Kopterit.net
Helikopterit => Kopterivalmistajat => Walkera => Aiheen aloitti: Pursi - 13 Elokuu, 2010, 16:18:16
-
Hei...
Sain tänä aamuna oman kopterini ja tutkin sen huolella ennen kokeilua.
Kirjoitan tässä kokemuksiani ja toivon että kommentoitte jotta saadaan oikeata tietoa kaikille jotka aikovat sen tilata...
Kaikki säädöt olivat "sinne päin" sekä mekaaniset että sähköiset. (tekevät varmaan urakalla näitä)
Aktivoin Holdin ja tarkistin että pit-käyrä on lineaarinen, 0-100.
Irroitin moottoriliittimen ja totesin lapakulma-servojen toiminta-alueen olevan liian laajan.
Swasplaten polvivarsi nuljahtaa helposti sisään ja aiheuttaa lukon jossa kopteri menettää ohjattavuutensa.
Pääroottori akseliin on hiottu lovet joihin polviosa kiinnittyy eikä pääse tällöin kierymään akselin ympäri.
Tuo lukituspiste on turhan korkealla swasplatesta, jolloin ainoa keino välttää polvilukko on säätää servo-linkit. (pituus 21mm)
Nuppi toimii siten että +lapakulmalla swasplate on alhaalla ja -lapakulmalla ylhäällä.
Jotta saadaan symmetrinen+-lapakulma on lapalinkit säädettävä 24mm pituisiksi.
Huom. servovarsien palloruuvi ensinmäiseen reikään akselista lukien. (kaikki 3 servoa)
Sitten sähköset säädöt.
Näillä mekaanisilla asetuksilla Pit arvot ovat 52min ja 82max. Lapakulmat ovat tällöin luokkaa +-10* eli tarpeeksi.
Leijunta Pit on 68 throtlen keskellä ja Pit käyrä suht lineaarinen välillä 52-82.
Vastarin säädöt.
Aile-gain ja Elev-gain keski asennossa.
Bal. delay keskellä. (- nopeuttaa palautumista ja + hidastaa)
Kun Rudd-servo on keskiasennossa pitäisi perälapakulman olla 0* (säätö liikuttamalla Rudd-servoa peräputkella)
Expoista ja muista sellaisista ei mulla ole kokemusta joten niitä en ole aktivoinut WK-2801 pro lähettimestä.
Siinä tärkeimmät ja lento on rauhallista, tosin tuulen puuskat aiheuttavat hissi-efektin, mutta suunta ja tasapaino säilyvät hyvin.
Sitten vielä huomion arvoinen asia, WK-2801 pro lähettimessä 8-ch moodissa pitää swash olla 1servo eli norm. tilassa.
(sama toiminto on muuten KDS-flymentorissa)
-
Otin tänä aamuna pienen testivideon ja laitoin sen Tubeen, Kopteri2010 kanavalle. http://www.youtube.com/watch?v=f2OzhO3xDcc
-
Voitaneen suositella myös aloittelijoille, vai mitä mieltä olet?
Harjoittelujalakset kannattanee hankkia samalla, jos lentotaito ja suuntien hahmottaminen ei toimi täydellisesti.
-
Tänään jatkoin säätöjen viimeistelyä ja asetin lapakumat -10* ja +10* tällöin Pit-käyrän asetus on 52...82 (min. ja max.) WK-2801 pro ohjaimella.
Kokeilin myös Walkeran vakioakkujen 600mAh 20c kestoa Idle-moodilla ja pääsin yli 5 min. mutta tallennus pysähtyin ennen sitä.
Perä pysyi suunnassa ja kopteri vakaana, kun vielä tohtisi kokeilla flippiä...
Vastarin Delay gainiä pienensin 50%:sta 30%:n tasolle, nyt servot palautuvat nopeammin kaskiasenton.
Trimmasin myös servot subtrimmillä samaan asentoon keskenään...
-
flies with the grace and precision we've come to expect from Walkera.
Is there a collective stick on the Tx, or is it just a big red button labeled "bounce"? :)
-
No nyt on tuotakin kokeiltu eikä näytä toimivan flippien suhteen.
Olin eilen Röylässä ja Picofly testasi kopteria, ei oikein vakuuttava, ainakaan näillä säädöillä ei saatu sitä selätettyä.
Kokeilin itsekin flippiä, kun Pico oli lähtenyt, ei se vaan taivu...
Seuraava kokeilu on RX2610s vastarin kanssa josko taipuisi paremmin...
-
Nyt näyttää paremmalta...
http://www.youtube.com/user/ej1899#p/a/u/1/PNEAXK-HeaE (http://www.youtube.com/user/ej1899#p/a/u/1/PNEAXK-HeaE)
Tässä uudempaa tietoa sähköisistä Walkera V120D02 Flybarless säädöistä.
Kokeilin näillä säädöillä ja sain kopterin selälleen ja se liikkuu nätisti.
ej1899 kanavalla kaveri tekee jo varsin nopeita flippejä...
PRGMIX1
AILE->ELEV
Sw: ON ON
OFFS: 0 RATE: 0%
Curve: OFF RATE: +10%
PRGMIX2
ELEV->AILE
SW: ON ON
OFFS: 0 RATE: +8% (tämän osion säätöä en ole vielä löytänyt) säädön saa tehtyä pitämällä Elev tikkua ylhäällä kun RATE on valittu.
CURVE: OFF RATE: -8%
I still have to fine tune the Prgmix2 so I get a pure flip when climbing out inverted and completing the flips. Hope this helps.
-
Nuppi voidaan asentaa joko "leading edge" tai "trailing edge" kontrollille ilman että kummassakaan tavassa on mitään väärää tai outoa. "Leading edge" tarkoittaa sitä, että lavanpitimien varret ovat lavan etureunan puolella, "trailing edge" luonnollisesti toisinpäin. Yleisesti sanotaan, että leading edge olisi terävämpi/ketterämpi/agressiivisempi, trailing edge rauhallisempi. Kumpi toimii paremmin riippuu täysin nupista ja lavoista, eli eri geometrialla ja toisenlaisella lapaprofiililla toinen on toista parempi. Tai sitten kumpikin yhtä hyvät. Jossain FBL-muunnossarjoissa lavanpitimet kehoitetaan heittämään ympäri, käsittääkseni nupin geometrian korjaamiseksi. Osa nupeista toimii siten että geometrian puolesta on se ja sama kummalla puolella lavanpitimiä linkit köllöttää FBL-asennuksessa; tällöin nuppi vaan saatetaan toimimaan oikein radion swash -säädöillä.
Eli pähkinänkuoressa: kummassakaan tavassa ei ole välttämättä mitään väärää tai oikeaa, vaan kumpikin on yhtä validi tapa rakentaa nuppi. Se kumpi toimii paremmin missäkin nupissa ja kannattaako lavanpitimet heittää ympäri koska on viisaampi kuin kiinalainen insinööri ovatkin sitten kokonaan toinen juttu. :)
-
Oltiin Picofly:n kanssa tänään Otahallissa ja tässä uusin setuppi pikku kopteriin videon kera...
Receiver RX2610v Aile gyro 100%; Elev gyro 100%; Bal delay 0%; A-E ext. 75%
Transmitter WK-2801pro Elev D/R 100% exp -5%; Aile D/R 100% exp -15%
Progmix1 Aile-Elev sw: on on; offs: 0 rate: +25%; curve: off rate: -25%
Progmix2 Elev-Aile ws on on; offs: 0 rate: -50%; curve: off rate: +50%
Pitcurve: norm. 40-45-50-56-64; st-1. 30-38-45-55-64; st-2. sama(+-10*)
Throttle: norm. -16-50-75-90-100; st-1. 100-85-75-85-100; st-2. sama
Gyro gain 75%
600mAh 20c LiPo akku.
http://www.youtube.com/watch?v=e--6urXhZCk# (http://www.youtube.com/watch?v=e--6urXhZCk#)
-
Kiitos videosta, Eki!
Varsin lyhyen kokemuksen perusteella Walkeran V120D02 on varsin kiva lennettävä ja kokoisekseen kohtuullisen vakaa. 3-akselinen gyro toimii hyvin, mutta säädöt eivät vain ole tehtaan jäljiltä ihan kohdallaan. Kopteri on säädetty nököttämään paikallaan leijunnassa ja iloisempaa lentämistä varten pitää ruuvata kaikki nappulat kaakkoon. Progmixiä tarvitaan korjaamaan roottorin ajoitusongelma (saadaan kopteri lentämään suoraan). Perä pitää HH-modessa hyvin eikä driftaa, kuten esim. Walkeran 4G3:lla oli tapana tehdä. Takaperinlento ja inverted sujuu tällä ilman kommervenkkejä.
Suurin miinuspuoli on hieman alitehoinen moottori. Kevyeen huristeluun se riittää, mutta flippeihin saatika sitten haasteellisempiin manöövereihin voimaa ei ole tarpeeksi. Vaihdoin omaan kopteriini (olen siis itsekin tällaisen omistaja) moottoriksi HP08:n ja nopeudensäätimeksi XP7A:n. Tehoa on jonkin verran enemmän kuin vakiona mutta enemmänkin saisi voimaa olla, koska moottori edelleen bogaa flipatessa. Headspeed ei jostain syystä kasva enää yhtään kaasutikun yläasennossa vaan jää 80% pykälän jälkeen samalle tasolle. Ajattelin parantaa tilannetta vaihtamalla akkuliittimiksi Micro Deansit. Tehokkaammat 20C 650 mAh akut ovat myös tilauksessa.
-
Suurin miinuspuoli on hieman alitehoinen moottori. Kevyeen huristeluun se riittää, mutta flippeihin saatika sitten haasteellisempiin manöövereihin voimaa ei ole tarpeeksi. Vaihdoin omaan kopteriini (olen siis itsekin tällaisen omistaja) moottoriksi HP08:n ja nopeudensäätimeksi XP7A:n. Tehoa on jonkin verran enemmän kuin vakiona mutta enemmänkin saisi voimaa olla, koska moottori edelleen bogaa flipatessa. Headspeed ei jostain syystä kasva enää yhtään kaasutikun yläasennossa vaan jää 80% pykälän jälkeen samalle tasolle. Ajattelin parantaa tilannetta vaihtamalla akkuliittimiksi Micro Deansit. Tehokkaammat 20C 650 mAh akut ovat myös tilauksessa.
Wowhobbiesin "Tehokkaammat" akut eivät tuoneet helpostusta 3D-lentelyyn - ne ovat päinvastoin huonompia kuin vakioakut. Lapakulmien kasvattaminen auttoi jonkin verran, mutta nyt liikutaan jo niillä rajoilla, että swashlockin vipuvarret ovat vaarassa bindata maksimi/minimilapakulmilla. XP12A nopeudensäädin ja parempi versio HP08-moottorista on tilauksessa. Moottoristani on ilmeisesti ainakin kolme erilaista mallia markkinoilla ja minulle sattui ensimmäisellä yrittämällä tietenkin niistä se kaikkein huonoin...
Tail pitch slideriin ja swashplateen kehityi aika nopeasti klappia. Korjasin ongelman samalla tavalla kuin olen poistanut klapit Gaui 200/255:n tail pitch slideristä, eli tipalla Locktite 609 retaining compoundia (samaa, jota käytetään pinjoneiden kiinnittämiseen). Gaueissa Loctite 609 on pitänyt välykset poissa jo yli kaksisataa akullista joten uskon, että temppu toimii myös Walkerassa. Ainakin ensimmäiset kymmenen akullista swashplate ja tail pitch slider ovat pysyneet napakasti ryhdissään. Varsinkin swashplaten osalta eron huomaa - pääroottorin klappi hävisi käytännössä kokonaan. Pyrstöroottorikin on nyt todella hyvä. Tail pitch sliderissä tai pyrstöroottorin lavanpitimissä ei ole yhtään välystä mutta peräservon ohut linkkitanko joustaa vielä jonkin verran. Fiksauksen jälkeen kopterini on lentänyt todella nätisti ja tarkasti. Eipä uskoisi, että akun kanssa 88 grammaa painava kiinalainen halpiskopteri voi lentää näin siististi! Lento-ominaisuudet ovat selkeästi paremmat, kuin esim. Walkeran 4G6:ssa oli ja FBL-nupin yksinkertainen mekaniikka tekee kaikenlaisen säätämisen paljon helpommaksi. Jos vain tehoa saadaan hieman lisää, niin tästä kehittyy vielä todella hauska peli!
3-akselinen gyro toimii normilennossa todella hyvin, kunhan cyclic gainit ovat maksimissa ja balance delay minimissä. Suurin miinus tulee pirojen optimoinnista, joka siis mitä luultavimmin puuttuu kokonaan. Kopterilla on taipumus karata nopean piron päätteeksi johonkin suntaan (varsinkin jos painopiste ei ole ihan kohdallaan), joten tikkujen kanssa saa olla valppaana. Laadukkaammat flybarless controllerithan, kuten VBar tai BeastX pitävät kopterin piron päätteeksi nätisti paikallaan. Piroflippi voi olla pikkuwalkeralla haastava liike mutta pitäähän sitäkin tietysti yrittää jos vain teho-ongelma saadaan ensin pois päiväjärjestyksestä.
Kuvassa vielä kohdat, jonne laitoin pienet Loctite 609-tipat. Ainetta kannattaa levittää lonksuvien osien väliin (paitsi tietenkin laakereihin tai akseleiden pinnalle!) esim. nuppineulan kärjellä ja liikutella osia jotta Loctite pääsee leviämään mahdollisimman laajalle alueelle ja täyttämään osien väliin jäävät välykset.
-
onko tuosa muovin valujälki vai haljennu tuosta preäkasetin laakerista eteenpäin?
-
onko tuosa muovin valujälki vai haljennu tuosta preäkasetin laakerista eteenpäin?
Valujälki.
-
Vaihdoin alitehoisen moottorin tilalle paremman moottorin ja nopeudensäätimen (Oversky HP08 11800 kV, 20T pinjoni, XP12A ESC).
Headspeed kipusi uuden moottorin ansiosta 4500 RPM tuntumaan. Kopterin vakavuus parani entuudestaan mutta malutaso kasvoi samalla. Soundi on nyt aika vaikuttava näin pienelle kopterille. Lavat laulavat ja torque tuben rattaat ujeltavat korkealta. Hieiman pelottaa kun tietää miten mikroskooppisen pienillä ruuveilla lavanpitimet ovat kiinni spindle shaftissa. Täytynee ottaa taas silmälasit käyttöön siltä varalta että nuppi sattuisi pamahtamaan silmille kesken lennon.
Kierrosluku putoaa edellen maksimi/minimilapakulmilla, mutta paljonko se vaikuttaa esim. flipatessa, jää vielä nähtäväksi. 3D-testilentoa en uudella moottorilla vielä päässyt tekemään, sillä taloyhtiön autohalli on turhan matala (2,4 m) ja kelit ulkona on mitä on. Kokeilen ensi viikolla ulkona, jos tuuli tuosta yhtään laantuu.
Uuden moottorin myötä lentoajat lyhenivät jokin verran ja 600mAh vakioakut kuumenevat aika lailla. Lentoaikaa on silti vielä riittävästi, joten moottorin vaihtoa ei tarvitse katua. Uusi nopeudensäädin on hieman suurempi kuin vanha. Painoa tuli pari grammaa lisää. lentopaino on nyt 88-91 grammaa akusta riippuen.
Kuvassa XP12 ESC vastarin kylkeen liimattuna.
-
Pakkohan sitä oli testata ulkona!
Pakkasta oli tänään -7 astetta ja keli oli lähes tyyni, joten otin Walkeran mukaan kokousmatkalle ja testasin pikaisesti paluumatkalla toimistolle. Uusi moottori antaa jo paljon paremmin voimaa, mutta vieläkin saisi olla lisää!
Kuvasin Muvi Atom-kameralla alla olevan pienen videon. Tämä on ensimmäinen kopterivideo, jonka olen koskaan kuvannut, joten anteeksi surkea laatu - myös lentämisen laatu - lennättelyyn sopivat käsineet jäivät kotiin ja sormet olivat kahden lennetyn akun jälkeen jo aika lailla kohmeessa. Video loppuu kopterin totaaliseen hyytymiseen. Pakkanen oli liikaa kopteripaketin mukana tulleille Walkeran 15C akuille. Tehot alkoivat kadota 2 minuutin lentelyn jälkeen - kunnes loppuivat kokonaan kohdassa 2:37 ;). Kopteri säilyi onneksi ehjänä. Overskyn 25C akuilla suorituskyky on selvästi parempi mutta valitettavasti lensin mukana olleet Overskyt tyhjäksi jo ennen tämän videon taltioimista! Sisätiloissa samaiset akut antavat noin 5 minuttia lentoaikaa.
http://www.youtube.com/watch?v=9L9RiND4hss# (http://www.youtube.com/watch?v=9L9RiND4hss#)
-
Pakkohan sitä oli testata ulkona!
Pakkasta oli tänään -7 astetta ja keli oli lähes tyyni, joten otin Walkeran mukaan kokousmatkalle ja testain paluumatkalla toimistolle. Uusi moottori antaa jo paljon paremmin voimaa, mutta vieläkin saisi olla lisää!
Kuvasin Muvi Atom-kameralla pienen videon. Tämä on ensimmäinen kopterivideo, jonka olen koskaan kuvannut, joten anteeksi surkea laatu - myös lentämisen laatu - käsineet jäivät kotiin ja sormet olivat aika lailla kohmeessa. Video loppuu kopterin totaaliseen hyytymiseen. Pakkanen oli liikaa yhden kennon akuille ja tehot alkoivat kadota 2 minuutin lentelyn jälkeen - kunnes loppuivat kokonaan kohdassa 2:37 ;). Kopteri säilyi onneksi ehjänä.
Moi,
Hyvin pysyy hanskssa ollakseen noin pieni kopu. Hienoa!
-
Pikkuwalkerani lensi tänään ensimmäiset piroflipit :) :) :).
Se sujuikin helpommin kuin luulin. Mitään täyden kympin suorituksia ne eivät olleet, mutta onnistuivat kuitenkin kohtuullisesti 3-4 m lähtökorkeudesta. Ensi kerralla täytyykin ottaa videokamera mukaan, jotta saan koottua todistusaineistoa!
Vaihdoin kopteriini heli-worx.de:n FBL-nupin. Syynä oli Walkeran vakionupin huonosti suunniteltu swashlock (walkera-kielellä stabilizer). Swashlockin lyhyet linkkivarret rajoittavat lapakulmia ja ne saa helposti bindaamaan jos kulmia yrittää yhtään kasvattaa yli +/- 11 asteen. Heli-works.de:n nupin design on saman kaltainen kuin Protos 500:n FBL-muunnossarjassa, eli washout-tyyppisen swashlockin tilalla on yksinkertainen uritettu muoviohjain, joka pitää swashilta nuppiin menevät linkit ojennuksessa. Design on siis todella yksinkertainen ja rikkoutuvien osien määrä väheni taas yhdellä. Aika näyttää, väljeneekö muovinen ohjain käytössä vai pysyvätkö toleranssit riittävän pieninä myös pidemmällä aikavälillä.
Uusi nuppi on suunniteltu 48 mm pituiselle pääakselille (vakioakselin pituus on 57 mm). Asensin nupin kuitenkin toistaiseksi vakiomittaisen akselin perään. Toimii se näinkin, mutta roottorikehä nousee melko paljon painopisteen yläpuolelle ja rolleista tulee väkisinkin isoja. Ensilentojen perusteella nuppi tuntuu toimivalta. Meno oli vakaata ja rauhallista ja pystyin myös kasvattamaan lapakulmia ilman ongelmia, kuten ensisijainen tarkoitus oli. Tilasin Heli-Worksilta myös titaanista valmistetun torque tuben ja niin ikään titaanisen 48 mm main shaftin. Torque tube on jo asennettu, mutta pääakselin vaihdan luultavasti vasta kun Walkeran alkuperäisakseli joskus torpatessa vääntyy.
Hankin 3D-harjoittelua varten myös halpoja puulapoja. 10 parin paketti maksoi naurettavat 11,90 USD, eli yhden setin hinta on alle 2 USD. Ei paha. Painoa halpislavoilla on jonkin verran enemmän kuin Walkeran foamilavoilla (foamilavat painavat 5,65 g/pari, puulavat 7,6 g/pari) mutta ne tuntuvat kuitenkin toimivan. Lensin puulavoilla tänään 5 akullista kahdeksikkoja, looppeja, rolleja ja piroflippejä ja tuntuma oli ihan ok. Myyntipakkauksessa varoitettiin, ettei lapoja saisi pyörittää yli 2400 RPM headspeedillä. Heh. Lienee valmistajan tapa sanoutua irti kaikesta vastuusta. Walkera ei varmaan edes nousisi maasta tuollaisilla kierroksilla...
Kuvassa vielä Heli-works.de:n nuppi kopteriini asennettuna. Sen alla näkyy myös Micro-Helin täysalumiininen swashplate. Walkeran alkuperäinen muovinen/alumiininen swash toimii Locktite 609-käsittelyn jäljiltä ihan riittävän hyvin, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla Micro-Helin viritysosaa kun sellaisen kerran tulin tilanneeksi.
-
Kokeilin pikkuwalkeran uutta nuppia ja puulapoja tänään Henttaalla. Samalla tuli avattua lennätyskausi 2011.
Pakkasta oli-10 astetta ja tuulta noin 3 m/s. Normilentely sujuu tällaisessa tuulessa vielä ihan hyvin, mutta jos lennän esim. loopin vastatuuleen, vauhti loppuu loopin laella kesken ja kopteri siirtyy tuulen mukana takaperin :D. Videossa myös näkyy, miten tuuli painaa Walkeraa jatkuvasti kuvan vasemmasta reunasta oikealle päin.
Heli-Works.de:n uusi nuppi mahdollistaa hiukan isommat cyclic-kulmat, joten looppien ja flippien halkaisija on hieman pienentynyt vakionuppiin verrattuna. Lentoaikakin oli tällä kertaa varsin kohtuullinen 4 minuuttia.
Tässä uusi testivideo:
http://www.youtube.com/watch?v=NPrn_cJ6_Kg# (http://www.youtube.com/watch?v=NPrn_cJ6_Kg#)
-
3-akselinen gyro toimii normilennossa todella hyvin, kunhan cyclic gainit ovat maksimissa ja balance delay minimissä. Suurin miinus tulee pirojen optimoinnista, joka siis mitä luultavimmin puuttuu kokonaan. Kopterilla on taipumus karata nopean piron päätteeksi johonkin suntaan (varsinkin jos painopiste ei ole ihan kohdallaan), joten tikkujen kanssa saa olla valppaana. Laadukkaammat flybarless controllerithan, kuten VBar tai BeastX pitävät kopterin piron päätteeksi nätisti paikallaan. Piroflippi voi olla pikkuwalkeralla haastava liike mutta pitäähän sitäkin tietysti yrittää jos vain teho-ongelma saadaan ensin pois päiväjärjestyksestä.
Pirojen kompensointiin löytyi vahingossa helppo parannuskeino. Walkerani perä alkoi muutama päivä sitten wägäämään ja diagnoosiksi muodostui huonosti paikallaan pysyvä vastaanotin. Kaksipuoleinen tarrateippi oli alkanut repsottaa irti rungosta. Kiinnitin vastaanottimen tukevammin kiertämällä sen jarunkolevyn ympäri kierroksen joustavaa sairaalateippiä. Wägäys hävisi saman tien mutta suureksi yllätyksekseni myös pirot rauhoittuivat samalla todella selvästi :) :) :).
Ihmeellistä! Pirottelin leijunnassa molempiin suuntiin ja nyt kopteri pysyy noin 30x30cm ruudussa useamman piron ajan. Ilmeisesti huonosti kiinnitetty vastaanotin oli vaikuttanut kaikkien kolmen akselin gyroihin. Kerrankin oli halvat lääkkeet ongelmaan!
-
Minä sain tuohon Walkeran FBL nuppiin lisää lapakulmia vaihtamalla lyhyemmät pallukat lavanpitimiin.
(http://vee73.hi.fi/kuvat/RC-HARRASTUS/DSC_9653.JPG/full)
Mulla oli varaosina perän osia ja sieltä löyty juuri oikeanlaisia pallojutskia.
(http://vee73.hi.fi/kuvat/RC-HARRASTUS/DSC_9654.JPG/full)
Nyt maksimi lapakulmia sai vaikka miten paljon, vaikkapa +/-18 astetta :D
No joo :D
Mutta sitten edelleen ongelmaksi nupissa jäi se että kallistuksen liikkeet on todella vähäiset.
Mekaniikka ei anna myöden laittaa kunnolla liikkeitä ja siksi kopterilla piti lentää koko ajan tyyliin tikku jossain laidassa ja siltikään se ei riittänyt, ainakaan minulle alkuunkaan.
Varsinkin kun oli tottunut alkuperäiseen 4G6 joka lähti kun vaan ajatteli liikuttaa tikkua.
No mä laitoin alkuperäisen 4G6 nupin takaisin ja jätin 3 akseligyrovastarihässäkä n paikalleen.
Pistin servoihin niin pitkät servovarret kuin löysin ja kallistuksen gyroherkkyydet minimiin.
Nyt kopterissa on huomattavasti enemmän liikeitä kuin FBL nupilla. Mutta ei missään tapaksessa vielä riittävästi.
Vakaa se kyllä on.
Mutta minä kun haluaisin että liikehdintäherkkyys olisi jotakuinkin samaa luokkaa kuin alkup. 4G6:lla mutta että kopukka olisi pikkusen vakaampi.
Olisiko tästä Heli-Works.de:n nupista minulle ratkaisu?
Minulla on se "ongelma" kaikissa RC-vekottimissa että tikut pitää olla herkät, muuten mä en osaa niitä käyttää.
Jos esim. alkup. 4G6:lla yritän lentää rauhallisesti puolitajalla, se on 100% tonttaus.
Lentokoneilla sama homma.
-
Heli-Worksin nuppi mahdollistaa isommat kulmat, mutta jossain vaiheessa swashplate ei enaa taivu enempaa.
Ensimmaisena kannattaa kaantaa balance delay minimiin ja travel adj. maksimiin. Minulla on lisaksi noin 30% negatiivista expoa. Nailla sadoilla kopterin saa flippaamaan jo suht. tiukasti.
-
Mulla ei ole nyt expoa ollenkaan.
Ja tuo delay on min. ja travel ad. on max.
Jos laittaa negatiivista expoa niin eikö siinä sitten käy niin että tikun liikkeen alkuvaiheessa kyllä liikkuu, mutta sitten loppuvaiheessa ei tapahdu juuri mitään. Vai käyttäytyykö tuolla 3aks. gyrolla jotenkin erilailla?
Käytänössä haluaisin kuitenkin että expoa olisi vähän, koska siten on helppoa pysäyttää nopeasti rajujakin liikkeitä käyttämällä tikkua nopeasti ääriasennossa. Koska on runsaasti varaa reservissä. Vaikka normilennoissa ei tarviskaan tikkua yli puolenvälin heilutella.
Vaikea tapaus :D
-
Tilasin saman FBL nupin kuin Picofly...
Kokeilussa on kovat O-renkaat ja ensi tuntuma oli hämmentävä.
Kopteri liikui niin terävin ja nopein liikkein, ilman viiveitä, että pienessä tilassa meinasi karata käsistä...
Servo-linkit 23mm ja lapa-linkit 24mm niin oli jokseenkin keskellä PIT-liikealuetta, kun käytetään 57mm pääakselia.
Lähettimen, WK-2801pro, PIT-asetukset: ST-mode 0-20-42-55-70 ja Norm-mode 30-35-45-55-70
Lapakulmia tulee +-18* ST-modella.
Tässä kuva uudesta nupista...
-
Tilasin saman FBL nupin kuin Picofly...
Kokeilussa on kovat O-renkaat ja ensi tuntuma oli hämmentävä.
Kopteri liikui niin terävin ja nopein liikkein, ilman viiveitä, että pienessä tilassa meinasi karata käsistä...
Olihan päälavat tasapainossa? Tärinä sotkee 3-akselisen gyron ja tekee liikkeistä "äkkivääriä".
Kova pakkanen tuntuu vaikuttavan samalla tavalla. Lensin Walkeraa 15 asteen pakkasessa pari viikkoa sitten. Liikehdinta muuttuui samalla tavalla levottomaksi ja liksäksi kopteri alkoi driftaammaan etten ja oikealle. 10 asteen pakkasessa kaikki oli vielä ollut ok. Ilmeisesti lämpökalibroinin raja kulkee siinä?
-
Pursi, lähteekö se nyt kuin 4G6 konsanaan kun tikusta pikkusen näyttää suuntaa? Eli onko vikkelämpi vai?
-
Xtremen hiilikuitu/alumiinirunko on varmasti yksi hienoimmista viritysosista minkä olen ikuna nähnyt!
Todella siistiä ja napakan mittatarkkaa työtä kun ottaa huomioon kopterin pienen koon. Kuva ei tee sille oikeutta! Kohta nähdään vaikuttaako runko mitenkään lento-ominaisuuksiin. Bling-faktori on ainakin kohdallaan!!! Runko on todella jäykkä joten servot pysynevät tiukasti paikallaan. Painoa pitäisi speksien mukaan olla vain 0,7 g enemmän kuin vakiorungolla.
Lensin tänään pikkuwalkeralla pitkästä aikaa muutaman akullisen ulkona. Minusta V120D02 on vähintään yhtä sähäkkä liikkeissään kuin 4G6. Flipit kääntyvät nykyisillä säädöillä melkein paikallaan. Rollit vievät vähän enemmän tilaa, mutta ei vanha 4G6 muistaakseni sen tiukempaan pystynyt.
-
No niin!
Uuden hiilikuiturungon ensilennot on tehty. Asennus sujui ilman ongelmia mutta kaksi miinuspistettäkin täytyy antaa: Rungon mukana toimitetut main shaftin painelaakerit piti vaihtaa normaaleihin 2 x 6 x 2,5 laakereihin. Tähän olin jo etukäteen varautunut mutta toivoin salaa, että uusissa tuotantosarjoissa ongelma on jo korjattu. Näin ei kuitenkaan ollut. Toinen miinus tulee siitä, että pitch- ja aileron-servot sijaitsevat ulompana toisistaan, minkä vuoksi linkkien geometria ei ole paras mahdollinen. Toisaalta - johtojen läpivienti on väljemmän layoutin vuoksi helpompaa eikä geometriavirhe tuntunut lennossa haittaavan.
Kun osat oli kasattu uuden rungon ympärille, tuntui kokonaisuus aivan ihmeellisen jämäkältä. Runko tai pääakseli eivät enää taivu mihinkään suuntaan ja servot ovat jäykkien hiilikuitulevyjen suojassa tiukasti paikallaan. Jämäkkyys loi myös harhakuvitelman huomattavasti kasvaneesta painosta. Todellisuudessa paino lisääntyi vain noin 1,5 grammaa, mikä selittyy huomattavasti aikaisempaa järeämmillä main shaftin laakereilla. Uusi lentoonlähtöpaino 650 mAh akun kanssa on 92,4 grammaa. Periaatteessa voisin keventää painoa vielä noin 1-2 grammaa poistamalla runkoon liimatut, ulkohalkaisijaltaan hieman pienemmät main shaftin laakerit. Nyt main shaft on tuettu neljällä laakerilla, mikä on tämän kokoiselle kopterille lievää liioittelua...
Vaihdoin samalla nuppiin jäykemmät lepatuskumit, joten en osaa arvioida pelkän rungon vaihdon vaikutusta lento-ominaisuuksiin. Kokonaisuus tuntuu kuitenkin toimivan todella hyvin. Rungon resonanssit vähenivät ja kopterin ääni on nyt hiljaisempi ja "hienostuneempi" kuin ennen. Lentelin ensimmäisillä akuilla vain kahdeksikkoja, funneleita ja takaperinlentoa. Ensi kokemuksen perusteella ohjaus tuntuu nyt jotenkin jämptimmältä kuin aikaisemmin. Se voi johtua jäykemmistä lepatuskumeista, mutta luulen kyllä, että entistä jäykemmin tuetut cyclic-servot ja pääakseli auttavat asiaa myös.
Viikonloppuna on sitten vuorossa inverted-testi.
Toistaiseksi olen varsin tyytyväinen!
-
No niin!
Uuden hiilikuiturungon ensilennot on tehty. Asennus sujui ilman ongelmia mutta kaksi miinuspistettäkin täytyy antaa: Rungon mukana toimitetut main shaftin painelaakerit piti vaihtaa normaaleihin 2 x 6 x 2,5 laakereihin. Tähän olin jo etukäteen varautunut mutta toivoin salaa, että uusissa tuotantosarjoissa ongelma on jo korjattu. Näin ei kuitenkaan ollut. Toinen miinus tulee siitä, että pitch- ja aileron-servot sijaitsevat ulompana toisistaan, minkä vuoksi linkkien geometria ei ole paras mahdollinen. Toisaalta - johtojen läpivienti on väljemmän layoutin vuoksi helpompaa eikä geometriavirhe tuntunut lennossa haittaavan.
Kun osat oli kasattu uuden rungon ympärille, tuntui kokonaisuus aivan ihmeellisen jämäkältä. Runko tai pääakseli eivät enää taivu mihinkään suuntaan ja servot ovat jäykkien hiilikuitulevyjen suojassa tiukasti paikallaan. Jämäkkyys loi myös harhakuvitelman huomattavasti kasvaneesta painosta. Todellisuudessa paino lisääntyi vain noin 1,5 grammaa, mikä selittyy huomattavasti aikaisempaa järeämmillä main shaftin laakereilla. Uusi lentoonlähtöpaino 650 mAh akun kanssa on 92,4 grammaa. Periaatteessa voisin keventää painoa vielä noin 1-2 grammaa poistamalla runkoon liimatut, ulkohalkaisijaltaan hieman pienemmät main shaftin laakerit. Nyt main shaft on tuettu neljällä laakerilla, mikä on tämän kokoiselle kopterille lievää liioittelua...
Vaihdoin samalla nuppiin jäykemmät lepatuskumit, joten en osaa arvioida pelkän rungon vaihdon vaikutusta lento-ominaisuuksiin. Kokonaisuus tuntuu kuitenkin toimivan todella hyvin. Rungon resonanssit vähenivät ja kopterin ääni on nyt hiljaisempi ja "hienostuneempi" kuin ennen. Lentelin ensimmäisillä akuilla vain kahdeksikkoja, funneleita ja takaperinlentoa. Ensi kokemuksen perusteella ohjaus tuntuu nyt jotenkin jämptimmältä kuin aikaisemmin. Se voi johtua jäykemmistä lepatuskumeista, mutta luulen kyllä, että entistä jäykemmin tuetut cyclic-servot ja pääakseli auttavat asiaa myös.
Viikonloppuna on sitten vuorossa inverted-testi.
Toistaiseksi olen varsin tyytyväinen!
täytyy taas terrosisoida hieman offtopicilla ;)
kyllä hattua pitää nostaa ku ton kokosilla vermeillä vetelet niitä sun funneleita sun muita pirofloppeja ;D
joskus kun päätät koittaa isompaa kopteria ni menee mikä vaan mitenpäin vaan ja tuntuu varmaan tylsältä
ku laitteet on niin hitaita ja vakaita ;D
ootkos muuten lennelly koskaan mitään isompia härveleitä?
-
täytyy taas terrosisoida hieman offtopicilla ;)
kyllä hattua pitää nostaa ku ton kokosilla vermeillä vetelet niitä sun funneleita sun muita pirofloppeja ;D
joskus kun päätät koittaa isompaa kopteria ni menee mikä vaan mitenpäin vaan ja tuntuu varmaan tylsältä
ku laitteet on niin hitaita ja vakaita ;D
ootkos muuten lennelly koskaan mitään isompia härveleitä?
Kiitos kommentista!
Omistin jossain vaiheessa Protos 500:n, mutta tajusin aika nopeasti etteivät isot kopterit ole mun juttuni. Kalliimmat varaosahinnat sekä kuljetuksen ja varastoinnin vaivalloisuus alkoivat ärsyttää, joten myin sen pois. Protos oli monin verroin työläämpi ja kalliimpi ylläpitää eikä loppupeleissä lentänyt niin paljon paremmin kuin flybarless Gaui EP200. Kuvittelin, että Protos olisi kovassa tuulessa Gauia vakaampi, mutta ero oli todellisuudessa aika marginaalinen. Hyvissä säädöissä pikkuinen on yllättävänkin helppo lentää.
Inhoan kaikenlaista kamojen roudaamista ja jotenkin vain tykkään siitä, että samaan treenikassiin mahtuu kaksi kopteria, 20 valmiiksi ladattua akkua, kaikki varaosat ja työkalut sekä tietysti lähetin. Tai siis - nythän samaan kassiin mahtuu kolme kopteria koska Walkera sopii aina johonkin väliin ;). Pienille koptereille myös löytyy kaupungista helpommin lennätyspaikka ilman, että joku heti soittaa poliisit paikalle. Walkeraa voi melko turvallisesti lennättää esim. kulman takana olevalla Sepänpuiston kentällä pelkäämättä, että vahingossa silpoo jonkun naapuruston lapsen.
Olen kyllä suunnitellut, että voisin ostaa 450-luokan mammutin todella tuulisia päiviä varten. Näissä pienissä kiusaa lähinnä se, kun tuuli painaa kopteria liikkeen aikana sivuulle päin. Varsinkin funnelit muuttuvat kovassa tuulessa helposti ovaalin muotoisiksi. Hämärässä kelissä huono näkyvyys on tietysti toinen miinus. Synttärit osuvat sopivasti vapun tietämille, joten saapa nähdä tuleeko sieltä kova paketti...
Simulaattorissa käytän treenikopterina lähes yksinomaan 700-luokan koptereita. Jostain kumman syystä kaikki Phoenixin pienemmät kopterit tuntuvat kiikkerämmiltä lentää kuin omat Gauini. Lieneekö säätökysymys vai onko V-Bar vain niin kertakaikkisen hyvä ???
No joo, varmaan joku 700-luokan kopu lentäisi oikeastikin hieman vakaammin, mutta ei nyt vielä tunnu siltä että haluaisin satsata sellaiseen. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten.
-
Offilla jatkuu, mutta mitä akkuja käytät tuossa gaui 200ssa?
Ittellä on gaui 200 beastxn kanssa, mutta ei ole jotenkin mielenkiinto riittänyt tuohon pieneen kopuun.
-
Offilla jatkuu, mutta mitä akkuja käytät tuossa gaui 200ssa?
Ittellä on gaui 200 beastxn kanssa, mutta ei ole jotenkin mielenkiinto riittänyt tuohon pieneen kopuun.
Pääasiassa 2S 1000 mAh Turningyjä (tavalliset 30C ja Nanotchit). 850 mAh akut eivät anna tarpeeksi lentoaikaa. Mielestäni kaikkein paras akku on Vertical Hobbyn Dualsky 1000 EX. 2S setupissa Gauin oma 5600 kV moottori on ainoa vaihtoehto jos haluaa riittävästi voimaa. Mieli tekisi siirtyä 3S akkuin, mutta kaapissa on 20 kpl 2S akkuja jotka pitäisi lentää loppuun ensin.
-
Palautetaanpa tämä keskustelu takaisin oikeille raiteille ;).
Kuvassa siis Xtremen bling-bling runko sähköjen ja muun tilipehöörin kanssa. Kovin paljon ei alkuperäisestä kopterista ole enää jäljellä...
Sinänsä tyhmää kun alkuperäinenkin lensi ihan riittävän hyvin. Tämä modaus tulikin tehtyä etupäässä ulkonäköperustein. Kokoan vanhan kopterin palasista ja ylimääräisistä varaosista varmaan uuden kopterin myöhemmin.
-
Ohhoh!
Olipas cyclic nopea - vähän liiankin nopea! Torppasin Walkeran Henttaalla kolmasti ensimmäisen akun aikana. Kopteri yksinkertaisesti karkasi käsistä flippien aikana mikäli liikutin tikkua yli puolenvälin. Kolmannen torpin jälkeen jälkeen jäikin hienosäädöt tekemättä koska spindle shaft taipui mutkalle >:(. Muita vaurioita ei onneksi tullut joten Walkera on lentokunnossa jälleen.
Puulapojen ja foamien lento-ominaisuudet ovat todella erilaiset. Puulavat käyttäytyvät rauhallisesti kaikilla lapakulmilla mutta foamit tuntuvan reagoivan agressiivisesti suurilla cyclic-kulmilla. Tänään oli käytössä foamit mutta kopteri on säädetty puulapojen kanssa. Se selittää osittain yläättävää ja äkkiväärää käytöstä.
Pahus, lisää säätöä siis vaaditaan...
-
Hienoa että jaksat pitää meitä ajan tasalla uusista päivityksistä :P
Vielä jos kehtaisi toivoa niin, laittaisitko suoria linkkejä siitä mistä näitä kaikkia juitsuja saa?
Kiinnostaa ihan hirveesti.
-
Hienoa että jaksat pitää meitä ajan tasalla uusista päivityksistä :P
Vielä jos kehtaisi toivoa niin, laittaisitko suoria linkkejä siitä mistä näitä kaikkia juitsuja saa?
Kiinnostaa ihan hirveesti.
Nuppi ja titaanista valmistetu torque tube löytyy täältä:
http://www.heli-worx.de/shop/#Produkte(29010212053) (http://www.heli-worx.de/shop/#Produkte(29010212053))
Muut tilipehöörit (akut, runko, tail fin) täältä:
http://www.clubheli.com/Walkera-V120D02-Parts-and-Accessories_c_99.html (http://www.clubheli.com/Walkera-V120D02-Parts-and-Accessories_c_99.html)
Edulliset puulavat täältä:
http://cgi.ebay.com/10-pairs-Walkera-4G3-Helicopter-Main-Rotor-wooden-Blade-/270544388289?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3efdb3c0c1 (http://cgi.ebay.com/10-pairs-Walkera-4G3-Helicopter-Main-Rotor-wooden-Blade-/270544388289?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3efdb3c0c1)
-
Sama linkki molemmissa ???
Hups. Korjasin edellisen viestin jälkimmäisen linkin (www.clubheli.com (http://www.clubheli.com)).
Vaihdoin puulavat takaisin ja lensin Henttaalla ihan vastaavissa olosuhteissa kuin eilen. Walkera oli kuin eri kopteri! Cyclic-tikun tuntuma oli taas paljon johdonmukaisempi ja äkkiväärät flipit olivat tiessään. Flippausnopeus oli taas huomattavasti hitaampi kuin foamilavoilla, mutta kopteri pysyyi ainakin kontrollissa eikä tehnyt yllätysyrkkiä liikkeitä tikun äärilaidoilla.
Uskomattoman suuri ero eri lapojen käytöksessä isoilla cyclic-kulmilla! Varmaan foamitkin saa toimimaan ok, mutta expot ja lapakulmat täytyy säätää kokonaan uusiksi.
-
Eilen pääsin lentämään pikkuwalkeraa ensimmäisen kerran ulkona niin, etteivät kelit olleet pakkasen puolella. Moottorissa tuntui olevan enemmän potkua, kun akut eivät heti hyydy pakkaseen. Tässä videossa ei ole parhaat akut käytössä. Pitkät litteät Clubhelin akut eivät bogaavat näitä Wowhobbiesin akkuja aljon vähemmän, mutta olin ehtinyt lentämään paremmat akut jo tyhjäksi ennen tämän videon kuvaamista.
http://www.youtube.com/watch?v=naua5Lwl7XI#ws (http://www.youtube.com/watch?v=naua5Lwl7XI#ws)
-
Perjantaina saapui uusi päivitysmoottori - Wowhobbies.comin TurboAce 915.
Uusi moottori on "plug and play". Siinä on kiinni 16T pinjoni ja Walkeran nopeudensäätimeen sopiva liitin. En jaksanyt ryhtyä kolvaustöihin, joten kytkin siis 915:n Walkeran noppariin ainakin toistaiseksi. Moottori on hieman pulskempi kuin HP08 ja mahtui juuri ja juuri xtremen runkolevyn ja etumaisen servon väliin. Ilmatilaa jäikin noin 0.2mm. Pinjoni oli tehdasasennettuna 1.5mm liian ylhäällä, mutta sen sai onneksi painettua oikeaan asentoon. Pinjonin sovitus on ainakin tiukka koska ruuvipenkissä tarvittiin aika lailla voimaa rattaan liikuttamiseen.
Muutaman ensikokeilun perusteella voimaa tuntuu tosiaan olevan jonkin verran enemmän kuin HP08:ssa. Melu lisääntyi myös, sillä moottoriin asennettu pinjoni on melko äänekäs. Kova tuuli on toistaiseksi estänyt ulkolentelyt, mutta ehkä viikolla sitten!
Välillä aina ihmettelen miten kallista näiden mikrojen virittely voi olla! Tämä on järjestyksessä jo neljäs päivitysmoottori. Pelkkiin moottoreihin ja noppareihin on palanut jo arviolta 200 USD! Onko mitään järkeä???
-
Pelkkiin moottoreihin ja noppareihin on palanut jo arviolta 200 USD! Onko mitään järkeä???
Tarvitseeko olla järkeä, kaikki likenevä raha näihin kuitenkin menee...
Ilmankaan ei osaa enää olla ;).
-
mä oon kanssa huomannu että tohon 250 rekkulaan menee kaikista eniten päivitysrahaa vaikka se on laivaston pienin :D
-
Microhelistä sais nyt myös 4G6 / V120 alurunkoja... jos tahtoo lisää uppeja...
http://www.microheli.com/store/product_info.php/cPath/3_59/products_id/316/osCsid/afe7ec9b9c26d861a5b8a3aaab6b938a (http://www.microheli.com/store/product_info.php/cPath/3_59/products_id/316/osCsid/afe7ec9b9c26d861a5b8a3aaab6b938a)
Sitten näistä V120 säädöistä...
RC Groups sivuilla on keskustelu walkeran RX2610V vastarin säädöistä ja lähinnä Bal.delay trimmerin vaikutuksesta flippeihin ja rolleihin.
Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä vastarista ja sen säädöistä...?
Mikä on nupin osuus ja collective lapakulmilla (max.)
Walkeran vakio FBL nupila saa alle + - 10* jos ei halua ottaa riskiä polvinivelen lukkiutumisesta...
Heliworx.de nupilla saa jo yli + - 20* collectiivia ja itse käytän + - 15* setuppia HP 08s moottorilla...
Suunnittelin uuden swash lokin walkeran vakion tilalle ja sillä saa myös yli + - 20*
Suurin ero em. välillä on että heliworx lisää roottoriakselin pituutta 4mm verrattuna vakionuppiin.
Tässä kokoluokassa sillä lienee jo merkitystä...?
Sitten vielä roottorin lavat... soft lavat ovat heppoiset ja puulavat, joita Picofly käyttää, antavat vakaammat lento-ominaisuudet.
Hiilarilavat lienevät vielä raskaammat mutta ovatko ne myös vakaammat...?
Tässä hieman pohdintojani pikkukoptereista... ???
Eki
-
Tämän päivän kokemuksesta voin sanoa, että ei se flippi ainakaan onnistu jos se bal. delay on paljon plussa puolella (kun mainitsit että palauttaa hitaampaa jos on + puolella)
Yritin heittää vasemmalle puolelle flipin niin ei halunnu kääntyä kuin ehkä sen 90 astetta ja poks maahan.
Kokelein huomenna uudelleen :)
-
Jotta asia ei olisi liian helppo niin on vielä olemassa RX2610v uusi firmware...
Siitä minulla ei ole juurikaan kokemusta kun hankin omani heti ensimmäisten joukossa...
Kiitos Fillarimies kun päätit kokeilla sitä Bal.säätöä, toivon ettei kopteri vaurioitunut kovin pahasti...
Kelasin mistä alkujaan sain infoa ko. vastarin säätöihin ja muistaakseni ej189 YouTube:ssa antoi oman setupin.
Sittemmin sain dkfuji:lta toisen ja lopuksi Picofly viimeisimmän säädön... sen mikä tämän säikeen alussa on...
Se on toimiva ja sitä kannattanee käyttää jollei löydä parempaa... ja jos löytää kannatta siitä heti kirjoittaa... :)
Eki
-
Lepari otti vähän osumaa ja lapoihin muutama kolo. Ei sen enempää :)
Kertokaapa, että miten mie pääsen tuossa walkeran WK-2603 mankassa tuonne kaasukäyrien säätövalikkoon????, kun ei ota selvää tuosta manuaalista yhtään.. :(
Laitoin eilen chinesejadeen tilausta vetämään ja nyt alkaa kunnon säätö/kokeilu episodi ;D
-
Videoin Henttaalla yhden lennon uuden Turbo Ace 915 T moottorin kanssa. Voimaa on enemmän kuin HP08 kanssa, mutta headspeed on jo niin korkea, että kopteria on hyvin vaikea saada tärinättämäksi. Tärinää on tälläkin videolla sen verran, että se haittaa jo gyrojen toimintaa, erityisesti silloin, kun cyclic-kulmia on paljon käytössä. Sen vuoksi kopteri driftaa / kallistuu välillä väärään suuntaan eikä perä ei ole yhtä lukittu kuin yleensä. Pitäisi varmaan kokeilla moottoria 15T pinjonin kanssa. Huonommilla akuilla tärinää ei synny juuri ollenkaan, mutta moottori vastaavasti hyytyy paljon helpommin isoilla lapakulmilla...
Kamera ei kohdistunut kunnolla kohteeseen, mutta huomasin asian tietysti vasta kotona (sojottaa liian ylös). Ehkä vielä joskus opin :(.
http://www.youtube.com/watch?v=gmfKV3iHwMA#ws (http://www.youtube.com/watch?v=gmfKV3iHwMA#ws)
-
Kylläpä sulla sujuu hienosti tuo selkälento. Kyllä ittellä jäis tekemättä. Aika mukavasti jerkkua tuossa kopterissa nyt. Mitenkäs lentoaika?
-
Kylläpä sulla sujuu hienosti tuo selkälento. Kyllä ittellä jäis tekemättä. Aika mukavasti jerkkua tuossa kopterissa nyt. Mitenkäs lentoaika?
4:20 tuollaista sekalaista pyörimistä.
-
Vihdoin ja viimein mulla 4G6 alkaa tuntua sellaselta että minäkin tykkään :P
Tuo on toka lento uudella setupilla ja pieenessä tilassa niin en oikein uskalla repiä viimesenpäälle:
http://www.youtube.com/watch?v=TJWwKNcg2Rk#ws (http://www.youtube.com/watch?v=TJWwKNcg2Rk#ws)
-
Hyvin se liikkuu ja pysyy hallinnassa pienessäkin tilassa.
Millaiset kilkkeet sulla on kopterissa?
Olen tekemässä testiä M120 + RX2612v yhdistelmällä, ko.vastari toimii hyvin EP 200 FBL Gauissa.
Mittasin "cutoff" jännitteen ja se on n. 2.64V servojen kanssa joten pitäisi pelittää 1s LiPo:lla.
Kaiken varalta tilasin jännite convertterin nostamaan jännitteen... 0,5 - 5,0V in ja 2,2 -5,0 out max. 1,5A... hinta $18 + posti
Löysin myös mainion videon, jossa kerrotaan kuinka tehdään toimiva setuppi vastariin ja nuppiin pikkukoptereissa...
http://www.youtube.com/watch?v=W5QS4iFdeZU#ws (http://www.youtube.com/watch?v=W5QS4iFdeZU#ws)
http://www.youtube.com/watch?v=M88p7lhlhJc#ws (http://www.youtube.com/watch?v=M88p7lhlhJc#ws)
-
Siinä on joku 2 kennon moottori ja akkuina Dualskyn EX 2S 400mAh 30C.
3min. lentoajalla akusta menee 200mAh.
Nuppikierrokset on 4900 ja lapakulmia on noin +-14 tai 15. Ihan tarkkaa vaikea sanoa kun mittarissa merkit loppuu 12 asteeseen.
Nyt jos tekniikka tämän kestää niin olen todella tyytyväinen :D
Juur tämmösestä mä olen haaveillut. Pientä vippausta vielä perässä ja se pitäis saada kuriin.
-
Vaimo varasi auton kolmeksi päiväksi joten jouduin virittämään V120D02:n taas lentokuntoon. Kopteri on kärsinyt jonkin aikaa tärinästä, joka häiritsee flybarless-conrollerin toimintaa. Syytä tärinään ei löytynyt, kunnes eilen hoksasin vaihtaa "päivitysosiksi" hankkimani V120M01-kopterin päälavanpitimien tilalle oman kopterini alkuperäiset lavanpitimet. Nupin pärinät postuivat saman tien ja lento on suhteellisen vakaata jälleen.
Turbo Ace 915 antaa lineaaristen 650 mAh akkujen kanssa ihan tyydyttävästi voimaa, mutta lentoajat ovat lyhentyneet noin neljään minuuttiin. Nyt kun tärinät ovat poissa ja voimaa on hiukan paremmin tarjolla, on hienosäätöjen tekeminen hieman helpompaa. Jostain syystä flipit kääntyvät normiasetuksilla nopeammin kuin rollit. Sen vuoksi nostin lähettimestä aileron-kanavan liikeradoiksi 115% ja tuntuma parani heti. Backflipit kääntyvät myös hitaammin kuin flipit eteenpäin. Tämän videon kuvaamien jälkeen säädin myös elevator-kanavaa siten, että liikeradat ovat toiseen suuntaan 100% ja toiseen suuntaan 110%. Puritanistien mielestä en varmaan toimi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta käytännössä säädöt kuitenkin toimivat, joten väliäkö tuolla.
Video kannattaa katsoa fullscreeninä koska Walkerani on niin pieni ja maailma on niin suuri...
http://www.youtube.com/watch?v=dGkJqF0J8Fc#ws (http://www.youtube.com/watch?v=dGkJqF0J8Fc#ws)
-
Ei voi kuin ihailla miten jaksat viritellä noita pikku koptereita ja osaat taitavasti vielä lentää niillä! Vaikka ovatkin niitä ns. hankalampia koptereita. Tuo vaatii kyllä enemmän keskittymistä ja taitoa kuin ison kopterin lennätys! :)
Propsit sulle! :)
-
Ei voi kuin ihailla miten jaksat viritellä noita pikku koptereita ja osaat taitavasti vielä lentää niillä! Vaikka ovatkin niitä ns. hankalampia koptereita. Tuo vaatii kyllä enemmän keskittymistä ja taitoa kuin ison kopterin lennätys! :)
Propsit sulle! :)
Kiitos kannustuksesta :)!
Minäkin varmaan lentelisin isommilla jos olisi enemmän harrastusaikaa ja lennätyspaikkoja tarjolla mutta kun polkee fillarilla töihin ja lenntyspaikan pitäisi löytyä jostain työmatkan vierestä, niin Trex 700 on poissuljettu vaihtoehto - vaikka muuten hieno kopteri onkin ;). Näillä pienillä pystyn maksimoimaan lentoajan ja minimoimaan pakokaasujen haistelun ruukassa.
Olen lennättänyt Gaueja tässä samaisessa paikassa monet kerrat mutta työmaaliikennettä ja ulkoilijoita on nykyään liikaa jopa 200-luokan kopterille. Pikkuwalkera onneksi mahtuu vielä sekaan.
-
Kiitos kannustuksesta :)!
Minäkin varmaan lentelisin isommilla jos olisi enemmän harrastusaikaa ja lennätyspaikkoja tarjolla mutta kun polkee fillarilla töihin ja lenntyspaikan pitäisi löytyä jostain työmatkan vierestä, niin Trex 700 on poissuljettu vaihtoehto - vaikka muuten hieno kopteri onkin ;). Näillä pienillä pystyn maksimoimaan lentoajan ja minimoimaan pakokaasujen haistelun ruukassa.
Olen lennättänyt Gaueja tässä samaisessa paikassa monet kerrat mutta työmaaliikennettä ja ulkoilijoita on nykyään liikaa jopa 200-luokan kopterille. Pikkuwalkera onneksi mahtuu vielä sekaan.
Ois trex 700 fillarin pakkarilla kylla hieno naky ;)
-
Vilkaisin nuo molemmat videot tältä sivulta eli Picofly:n ja vee73:n enkä voi sanoa muutakuin, että aivan mahtavaa ja upeaa lennätystä. Uskomatonta miten voitte pysy perässä noin pienen koneen liikkeistä ja kuinka refleksit riittävät tuollaiseen lentoon.
-
Kaikkeen tottuu ja onneksi nuo uudet 3G gyrot on hyvin säädettäviä :)
-
Kiitos :-[ Mulla ei ole kuin perässä gyro.
Ja mun lento ei ole mitään Picoflyn lentoihin verrattuna >:(