimmäinen torppi
Kirjoitti: Pekka - 12 Elokuu, 2018, 07:38:36
Tarkistaisin ainakin pää- ja lepatusakselin. Ei niitä tarvitse ainakaan ensi alkuun kokonaan irrottaa. Pyörität lepatusakselin ruuvia ja katsot, pyöriikö toinen puoli tasaisesti. Ja pääakselille jotenkin vastaava testi.

Tarkemman mittauksen saat, kun otat akselit irti ja annat niiden pyöriä tasaisella alustalla ja katsot meneekö tasaisesti. Esim. lasipöytä käy tähän.
Otsikko: Vs: Ensimmäinen torppi
Kirjoitti: TimoK - 12 Elokuu, 2018, 10:17:59
Jos se tosiaan noin meni, niin ainakin pääakselin ja nupin laakerit lienee valmista kauraa.
Otsikko: Vs: Ensimmäinen torppi
Kirjoitti: Hayabusa - 16 Elokuu, 2018, 09:17:02
Pää akselin laakerit , lepatus akselit, blade grip arm, lavat . Siinä ne yleisimmät torppi osat
Otsikko: Vs: Ensimmäinen torppi
Kirjoitti: Hylsy - 16 Elokuu, 2018, 17:38:41
Ok. Pitää viikonloppuna  tarkistella kopu kunnolla. Piru kun on vapaa aika taas kortilla näin loman jälkeen. Viikonlopputöistä oli jo kieltäydyttävä että ois aikaa harrastaa :)