Kopterit.net

Multikopterit => Moottorit, noparit ja akut => Aiheen aloitti: tomppu7 - 23 Helmikuu, 2015, 15:11:11

Otsikko: noparit ja bec
Kirjoitti: tomppu7 - 23 Helmikuu, 2015, 15:11:11

Muutaman multikopteri on ja toimivat ja pysyvät ilmassa mutta oppimisen kannalta askarruttaa bec asia.

pitäisikö olla erillinen ubec tai sbec (mitä eroa noillakin on) vai saako se olla noparissa oleva bec mikä syöttää vastaria ja flightcontrolleria.
ja mitä haittaa/hyötyä on noista eri kytkennöistä.

Mulla on 230mm pikku quad jossa vain noparit (emax 12a simonk) ja nekin kaikki kaikki kytketty naze32en, ihan kaikki kaikkine johtoineen.
olen joskus kuullut, että pitäisi 3 + johtoa katkaista, että saa vain yhdelta noparilta + jännitteen... miksi ?

onko jotain hyötyä katkaista kaikista plussat ja laittaa fc:lle ja vastarille ihan omasta becistä +jännite.

toinen quad on djinaza purkilla ja ihan samat kytkennät, eli kaikki johdot nazalle. Tässä on jdrones mosat ja escit.

Onko väärin? ja miksi joillain on erillinen bec.

mitäs eroa noilla ubec,sbec,linearbec,switchbec

Otsikko: Vs: noparit ja bec
Kirjoitti: Divi - 26 Helmikuu, 2015, 20:50:14
Becillä ei juuri ole multicopterissa väliä. Sehän syöttää multissa virtaa vain vastarille ja FC:lle joiden virrankulutus on lähes olematon. Noparien becit on yleensä mitoitettu 500milliampeerista muutamaan ampeeriin. Ulkoiselle becille tulee tarvetta silloin jos tuo virta ei riitä, esimerkiksi isossa helikopterissa jos on monta todella vahvaa/nopeaa servoa, ne voivat viedä hetkellisesti niin paljon virtaa että noparin bec ei kestä sitä kuormaa ja silloin vastarille sekä servoille syötetään yleensä virta erilliseltä beciltä jossa on suurempi tehonkesto, näin järjestelmästä tulee varmatoimisempi.

Multeihin on saatavilla myös sellaisia nopareita joissa beciä ei ole laisinkaan, tällöin täytyy luonnollisesti käyttää erillistä becciä jolla saadaan vastarille ja FC:lle sopiva käyttöjännite.

Multin tapauksessa tulee ottaa vielä huomioon se että mikäli jokaisessa noparissa on bec, niin niitä ei välttämättä saa kytkeä rinnakkain. Lineaarisella rakenteella toteutettuja beccejä voi kytkeä rinnan, mutta ns switching beccejä ei, tällöin yhden noparin bec kytketään, mutta muilta jätetään punainen plus-johdin kytkemättä eli kytketään vain signaali sekä maa. Noissa sun emaxeissa on linear bec, joten voit antaa olla kaikki kytkettynä, vastari saa virtansa kyllä sieltä FC:ltä ja se riittää sille varmasti.
Otsikko: Vs: noparit ja bec
Kirjoitti: privy - 09 Lokakuu, 2015, 22:23:38
Olenko ymmärtänyt oikein, että 4 samanlaista noparia, joilla on vaikka 800mA linear bec voidaan kytkeä vastariin poistamatta kolmesta noparista +johtoa. Tällöinhän saadaan vastarin käyttöön yli 3 ampeerin virta periaatteessa.

Entäs sitten Simonk ym.  multi nopeudensäätimien käyttö lentokone käytössä? Onko sille estettä mikäli vain becin virta riittää.