Kopterit.net

Tekniikka => Radio-ohjaimet, servot, gyrot ja lisävarusteet => Aiheen aloitti: Luigi Cravatto - 05 Elokuu, 2011, 19:54:57

Otsikko: FlySky TH9X varoitus
Kirjoitti: Luigi Cravatto - 05 Elokuu, 2011, 19:54:57
Toivottavasti varoitukseni on turha ja olette asian älynneet itsekin, mutta kaiken varalta ajattelin mainita eräästä kyseisen radion ominaisuudesta ihan oman otsikkonsa alla. Siitä yksinkertaisesta syystä että itselläni oli onnettomuus enemmän kuin lähellä.

Uutta "profiilia" tehtäessä, on kohdassa STICK SET valittava MODEL 2, kuten joka ohjeessa kehotetaan. Sen sijaan edes radion oma manuaali ei puhu mitään siitä että kun valinnan vahvistaa MENU-napilla, radio kysyy THRO REVERSE?. Jos nyt painat MENU, kaasun toiminta muuttuu käänteiseksi. Jos taas odotat hetken(EXIT-nappi ei auta), kaasun toiminta pysyy normaalina.
Ongelman asiasta tekee se, että edellisestä valinnasta riippumatta REVERSE-valikossa kaasun toiminta näkyy aina olevan NOR, vaikka se todellisuudessa voi olla kummin päin tahansa!!!
Ainoa paikka mistä sen oikean toiminnan voi tarkistaa, on valikon DISPLAY-kohta, jossa palkin pitäisi tietenkin olla vasemmalla kun kaasu on nollilla.
Itse en mokomaa tarkistusta tehnyt ja onni oli mukana kun starttasin koneen ilman lapoja. Pahaksi onneksi olin ohjelmoinut noparinkin kortilla eli en sen piipityksistäkään tajunnut kaasun olevan tuon reversen takia täysillä vaikka throttle cut oli lähettimessä päällä. Piippausten jälkeen moottori ryntäsi täysille kierroksille. Jokainen voi kuvitella mihin se olisi voinut johtaa jos lavat olisivat olleet kiinni... Pelkkä perän puhallus heitti konetta riittävästi aiheuttaen osuman ja perän tuhoutumisen.

Otsikko: Vs: FlySky TH9X varoitus
Kirjoitti: fox78 - 10 Elokuu, 2011, 22:29:10
Laitetaas poikkeama tähänkin. Minulla ei odottelu auta, vaan odottaa saa, vaikka akun loppumiseen.
Mutta, pitkään, kun pitää exit nappulaa pohjassa ja irroittaa ja painaa exit nappulaa uudestaan, poistuu valikkoon takaisin.
Otsikko: Vs: FlySky TH9X varoitus
Kirjoitti: Luigi Cravatto - 11 Elokuu, 2011, 17:02:01
No johan on FlySkyllä softat! Että jo alunperinkin älyttömässä yksityiskohdassa on laiteyksilöidenkin kesken eroja...  :-\

Alan ymmärtää eräänkin kopteristin kommentin kun totesi ettei välttämättä 450:stä isompaa kopteria uskaltais kiinaradiolla lennättää...