Kopterit.net

Yleiset => Yleinen keskustelu => Yleinen keskustelu polttiskoptereista => Aiheen aloitti: Ville Erkkilä - 06 Kesäkuu, 2008, 16:45:47

Otsikko: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 06 Kesäkuu, 2008, 16:45:47
Terve,

Tänään posti kantoi ovelle Auroran. Paketilla meni viikko matkalla Englannista Suomeen. Katsoin pikaisesti osia ja vaikuttavat todella laadukkailta. Otan lisää kuvia kunhan pääsen kasaamaan kopteria.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Hermis - 06 Kesäkuu, 2008, 16:53:33
Pistähhän tietsikkaasi webbikamera ja laitat livekuvaa kasauksesta tulemaan.... ;)
Siistin näköinen peli!
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 06 Kesäkuu, 2008, 18:07:26
Se onkin eka Aurora Suomessa.  Eikö muuten edelleenkään tullut muuta ohjetta kuin CD versio? Taitaa olla Augustolta musteet loppu  :P

Nyt nippuun ja testaamaan.-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 06 Kesäkuu, 2008, 23:15:32
Hermis: Saat tyytyä Finlessin rakenteluvideoihin :)... en ole kummoinen kasaaja.
Vispilä: Paperimanuaali olisi tosiaan kätevämpi. Manuaalia kuitenkin päivitetään koko ajan asiakkaiden huomautusten avulla. Nyt on menossa V1.03.

Ensimmäisen ja toisen pussin jälkeen kopteri näyttää tältä. Sain myös äsken hieman kokemusta Avantin asiakaspalvelusta. Lähetin viestin kopterin suunnittelijalle koskien yksisuuntaislaakerin (en tiedä oikeaa suomenkielistä nimeä, vrt. sprag bearing) jäykkyyttä. Meni vajaa vartti ja Augusto oli vastannut. Sanoi, että laakeri löystyy muutaman lennon jälkeen ja nykyinen toiminta normaalia. Supporti näyttää toimivan näiltä osin :).

Rakentelu jatkuu vasta maanantaina punaisen ruuvilukitepulan vuoksi.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 06 Kesäkuu, 2008, 23:23:56
Yep. Awesome  :). Olisikin tullut viesti että:

Customer support available, SOON  ;D


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 06 Kesäkuu, 2008, 23:36:39
Heh, tämä kopteri on antanut ihan uuden merkityksen sanalle soon. Joku vitsailikin, että kun menee Avantin tehtaalle, kalenterissa on vielä vuosi 2006 :D. Mikä lienee aikavääristymä... :P
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 08 Kesäkuu, 2008, 23:18:55
Lisää kuvia. En jaksanut odottaa maanantaihin asti, joten skippasin muutaman pussin ja kasasin tänään perävedon sekä peräroottorin. Peräroottorista tulee kokokuva myöhemmin. Rungon rattaat sain toimimaan todella pehmeästi. Pystyrattaaseen tuli 0,4mm shimmit ja vaaka- 0,2mm. Perän kanssa oli vaikeampaa. 0,5mm shimmeillä sain välyksen pois kuten ohjeissa neuvotaan toimimaan. Rattaisiin jäi kuitenkin pieni korkea kohta, vaikka kuinka pyörittelin niitä. Ilmeisesti toinen ratas on hyvin lähellä pyöreää ja toinen kaukana. Uskon kuitenkin, että muutaman lennon jälkeen perän korkea kohta ajautuu pois. Peräroottori toimii vielä jäykästi, koska sen kahta linkkiä ei ole vielä kuumennettu. Pitää käydä ostamassa sytkäri, että pääsee tuosta ongelmasta eroon. Aurorassahan linkkejä ei saa herkistellä, vaan ne pitää kuumentaa sytkärin sinisellä liekinosalla.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 08 Kesäkuu, 2008, 23:38:38
Jos toinen ratas on melkein pyöreä, ei taida auttaa 90ast. kääntäminen, sitä varmaan oletkin jo koettanut. Mitenkähän kovaa matskua rattaat on, jos ei kovin paha jumitus ole niin kaiketi hioutuu lennossa tasaiseksi.


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 08 Kesäkuu, 2008, 23:44:18
Joo, pyöritin toista ratasta pienissä pätkissä toisen ympäri etsien parempaa kohtaa. En löytänyt. Se on vain vähän tiukka yhdestä kohtaa. Jos pyörittää akselia nopeasti, sitä tuskin huomaa.

EDIT: tällainen pätkä oli manuaalissa
No Play:
...
Once set as described it'll take a few flights for the gears to set and break in.

Näin sanoo eräs kaveri Kanadasta
Just try to find at least amount of high spot with zero mesh.

Eli yhteenvetona pienestä jäykkyydestä yhdessä kohtaa ei pitäisi olla haittaa.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Jarno Mäkinen - 09 Kesäkuu, 2008, 09:04:30
Lainaus
Peräroottori toimii vielä jäykästi, koska sen kahta linkkiä ei ole vielä kuumennettu. Pitää käydä ostamassa sytkäri, että pääsee tuosta ongelmasta eroon. Aurorassahan linkkejä ei saa herkistellä, vaan ne pitää kuumentaa sytkärin sinisellä liekinosalla.

Mielenkiintoista sinänsä, koska lämmittämällä linkkejä yleensä tiukennetaan. Tosin silloin linkki ei saa olla kiinni pallossa. Vanha tapa on ollut keittää löysät linkit tai lämmittää niitä kuumailmapuhaltimella. Tällä tavalla linkeille voi tehdä pari-kolme kertaa kunnes ne kovenevat liikaa.

Jos linkki on kiinni pallossa, tulee siitä tosiaan löysempi.

Linkkityökalu on kyllä ylivoimainen vempain linkkien herkistämisessä. Tosin itsellä ei moista työkalua ole, joten olen vaan tyytynyt puristamaan pihdeillä linkkiä, kun se on kiinni pallossa.  :P

Joka tapauksessa mielenkiintoinen projekti. Täytyy ottaa koneesta tyypit, sitten kun se on valmis.
Saat sinäkin kokeilla hieman rauhallisempaa setuppia Cuatron muodossa.  ;D

Jarno
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 09 Kesäkuu, 2008, 11:49:10
Linkit ovat pallossa kiinni. Auroran linkeistä on mielenkiintoinen aihe Avantin support-foorumilla.

(http://www.avantrc.com/Products/Aurora/manual/supportimages/BallLinkTechnology/2BallLink6.jpg)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: jarpiili - 09 Kesäkuu, 2008, 12:08:49
Oisko tuossa lämmittämisessä ideana, että linkkipallo kuumetessaan laajenee ja samalla laajentaa sitä muovista linkkiä. Jäähdyttyään muovi säilyttää laajentuneen muotonsa samalla kun linkkipallo palaa alkuperäisiin mittoihinsa. Lopputuloksena linkkipallo on sitten hieman väljä?

-Jari
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 09 Kesäkuu, 2008, 23:13:49
jarpiili, noin se varmaan menee.

Kasasin aamulla kytkinkellopaketin. Oli mukava huomata, että kytkinnauha oli millilleen oikean mittainen. Ei tarvinnut lyhentää ollenkaan. Vähän trimmasin päältä päin liimauksen jälkeen. Jälkimmäisessä kuvassa on vertailu T-Rex 600:n ja Auroran päärattaan välillä. Hampaissa on mukavasti kokoeroa :).

Jatkoin kytkinkellon jälkeen kuutospussiin, jossa piti olla osat runkolevyjen yhteenliittämiseen. Pojilla oli vain jäänyt tehtaalla ruuvipussi pois, eli olen noin 20 ruuvia ja muita pikkuosia vailla. Lähetin viestin Augustolle asiasta. Katsotaan, mikä on vastaus. Onneksi kopterin valmistumisella ei ole kiire.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 12 Kesäkuu, 2008, 16:00:02
Ruuvit ja muut osat ovat tulossa Englannista. Onneksi ehdin aloittaa nupin rakentamisen, koska huomasin, että toisesta lavanpitimestä oli ulommainen laakeri sökö. Luulen, että se on painettu paikalleen sisäkehältä. Uusi lavanpidin ehti ruuvipaketin mukaan.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: EskyPe - 12 Kesäkuu, 2008, 17:30:40
No voi päivää! Mulla ois ainakin palanu sulakerasia jo moneen kertaan soikeiden rattaiden, sökön laakerin ja ruuviuupelon kanssa. Sille mystiselle Augustolle kannattanee laittaa vähän jyrkempääkin postia matkaan.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 12 Kesäkuu, 2008, 19:05:11
2 vuotta kesti Augustolta + kavereilta hajottaa laakerit ja hävittää ruuvit? Multa sujuu paljon nopeemmin, yleensä päivässä häviää pari  ;D


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 24 Kesäkuu, 2008, 19:49:43
Osat tulivat perille, ja kasaus jatkuu. Seuraavana vuorossa on moottorin, YS 91SR, kiinnittäminen runkoon. Kopteri on suunniteltu Ossin pohjalle, joten Yssin asentaminen vaatii modifaatioita. Ossissa on tuumakiere (7.9375mm x 1.0583mm), mutta Yssissä millikierre (8.0mm x 1.0mm), joten tuulettimen keskiöön pitää tehdä uudet kierteet. Näyttävät kuitenkin olevan lähellä toisiaan, joten tuon ei pitäisi olla iso homma. 91SR malli vaatii myös hieman moottoripukin keskipalan dremelöintiä, koska muuten regulaattori osuu siihen. Vanhempi 91ST ei vaadi.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 24 Kesäkuu, 2008, 19:56:47
Melko samanlainen runko kun freyassa päälisin puolin. Toi on kyllä todella hieno kopteri mutta mahtaa itku tulla kun ton torppaa saako uuden tai varaosia sarjan hintakin lähentelee varmaan 2000€ toivottavasti saat ton syysleirille olis mahtava nähdä.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 24 Kesäkuu, 2008, 20:17:32
Itse asiassa Avant tekee Freyaan EFX- ja FX-päivityssarjoja. Voi olla, että Freayasta on otettu vähän mallia. Rakennussarja maksaa 1000€, joka on suhteellisen halpa, kun katsoo, mitä saa. Esim. Hirobon hiilikuitumetalliunelmat taitaa maksaa huomattavasti enemmän.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Juho - 24 Kesäkuu, 2008, 20:38:56
Nuo ccpm- miksauksen leverit ja swashplate näyttää ainakin noin nopeasti katottuna lähes samanlaisilta kuin Eagle kolmosessa, siinä leverit vaan on sinisiä. Eaglessa on kai 135 asteen ccpm, mikä Avantissa on?
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 24 Kesäkuu, 2008, 20:50:43
120 astetta
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 24 Kesäkuu, 2008, 22:11:42
Jaahas nehän on sitte tehny Avantista ihan kilpailukykysen, tarkotan siis että ei ole mikään superkallis niinku aluks luultiin.  Mulle toi freya evon sarjaki on kallis.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 24 Kesäkuu, 2008, 22:26:04
Avantin programmable nuppi toimii tosi hyvin F3C säädöissäkin ja eihän varaosia tartte miettiä kun ei torppaa konetta  ;).

Paljonkas Freya Evon sarja maksaa?-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 24 Kesäkuu, 2008, 22:30:39
No omasta maksoin Sabessa 590€ toni kyllä vaihto ne hirobon päälavat noihin sabin lapoihin. 
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Hermis - 25 Kesäkuu, 2008, 21:18:32
Avantin programmable nuppi toimii tosi hyvin F3C säädöissäkin
-op-
Niinpä, harmi että jotkut haaskaa hienon nupin käyttämällä V-Stabia ;D Nudge nudge...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 26 Kesäkuu, 2008, 16:52:36
Ei tuo ole pahemman näköinen... :)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 26 Kesäkuu, 2008, 17:06:50
Avantin programmable nuppi toimii tosi hyvin F3C säädöissäkin
-op-
Niinpä, harmi että jotkut haaskaa hienon nupin käyttämällä V-Stabia ;D Nudge nudge...
Ei sitä tuolla taivaalla nää minkä näkönen nuppi on pääasia että toimii halutulla tavalla. Ja onpahan vähemmän rikkoontuvaa osaa...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 03 Heinäkuu, 2008, 23:18:27
Ville laita kuvia AVANT AURORASTA tahtoo nähdä miten projekti edistyy...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 04 Heinäkuu, 2008, 13:56:43
Ei ole edennyt... mutta tässä kuva Marcus Kimin Aurorasta. Hiilikuitua ei ole koskaan liikaa :P.

(http://www.avantrc.com/Products/Aurora/videos/CarbonCanopy1_640.jpg) (http://www.avantrc.com/Products/Aurora/videos/CarbonCanopy1.jpg)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 04 Heinäkuu, 2008, 14:33:48
Katoin kuvan tekstiä lukeamatta ja ajattelin että onpas Villellä todella hieno canoopi   :)


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: k0pter1m1es - 04 Heinäkuu, 2008, 15:33:54
Hiilikuitua ei ole koskaan liikaa


Näinhän se tuppaa olemaan ;D

Miltähän näyttäisi hiilikuituinen swashplate , siis ihan oikeesti , ei vitsillä ;)

Laitappa sitten niitä kuvii kun niitä tulee ;D
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 18 Heinäkuu, 2008, 12:27:56
Miltähän näyttäisi hiilikuituinen swashplate

Vaaralliselta.

-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 04 Elokuu, 2008, 20:05:08
Sehän näyttää jo kopterilta! Tuulettimen keskiön asentaminen oli helpompaa kuin luulin. Yssin kampiakseli toimi hyvin kierretappina. Pinionin ja päärattaan ratasvälys oli yhdestä kohtaa liian tiukka. Laajensin neljää ruuvinreikää, jotka määräävät välyksen, ja nyt rattaat pyörivät herkästi. Uusissa sarjoissa tuo on tehty jo tehtaalla. Pääsin käynnistämään moottorin eilen. Kytkin ottaa helposti kiinni pienillä kierroksilla, ja moottori meinaa sammua. Uskon kuitenkin, että asia korjaantuu, kun kytkinnauha kuluu ja seokset saa kohdalleen. Vielä pitäisi laittaa tönärit kiinni, peräputken tuet ja muuta pientä. V-Bar saapunee Saksasta ensi viikon puolella, joten kopteri ei lennä Oulaisten leirillä. Pitää kuitenkin tuoda se näytille.

EDIT: ...ja setupiksi on varmistunut

Moottori: YS 91SR
Äänenvaimennin: Hatori SB19FH
Vastari: Spektrum AR7100R
Kaasuservo: Futaba S9254
Kallistuslevyservot: JR DS8717 @ 8V
Gyro(t) + peräservo: Mikado V-Bar + JR DS8900G
Vastariakku: TP Pro Lite 2s2p 4200mAh
Lavat: CY Radix 710mm SB
Perälavat: CY Radix 105mm

Painoksi arvioin RTF ilman fuilia n. 4,3 - 4,4kg.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: JHypp - 04 Elokuu, 2008, 20:59:45
Hieno peli ja parhaista osista kasattu!

3D Masterseissa ei kukaan kilpaillut Avanteilla, mutta ilmassa niitä oli Ely-Q:n pilottien toimesta useita yhtä aikaa. Dannu Szabon Avantista särkyi jotain ja se teki boom striken a' la "TOP" ja mätkähti useana palana taivaalta alas. 

Avantissa on näköjään kabiinin kiinnityksessä tuollaiset "sulakepalat", että ei runko hajoa kabiinin kiinnitysten kohdalta mahdollisissa "hiteissä". Lisäksi rungossa näkyy olevan vaihtopalat eri moottoreiden kanssa käytettäville erikokoisille pinjoneille, jotta moottorin saa linjattua eri kohtaan? Onko näin? Anyway: huippurauta ;) Tämä flybarless versio pitää nähdä joskus livenä.

-Jari

(Ps. Mahtuuko tuo 7100R:n moottorin takakanteen tuleva kierrosanturi YSsiin vaikka siinä on se painenippa? - saisitko kuvan siitä tänne?)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 05 Elokuu, 2008, 00:19:05
RunRyderissä joku kertoi, että Danny oli itse syyttänyt krässistä löysää peräputken tukea. "Sulakepalat" on kyllä hyvä idea. Mulla on sähkökopterissa Rotorworkzin runko, ja siinä on samalaiset. Tosiaan, vaihtopaloilla voi vaihtaa välityksiä. Osan nimikin on Ratio plate 8.25.

Tällainen kuva oli Spektrumin sivuilla. Pitäisi sopia myös 91SR:lle.
(http://spektrumrc.com/ProdInfo/Gallery/SPMAR7100-GAL4.jpg)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: k0pter1m1es - 05 Elokuu, 2008, 11:14:51
komia on  :D , millonkohan se lentää ??? ???
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 05 Elokuu, 2008, 15:52:57
Jaa-a, voi mennä viikko, kaksi tai melkein kolmekin. Kaikki laitteet on hankittu paitsi se V-Bar, joka on ennakkotilauksessa.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: XciD - 05 Elokuu, 2008, 16:15:22
Onko sulla linkkipihdit, vai onko nuo pallolinkin muovit noin lovilla muutenkin?  ???

Meinaa ite huomannu ettei hirveen hyvää tee kärkipihdeillä muljuutella noita..

EDIT - Niin aatteli vaa ettei tuu ylläreitä..
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 05 Elokuu, 2008, 16:44:37
On linkkipihdit. Avantin linkit on vain niin hemmetin tiukkoja laittaa kiinni, että joskus pihdit pääsevät lipsahtamaan. Tuntuvat kuitenkin pysyvän hyvin kiinni eivätkä linkit mitenkään halki ole.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 20 Elokuu, 2008, 14:07:57
Sain kopan maalauksesta. Ei tuo ole mitenkään erikoinen, mutta ainakin näkyy taivaalla. Otin sähkökopterista V-Barin, joten kopteri on käytännössä valmis. Jouduin tosin purkamaan moottorin... männänrengas hajalla. Ensilento siis viivästyy :(.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ege - 20 Elokuu, 2008, 16:25:51
Nätti on ja näkyy hyvin ainaki sinitaivaalla.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Girk - 06 Syyskuu, 2008, 16:46:27
Tulipa nähtyä Auroran sisään ajo lennätystä. Hyvän ... ei vaa mahtavan näköinen kopteri. En voi odottaa että ville saa sisään ajot tehtyä ja pääsis näkemään tositoimissa.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: illi - 06 Syyskuu, 2008, 20:28:41
Hienostihan se Ville sitä leijutteli!

Tuo lasku Cessnan siiven päälle oli varsin näyttävä :D No ei vaiskaan, sattui vain kohdalle sopivasti...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 06 Syyskuu, 2008, 21:22:25
Hienoja kuvia! Eilen sain moottorin takaisin ja kasasin kopterin samana päivänä. Pari tankillista leijuttelin sitten tänään. Ei jaksanut enempää, kun on tottunut sähkisten lyhyihin lentoaikoihin :). Olin positiivisesti yllättänyt, kuinka kaikki toimi hienosti. Moottorinkin sai käymään suhteellisen hyvin. On se vielä rikkaan puolella, mutta eipä ylikuumene. Nyt vain pientä hienosäätöä ja lisää lentoja. Sattui muuten kentälle samana päivänä aikamoisia harvinaisuuksia mm. bensa-Cuatro, jetti ja Vibe 50. Seitsemän tuntia tulikin vietettyä siellä.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Hermis - 07 Syyskuu, 2008, 10:14:19
Sattui muuten kentälle samana päivänä aikamoisia harvinaisuuksia mm. bensa-Cuatro, jetti ja Vibe 50. Seitsemän tuntia tulikin vietettyä siellä.
Jaha, teillä on ollut siellä omituisten otusten kerho.... ;D
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: illi - 07 Syyskuu, 2008, 12:16:46
taisi siellä olla bensa-Freyakin, vai kuulinkohan minä oikein?
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 07 Syyskuu, 2008, 13:03:14
Niin joo, siinä taisi olla Webran bensamoottori.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Girk - 07 Syyskuu, 2008, 16:14:37
jep jep
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Jarno Mäkinen - 09 Syyskuu, 2008, 08:51:23
Lainaus
Jaha, teillä on ollut siellä omituisten otusten kerho....

Juu näin on. Ainoastaan Ilkalla taisi olla mukana Jetin lisäksi niin sanottu vakio-Hirobo, joka ei tainnut käydä tuona päivänä edes ilmassa.  Ainoastaan omituiset lensivät. ;D

Nyt vaan odotellaan, että Ville saa Auroransa sisäänajettua...

Jarno
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 13 Syyskuu, 2008, 18:53:07
Kopterilla on 11 tankillista takana ja hienosti surisee. Perä rauhottui, kun laitoin pari naksua laihemmalle. Ei hae enää yhtä paljon kuin ennen. Vielä on reilusti varaa laihentaa. Lentoajat on leijutuksessa 12-15 min riippuen, kuinka tyhjäksi ajaa. Muutaman tankillisen päästä alan revitellä kunnolla.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: illi - 13 Syyskuu, 2008, 19:12:13
Kyllähän se Ville antoi meille katselijoille vähän esimakua tulevasta.

Tuossa videota aiheesta, varautukaa rankkaan 3D lennätykseen ::)

http://www.youtube.com/watch?v=-G4-6c1HBB8 (http://www.youtube.com/watch?v=-G4-6c1HBB8)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 12 Lokakuu, 2008, 17:57:35
Moro,

Moottorin kanssa on ollut viime viikkoina pieniä ongelmia. Se sammui melkein aina, kun lähti nostamaan kierroksia tyhjäkäynniltä. Vaihdoin pienen letkunpätkän, joka on kaasarissa kiinni, ja nyt toimii luotettavasti. Samalla vaihdoin itsetehdyn kallistuslevyohjaimen Mikadoon ja säädin servojen sekä nupin geometrian oikeaoppiseksi. Tänään sitten otin ensimmäiset taivaslentokoipparit. Kopteri on yhdellä sanalla sanoen järjetön. Kun antaa 15 astetta kulmia, kuuluu vain humahdus ja laite on 50m korkeammalla. Melkein pelottaa, että kopukka räjähtää :). Yläneula on vielä tehdassäädöissä, joten moottori tahtoo hieman hyytyä. Luulen, että pienellä laihentamisella kierrokset pysyvät tasaisina. Kaasutikun vaste on muuten olematon... hauska ajaa pitchijumppaa.

Flybarless Aurora Usassa testilennolla (moottori kuulostaa olevan todella laihalla):
http://www.youtube.com/watch?v=WQ3Vl5PfAkE (http://www.youtube.com/watch?v=WQ3Vl5PfAkE)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 12 Lokakuu, 2008, 18:06:49
Todella ikävä ääni lähtee tuosta Jagin kopterista, tollanen rätisevä ääni  :-\. Ihan kuin se ei edes lähtisi moottorista. Mutta nopeasti kääntyy kyllä.


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Timo Huhtamäki - 12 Lokakuu, 2008, 18:14:26
Ja laihallehan se hyytyi...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: MJPilot - 29 Lokakuu, 2008, 11:35:55
Motti laihalla ja putki ei sovi koneeseen ollenkaan, mistä näitä oikeen löytyy...
MJP
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 09 Joulukuu, 2008, 18:30:49
Oottekos ottanut niitä videoita omista lennoista?


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 09 Joulukuu, 2008, 20:13:03
On ollut monta viikkoa harmaa sää ja aurinko ei pysy kauan ylhäällä, joten en ole viitsinyt lähteä kentälle. Lisäksi lipo-vastariakulla en uskalla lennättää kylmällä säällä, mutta laitoin tilaukseen A123-kennoja. Toivottavasti jouluksi tulee hyvät ilmat niin pääsee pitkästä aikaa lennättämään.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 01 Toukokuu, 2009, 21:41:38
Kesä lähestyy nopeasti, joten kopteri sai hieman päivitystä. Ensinnäkin vaihdoin V-Barin softan uuteen 4.0 versioon. 600E:ssä se toimii mahtavasti enkä epäile, että asian laita on toisenlainen Auroran kanssa. Toiseksi vakiokardaani oli hieman vääntynyt (todella pehmeää metallia), joten päätin laittaa kerralla hyvän, Hyperdriven. Se on tuettu molemmista päistä yksisuuntalaakereilla, joten kardaani tavallaan kelluu. Pitäisi vähentää tärinöitä, parantaa perän käyttäytymistä ym.. Tuote on alunperin suunniteltu Synergylle ja Aurora-versio on vielä testauksessa. Dremeliä joutuikin käyttämään asennuksessa paljon, mutta lopputulos näyttää hyvältä.

http://www.hyperformancerc.com/ (http://www.hyperformancerc.com/)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 19 Heinäkuu, 2009, 18:50:21
Laitetaanpa lisää päivitystä näin kesän edetessä. Moottorin takalaakeri meni vaihtoon, kun ensin Paattisilla huomautettiin moottorin tyhjäkäyntiäänestä, sen jälkeen Ylivieskassa ja vielä Oulussa. Uuden laakerin myötä tyhjäkäynti muuttui paljon nätimmäksi: ei enää rahinaa. Takalaakerin vaihdon ohessa vaihdoin myös polttoainetta. Ennen käytin 20% ainetta ja nyt on 30%. Uusi sotku maksoi alta 25€ / gallona itsesekoitettuna, joten halvalla päästiin. Tehoa on ainakin tarpeeksi. Kestää ajaa täysillä positiivisilla kulmilla rainbow-harjoittelua ja heittää yhtäkkiä täydet negatiiviset. Muutenkin mielestäni moottorin käynti muuttui tasaisemmaksi.

Näiden uudistusten jälkeen tulikin sitten vanha tuttu ongelma taas esiin. Yksisuuntalaakeri alkoi lipsua. Tuntui hullulta ostaa taas uusi laakeri, joten päätin kunnostaa sen. Avantin foorumilla on video, missä näytetään huoltotoimenpide alusta loppuun. Laakeri piti purkaa osiin, hioa laakerikehiä ja pieniä kenkiä, vai mitä ovatkaan oikealta nimeltään, rasvata ja laittaa uudelleen kasaan. Yllätyin, kun lennolla näin, että sehän toimii. Harvoin kopterin osia voi korjata... aina pitää ostaa jotain uutta :).

Huomaa muuten selvästi, mihin tämä kopteri on tehty: 3D:hen. Leijunnassa ja perustaivasajossa tästä kopterista ei saa kunnon käsitystä. Ekan kerran, kun koitin tiktokkeja, alkoi melkein hymyilyttää. Ei turhaa vempuilua vaan kopteri pysyy liikkeen mukana. Tänään koitin piroflipin tapaista ja taas oli hymy herkässä. Ilmeisesti suurempi koko viisikymppiseen verrattuna, kuten T-Rex 600E:hen, tuo omaa varmuutta. Lisäksi matalalla ajo on paljon näyttävämpää. Yhteenvetona sanoisin, mitä rajummin lennätät sitä paremmalta kone tuntuu.

Vielä on yksi päivitys tuloillaan ja sitten kait voi sanoa, että kopukka on täydellinen. Laitoin tilaukseen Insane Canopyn. Koppa tulee Jenkeistä ensi kuun lopussa tai syyskuun alussa. Koitan saada sen syysleirille nähtäväksi. Toivottavasti Aurora on silloin vielä ehjä :P.

EDIT: kokeillaanpa kuvaa uudestaan
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 12 Elokuu, 2009, 15:50:07
Coming soon to a dealer near you

(http://www.avantrc.com/images/articleimages/IRCHAGrandPrize.jpg)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 12 Elokuu, 2009, 16:30:38
Hieno sähkökopteri ja uusi 50-luokan "mini-Aurora" on myös tulossa. Muistaakseni oli viime vuonnakin IRCHAn pääpalkintona Aurora. Tuosta tulikin mieleen hyvä kommentti RunRyderissa, kun voittaja kyseli neuvoja uuteen kopteriin.
Lainaus
Luckiest man on the planet
#1 Cash Warren, Jessica Alba's boyfriend.
#2 The guy that wins the Aurora at IRCHA.

My recomendation, fly it like you won it for free man!
Asiasta toiseen, toivottavasti ovat oppineet jotain polttisversion julkaisusta, jotta saavat kopterin ajoissa markkinoille. Lisäksi olisi kiva nähdä nykyistäkin mallia kauppojen hyllyillä :).
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: SJo1 - 12 Elokuu, 2009, 19:20:46
Aurorahan on jo menneen talven lumia ja vanhakin se jo on;)

Kasaman Srimok on tätä päivää...

-Samppa
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 12 Elokuu, 2009, 22:35:23
Aurorahan on jo menneen talven lumia ja vanhakin se jo on;)

Kasaman Srimok on tätä päivää

Ja pyh, Auroraa ei korvaa mikään Kasakamala Riisiwokki vaikka Awhora olikin aika fiasko julkaistaessa  ;). Toivottavasti tulee pian lisää kuvia tuosta E versiosta, tosin ei sillä että olis massia tollasia ostella  ;D.


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Pertti - 13 Elokuu, 2009, 14:56:26

...tosin ei sillä että olis massia tollasia ostella  ;D.


-op-

Näin sanoo kahden 700 omistaja ;D
Itse laskiskelin että saisko sitä 450 mahtuun n. 600€ budjettiin (radio ja laturi löytyy) ja sulla menee varmaan yks 600€ kuukauden poltoaineisiin... ;)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: SJo1 - 14 Elokuu, 2009, 09:41:43
Tuolla mainitsemallasi 600 erkillä Vispilä osti 2 akkua;)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Vispilä - 14 Elokuu, 2009, 15:22:39
Njääh, Aurorat on eri asia kun sit pitäs kuitenkin ostaa kaks kerralla että sopii hyvin yhteen ::).


-op-
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 21 Huhtikuu, 2010, 16:32:15
http://www.avantrc.com/ (http://www.avantrc.com/)
On muuten halpa tämä uusi 90E: 795$. Esimerkiksi T-Rex 700E on 899$ moottorin kanssa. Oma kopterini käy ja kukkuu hyvin. Vaihdoin yksisuuntalaakerin Tsubakin tekemään, joka pitäisi olla sama kuin Srimokissa. Nyt toimii.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: SJo1 - 03 Elokuu, 2010, 13:34:13
Tämä 700E moottorin kanssa muuttuu halvaks, kun tuohon AuroraE:hen laittaa kunnon Kontronik Pyro 700-52 moottorin;) (299Eur)
3DM:ssä ei ollut kuin 2 Auroraa ja nekin nitroja!

-Samppa
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 25 Helmikuu, 2011, 18:07:58
Laitetaanpa päivitystä pitkästä aikaa. Setuppi on muuttunut vähän alkuajoista eli tässä uudet speksit.

Moottori: YS 91SR
Vaimennin: Hatori SB19FH
Vastari: V-Bar + satelliittivastarit
Kaasuservo: JR DS3717HV @ 8V
Nuppiservot: JR DS8717 @ 8V
Peräservo: Outrage BL 9088 @ 8V
FBL-yksikkö: Mikado V-Bar Blueline
Governoori: V-Bar + Spektrum backplate sensor
Vastariakku: TP Pro Lite 2s2p 4200mAh / A123 2s1p 2300mAh
Lavat: Edge 693mm flybarless
Perälavat: Edge 105mm

Päivitysosat: Hyperdrive, Tsubaki BB15-1K, RCBooya-kopankiinnikkeet ja "Insane Canopy"
Paino: 4420g RTF ilman fuilia (A123-akulla)

Osa sähköosista meni siis uusiksi. Vaihdoin vanhan V-Barin uuteen siniseen, jottei tarvitsisi käyttää erillistä vastaria. En halunnut myöskään käyttää regulaattoria, joten kaikki servot käyvät nyt suoraan akkupaketin jännitteellä. V-Bar hoitelee vastarin ohella myös governoorin virkaa uuden päivityksen myötä. Kävin tänään ottamassa ensimmäiset testilennot, ja kyllähän se toimii. Tuulisen ja kylmän sään takia en alkanut revittelemään kunnolla vaan tyydyin perustaivaslentoon. Todellisen suorityskyvyn selvittäminen vaatii lisää lentoja. Yhden flipin sain sentään tehtyä :).

Lavat ovat myös vaihtuneet sekä nupissa että perässä. Pääsin kokeilemaan Kaidon Edge-lapoja syysleirillä ja tykästyin niihin. Perälavat menivät vaihtoon lähinnä ulkonäöllisistä syistä. Nyt toivotaan, että kevät tekisi nopeasti tuloaa, sillä tänä talvena lennätysilmat ovat olleet vähissä. Loppuun kuva, miltä kopteri näytti tänään Ahmosuolla.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 07 Maaliskuu, 2011, 14:14:05
Kävi ilmi, että olin alunperin säätänyt V-Barin kuvernöörin toimimaan väärin, joten kirjoitetaanpa siitä vähäsen (paljon). Olin nimittäin asettanut governoorin ohjauskanavaksi kaasukanavan. Kuitenkin foorumeita lukemalla sain käsityksen, että kaasu toimii governoorille yhtenä inputtina. Täten taivaslentomoodissa kaasun pitäisi olla suurinpiirtein V-käyrän muotoinen. Hölmöä on se, että tätä ei ole mainittu mielestäni missään kohtaa itse softassa tai varsinaisissa ohjeissa. Tietenkin on selvää, että kierroslukuanturin hajotessa olisi hyvä olla varalla toimivat kaasukäyrät.

Radiossa taivaslentomoodissa kaasukäyrä oli nyt vain suora viiva, joten tämä ei käynyt. Harmaita hiuksia aiheutti se, että halusin eri lentomoodeille eri kierrosluvut JA halutessani vaihtaa V-Barin asetuksia kytkimellä (bank-switch). Tähän joutui tekemään seuraavaa:

1. V-Barista piti asettaa AUX-kanava AUX2:lle
-> AUX2-kanava ohjaa nyt bankkeja

2. Governoorin ohjauskanavaksi asetin viitoskanavan eli GEAR-kanavan
-> GEAR-kanava määrittää nyt kierrosluvun

3. Halusin roottorin kierrosluvun lentotilakohtaiseksi radiosta, mutta radioni sallii vain sen, että AUX4-kanava voi käyttää lentotilakytkintä
-> miksataan AUX4 GEAR-kanavaan
-> nyt lentotilan vaihto muuttaa GEAR-kanavan arvoja eli kierroslukua

4. AUX2-kytkimeni, jolla ohjataan V-Barin bankkeja, on vain kolmiasentoinen, mutta bankkeja on neljä erilaista
-> miksataan AUX3 (radion sivussa oleva liukukytkin) AUX2-kanavaan
-> pystyn vaihtamaan normaalisti AUX2-kytkimellä ensimmäiset kolme bankkia ja viimeisen saan käyttöön liu'uttamalla AUX3-kytkimen toiseen asentoon

Lisäksi tähän kaikkeen sisältyi rutkasti kaikenlaista hienosäätöä. Esim. kuinka saadaan HOLD-kytkin kytkemään governoori pois päältä. V-Barin governoori on muuten todella vaarallinen, jos sitä ei ole säädetty oikein. Jos governoorikanavan liikealue on välillä -100% - +100%, governoori tulee päälle arvon 0% jälkeen ja prosenttilukema suoraan määrää kierrosluvun. Vaikka kaasukanava olisi asetettu tyhjäkäynnille, moottori ottaa määrätyn kierrosluvun governoorikanavasta. Lisäksi moottorin ollessa sammuksissa, V-Bar ei saa signaalia kierroslukuanturilta. Silloin se ottaa fail-safena kaasukäyrät käyttöön. Tällöin on vaikea nähdä maassa, onko governoori oikeasti päällä. Väärät asetukset mahdollistavat sen, että käynnistyksessä moottori ryntää, kun sensori alkaa antaa signaalia V-Barille ja V-Bar ottaa governoorin käyttöön.

Eilen oli vuoden toistaiseksi paras lennätyssää ainakin Oulussa, ja pääsin kokeilemaan uusia säätöjä. Governoori toimii nyt mielestäni aggressiivisemmin kuin aikaisemmin, eli ilmeisesti kaasullakin on merkitystä sen toimintaan. Säädin myös lisää liikettä, joten temputkin taipuvat paremmin. Jatketaan testailua...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: kaardian - 07 Maaliskuu, 2011, 16:29:51
Melkosta ninjailuaTM.

Itse pähkäilin tänään tuota Futaban ohjelmointia. On kovin vaikea oppia pois JR/Spektrumin tutusta tavasta. Hiljaa hyvä tulee. Tuo holdin/govin päälle/pois meneminen "semisti varoittamatta" on vähän pelottavaa. Luulis että tommonen "hotstartti" homma olis mainittu ohjeissa sillain TOSI ISOLLA.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 12 Elokuu, 2011, 19:13:22
Kun onnistuin hajottamaan oman yksilöni, piti alkaa miettiä uusia osia. Aloitin kopan vaihtamisesta. Ikävä kyllä, kun on omistanut kerran Insane Canopyn, pitää seuraavakin olla vastaavanlainen. Ehdin ennen torppia tilata muutakin tavaraa ja kopteriin päätyvät ainakin uudet nuppiservot, JR DS8917HV. Radiokin meni vaihtoon, koska kaveri halusi ostaa vanhan pois. Nyt mennään JR 12X:llä.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: vee73 - 15 Elokuu, 2011, 10:02:09
On möyheen näkönen ::)
Koska arvioisit että Aurora taas lentää?
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 15 Elokuu, 2011, 13:26:31
Jaa-a, ehkä ensi kuussa. Kohta on ainakin flybarless-nuppeja tulossa Fast Ladille, joten ehkä samalla osia/kittejä, joita pääsee tilaamaan. Vielä, kun kerkeäisi ja innostaisi laittaa kopu kasaan...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 07 Tammikuu, 2012, 16:53:45
Hah, olipa tosiaan hyvä arvio meikäläiseltä... eihän tämä ole vieläkään nipussa. Aktivoiduin kuitenkin heti vuoden ekana päivänä ja kävin osat läpi, mitä pitää tilata. Kaikkia osia ei ollut varastossa ja ajattelin odottaa seuraavaa erää saapuvaksi. Jaksoin odottaa yhden päivän ja sitten lähti tilaus CarbonXremelle :P. Setuppi alkuvuodelle tulee olemaan seuraava

Moottori: YS 120SR
Vaimennin: Hatori 120FS-3D
Vastari: V-Bar + DSMX-satelliitit
Kaasuservo: JR DS3717HV @ 8V
Nuppiservot: JR DS8917HV @ 8V
Peräservo: Futaba BLS256HV @ 8V
FBL-yksikkö: Mikado V-Bar Blueline
Governoori: V-Bar + Align-sensori
Vastariakku: TP Pro Lite 2s2p 4200mAh / A123 2s1p 2300mAh
Lavat: Edge 713mm flybarless
Perälavat: Rotortech 105mm

Veikataan jälleen, että lentää ensi kuussa ;).
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 09 Syyskuu, 2013, 21:50:23
Kaivetaan vanha aihe haudasta. Aurora sai eilen Ahmosuon syysleirillä ensimmäisen lentonsa torpin jälkeen. Muuten leijui nätisti, mutta puolikkaan tankin jälkeen moottori alkoi mennä laihalle. Avasin tankin tänään ja klunkkiletku murtui palasiksi sormissa. Ilmeisesti kaksi vuotta hyllyssä teki tehtävänsä :D. Alla myös pari kuvaa valmiista kopterista päivää ennen lentoa. Kuvissa näkyvä vihreä koppa ei ollut ensilennolla mukana vaan tyydyin vanhaan keltaiseen koppaan. Vaatii vähän luottamusta vehkeeseen ennen kuin sen laitan kiinni :).
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 15 Elokuu, 2014, 15:44:03
Päivitystä Auroran tilanteeseen. Talvi oli todella hiljaista aikaa lennätyksen kannalta. En muistaakseni käynyt kertaakaan Ahmosuolla lennättämässä. Aloitin kesäloman elokuun alussa, joten nyt on ollut hyvin aikaa harrastaa. Tällä viikolla olen polttanut 12 tankillista. Ajattelin sisäänajaa moottoria vielä puolikkaan tonkan Optifuelia, minkä jälkeen kierroksia ja kulmia voi nostaa. Sitten nähdään, kuinka tuo 120 Yssi oikein potkii.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: JuhoV - 15 Elokuu, 2014, 15:54:07
Päivitystä Auroran tilanteeseen. Talvi oli todella hiljaista aikaa lennätyksen kannalta. En muistaakseni käynyt kertaakaan Ahmosuolla lennättämässä. Aloitin kesäloman elokuun alussa, joten nyt on ollut hyvin aikaa harrastaa. Tällä viikolla olen polttanut 12 tankillista. Ajattelin sisäänajaa moottoria vielä puolikkaan tonkan Optifuelia, minkä jälkeen kierroksia ja kulmia voi nostaa. Sitten nähdään, kuinka tuo 120 Yssi oikein potkii.
Nyt kun urakoit niin saat ennen leiriä sen sisäänajettua.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 15 Elokuu, 2014, 16:13:34
Helposti :). Eiköhän tuo ole ensi viikolla sisäänajettu. Iso-Yssi nimittäin vetää tuon 560ml tankin nopsaan kuiviin nykyisellä rikkaalla seoksella.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: vee73 - 15 Elokuu, 2014, 16:16:12
Ja sitte tulet tänne sen kanssa..
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 15 Elokuu, 2014, 17:23:56
Itse asiassa ajattelin ensi viikon olla Rovaniemellä. Pitää viestitellä, kun olen lähdössä lennättämään.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: vee73 - 15 Elokuu, 2014, 17:25:14
Jeah :) Eiköhän sillon ainakin yksi ehjä hensu ole :D
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: virtakuono - 16 Elokuu, 2014, 17:50:48
Ilmotelkaa mullekkin! tahdon ehottomasti päästä ihmettelemään auroraa ilmassa ja maassa.... se on kaunis!
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 16 Elokuu, 2014, 18:02:16
Joo, pitää laittaa vaikka sinne Roi:n facebook-ryhmään viestiä ryhmälennätyksestä. Kai olet mukana?
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: virtakuono - 16 Elokuu, 2014, 21:46:27
Olen! Ja tosiaan, innolla tahdon kyllä kiikaroida tuota kopteria... itsellä on himottanut sähköversio ku en nitrokoptereista oikein ymmärrä... Muttakun tuo rahapuoli on vähän puun alla. Aurora on kyllä kaunis kopteri...
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 20 Syyskuu, 2014, 15:26:09
Viime viikonloppuna kopteri sai ihmeellisen sätkyn, kun olin tulossa laskuun. Lavat osuivat maahan, mutta onneksi heitin holdin nopeasti päälle ja sain kopun alas onnistuneesti. Lavat menivät vain rikki. V-Barin login mukaan yhteys sensoriin oli hukattu lennon lopussa. Tarkistin johdon, avasin sensorin ja purkin, mutta en löytänyt niistä vikaa. Huomasin kuitenkin, että virtakytkin (soft switch -mallinen) oli rikki. Heitin sillä vesilintua ja vedin piuhat akulta suoraan V-Bariin. Järjestelin sähköasennukset muutenkin paremmaksi. Tänään oli ensimmäinen testilento ja kaikki toimi ongelmitta. Logissakaan ei ollut mitään kummallisuuksia. Ostin vee:ltä Helix-lavat entisten Edgejen tilalle ja positiivisena yllätyksenä ne on valmistettu USA:ssa, joten ne sopivat mainiosti Auroraan :).
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: vee73 - 22 Lokakuu, 2014, 22:06:30
Joko on niin paljon kokemusta lavoista että voit muodostaa mielipidettä niistä?
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: ija - 23 Lokakuu, 2014, 08:40:36
Ville,

Miten se soft switch hajosi? Mikä tyyppi/valmistaja?

Ilkka
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 24 Lokakuu, 2014, 11:39:38
Joko on niin paljon kokemusta lavoista että voit muodostaa mielipidettä niistä?
Olen ollut ihan tyytyväinen lapoihin. Ei moitittavaa, mutta toisaalta ei mitään erityistä kehuttavaa. Aiemmin kiinni oli siis Edge 713mm lavat.

Ville,

Miten se soft switch hajosi? Mikä tyyppi/valmistaja?

Ilkka
Olisi ehkä pitänyt muotoilla asia paremmin. Itse asiassa Spektrumin mekaaninen virtakytkin hajosi. Kun kytkimen johtoja heilutteli, kopterista kävi sähköt poikki. Kytkin oli kytkettynä Perfect Regulatorsin soft switchiin. Päätin heittää kummatkin romukoppaan, jotta epävarmuustekijöitä olisi vähemmän.

http://www.perfectregulators.com/index.php?route=product/product&product_id=74 (http://www.perfectregulators.com/index.php?route=product/product&product_id=74)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: okallio - 24 Lokakuu, 2014, 11:56:34
Mihin voi enää luottaa? Kytkimetkin menee nykypäivänä oikosulkuun hajotessaan... :)
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 24 Lokakuu, 2014, 13:05:50
Samaa ihmettelin itsekin... parempi pysyä parhaassa kytkimessä eli liittimessä, 4mm kullatut Aurorassa. Vähän tulee lisää hommaa kentällä, kun pitää koppaa käyttää pois alussa, mutta onneksi mulla on pikakiinnikkeet (kyllästyin sormiruuveihin nopeasti +10 pakkasessa :))).
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 13 Kesäkuu, 2015, 19:53:11
Päivitystä pitkästä aikaa. Kävin maaliskuussa Kemissä lennokkileirillä, ja kopteri teki taas sätkyn. Logi ilmoitti jälleen, että yhteys sensoriin oli mennyt poikki. Tuon jälkeen ei ollut muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa V-Baria. Huhtikuusta alkaen käytössä on ollut siis Silverline-versio (tässä yksikössä jostain syystä sensori on silti sininen :) ). Kesäkuussa kävin Aavahelukan kopterileirillä, ja siellä kopteri toimi ilman ongelmia kaikki lennätykset eli vajaa kymmenen lentoa. Tänään Ahmosuolla ekalla lennolla kopteri kuitenkin heilautti perää sen jälkeen, kun olin vaihtanut Idle 2:een ja annoin enemmän lapakulmia. Heitin heti holdin päälle ja laskeuduin korkeahkoon heinikkoon vaurioitta. Logi ei näyttänyt mitään ihmeellisyyksiä (onneksi), joten syy olikin tällä kertaa mekaaninen. Kardaanin päässä oleva sovitin oli irronnut itse kardaaniakselista ja pyöri valtoimenaan. Tämä korjautunee epoksilla ja ruuvien kiristyksillä. Toivotaan, että ongelmat loppuvat tähän :).

EDIT: typoja.
Otsikko: Vs: Avant Aurora saapui
Kirjoitti: Ville Erkkilä - 05 Kesäkuu, 2016, 16:42:02
On kulunut melkein vuosi aikaa viime päivityksestä, joten korjataan tilanne. Muutama ongelma on tullut eteen.
- kallistuslevyn servo hajosi kotona säätöjä tehdessä
- klunkkiletku lähti irti nipasta lennon aikana
- starttiakselin adapteri kului pilalle (kahdeksan vuotta käynnistelyjä tehnyt tehtävänsä)

Päädyin vaihtamaan koko klunkkiletkun, koska vanha oli haurastunut pahasti. Lisäksi vaihdoin kaikki kallistuslevyn servot uusiksi, koska vanhaa JR DS8917HV oli saatavilla vain USA:ssa, mistä tilaaminen on kallista. Tilalle tuli Fast Ladilta JR NX8925 -servot. Aurora alkaa olla niin vanha kopteri, että varaosa-adapteria oli todella vaikea löytää Euroopasta. Onneksi adapterit ovat aika samanlaisia kaikissa koptereissa ja halpoja, joten tilasin kokeeksi T-Rex 600N:n, 700N:n ja Synergy N7:n varaosan. N7:n adapteri sopi hienosti Auroraan, kun asensi sen alle kaveriksi pienen kupariholkin. Kiitos Synergy RC! Tänä viikonloppuna lennätin neljä tankillista Ahmosuolla ja kivastihan tämä vanhus vielä lentelee. Seuraava torppi ja varaosatilanne kuitenkin määrittää vahvasti, tuleeko kopteria enää korjattua vai onko aika siirtyä johonkin toiseen.